Ninja'dan yana tek şikayetim amortisörlerinin çok sert oluşu. cbr250r'in amortisörleri hakkında bir yorum yapamayacağım kullanmadığım için.
cbr250r'a iki kişi oturduğumuzda rahat geldi ve arkadaki artçı tutamaklarını sökerek çanta takabileceğimi düşündüm. bunun dışında 0km bir motor alabilecek olmamla birlikte (uygun fiyat ve kaliteli bir marka) güvenilir servislerinin olması benim için önemli. tabi yeni kasa bir motor olması farklı bir avantaj.
sert amortisör ve çanta takamamak dışında ninja'dan yana bir şikayetim yok.
Bu arada sert amortisör deyip duruyorum ama bunun yol tutuşundaki artısı tartışılmaz tabiki, yoksa performans olarak ninja'nın seriliği çok çok iyi - bence cbr250r ile kıyas götürmez (15sn - 160km) ama soracak olursan 160'a kaç kere çıktın diye, e-5 gibi yollarda arkamdan bir araç sıkıştırmadığı sürece yüksek süratlere çıkmıyorum.
kawasakiyle ilgili olarakta z-motor'daki ustayı gördükten sonra o servise götürmedim motoru.
ustalığı belki iyidir, kimsenin hakkını yemeyeyim ama bir ilgisizlik ve sorduğum sorulara cevap verememe durumu olunca direk sildim servisi aklımdan. yeride bana çok ters. (soğanlık)
Açıkçası Esengül gibi bir servis varken ninja'yı bile oraya götüresim geliyor.
Biraz marka fanatikliği yapar gibi oldu, yanlış anlaşılmasın. Benim için servis çok önemli. Yoksa ninja'yı ya da kawasaki'yi kötülemek gibi bir derdim yok, tam tersine ninja'yı çok seviyorum
ama Honda'nın Türkiye'de ki yaygınlığı su götürmez bir gerçek.