Daha onceleri de paylasmistim. Merak edenler icin tekrarliyim. 160-60-17 lastikleri yaklasik 3500-4000 kilometredir kullaniyorum. Hicbir dezavantajini gormedim. Tam tersine cok faydasini gordum. Gorunus olarak da bu motosikletin hakki bu lastik.
Daha onceleri de paylasmistim. Merak edenler icin tekrarliyim. 160-60-17 lastikleri yaklasik 3500-4000 kilometredir kullaniyorum. Hicbir dezavantajini gormedim. Tam tersine cok faydasini gordum. Gorunus olarak da bu motosikletin hakki bu lastik.
Nereye bakarsan, oraya gidersin.
Bu racing ciler topu boyle galiba RuzgarSA gt250r cılarda boyle 1hafta satıçıların sesi cıkmaz.
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
Zenn motor'da karambolde 150/70 lastik taktılar. Bu ebatı da takıyoruz diye söyleyince söktürmedim, keşke söktürseydim. 2000 - 2500 km sürdüm. Teker izi değiştiği için motor eskisi gibi yatamıyor. Kontra ile yüksek süratli virajlarda fark yok ama şehir içi düşük süratli dönüşlerde temel teknikle (kontraya gerek duymadan) dönebilmesi gereken motor dönemiyor. Kafayı daha çok çevirmek (viraj çıkışının dışına) veya kontra yapmak gerekiyor. Kısacası manevra kabiliyeti azalıyor, ben tavsiye etmem.
daha öncede burda tartışılmıştı 150-60 orjinaliyle aynı seviyede denmişti ama 150-70 ise çokda az olsa düz yoldaki sürtünmesi azalacağından dolayı biraz hızda pozitif yönde değişiklik olabilir bence kaç km'de değiştirdin abi lastiği bizde 10 ekimden beri 2900 km yapmışız sezonu kapatmayanlardan olarak
Atmasınlar hepimiz din kardeşiyiz :D 10:37 ye kadar bekledik zaten altı motor bir araç geldi iki kişi haklıydı ekipman yetersizdi pantolon yüzünden gelene kadar üşümüşlerdi zaten onlara sözüm yok geri döndüler oraya gelipte gelicem diyenlerde geri döndüler. Zaten geziyi organize edipte gelmeyenler yazdıklarından utansınlar :D bide yazdılar gelmeyinenin diye Kakare :D
jant aynı kaldığı için değişiyor işte belki yanlış biliyorumda jant aynı kalıyor diğer bütün oranları aynı kalıyor sadece enine dahada uzuyor bunu kurtarmak için ne yapacak dahada ovalleşecek lastik böylece yere temas alanı dahada azalacak diye mantık yürütüyorum yanlış olabilir iddialı değilim görüşümde ama mantıklı geliyor :D
http://www.halaogullari.com/LastikTablo/lastikhesap.html
buradan karsılastırma yaptıgınzda aradakı fark %1 olmamalı kı , rahatsız edıcı durumlar ortayaca cıkmasın
taban alanı arttıkca belırlı bı fazlalıga kadar yol tutus artar mantıklı olarak, lakın gıdıpte 200 arka lastık takarsanız yol tutusunuz da guc orantısızlıgı dolayısıyla oldukca kotulesecektır.yukarıda bahsetmıs zaten kardesımız. akselarasyon surtunme kuvvetınden dolayı kotulesır ama gucunuz zaten 25bg cıvarı oldugu ıcın 1cmlık bır fark motorunuzu yormayacaktır. kı yanak genıslıgı taban genıslıgıyle ters orantılı azalacagı ıcın (bu soyledıgım lastık boyutları aynı kalacak sekılde degısım olursa) agırlıklar arasında fark olmayacagı ıcın, motorunuzun yuruyen aksamına bınen yuk degısmeyecek ve dedıgım gıbı akselerasyon farkı ortaya cıkmayacaktır
Araba lastiği için dönüşlerde bir fark yok ki .
http://www.triumphrat.net/twins-tech...tml#post737183
İngilizce bir yazı ama resimlerle anlattığı için güzel. Lastiklerin yatma esnasında yerle temasını gösteriyor. Arka lastik genişlerse (3. resim) ön ve arka arası mesafe büyüdüğü için virajda dışa kaçma eğilimi başlıyor. Motosikleti tasarlayan Honda ideal ebatları belirlemiş zaten, değiştirmek sadece bu idealden uzaklaşmak demek. Görüntüyü tercih ederseniz lafım yok ama motorun kullanımı değişiyor.
orjinal michelin taktıralım değişeceği zaman abi o zaman boşuna değişiklik olmasın fark yok sayılacak kadar azsa
Kuru Kalabalık 1
Uploaded with ImageShack.us
Kuru Kalabalık 2
Köfteci
Cbr 250R'ın İmparatoru Çağdaş
Hava muhalefeti nedeniyle çoğu kişi katılamamış demekki yaz oldugunda çoğunluk toplanır bence
kakare toplanma yerine bile mi gelmedi yoksa :D
Şu an bu konu içerisinde 17 kullanıcı var. (0 üye ve 17 misafir)