Zincir bollaşmıştır. Gerginliğini ön ve arka dişlinin ortasına denk gelen bir yerden elinle kontrol et, 2-3 cm yukarı aşağı oynayabilmesi lazım, fazla olursa ses yapar.
Zincir bollaşmıştır. Gerginliğini ön ve arka dişlinin ortasına denk gelen bir yerden elinle kontrol et, 2-3 cm yukarı aşağı oynayabilmesi lazım, fazla olursa ses yapar.
motor zaten 250 km de 1000 bakımını beklemeden gitsem mi diye düşünmeye başladım da bi yorumlarınızı alıyım dedm.alttan zinciri üste doğru esnettiğimde zincirin üst tarafındaki korumaya değebiliyor rahatlıkla ne kadar açıklayıcı oldu ama belki anlamışsındır
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:13 ----------
birde ses dışında biyerlere sürtüp aşınma vs birşeyler olabilir mi? bakımı beklemeden gidip bi kontrol ettirsem mi?
2 Teker bir başka !
Hic tereddut etme git yukselise boyle boyle de. Onemli bir sey olmasada icin rahatlar. Rodaj icin 700 de 500 de gel diyorlar inanma sen 1000 gibi git.
Bu arada bugun motul zincir temizleme ve yaglama spreyi ile zincire bakim yaptim memnunum zincir piril piril.
Motomax tan 60 liraya arka sehpa aldim baya yardimi oldu
olmadı orda selçuk bey vardı onu arıyım bi duruma göre götüreyim sanki fazla esnemiş gibi geldi zincir.belkide yağmurdandır diye düşünüyorum yağlayıp bi geçmezse öyle gideyim olmadı ama ilk aldığımda yoktu ondan eminim
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:24 ----------
hah işte tamda oradan baktım kontrol ettim çekktiğimde yukarı doğru hemen üzerinde zincire paralel demir var ya siyah ona değiyordu rahatlıkla ve salladığımda biraz rahat sallanıyordu sanki
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:26 ----------
yarın özellikle bir ölçeyim mesafesini eğer değerde anormallik varsa götürürm direk zaten.bir de yağmurda kullanırken sesinde toklaşma olduğunu falan hissettiniz mi hiç ?
2 Teker bir başka !
Barış Dün aksam okudum ama yazamadım cok cok gecmiş olsun gercekten üzüldüm acil şiflar dilerim umarım bir sorun yoktur. bu gun yarın taburcu olursun...
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
wolrath çok geçmiş olsun
Yalnızlkık diye birşey yoktur ,daha çok sigara vardır , alkol vardır , küfür vardır...
Beşiktaştayım. Saat 6'dan sonra gel bi akşam, beraber çalışalım. Öyle çok komplike birşey değil. halledersin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:14 ----------
Barış, çok geçmiş olsun. Olacağı varsa oluyor böyle şeyler. Ben yapmazdım etmezdim demek boşa. neyseki daha kötüsü olmamış.
Öncelikle büyük geçmiş olsun Barış,umarım ciddi bir sıkıntı olmaz ve yaşayacağın tek uğursuzluk bu olur..
İkinci olarak motosikletlerini sıfır veya ikinci el olarak alıp aramıza katılan arkadaşlara hayırlı olsun.Kazasız günlerde binmek nasip olsun..
Aman diyeyim koruma ekipmanı olmadan 10 metre bile binmeyin motosikletlerinize..
Bir arkadaş trafiğe kapalı alanda kendi kendine alıştırma yapıyordu,tavsiyem mutlak suretle hondanın(veya başka) güvenli sürüş eğitimine katılsın(ve O'nun gibi yeni başlayan arkadaşlar)
Bunu söylememin ilk nedeni,hiçbir şey bilmiyorken öğrendiğin yanlış bilgi zor düzelir sonrasında..
Eğitimden sonra ben de yapabiliyormuşum güveni geliyor.
İlk kez motosiklet(vitesli) kullanacak arkadaşlar biraz para biriktirip mutlaka gitmeliler.Kesinlikle boşa giden bir harcama değil!
Tekrar herkese kazasız sürüşler dilerim..
abiler herkese merhaba...allah izin verirse cbr125den 250ye geçiyorum...samsunda bir ilan buldum adamla konuştuk az çok pazarlık da yaptık..sizin görüşlerinizi de almak istiyorum motorun ilanı altta...ilanda görebildiğiniz detaylar aksaklıklar vs var mı? ve samsunda olan yada yakın olan motora bakabilecek olan var mı ( ben giderlerini karşılayacağım bakan arkdaşın) cevaplarınızı bekliyorum..ben ankaradayım..
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...17338798/detay
AnGaRaJ
Telden girdigim icin cok bakamadım acıkcası bakabildigim kadaryla yorumda bulunayım daha usta arkadaslarda yardımcı olacaklardır.fiyatı daha da düsürebilirsin bence bu 1. İkinci olarakta 2011 model motor icin 16 bin km bana cok geldi.ha ama yagini suyunu bakimini duzgun yaptiktan sonra sorun olmaz 16000 km hicbirsey tabiki ama km max 10~12 civari da bulabilirsin gbi geliyor bana.sonucta yagini suyunu vs sorunsuz yapp yapmadigindan emin olamazsn ama diger turlu en azindan km dusuk dersin daha az risk alms olursun bana gore.km disnda pek bakamadm tel tamamni acmiyor sayfanin o yuzden bu kdr yrdmci olabilcecegm malesef.almakta kararlysan iyi bir ustaya goster bu olmazsa olmazi 2. Elin.
Benimde gözüme km hiç çarpmadı çünkü motor temiz gözüküyor.Motor temiz olduktan sonra km problem değil işleyen demir pas tutmaz hesabı.Ama işte biraz daha pazarlık yapıp alabilirsen al ya da 8000 çokta değil normal motor için lastiği felan herşeyi değişmiş motor aksamında da problem yoksa alınası motor bence.Ama elçiği değiştir o nedir arkadaş bisikletlere taktığımız 2 tllik elciği cbr'ye takmış adam :D
şimdi pc den baktımda oturuş pozisyonuna göre deponun sağ tarafında boya atmış bir yer sanki orayı bir araştırmanda fayda var
2 Teker bir başka !
'' hayat ancak ölümle yüzyüze gelince anlam kazanır. ''
yeni motorumla fotoğraflarım
[IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
...
kapalı garajım biraz çirkin
Yalnızlkık diye birşey yoktur ,daha çok sigara vardır , alkol vardır , küfür vardır...
KeaSH-07 hayırlı ugurlu olsun Allah kazasız belasız sürmeyi nasip etsin inş.
Bu arada 4 aydır 250-R kullanıyorum ve bugün ömrümde ilk kez yarım saat boyunca 600 RR kullandım ve 250 için tüm hayallerim yıkıldı :( (tabiiki buna da şükür).. ama yok yaa o aşıyı aldım bi kere bi dahada bırakmam inş. en kısa sürede 600.lüğe geçiş yapanlardan olurum
bi resimde benden gelsin
Uploaded with ImageShack.us
bugun bırsey dıkkatımı cektı elırken orn 7000 devırde kullanırken gaz kapalı azıcık gaz vercek yapıyorsn 1 sn'lık devır 6500 dusuyor tekrar aynı hareket 6000 ecu frene mı gecıyor gazı kapatınca acaba bılen goren duyan var mı ?
cb125e (5000km) --- CBR250R (11500km ) CBR 650F (0KM ---- )
tetanoz ve temızlıkten sonra gozumu tekrar acabılıyorum an ıtıbarıyle
kanı cektıgımız yer 72 saat plasterle durcakmış.
kocumu da yarın goturuyoruz allah ızın verırse servıse(konusuk-kartal). herseyı babam karsılıcak hehe
maddı olarak degıl, manevı olarak bıraz yoruldum elbette ama hersey 4sılındır homurtusuyla ıyılesır derler. soner'ın foca vıdeosundakı 2-3sn lık ses bıle yettı desem yalan olmaz bana...
allah hepınızı kaza-beladan korusun tekrar...
geçmiş olsun tez zamanda redlıne gırmen dıleklerımde :D bulent bey selamlar cıhan dersınız bas belası o hatırlar
cb125e (5000km) --- CBR250R (11500km ) CBR 650F (0KM ---- )
Şu an bu konu içerisinde 16 kullanıcı var. (0 üye ve 16 misafir)