Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
13 Nisan 2012, 10:30
Arkadaşlar ufak bir sorum olacak,
Benzin göstergesi yanıp sönmeye başladığında motorun çekişi değişiyor giderken sarsılıyor gibi, ivmelenme falan azalıyor. Merak ettiğim herhangi bir elektronik bir kısıtlama falan mı devreye giriyor yoksa benzin azlığından dolayı mı ya da piskolojik mi ?
Bu arada bir depo ile en fazla 340 km gittim, bu bahsettiğim olaylar özellikle 280- 340 km aralarında oluyor. Son 60 km hiç zevk vermiyor bu yüzden...
Reklamlar
-
13 Nisan 2012, 10:36
Motorunu servise götürecek arkadaşların dikkatine..... Periyodik bakımlarda servisin yaptığı işlerden biride zincir gergisinin boşluğunu almaktır. Servis elemanı gereğinden fazla zincir gergisini ayarlarsa, öndeki dişli rulmanının anasını ağlatıyor. Serviste mutlaka kendiniz kontrol edin. Zincir gergisini yaparken üzerine bineceği yüküde hesap edilmesi gerekiyor. Motor orta süspansiyon sistemine sahip olduğu için, fazla gergidirilen zincire artçılı bindinizmi öndeki dişli başlıyor ses yapmaya. Eğer böyle kullanılmaya devam edilirse bağlı olduğu mili kırma tehlikesi var. Zincir gergi ayarı yapıldıktan sonra motoru bir iki tur kasksız olarak kullanıp dinleyin sürtme, ses, vırıltı varsa fazla gerilmiş anlamına geliyor.
-
13 Nisan 2012, 12:49
iguven adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar ufak bir sorum olacak,
Benzin göstergesi yanıp sönmeye başladığında motorun çekişi değişiyor giderken sarsılıyor gibi, ivmelenme falan azalıyor. Merak ettiğim herhangi bir elektronik bir kısıtlama falan mı devreye giriyor yoksa benzin azlığından dolayı mı ya da piskolojik mi
?
Bu arada bir depo ile en fazla 340 km gittim, bu bahsettiğim olaylar özellikle 280- 340 km aralarında oluyor. Son 60 km hiç zevk vermiyor bu yüzden...
Yakıt pompası deponun önüne doğru bir yerde,yokuş yada rampada benzin geriye doğru geldiğinden benzinin azlığına göre motorun stop ettiğine bile denk geldim(dik bir yokuşta).Servistede söylediler,sakın az benzinle,yedek depoyla gezme diye.
-
13 Nisan 2012, 13:35
slm, arkadaşlar.
bende dün aranıza katıldım. mondial 150 mcx-road racer den sonra üçüncü ve son motorum olacak olan Honda Cbr 250R Anes motordan satın aldım.
ilk izlenimlerim daha 100 km yol yaptım. far ve lastikler bana yeterli geldi iyiki mağazada gaza gelip full aksesuarlı olanı almamışım. farın aydınlatması iyi ve lastiklerde yol tutuşundan memnun kaldım hafif ıslak yerlerde kayma yapmadı ortalam 50- 60 hızda.
Benim sizlere sorum şunlar.
-Anes bana kullanım kitapcığı yok diye vermedi bu doğru mu ?
-Rolantide yüksek çalışıyor 1.500 devir bu normal mi benim bildiğim 1.100 devir rolanti için uygundur.
-Bunlarda çikle varmı varsa nerede ?
-Birde rolanti ayarını biz yapabilir miyiz ?
-Son olarak motor rolantide sesli çalışıyor gibi geldi. buradaki forumlarda 97 oktan kullanarak bu işi çözen arkadaşlar olmuş. ben servise sordum 95 oktan dediler bu konudada fikir belirtirseniz sevinirim.
-Şimdiden herkese teşekkürler. herkese keyifli sürüşler.
-
13 Nisan 2012, 13:42
Istanbul ticaret unide okuyan 250cbrin sahibi burdanmidir?
-
13 Nisan 2012, 13:55
arkadaşlar, bayiye motor almaya gittiğimizde dikkat etmemiz gereken püf noktalar var mı? acil cevap verilebilirse çok makbule geçer
ASPANDA BÜRKÜT, JERDE KÖKBÖRÜ BOL
-
13 Nisan 2012, 13:55
slm arkadaşlar, bugün etimesgut askeriyenin orda, heralde cbr 250r olmalıki 3 renkli bana korna çaldı.Motoru yeni aldığım için şaşkınlıktan cevap veremedim kusura bakmasın )
-
13 Nisan 2012, 18:19
SARP AY52 adlı üyeden alıntı
Motorunu servise götürecek arkadaşların dikkatine..... Periyodik bakımlarda servisin yaptığı işlerden biride zincir gergisinin boşluğunu almaktır. Servis elemanı gereğinden fazla zincir gergisini ayarlarsa, öndeki dişli rulmanının anasını ağlatıyor. Serviste mutlaka kendiniz kontrol edin. Zincir gergisini yaparken üzerine bineceği yüküde hesap edilmesi gerekiyor. Motor orta süspansiyon sistemine sahip olduğu için, fazla gergidirilen zincire artçılı bindinizmi öndeki dişli başlıyor ses yapmaya. Eğer böyle kullanılmaya devam edilirse bağlı olduğu mili kırma tehlikesi var. Zincir gergi ayarı yapıldıktan sonra motoru bir iki tur kasksız olarak kullanıp dinleyin sürtme, ses, vırıltı varsa fazla gerilmiş anlamına geliyor.
+ zıncırın ne kadar gergın olacagı , zıncır koruma demırının ustune ıslenmıs durumda .
-
13 Nisan 2012, 19:44
bugün cevizliden sahil yoluna bağlanan tricolor buradamı:D
-
13 Nisan 2012, 19:58
Arkadaşlar İstinye sahildeki honda servisine gitmeyin aslaaaa...
-
13 Nisan 2012, 20:02
Yeri gelmişken bir resimle destekliyeyim zincir gergisi durumunu.
"Cahillerle tartışmaya girmeyin çünkü ben hiç yenemedim!"
İmam-ı Gazâli Hazretleri (k.s)
-
13 Nisan 2012, 23:05
-
13 Nisan 2012, 23:13
hayırlı olsun
koruma takozları guzelmıs
-
13 Nisan 2012, 23:13
avcagatay adlı üyeden alıntı
Motorda koruma takozu, arka çanta demiri, givi 33 çanta, elcik tank ped ve seritlerle aksesuarlı aldınız heralde...FuLL+Full deriz ya biz Türkler
Güle güle kullanın....
-
13 Nisan 2012, 23:24
Ooo hayirli olsun motorunuz, kazasiz belasiz binin insallah. Cok guzel olmus hersey. Elcikler ve koruma takozunun maliyetlerini ogrenebilirmiyim?
-
13 Nisan 2012, 23:27
böyle hazır yapılı görünce bütçeyi zorladım xenon far da eklemişler ama daha önce de bahsedildiği gibi sol ve sağdaki lambalar yine sarı renk ...
stepfunk adlı üyeden alıntı
Ooo hayirli olsun motorunuz, kazasiz belasiz binin insallah. Cok guzel olmus hersey. Elcikler ve koruma takozunun maliyetlerini ogrenebilirmiyim?
teşekkürler,aslında bütün aksesuarların fiyatını gösteren bir liste vardı ,liste orada kaldığı için hatırlamıyorum net fiyatları, toplamda aksesuarlar 1255 tl tutmuş ,ancak 1000 tl civarlarına inildi pazarlıkla, motor tesliminde ayrıntılı fatura elime geçince hepsini ayrı ayrı yazarım
-
13 Nisan 2012, 23:30
Tricolor olmadığı için mi siyah alınıyor genelde, yoksa gerçekten siyahın daha güzel olduğunu mu düşünüyorlar.
-
13 Nisan 2012, 23:37
avcagatay adlı üyeden alıntı
hayırlı olsun aldın sonunda demek
-
13 Nisan 2012, 23:38
-
13 Nisan 2012, 23:44
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)
Bu Konudaki Etiketler