'' hayat ancak ölümle yüzyüze gelince anlam kazanır. ''
cıbır 250 ye altın semer vursan eşek yine eşektir tek silindirli ss mi olur honda yaparsa anca bu sütçü beygirini yapar daelim bile cıbıra otobanda toz yutturduğuna göre varın halinizi görün
Ninja'da benzin göstergesi bile yokken iddaalı bir laf olmuş
bu kawa cıların bızımle ne alıp veremedıgı var hala anlayamadım
Kardeşim ben sana söyleyeyim. Bu arkadaşların kawasakiyi seçmesinde ki nedenleri;
1-Otosan Kamyonet gösterge paneline sahip olmaları;
2-arka 140 değil, 130 lastik olması :(Hazmedememek)
3-Para b*k gibidir böylelerinde, yedek parça düşünmezler basar parayı fizandan da olsa getirtmeye çalışırlar. (Rezillik çekmekten zevk alırlar.)
4-Motorla kaza yaptıktan sonra motoru garaja atarlar yedek parça için 5-6 beklemeyi severler.
5- Kawasaki bide böyleleri için "Madem 600 e yetmiyorsun maddiyatında yeterli değil, al sana 250 lik çift silindir hadi rengini de yeşil yapayım kawasaki zx serisine biner gibi hisset" diye motor çıkarmış...
6-Yakıt göstergesi olmamasından memnun olurlar.
7-Biri sorduğunda da "Kawasaki ye biniyorum deyip motordan anlamayanların aklında 600 lük yarış motosikleti galiba düşüncesi bırakmak.
Bu arkadaşın zevkide yeşillik demek ki. Hani ot geldin ot gidiyorsun derler ya...
Motosiklet görsel, zihinsel ve beklenti üçgeninde bir zevk meselesidir. Bnm tercihim CBR, ben Ninja da bi görsellik göremedim açıkcası. Her yer grenaj ve yeşil.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:06 ----------
Daelim le Cbr ı karşılaştıran zihniyete bak hele. Koçum senin Ninja'n mı var hakaten? Yoksa "Motosikleti : henüz yok, ama olacak" ibaresini koyda seni hoş karşılayalım. Edebiyat yapma boş yere. Adam Daelim dedi yaa "O ne yeniyor mu?"
- - Booooobbbb... buuuuuuuuu - -
https://www.change.org/tr/kampanyalar/karayollar%C4%B1-genel-m%C3%BCd%C3%BCrl%C3%BC%C4%9F%C3%BC-emniyet-genel-m%C3%BCd%C3%BCrl%C3%BC%C4%9F%C3%BC-motosikletleri-fark-edin-yaz%C4%B1l%C4%B1-levhalar-bulundurulsun?share_id=fwrowjPswg&utm_campaign=aut opublish&utm_medium=facebook&utm_source=share_peti tion
Rüzgarın Yüzünü Okşamasına İzin Ver...Ama Şeytanın Kulağına Fısıldamasına ASLA..!
https://www.facebook.com/groups/hondacbr250rclub
Bugün hazır işim yok motorla uğraşayım biraz dedim... Gittim iphone kırmızı zincir yağı ve temizleyici aldım.. yaklaşık 2 saattir otoparkta uğraşıyorum... sonuç ellerim simsiyah yağ, otopark zemini leş gibi... Anladım ki arka sehpasız olmaz bu işler... şimdi yıkamada motor çıkınca kırmızı zincirin resmini koyarım mutalaka buraya... Birde ellerim yağ içerisinde oldu ve çıkmıyor yıkadığımda, bunu çıkarabileceğim bir yöntem varmı yoksa zaman her acının olduğu gibi bununda ilacımı?
Gazyağı kullanmam zincirime zaten temizlemede de problem yok http://www.feyizoglu.com/Zincir-Temi...-_47481.html#0 kullandım gayet memnun kaldım... sıkıntı arka sehpa olmadığı için sürekli motoru hareket ettirmek...
Niye ki? Gaz yağının bir zararı mı var? Bende gaz yağı ile temizliyorum zinciri. Bulasik eldivenlerini takiyorum, ince boya fircasiyla fırçayı gaz yagina banarak iyice bi temizliyorum. Ayna gibi oluyo zincir. Sonra sprey zincir yagiyla yagliyorum. Arka sehpa olmadığı için yan sehpaya dogru yatırıp tekeri öyle döndürüyorum.
bende satıyorum cbr 250 mi. cbf600 buldum temiz onu alayım diyorum.
Evet beyler zincir boyama fantazim hüsranla sonuçlandı... oto bakım ustasına extra 10 lira verdim komple temizletmek için aleti resim bile çekmedim koymak için.. düzgün birşekilde yaptırmak için zincirin sökülmesi gerekli bence neyseki boya kurumadan çıkarttırdım zincir ve sıçrayan yerlerden... adam gibi zincir spreyi alıp yoluma devam ediyorum artık
Speyden illallah ettikten sonra, 1 lt gaz yağı aldım, henüz temizliğe girişmedim ama boru değil ya gazyağı :D spreyden iyi sonuç vereceğime eminim :D
Gazyağı, O-Ringler ve zincir için, diğer temizleyici tüm kimyasal spraylerden daha zararsız Daha da zararsızı, kokusuz gaz yağı falan gibi bir sürü saçma sapan takma isimle bulunabilen "Kerosene"
Biraz daha hafifletilmişi, oynanmışıdır gaz yağının, sonuç olarak özü aynı
Bir video vardı denk gelirsem paylaşırım, her sıvıyı doldurup günlerce, aylarca belli sıcaklık ve soğuklarda falan test ediyorlardı
1. Kerosene, 2. Gaz Yağı sonra içeriği çok uzak olmayan WD-40 sanırım sonra diğer temizleyiciler falan gibi gidiyordu işte liste
Zaten yeni motosikletlerin kullanım kılavuzlarında genellikle yazar "Zincirinizi Kerosene ile temizleyiniz ve uygun zincir yağı ile yağlayınız" gibisinden bir uyarı
Yani gaz yağı alarak çok doğru bişey yapmışsın, orta sertlikte uzun kullı bir fırça ile emip, zincirin üzerinde gezdirerek akıt, biraz bekle...
aynı işlemi birdaha yaparken göreceksin zaten, hiç uğraşmadan kir, pas hepsi akacak, sonra bir sigara molasında gaz yağı uçacak, geriye kalan sadece yağlamak
Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)