Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    ferdinandd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC S
    Alıntı effacia adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    5k devirde motordan gelen sesten şu forumda bahsedilmiş, bi topik daha vardı onu bulamadım

okuduğum kadarıyla herkes bişi demiş, kimisi sübap ayarından demiş, ben yaptırdım geçti demiş, kimisi ben de sübap ayarı yaptırdım geçmedi demiş

hatta bi sensörden geldiğini söylemiş biri (bank angle sensor gibi bişi olabilir) sonuç olarak bu ses kronik, henüz çözümü yok sanırım
    Aynen onun gibi bişeydi, bi forumda bende okumuştum ama efsanevi ingilizcemle anlayabildiğim kadarıyla subap açılarının bilmemne olup çakışması mı,

yerleşimindeki bi detaydan dolayı belli bi aralıkta birbirlerine yada bişeye mi temas ediyorlardı ne, öyle bişeyden bahsetmişlerdi ( Honda servisi ile konuşulup alınmış bi cevaptı bu! )

Sonuç olarak 3 yıldır sesten başka bi durum yok, dolayısıyla bence kafaya takacak bişey de yok

Honda' ya 11den beri yazılıyor bu durum, yani bukadar sattığı bi modelde gerçekten bi sorun olsaydı, yolun başında toplatır düzeltirdi veya sonraki serilerde çözülmüş olarak gelirdi

Honda kullanıcı geridönüşlerine önem veren bi marka, demekki hakkaten sorun değil, keyfinize bakın takmayın bence
    Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    altınkartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ormankebabi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Devir saatini elimle tuttum, dinledim o değil. Plaka da değil onun arkasına da mobilya ayaklarına yapıştırılan pedlerden yapıştırdım. Motor bloğunda da değil, boşa attığımda da geliyor. Bu değil... Bu değil... diye başladık Ağaoğlu gibi, hadi hayırlısı :D haftasonu elime cetvel alıp bakıcam zincir gerginliğine, çok hassas bir mesele ama ya beceremezsem diye de tırsmıyor değilim. :D
    elinle niye tuttun :D

ormankebabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER-6n
    Alıntı altınkartal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    elinle niye tuttun :D
    Dedim belki sağlam değildir, titredikçe çarpıyordur bir yerlere diye... Aklıma ne geldiyse denedim zaten daha neler neler :D

Dedim belki sağlam değildir, titredikçe çarpıyordur bir yerlere diye... Aklıma ne geldiyse denedim zaten daha neler neler :D
    Şu sesi bir duysam kesin konuşacağımda duymadım fakat şöyle söyliyim 5000 devirde geliyor diyorsunuz yani zinciri eleyin bir kere onun sesi ayrı. eğer sizin motorunuzdaki ses benim motorumdakiyle aynıysa devir saatinden geliyor. Fakat devir saatini elinle tuttumu kesilme durumu söz konusu değil :D şimdi niye devir saati çünkü devir saatini açtığımda içinde iki tane zemberek vardı. Zemberekler devir saatinin kadranına bağlı olan bir demir çubuğa bağlıydı. Zemberekler çok ince olduğundan hemen titreşime geçiyor ve zemberekler boşta olduğundan yamlarındaki plastiğe çarpıp zil sesi gibi ses veriyor. Açtığım zaman resim çekmeyi düşündüm fakat telefonun kamerasının otofokusu olmamasından dolayı bulaşmadım makineyle çekmeyede üşendim ama keşke fotoğraflasaymışım diyorum şimdi. :D sınavlar bittikten sonra yaz tatilinde üşenmezde devir saatini açarsam sesin sebebini resimle açıklamaya çalışırım.

dogus2006 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar 400 UG
    Bu pazarbaşı honda benim delirmeme neden olacak. Arıyoruz geldi mi cbr250 kadının verdiği cevap şuan mesai saatimiz bitti tekrarladım geldi mi diye yine mesai saatimiz bitti lütfen kapatır mısınız gibi cevap alıyorum. Ben onlardan motosiklet alacağım bunlar telefonda böyleyse bir arıza çıkardı mı uğra pazarbaşına sonra yak motoru oradaki kadın öfkenin başlangıcı

ormankebabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER-6n
    Alıntı altınkartal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şu sesi bir duysam kesin konuşacağımda duymadım fakat şöyle söyliyim 5000 devirde geliyor diyorsunuz yani zinciri eleyin bir kere onun sesi ayrı. eğer sizin motorunuzdaki ses benim motorumdakiyle aynıysa devir saatinden geliyor. Fakat devir saatini elinle tuttumu kesilme durumu söz konusu değil :D şimdi niye devir saati çünkü devir saatini açtığımda içinde iki tane zemberek vardı. Zemberekler devir saatinin kadranına bağlı olan bir demir çubuğa bağlıydı. Zemberekler çok ince olduğundan hemen titreşime geçiyor ve zemberekler boşta olduğundan yamlarındaki plastiğe çarpıp zil sesi gibi ses veriyor. Açtığım zaman resim çekmeyi düşündüm fakat telefonun kamerasının otofokusu olmamasından dolayı bulaşmadım makineyle çekmeyede üşendim ama keşke fotoğraflasaymışım diyorum şimdi. :D sınavlar bittikten sonra yaz tatilinde üşenmezde devir saatini açarsam sesin sebebini resimle açıklamaya çalışırım.
    Bendeki ses sadece 5000 devirde değil, her zaman geliyor. :D Bi kaç haftadır oluyor öncesinde yoktu. Zincirle biraz oynayayım, baktım olmuyor, servise götürürüm... Zaten çok temiz bi düştük motorla virajda, vites kolu ve sol peg yamuldu. Servisten gelip el yordamıyla düzelttiler. Bir dahaki bakımda değiştireyim diyodum ama baktıkça gözüme batıyor.

psychocake - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    pazarbaşını aradığına eminmisin? bende aradım birkaç kez hiç problem falan çıkarmadılar, daha sonra motorumu oradan aldım. Ama malesef halen plaka çıkarmalarını bekliyorum!!! Adamların plaka işlemlerini bitirmeleri 3 4 gün. Maşallah diyorum başka birşey demiyorum bu konuya. Yarım günlük işi 3 4 günde hallediyorlar.

Nexthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaş bu ses ile ilgili hiç sabit bişi yok camdan zincire plakadan dişlilere..... Ama o ses yüzünden motoru yatanda yok. Onun için çok sallamıyorum ben artık

ferdinandd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC S
    Alıntı psychocake adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende aradım hiç problem çıkarmadılar. Ama malesef halen plaka çıkarmalarını bekliyorum 3-4 gündür!!!
    Ee çıkarmışlar işte Kendin halletsen muhtemelen P.tesi biniyor olurdun. Neyse 1-2 günün lafı olmaz ama sonuçta buda bi problem bence bi bayinin bıraktığı izlenim için
    Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...

psychocake - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Alıntı ferdinandd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ee çıkarmışlar işte Kendin halletsen muhtemelen P.tesi biniyor olurdun. Neyse 1-2 günün lafı olmaz ama sonuçta buda bi problem bence bi bayinin bıraktığı izlenim için
    Dediğim gibi bu plaka problemi hariç herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım.

Flash_9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Arkadaşlar şu zıngırdama sesi benim de içime dert oldu. Yalnız ben zincirden geldiğini düşünüyorum. Sol arkadan geliyormuş gibi oluyor, acaba zincir mi gevşedi diye düşünüyorum. Sesden şikayet eden arkadaşlar; düzenli olarak zincir gerginliğini kontrol ediyor musunuz? Benimki 1200km.de havalar da ısındı gevşemiş olabilir diye düşünüyorum.
    o sesi bende sol arkadan hissediyom zincir gibi geliyor sanki arkamdan bişey kopmustu yere sürtünerek geliyor gibi ama bu ses 10 dk sonra geçiyor bende

lorelas.es - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    izmirli arkadaşlar plaka ve ruhsat ne kadara mal oluyor bilgi verirseniz memnun olurum...

deep_far - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Pcx150 2015 Siyah
    Alıntı lorelas.es adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    izmirli arkadaşlar plaka ve ruhsat ne kadara mal oluyor bilgi verirseniz memnun olurum...

Plaka 15 liara tutmustu benim

devir içinse 120 tlmı ne noterde verdım bıde 5 tl kargomu ne oduyormussun ama daha gelmedı.

lorelas.es - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    trafik sigortası ne kadar yaşa göre değişiyormuş 89 doğumluyum..

Arkadaşlar şu sesi çok merak ettim evinizde tungstenli ampul kalmışsa kafanıza bir vurur musunuz çıkan ses sizin motorunuzdaki zıngırdamaya benziyor mu bir söylerseniz zahmet olmassa, memnun olurum. :D :D Biraz saçma bir istek oldu ama neyse

merhaba arkadaşlar,
    hafta sonu rodaj gezim sonucunda rodaj dönemi bitmiş bulunmakta ve manisa ordu honda servisinde 1000 bakımı yapıldı.sadece yağ değişti yağ filtresi değiştirilmedi ve birazda zincir yağlaması 15 dakikada bitti. bir dahaki bakım ne zaman dedim; -2500 de bir daha yağ değişecek 5000 de tam bakıma geleceksin dedi. daha önce forumda hiç karşılaşmadım böyle bir bakım periyoduna. siz bu konuda ne düşünüyorsunuz.

Seino - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000
    banada 1000 den sonra 3000-6000-9000-12000 e geleceksin dediler de kullanma klavuzunda 1000 den sonra 12000 var.

Alıntı lorelas.es adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    trafik sigortası ne kadar yaşa göre değişiyormuş 89 doğumluyum..
    izmir 86 doğum 120 küsür
    35 FA 1995 İzmir/Buca

Volkan Serezli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Arkadaşlar şu zıngırdama sesi benim de içime dert oldu. Yalnız ben zincirden geldiğini düşünüyorum. Sol arkadan geliyormuş gibi oluyor, acaba zincir mi gevşedi diye düşünüyorum. Sesden şikayet eden arkadaşlar; düzenli olarak zincir gerginliğini kontrol ediyor musunuz? Benimki 1200km.de havalar da ısındı gevşemiş olabilir diye düşünüyorum.
    Zincir seside varda o ayrı.5500 devirde sabit gitmeyi ve debriyaja basmadan gazı çok azıcık bırakmayı deneyin.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler