Ben bedavacıyım bu konularda yeni is yerimde yağ sökücü solvent var zinciri onunla temizliyorum bi de. iş yerinde beyaz gress var onunla yağladım sonuç çok iyi iki hafta oldu zincir hala yeni yağlanmış gibi
Ben bedavacıyım bu konularda yeni is yerimde yağ sökücü solvent var zinciri onunla temizliyorum bi de. iş yerinde beyaz gress var onunla yağladım sonuç çok iyi iki hafta oldu zincir hala yeni yağlanmış gibi
ferdinand ; bisiklette nasıl iyice yavaşladığımızda sağa sola döndürerek denge sağlamaya çalışırız motorda da aynı mantık dengeni sağlamak için (gidonu fazla sıkıpta) istem dışı sen yapıyor olabilirsin kendi yaptığının farkına varamayabilirsin yola konsantre olduğundan.yoksa jantla kaldırıma sürtmeyle vs htta motoru düşürsen bile gidon yamulur jant kolay kolay yamulmaz ayrıca okuduğun doğrudur oturuş poziyonun çok önemli gidonu tutarken dirseklerini hiç kırmadan dik tutup bütün ağırlığını motora veriyorsan bundan kaynaklanabilir çünkü denge sağlamak için vücudundla motoru yönlendirirken kollarınla gidona hareket alanı bırakmaman dha sonra senin refleks olarak gidonu kafa sallatmana neden olabilir.
2. soruna gelirsek çizgiler seni aldatmasın arabadaki gibi stabil değil. sürekli eğim motorla viraj alırken yatırma vs her türlü şeyden etkileniyor o yüzden pek hassas değil.ama ben şunu gözlemledim en fazla yolu 1. dişe düştükten lamba yanıp sönünceye kadarki sürede yapıyor net km veremicem ama yanılmıyorsam 50-70 km arası yapılıyor diye ölçmüştüm.
Ümit_150_zc ; hararet çizgisi 250 cc motor olduğu için bizimkisi normal koşullarda geçmez zten.eğer geçtiğini görürsen soğutma sisteminde arıza olabilir veya büyük ihtimal soğutma sıvısı azalmıştır.3. dişi geçmemesi için radyatörün arkasında fan var ve yeterli oluyor fazla ısınmalarda ve daha fazla yükselmesini engelliyor.600 cc lerde ise çıkan ısı çok büyük olduğundan sıkışık trafikte fan bile açılsa fayda etmiyor ve hararet yapıyor.
Bu arada muratliona dokunmayın beyler o arada gelip şebeklik yapıp eğlendiriyor bizi ben iyiyim böle =)
Bu saate kadar görmedim yazanı ama CBR250R kullanıcısı vefat etmiş bugün.. Sanırım tanıdık değildi ama genede kötü haber http://www.hurriyet.com.tr/gundem/24665654.asp
Daha kötüsü yorumlar...
http://www.motosiklet.net/forum/tazi...ul-2013-a.html
paylaşım yapıldı :/
allah rahmet eylesin...
'' hayat ancak ölümle yüzyüze gelince anlam kazanır. ''
gaz yağı ile temizledm bende muhteşem oldu ilk günkü gibi castrol zincir yağı ile de yağladıktan sonra ilk günkü gibi tertemiz duruyor.
1. motor cbr 250r degıl sanırım 1000rr yanılıyorda olabılırım ama oyle görünüyor
2.elbette ölenin ardından sadece allah rahmet eylesin demek düşer...
ama caddede slalom ve teker yaparak hem kendisinin hem çevresinin can güvenliğini tehlikeye atan insanada illa laf yazan bırılerı cıkar..
geçen uygulama durulmaz kacılır lafına adam savunma yapmış altımda 78 beygır makına var silahın etkılı menzılı 50 mt polis cıkarıp nışan alana kadar ben kaç mt fark atarım yazmış (hani kör kurşunya öylesine nişan almadan sıktı ve kaçana denk geldi o zaman ne olur polis süçlanı ) şimdi olmasını asla istemem ama o arkadaşın burda kaza yada benzeri haberini duyan birisi ne yazar vah vah yazık oldumu der ???
bu yazıya konu arkadaşada allah rahmet eylesın ailesine sabır versin demek düşer sadece
yarın hava yağmursuz olursa öğlen 3 gibi bostancı sahilden tuzlaya köfte yemeğe gitcem, tek başımayım kafasına uyan olursa yarın çıkmadan evvel foruma bakarım zaten beraber gidebiliriz...
Ferdi, bu gaz yağı da bulunmaz hint kumaşı-ara ki bulasın....BAUHAUS bahçe ^^ reyonunda 0,5 lt pet şişede 11 tl fiyatı var ( renk-renk gaz lambası yağı/ sıvı parafin)...
O-ringli, X-ringli yada ring--------------siz zinicirlerin en çok hoşlandığı temizliyici( tüm mot. zincirlerin FAVORİ manitası)....
The Power of The Dreams.
Karaköy (Petrokim' di sanırım dükkanın adı) ve Tuzlada var parafin, gaz lambası yağı, kerosen... ...neyse işte ondan
bauhaus %50 kadar pahalıymış, normalde litresi 10 lira gibi bişeydi bir yıl önce, hadi bugün 15 olsun hertürlü spraylerden ucuz ve çok daha etkili bencede, harbi zincirle aralarında var bi aşna fişne
Zaten ya bu yol izlenmeli yada RüzgarSA' nın yaptığı gibi elde ne varsa çözüm üretmek.
En sevmediğimde şöyle düşünenlerin mantığı : " zincir zaten 100 lira, 3 kutu yağ alacağıma yılda bir zinciri değiştiririm, hem uğraşmamış olurum", sanki o zincir can taşımıyomuş gibi
Zaten iş uğraşmayı sevenlerin işi, verdiğim paranın yarısını uğraşırken aldığım keyffe sayıyorum pis iş olarak düşünen arkadaşlarımda geçerken sık sık bi motosikletçiye uğrayıp temizletip yağlatıyorlar, ona da saygı dorukta...
ama yürür aksamın en kritik parçasına maliyet veya eziyet gözüyle bakanları pek aklım almıyor
Yok abi nasıl desem, otoparktaki cilalı zeminde, motor çalışmazken elimle dümdüz itiyorum mesela, gözle farkediliyor gidon Bir kameramız olamadı ki aylardır, nefes tüketmeden derdimi anlatabileyim
Zaten yapması sorun değil, düzeltilebilirmi, nasıl düzeltilir ve en önemlisi 10km geçince nasıl ortadan kayboluyor yani anlamak istediğim şeyi didik didik edip anlayamıyorum ya beni deli eden bu
İlerde büyüyüp bişeye sebebiyet vermiyecekse hiç sorun değil aslında şu an için
Bilgiler için çok saol, tek çizgi kaldığında yedek mantığıyla bakıyordum mesela, lamba yanıp söndüğünü falan bilmiyorsum bu çok iyi oldu
Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...
gaz yağı 1,5 lt pet şişeyi 5 tl ye dolduruyorlar ankara da
2012 model cbrmda 5400kmde zinciri temizledim gaz yağı ile az önce bazı yerlerde küçük pas gibi şeyler olmuş bi türlü çıkartamadım sizce pas olması normal mi benden mi kaynaklanıyor eğer benden kaynaklanıyorsa şu anki halini muhafaza etmek için nelere dikkat etmeliyim ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:54 ----------
ANKARA da gaz yağı dün aldım macit petrol çiftlik kavaşağını geçince sincan tarafına giderken emniyete gelmeden önceki petrol ofisinde satılıyor
yağışlı havada motosiklet kullanıyorsan ve o yağış anında zincirin yağsız denk geldiyse ve son olarak yağmur ıslaklığı motorun üstünde kuruduysa pas yapar..
çok büyütülecek bişey değil.. Ayrıca zinciriniz ne marka..
ön camı siyah yaptırdım 100 tl ye orjinalin camın aynı ebatlarında nasıl durmuş? kankalar
Uploaded with ImageShack.us
buda camı(şın)n orjinal hali
buda önden görünüş
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:34 ----------
bende beğenmeni beğendim ))
brandamı örtmediğim gün fena yağmura yakalanmıştı o zaman oldu büyük ihtimal bi önceki yağladığım zaman o pas lekeler yoktu. markası did sanırım böyle bi marka var mı bilmiyorum fotodan baktım şimdi yakınlaşınca öyle bi yazı gördüm. 2012 orjinal cbr250r zinciri herkesde aynıdır sanırım bilen biri yardımcı olursa sevinirim
Rüzgarın Yüzünü Okşamasına İzin Ver...Ama Şeytanın Kulağına Fısıldamasına ASLA..!
https://www.facebook.com/groups/hondacbr250rclub
zinciri 1000 km gaz yağı ile temizleyip yine zincir yağı ile temizlemeli
500km de sadece yağlama yapmalısın
ankara geliyorsan ostimde helvacıoğlu-castrol bayisi var ordan zincir yağı aldım 23tl ye şimdi ne kadar olmuştur bilmiyorum ben alalı 3 ay oldu
gayet güzel geçen hafta gaz yağı - fırça ile temizleyip yağladım yağ hala beyaz kıvamda ben yağı çok başarılı buldum
motoru 2 kez yan yatırmışlığım var, bunun sonucunda fren manetinin ucu kırıldı. Maneti ve grenajları serviste değiştirsem teknik servis bunu raporuna bunları yazarmı? Yani örnek veriyorum 2 yıl sonra satarken bunlar karşıma çıkacaksa, servisten sadece satın alıp kendim taktırmak daha mantıklı (alıcak kişi kazalı sanmasın)
Ayrıca motorum 4200 km'de servisi aradım biran önce 4000 bakımına gelin dedi, 4000 bakımı diye bişey varmıki?
ben camsil kutusuna koyuyorum gaz yağını orada fıs fıs yapıyorum sonra fırça ile sürtüyorum. yağ olarak da motul almıştım 40tlye onu kullanıyorum. zincir pislendiyse temizlemek lazım bence kmsi önemli değil pis durmasın hiçbir zaman yağını da her hafta kontrol edip ona göre yağlamak daha sağlıklı
Rüzgarın Yüzünü Okşamasına İzin Ver...Ama Şeytanın Kulağına Fısıldamasına ASLA..!
https://www.facebook.com/groups/hondacbr250rclub
Şu an bu konu içerisinde 23 kullanıcı var. (0 üye ve 23 misafir)