yakit tuketimi elde ettigin hiz ve guce gore fazla, bir artisi var konforlu olmasi, saglamlik v.s. deginmiyorum cunku onlar zaten mevcut, 3-3.5litre araligi benimde dusuncem idi ama biraz fazla bence de, neredeyse kucuk cc bir araba kadar yakiyor
yakit tuketimi elde ettigin hiz ve guce gore fazla, bir artisi var konforlu olmasi, saglamlik v.s. deginmiyorum cunku onlar zaten mevcut, 3-3.5litre araligi benimde dusuncem idi ama biraz fazla bence de, neredeyse kucuk cc bir araba kadar yakiyor
eğer 3.7lt uzun yolda elde edilen bir değer ise ninja'dan pek farkı yok. ninja'da 80 - 140km hız aralığındaki karışık kullanımda 3.8lt tuketiyor.
the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda
çift silindirli bir makineye göre daha az yakması lazım diğilmi nası iş bu
tespit yanlış olmuş biraz. ben normal kullanımda 2.7 lt/100km yakıyorum. Basarsam 3.0 lt falan yakıyor. Cbr125 güç olarak Cbr250 ile karşılaştırılamaz ama ciddi bi ekonomi sözkonusu..Akşelerasyon yapmadığınız zaman ve otobanda 6. vites deviri düşürüp çok işe yarıyor
Şehir içi kullanımda 250 likle 1.0-1.2 lt oynar gibi. buda % 35 fazla yakması demek. Yinede net değerleri kullananlar paylaşırsa belli olur.
cbr125'te uzun yolda hızınızı korumak için dip gaz yapmak gerekiyor dolayısıyla çok abanırsanız 3.5lt'e çıkıyor tüketim. yok dersenki ben düzde 80 - 100, rampada 60 - 70 giderim o zaman tüketim değerleri düşer. Yani biraz beklentiye ve sürücünün tatmin olmasına bağlı. ninja ile kıyaslayınca aradaki fark sadece 0.3lt ve bu değer 90km sabit hızla gidilirse düşebilir.
Rüzgarlı havalarda ve rampalarda hızımı korumak için anasını ağlatıyordum eski motorumun. gerçi hiçbir zaman 3.5lt'nin üzerine çıkmadı. Bu bakımdan tutarlıydı.
En büyük tüketim farkı sehir içinde ortaya çıkıyor, 125'lik çok daha ekonomik. Ortalama 1.5lt fark var diyebilirim. Tabi bu eski kasa cbr125 için, karbüratörlü model.
the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda
Benim Düşüncem kesinlikle 3.5 lt üstünde olmayacağı yönündedir, Üzerinde yeni nesil enjeksiyonlu yakıt sistemi var, Ortalama 3-3.5 lt arası olacaktır. Rodajdayken bile en fazla 3.6 lt yakıyor,(Motokurt abinin motoru) Rodaj bitmek üzere gerçek değerleri haftaya yazarım inş.
Girerken Yalvarmadık ki, Çıkarken İcazet Alalım.
Benim motor 350km de 47tl lik benzin yakti
valla ben geçtim artık nekadar harcadığını
gelsinde şu motor yine ertelemesinler..
beklmeyide geçtim asıl sıkıcı olan fiyat artma olasılığının olması..
zaten en cok soylenen oydu iste su zamana gelecek ama fiyatda fark olabilir umarim zam yapmazlar cunku yaparlarsa makul fiyata 250cc motor olarak fazla bir avantaji kalmayacak
Fiyat artarsa ninja çok daha avantajlı olur.
bugün yine aradım fiyat artısı yok dendi ancak gümrükten çıkması sıkıntılı olursa haziranın 15 inde fln gelebilcek motorlar şu önümdeki haftayıda geçiryimde rahatlarım birazda olsa okadar bekledim..
0 aldınız sanırımda 11 bana çok geliyor olmazsa ninja olur ya hayırlısı...
Evet 0 aldim 10900 e geldi ybr125 vardi onu verdim 2750 ye ustunu ekledim evet hayirlisi onemli olan icinize sineni almaniz cunku ben hep ninjaya bakiyordum askerdeykende aklimda hep ninja vardi fiyati fazla geliyordu cbr ucuz olunca cbr a yoneldim ancak malum durumdan dolayi gozu karartip ninjayi aldim benim icin onemli olan motoru aldiktan sona ya sunumu alsaydim yok bunumu alsaydim dememek yoksa aldiginiz motorunda tadi cikmayacaktir.
valla benim aklım cbr da kalabilir çünkü ilk cbr dedim
zaten hep ilk dediğim motoru aldım pişmanda olmadım
ondan beklemeyi tercih ederim aklım kalır sonra
zaten pek birşey kalmadı şu önümüzdeki haftada geçtimide tamamdır
wolky hala gelmedimi yav...
leyla mecnuna kavuşacak nerdeyse...
Allah sabır versin size.....
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)