Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    teocan94 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bir depo ile kaç km yol yapıyorsunuz.... kronik bir sıkıntısı varmı..dayım almayı kafasına koydu ben hondadan başı çok yanmış biri olarak engelleyemedim.. sayfalarda eminimki yazıyordur ama benim için burayada tekrardan yazarsanız sevinirim... sağolun şimdiden...
    Önceden Arkadaşın Biri Özet Geçmişdi Bende Yazdıkarını Saklamıştım Buyrun:

forumu dışardan takip edenler için 100 ile 264. sayfalarda yazılanları özetleyeyim;

motor için xenon yerine philips beyaz h4-h7 ampül tavsiye ediliyo..aydınlatması iyiymiş
    10 50 motor yağı ya da 10 40 motor yağı kullanılabilir.

lastikeleri değiştirmek gerekiyo..su performansı çok kötü, kuru yolda da virajlar çok sakat...alacak arkadaşlar pirelli sport demon ya MT75 modelini ya da michelin pilot active alabilirsiniz...metzeller lazertec de uygun...(
    Ekleme:Motor İle Çok Km Yapan Arkadaşlar LAstiklerin Isındığında Performanslarının İyi Olduğunu Söylüyor.)

lastiğin uygun ölçüleri 140/70/17 ile 11/70/17...daha kalın kullananlar var..150 lik servis için uygun ama bi arkadaş 160 lık taktırmış..kendisi memnundu ama forum karşı çıktı..150 lik iyi olduğunu söylüyolar...lastikler 29 psi yeterli..arkalar daha fazla...

zincir yağı würth, motul ve ipone chain lube en iyi zincir yağları sıçratma yapmıyor...

anahtar zaman zaman kontağa zor giriyor zor çıkıyor, WD kulanan rahatlıyor...

5500-6000 devirde bir şıngırtı sesi geliyo motordan..herkeste yok ama 2-3 kişi çıktı 264. sayfaya kadar...

2-3 kişi yolda giderken 80-100 km süratlerde motoru stop etmiş...birisinde akü garanti kağıdı hava filtresini kapatmış ondan..birisi öyle olmamasına rağmen motoru stop etmiş...motokurt beyinde sıfırken 5-6 kere başına gelmiş ve akü garanti kağıdını hava filtresine yakın bi yerden çıkarttığın belirtti...

2. el fiyatlarından ekim kasım ayında da şikayet vardı...çok pahalı olduğu yönünde...

Ayrıca Altın Elbiseli Adamın CBR250R İncelemesini de İzleyebilirsiniz
    Pain ve seigen bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    wolrath - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pani / 3colore
    Alıntı kemalpak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet abı bendım sonrasında mesajda attım oranın telını verırmısın dıye beklıyemedım bıan geldıler ondan :D beklıyorum enyakın zamanda ınsallah

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:50 ----------

bende bugun sıyah motorumun egzozunun gırı kısmını mat sıyah folyo kaplattım 20 lıraya:D gayet uydu guzel oldu senınkıde yakısmıs bu renge
    ozur dılerım sesını duymamısım telefon mesajının.

yasin : 541 426 22 45 MCA MOTOR

barıs'tan (subay) aldım dersenız ayrıca bır ılgılenır h.sonu tanıstıgım kadarıyla ıyı-ılgılı bır ınsan. sana da yardımcı olacaktır ;)

Motosikleti
    CBR 250R
    eyvallah abı ılgın ıcın tesekkurler yınede resımlerını beklıyoruz=)
    wolrath bunu beğendi.
    MABİOSİ

avcagatay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr 250 siyah
    http://sinema.mynet.com/detay/haber/...fat-etti/36605

Bakırköy de e-5 te makas yapan bi şerefsiz arkadan çarptı diye biliyorum, motosikleti seviyoruz ama olayımız Allah'a kalmış, hepimize kazasız belasız sürüşler dilerim...
    ASPANDA BÜRKÜT, JERDE KÖKBÖRÜ BOL

erreeen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250R Tricolor
    Alıntı avcagatay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://sinema.mynet.com/detay/haber/...fat-etti/36605

Bakırköy de e-5 te makas yapan bi şerefsiz arkadan çarptı diye biliyorum, motosikleti seviyoruz ama olayımız Allah'a kalmış, hepimize kazasız belasız sürüşler dilerim...
    Aman ya paylaşmayın abi valla içim gidiyor :( Bunları okuyunca tırsıyorum valla :(

Volkan Serezli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Allah rahmet eylesin.
    Var malesef böyle bilinçsiz insanlar.En acısıda cezasız kalması.

RuzgarSA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER6F
    Alıntı erreeen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne demek abi nerdeyse 10da 1ini kullandım İsterseniz beraberde yaparız, ben tek başıma yaptım ondan biraz uzun sürdü yoksa gayet kolay

Ya sinir oldum ne yapim, 2 kere kullandım 2sinde de çizdi motoru. Hemen bir çözüm ürettim ben de :D

Bu arada ben bu karbon olayını çok sevdim. Diğer plastik parçaları da karbon kaplamak için daha doğrusu denemek için sökmeye çalıştım. Üsttekini baya uğraştım koltuğu falan söktüm ancak en son vida için malzeme yetersiz kaldı geri topladım bidaha. Alttaki plastiği sökmeyi denedim. Ondada yandaki grenajları falan sökmek gerekiyor galiba. Tam teçhizat olmadan ellemiyim dedim. Ama en kısa zamanda lazım olan anahtarı alıp söküp onları da deneyecem

He bide ilk defa kasksız bindim motora 100mt, 2. viteste sanki zincir birşeye sürtüyor gibi ses geliyordu. Sayfalarca konuşulan şıngırtı bu mudur acaba. Moralim bozuldu şimdi...

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:00 ----------

http://img857.imageshack.us/img857/9634/img2699f.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img694.imageshack.us/img694/1226/img2700rk.jpg

http://img213.imageshack.us/img213/4382/img2701zr.jpg

slm, Eren karbon kaplama çok yakışmış bende düşünüyorum. benim motor siyah kırmızı almayı düşünüyorum; yalnız aklıma takıldı sahibinden.com da baktım ısıya karşı dayanıklı mı ? orada öyle bi not yok ama ısıdan etkilenir mi ?

erreeen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250R Tricolor
    Alıntı RuzgarSA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    slm, Eren karbon kaplama çok yakışmış bende düşünüyorum. benim motor siyah kırmızı almayı düşünüyorum; yalnız aklıma takıldı sahibinden.com da baktım ısıya karşı dayanıklı mı ? orada öyle bi not yok ama ısıdan etkilenir mi ?
    Normalde ısıya dayanıklı değil hatta fon makinasıyla ısıtıyorum bazen uygularken . Neredeyse eriyecek ama zaten egzozun o parçasının üst tarafı onu etkileyecek kadar ısınmıyor. O Parçanın alt tarafında aliminyum folyo var. Muhtemelen o yansıtıyor ısıyı

HaydarBıçak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr125r
    arkadaşlar her an aranıza katılabilirim şu an 250 cc grubunu araştırıyorum

honda bir adım önde gidiyor ama egsoz sesi çok kötü tek silindir olmasından dolayı

bundan önce regal raptor kullanıyordum sesi çok tok çok güzeldi hala onun sesi kulaklarımda

size sormak istediğim kaç kilometrede bir bakım yapıyorsunuz ve maliyeti ne kadar tutuyor

birde artçı konforu ne durumda? artçı ile şehir dışına çıksam artçımda yorgunluk olur mu? hanımla kullanıcaz arkası rahat olmazsa dırdırından yol bitmez

unutmadan sakin kullanımda 100 km de 3.5 litre yakıt sarfiyatı deniliyor doğru mu?
    İkincilik kaybedenler içindir...

erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    Alıntı teocan94 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Önceden Arkadaşın Biri Özet Geçmişdi Bende Yazdıkarını Saklamıştım Buyrun:

forumu dışardan takip edenler için 100 ile 264. sayfalarda yazılanları özetleyeyim;

motor için xenon yerine philips beyaz h4-h7 ampül tavsiye ediliyo..aydınlatması iyiymiş
    10 50 motor yağı ya da 10 40 motor yağı kullanılabilir.

lastikeleri değiştirmek gerekiyo..su performansı çok kötü, kuru yolda da virajlar çok sakat...alacak arkadaşlar pirelli sport demon ya MT75 modelini ya da michelin pilot active alabilirsiniz...metzeller lazertec de uygun...(
    Ekleme:Motor İle Çok Km Yapan Arkadaşlar LAstiklerin Isındığında Performanslarının İyi Olduğunu Söylüyor.)

lastiğin uygun ölçüleri 140/70/17 ile 11/70/17...daha kalın kullananlar var..150 lik servis için uygun ama bi arkadaş 160 lık taktırmış..kendisi memnundu ama forum karşı çıktı..150 lik iyi olduğunu söylüyolar...lastikler 29 psi yeterli..arkalar daha fazla...

zincir yağı würth, motul ve ipone chain lube en iyi zincir yağları sıçratma yapmıyor...

anahtar zaman zaman kontağa zor giriyor zor çıkıyor, WD kulanan rahatlıyor...

5500-6000 devirde bir şıngırtı sesi geliyo motordan..herkeste yok ama 2-3 kişi çıktı 264. sayfaya kadar...

2-3 kişi yolda giderken 80-100 km süratlerde motoru stop etmiş...birisinde akü garanti kağıdı hava filtresini kapatmış ondan..birisi öyle olmamasına rağmen motoru stop etmiş...motokurt beyinde sıfırken 5-6 kere başına gelmiş ve akü garanti kağıdını hava filtresine yakın bi yerden çıkarttığın belirtti...

2. el fiyatlarından ekim kasım ayında da şikayet vardı...çok pahalı olduğu yönünde...

Ayrıca Altın Elbiseli Adamın CBR250R İncelemesini de İzleyebilirsiniz

bunları ben yazmıştım motoru almadan önce ve bunu arıyodum ama üşeniyodum aramak için..teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:35 ----------

Alıntı HaydarBıçak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar her an aranıza katılabilirim şu an 250 cc grubunu araştırıyorum

honda bir adım önde gidiyor ama egsoz sesi çok kötü tek silindir olmasından dolayı

bundan önce regal raptor kullanıyordum sesi çok tok çok güzeldi hala onun sesi kulaklarımda

size sormak istediğim kaç kilometrede bir bakım yapıyorsunuz ve maliyeti ne kadar tutuyor

birde artçı konforu ne durumda? artçı ile şehir dışına çıksam artçımda yorgunluk olur mu? hanımla kullanıcaz arkası rahat olmazsa dırdırından yol bitmez

unutmadan sakin kullanımda 100 km de 3.5 litre yakıt sarfiyatı deniliyor doğru mu?
    motorkurt nickli abimiz iki kişi trabzon izmir yaptı ve rahat olduğunu söylemişti. tabi regal raptor yada diğer cruiserlar kadar rahat mı orasını bilemiyorum..sırt dayama olayı yok çünkü...

Alıntı mctsnr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gecmis olsun dilekleriniz için cok tesekkurler arkadaslar. Adamın ehliyeti eskiydi tc kimlik no yoktu. Neyse buldum numarayı. İlk kazam oldugundan ne yapacagımı bilmiyordum acıkcası. Ben olanları anlatım belki benim gibi olan birinin işine yarar. Direk yetkili servise gidiyosunuz belgelerle onlar hallediyo hepsini, dosya acıyorlar. Servise verdikten 2 saat sonra beni aradılar. Kendileri expertiz yapmıslar toplam 1550 TL masraf cıkmıs. Bana göre okadar cıkmazdı ama servis heseyini degiştirmeye calısıyor heralde daha fazla parca kullanmak için. sigorta experi onaylarmı onaylamazmı bilmiyorum onu.

Taksicide ilk basta ben yamuk adam degilim hallederiz diye söylenip, bunun 200-300 tl masrafı var dıyordu. Ben adama dedim bunun sinyali 120 tl nasıl böyle eminsin felan dedim anlamadı. Neyse dun aradı beni aramızda anlasalım sigortam bozulmasın sismesin ben yaptırım dedi ama 1550 tl yi duyunca, sen duramadın suc sende demeye basladı Sonra dosya acıldı zaten yapacak bişey yok dedim kapattı telefonu. Baska gelişme olursa size haber veririm arkadaslar.
    Kaskosu varsa 100 lira, trafik sigortasıysa 20 lira şişer. Gerçi bunlar ticari araç olduğu için farklı da olabilir. Ne salak adammış ya. Neyse geçmiş olsun.

RuzgarSA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER6F
    arkadaşlar, 1.000 km bakımında motoru serviste bırakmam gerikiyor mu ? birde yağ değişiminde motorun soğuk olması şartmı ? 1.000 bakımı ne kadar tutar.

SARP AY52 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC700X
    Bir motorsiklet Dergisinin bu ayki sayısında yayınlanan yakıt tüketimi çizelgesinde CBR250R en az yakıt tüketen motor listesinde 1 sırada yer alıyor. Yakıt cimriliğinde kimseye sırayı kaptırmayız.

gokayugur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Joyride 200
    rodaj sonrası tetkili serviste yapılan periyodik bakımda ne kadar ücret ödüyorsunuz? Garanti kapsamında periyodik bakımlardan ücret alınmadığı doğru mu?

avcagatay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr 250 siyah
    http://birbak.mynet.com/detay/magazi...kizdirdi/16692

Okan Bayülgen, altında kawasaki ninja, tam karizma yaparken enseye yenilen şaplak ve bütün karizma yerle bir
    ASPANDA BÜRKÜT, JERDE KÖKBÖRÜ BOL

uthec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700 Youtube: /yolavcisi
    motor;
    600 km de iken 9,64 litre benzin aldım,
    960 km de iken 10,78 litre benzin aldım.

ben şimdi 100 km de kaç litre benzin yaktım
    Youtube: YOL AVCISI

fasulity - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 HONDA PCX 125
    Alıntı uthec adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motor;
    600 km de iken 9,64 litre benzin aldım,
    960 km de iken 10,78 litre benzin aldım.

ben şimdi 100 km de kaç litre benzin yaktım
    960-600=360
    10,78/360=0,0299
    0,0299x100=2,99
    100 KM'de 2,99 LT yakıt.

Valla süper. Ortalama 80 KM/S hızla mı? gittin ne yaptın :-)
    Fasulity

Motosikleti
    100 km si şehir içi...260 km si uzun yolda 90-100 km arası gittim..
    2,99 x 4,36 = 13 tl..
    100 km de 13 tl valla süper :D
    metci bunu beğendi.

Motosikleti
    dün Samsun'a rodaj bakımı yaptırmaya gittim..gidişte 280km yolu 90-100 arası hızla, dönüşte 320km yolu 110-120 arası hızla toplamda 600 km yol yaptım....dönüşte belim ve sağ bileğim ağrıdı...bu kadar uzun yola ilk defa cıktım belki ondandır..onun dışında Allah'a şükür hiç bir sorunla karşılaşmadım..bir kaç fotoğraf atayım..

evden cıkarken

Türkiye'nin en uzun tüneli

eve varış

motorumun performansından çok memnunum..yukarıda da yakıt ölçümlerimi yazdım..100 km de 2,99 litre..daha ne olsun
    avcagatay ve wolrath bunu beğendiler.

GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Beyler uzun yolda basmassanız cbr 125 le arasında ki fark %10-12 civarı. 90-100 km arası cbr125 2.7 lt sizinkide 3.0 yakıyor.

Şehir içi ise aşırı devirli olmayan kullanımda 125 2.8 lt 250 de 3.6 yakıyor. şehir içi fark %25 gibi.
    wolrath bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 34 kullanıcı var. (0 üye ve 34 misafir)

Bu Konudaki Etiketler