Bugun aylardan sonra motoru cikardim fakat yolda kaldim (neredeyse motor yaniyordu).
En son 14 binde (motor su an 15 binde) bakima girmistim 3-4 aydir da motor yatiyordu. Arada calistiriyordum aku bitmesin diye.
Yolda sicaklik gostergisi 6 ya kadar cikti ve yanip sonmeye basladi direk saga cektim durdum. Motordan dumanlar yukseliyordu. Sogutma suyu yuksekligi lowerin da asagisindaymis. Zaten motorun altindan damla damla birseyler akiyordu. Su ekledim ve yaklasik 2.5 litre su aldi.
Bakimlarda hic gormedim sogutma suyunu kontrol ettiklerini veya eklediklerini. Sanirim ya devir daim pompasi bozuldu veya keceler falan yandi. Su an devir daim pompasinin oradan bayagi su damliyor yolda giderken hatta gaz acinca cesmeyi ip gibi acmisin gibi su akiyor.
Su ekledikten sonra sicaklik 3 cubugu gecmedi ve 10 km falan yol yaptim eve varana kadar. Motorda kalici bir sorun acmamisimdir insallah. Icimi rahatlatacak bilgisi olan var mi acaba?
Sizce garanti kapsaminda yaptirtabilir miyim bu sorunlari? Biliyorum benim de kontrol etmem lazimdi su seviyesini fakat bakimlarda sadece yagi degistirip zinciri yaglamakla olmuyor iste. Kime sikayet edebilirim servisi? Son 3-4 seferdir Umraniye Dogu Bati hondaya gidiyorum servise.
Sizde motorunuzun yagini ozellikle sogutma suyunu kontrol edin mutlaka.