Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz
1000 bakımında repsol yağ konmuştu motora yağ filitreside değişmişti.Servisteki usta bana 4000 de yağını değiştirirsen iyi olur demişti.Bakımada 12000 de gelirsin demişti.O motorun zor şartlar hariç gerçekten 12000 e kadar bakıma ihtiyacı olacağını sanmıyorum.Ama yağ değişimlerini 3000 de yada 4000 de yaparsanız motorun ömrü uzar.Yağ filitresi konusundada 2 yağ değişiminde bir değişmesi gerekir demişti.Kaliteli yağ kullanırsan filitre konusu mantıklı.
Hava filitresine gelince motor çok tozlu ortamda kullanılmadı.3000 km filitre değişimi için erken bence.
Her servistede söylenene inanma servislerin para için yapmıcakları iş yoktur.Sen motorunu iyi tanı onunla arkadaş ol yeter.O sana ihtiyacı olduğunda hissettirir.O zaman servise başvurursun.Zaten yasal bakım aralıklarına uydunmu kanunen bir hakkın var.Servis sana neden 3000 de 5000 de gelmedin diye dayatamaz.
ne kadar çok bisiklet sevdalısı varmış bisikletleriniz de ne güzel, inşallah birlikte pedallama fırsatı da olur :D
peki parçaları nerden temin ediyosunuz?
honda servisinden mi?
benimki 7000km olmak üzere, tüm bakımları serviste yaptırdım başım ağrımasın diye
garanti bittikten sonra ara işleri kendim halledecem...
yav 1000 bakımı 70küsür tl, 4000 bakımı 130küsür tl tuttu, üstelik sadece yağ değişti
ha bi de tapa pulunun ne olduğunu çözemedim...
parçaları yetkili honda servisinden alıyorum yani orijinal parçalar. Sizin bakımlar baya tuzlu tutmuş çözemedim belki servis saat ücretinden çok almışlardır. Tapa puluda yağ değişiminde motorun alt kısmında kartel civatısının altında olan pul. O civatayı söküp yağ boşaltılıyor söküncede yeniliyolar. Sanayide 5-10kuruş arası fiyatı değişir oda bakır olan yani daha kalitelisi Ara bakımları elinizden geliyosa yapın boşuna servise gerek yok. Sadece garanti için zorunlu bakımlara gidin 1000-12000 gibi
Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz
daha önce burda yazmıştım 4000 fatura detaylarımı, şöyle:
eleman yağ filtresi 1adet 11,40
tapa pulu 1adet 1,24
motul 5000 mineral 4t 10w40 2lt 42,38
temizleme spreyi 1adet 8,00
peryodik bakım işçiliği 1,2saat 48,00
tabi bi de +kdv var
toplam 131TL
vala bu işler elimden geliyomu bilmiyorum da görecez bakalım
bu temizleme sipreğini verdilermi sana sıkma ücretimiydi bu
siz biyerlere gitmek için arabanıza binersiniz, biz ise motorumuza binmek için biyerlere gideriz... E.C.
ne kadar cok bisikletci varmis
ben de motosiklete, bisikletten gecis yapanlardanim Stock halinin uzerine zamanla kendim gelistirdigim XT-SLX-LX duzende Rockshox Tora amortisorlu Michelin lastikli bir Sedona'm var CBR250r dolayisiyla yatiyor bisiklet Jantlarini bile kendim ormustum
Bisiklet alma fikri istanbul yokuşlarindan dolayi beni motosiklete yoneltmisti bundan 6 sene evvel. 10 ay once bisiklet de aldim. Kron xc500. Hatta Bugun besiktastan belgrat ormanlarina veya caddebostan tarafina bir rota belirleyecegim. Katilmak isteyen 250ciler varsa tanismis da olur.
Buda benden gelsin 3 yıllık Bisikletim Drag Flatbar, km saatini çaldılar 6 bin km deyken sanırım 9 km ye dayandı
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:03 ----------
bu gün zamanım kısıtlı sana katılmak isterdim ama yarına ertelersen öğleden sonra 4 gibi buluşuruz Beşiktaşta Belgrad yapabiliriz
Buda benden gelsin Kron xc250 (250 den devam :D ) Cumhuriyet Bisiklet Turu
istanbul tayfası son cagrım.
bugun aksam ya da yarın sabah bısey yapmak ısteyenler bı adım once cıksın pls
Ben bu akşam katılabilirim Barış, yarın da akşam işim var o yüzden 5'e kadar müsaitim..
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:45 ----------
11.30 da yazmissin dikkat etmemişim
Kimilerinin terapiye ihtiyacı olabilir, benimse motorsikletim var..
Selam
Bende dün salcano mu satıp Cbr 250 R alarak aranıza katıldım. İlk motosikletim. Dün ve bugün toplamda 6-7 saat gezdim. Gayet memnunum.
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)