Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    slymn93 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 250 R- Siyah(full)
    Alıntı oguzcelik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    3.000 de bir yağ değişimi, 6.000 de bir de periyodik bakımı oluyor bu motorun (250R). Ben IPhone marka yağ kullanıyorum 35 lira veriyorum servise. 6000 bakımında da yağ + yağ filtresi falan değişti 60 liraya hallolmuştu.

250R ' da karar kıldıysan beklediğine değer emin ol. (125'likten çabuk sıkılırsın)

Yardımcı oluruz mühim değil.
    şuan için yeterli belki 125 ama ilerde 125 satıp 250 lik alıyım diye uğraşmaktansa baştan 250 alıyım diyorum. bide ağır bakımları falan oluo bildiğim kadarıyla baya maliyetli olan onlar ne kadar tutuo ortalama acaba?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı hakanerdogan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    3 bin km'de yağ, 6 bin km'de de periyodik bakım olayını hiç duymamıştım.

Sıfır km olarak satın aldığım yerden verilen yönergeye göre 1000 km-4000 km-8000 km-12000 km vs...(monoton +4000 km) şeklinde bakım periyotları var.
    Ben de aynı şekilde 3 binde yağ değişimi, 6 binde bakım sırasını izliyorum. Mototal, D&B motor, Anes falan hep bu şekilde bakım periyodu öneriyor. Sen hangi servise gittin?

rummenigge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mt-07
    Zorunlu trafik sigortasi hakkinda bilgisi olan var mi?
    Gecen yil 42TL olan police icin bu yil fiyat aldim 150. TL dediler!
    Niye diye sordum,motosikletlerde kaza cok oldu bu yil dedi!
    Terbiyemi bozmadim,ama motosiklet dedigin sey bu yil icat olunmadi ki!
    42 nerde,150 nerde!!
    Hic kazam yok ama benim dedim,143 TL oluyormus o zaman!
    1yil gecmis,kazam belam yok cok sukur..fiyat 3katindan daha fazla!!
    Yakin zamanda yaptiran var mi? Fiyat sorusturan veya?

oguzcelik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı hakanerdogan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    3 bin km'de yağ, 6 bin km'de de periyodik bakım olayını hiç duymamıştım.

Sıfır km olarak satın aldığım yerden verilen yönergeye göre 1000 km-4000 km-8000 km-12000 km vs...(monoton +4000 km) şeklinde bakım periyotları var.
    Ben D&B 'da yaptırıyorum bakımları. Yukarıdaki KM aralıklarında yapılmasını söylüyorlar. Ticari bir durum olduğunu düşünmüyorum vardır bir bildikleri.Belki Kullandıkları yağın ömrü o kadardır. Zaten motordan çıkan yağı görünce iyi ki değiştirmişim diyorum.
    www.motojektif.com

casillas00 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı rummenigge adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    42 nerde,150 nerde!!
    mart-nisan aylarında geldi bu zam.Bende 42Liraya yaptırmıştım şubatda yenilencek benimde 150tl civarı çıkacak :/

Bakim konuusunda 3000kmde yağ değiş diyen servis bence ticari bir hareketden başka birşey değildir.Kimi Servisler 12.000km'de gösteren kitapcıga mok atıyorlarmış yok yanlış basılmış etmiş diye hea honda öyle bir hata yapıcak tabi tabi

1000 6000 12.000 bakim yaptım sıkıntısız biniyorum.Artık motosikletler uzun bakım aralıklarında yapılmaya başlandı çunku teknolojileri gelişti.
    3000km bir yağ için hiçbirşey.
    rummenigge bunu beğendi.

Motosikleti
    cbr 250r
    Alıntı casillas00 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mart-nisan aylarında geldi bu zam.Bende 42Liraya yaptırmıştım şubatda yenilencek benimde 150tl civarı çıkacak :/

Bakim konuusunda 3000kmde yağ değiş diyen servis bence ticari bir hareketden başka birşey değildir.Kimi Servisler 12.000km'de gösteren kitapcıga mok atıyorlarmış yok yanlış basılmış etmiş diye hea honda öyle bir hata yapıcak tabi tabi

1000 6000 12.000 bakim yaptım sıkıntısız biniyorum.Artık motosikletler uzun bakım aralıklarında yapılmaya başlandı çunku teknolojileri gelişti.
    3000km bir yağ için hiçbirşey.

aynen 4000 km izmirde yukselis goturdum yag degisimi icinn israr ettim degistirdiler temizdi hakkatenn.zincir yaglama isini sık tutun ama
    izmirde 113 tl sigorta parasi aldilar sehirden sehirede fark ediyor biliyosunuzdur

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:14 ----------

izmirde yükseliş yetkili servis diye gittim. Servis ilgisiz çırak yag değiştirdi yag filtresi felan değiştirmediler yağ değişimine 40 tl periyodik bakım 50 (ki hiç bişeye bakmadılar motorun başındaydım) kdv felan 107 tl bakım ücreti çıkardılar.verdim çıraklardan birine lastiklerini havasını kontrol ettirdim dışarda doldurayım dedi içeri tekrar sokmasın diye peşinden gittim yolda motoru kesiciye soktu lale. tavsiyem başka yetkili servis bulun izmirde.bayraklı yükseliş olmasın ama

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:28 ----------

izmirde yükseliş yetkili servis diye gittim. Servis ilgisiz çırak yag değiştirdi yag filtresi felan değiştirmediler yağ değişimine 40 tl periyodik bakım 50 (ki hiç bişeye bakmadılar motorun başındaydım) kdv felan 107 tl bakım ücreti çıkardılar.verdim çıraklardan birine lastiklerini havasını kontrol ettirdim dışarda doldurayım dedi içeri tekrar sokmasın diye peşinden gittim yolda motoru kesiciye soktu lale. tavsiyem başka yetkili servis bulun izmirde.bayraklı yükseliş olmasın ama

yf304 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HAYABUSA
    oznkrçm ve tugfox bunu beğendiler.
    SARI BUSA

Motosikleti
    cbr 250r
    Alıntı slymn93 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şuan için yeterli belki 125 ama ilerde 125 satıp 250 lik alıyım diye uğraşmaktansa baştan 250 alıyım diyorum. bide ağır bakımları falan oluo bildiğim kadarıyla baya maliyetli olan onlar ne kadar tutuo ortalama acaba?
    slymn93 bu ilk motorun olucaksa bence 125 lik bi commuter yana kullan biraz ucuz olsuni mesela çünkü nette gezen fiyatlar gibi grenajlar ucuz değil serviste bilesin.

cd0345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    12" CBF 150
    Alıntı rummenigge adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    42 nerde,150 nerde!!
    o fiyatı aldığınız sigortacı afedersiniz ama ne sattığını bilmiyormuş.
    abim sigortacı maltepe bağdat caddesi ariş sigortada calışıyor
    şöyle anlatayım kasko olsa dediği gibi marka model kullanan kişinin yaşı o yılki kaza oranı o model motorun ne kadar kaza yaptığına kadar herşeyi dikkate alıyorlar bu iş için bir bilim bir üniversite bölümü var (aktüerya)

trafik sigortası şöyle oluyor otomobil motosiklet o bu fark etmez yaşadığınız il (daha doğrusu motorun plakasının bağlı olduğu) ve sizin yaşınıza bağlıdır

trafik sigortası sıfır alınan her motorda goldving de alsan 40-60 arası çıkar otomobildede öyledir sıfır araba ve motorda kaza riskini az görüyor firmalar mantık bu (kaskodada aynı şekilde) yani anlayacağınız sıfır olan motora yapılan trafik poliçesi fiyatıyla 2. yıla yapılanı kıyaslama yapmayınız ama dediğiniz olaya 2. yılla 3. yıl arasında olsa haklısınız kesinlikle

şöyle anlatayım biz istanbulda cbf 150 ye 140 lira trafik sigortası öderken (2.yıl) aynı zamanda aynı özellikte manisa plaka yine istanbulda ikamet etsin sahibi fark etmiyor 55 liraya yaptırıyor =) umarım bu saçma sistemi anlatabilmiştir

bu konuda http://www.arissigorta.com/ sitesinden ulaşabilir veya telefon ile ali murat bağcı (abim gibidir) her sorunuz ve sorununuzda yardımcı olur

iyi geceler...

hakanerdogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DL1000A
    Alıntı seigen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de aynı şekilde 3 binde yağ değişimi, 6 binde bakım sırasını izliyorum. Mototal, D&B motor, Anes falan hep bu şekilde bakım periyodu öneriyor. Sen hangi servise gittin?

0 km olarak satın aldığım Ankara, Honda-Efe.

Belki nem bir etken mi diyeceğim ama, saçma geliyor

Motosikleti
    Alıntı silent_moto adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    slymn93 bu ilk motorun olucaksa bence 125 lik bi commuter yana kullan biraz ucuz olsuni mesela çünkü nette gezen fiyatlar gibi grenajlar ucuz değil serviste bilesin.
    şuan 20 yaşındayım 13 yaşımdan beri babamın motorlarını kullanıyorum ehliyet var 4 yıldırda kendi kanuni 125 lik motorumuz var onu kullanıyorum ilk motorum değil anlıcağın ama tabi ekonomik olsa iyi olur üniversite okuyorum da boşta kalan zamanlarımda çalıştığım parayla alıcam

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:32 ----------

tabi 2 yıldır ehliyetli olarak kullanıyorum ondan öncesi köye gittiğimizde ve kısa mesafelerde buralarda.ehliyeti aldığımdan beri aktif olarak okula gidip gelirken kullanıyorum

Gzc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-07 (Today-Beat-YBR125-CBR250)
    1 Aylık CBR250R kullanıcısıyım. Yardım ve bilgi konusunda umarım bir şeyler paylaşabiliriz. Herkese merhaba,kazasız belasız sürüşler..
    RuzgarSA, wolrath ve tuc bunu beğendiler.

erreeen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250R Tricolor
    Selam millet ne var ne yok , uzun zamandır yokum askerlik devam , kismetse 25 güne çıkıyorum. Valla zor ismis bu askerlik neyse yeni sezona fazlasıyla yetişiyorum. Kendinize dikkat edin görüşmek üzere..
    Pain, tugfox ve RuzgarSA bunu beğendiler.

casillas00 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı silent_moto adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aynen 4000 km izmirde yukselis goturdum yag degisimi icinn israr ettim degistirdiler temizdi hakkatenn.zincir yaglama isini sık tutun ama
    izmirde 113 tl sigorta parasi aldilar sehirden sehirede fark ediyor biliyosunuzdur

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:14 ----------

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:28 ----------

6000kmde gittiysen yağ filtresi değiştirilmiyor 12.000 kmde yağ + yağ filtresi değişiyor.
    ama 10 lira mı 15liramı ne değişmesini istiyorum dersen değiştirirler.
    İstanbulda Konşuk motor yağ değişimlerine işçilik ücreti almıyor yağ değişimine gidicek olan arkadaş varsa oraya gitmesini tavsiye ederim.Tüm servislerden 6000 bakımı için 110-160 lira arası fiyat aldım.Konşukta 50 Liraya hallettik

Motosikleti
    cbr 250r
    Alıntı casillas00 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    6000kmde gittiysen yağ filtresi değiştirilmiyor 12.000 kmde yağ + yağ filtresi değişiyor.
    ama 10 lira mı 15liramı ne değişmesini istiyorum dersen değiştirirler.
    İstanbulda Konşuk motor yağ değişimlerine işçilik ücreti almıyor yağ değişimine gidicek olan arkadaş varsa oraya gitmesini tavsiye ederim.Tüm servislerden 6000 bakımı için 110-160 lira arası fiyat aldım.Konşukta 50 Liraya hallettik
    Dostum aslinda mevzu para degil benim icin iscilik kalitesi ne fren ne debriyaj kontrolu baktilar ustelikde genel bi kontrol yapin demistim bunun uzerine cirak lastik hava basma bahanesine motoru disarda kesiciye soktuya (motor 2 aydir bende bi kere bile yapmadim) deli etti benii

Motosikleti
    bişey sorucam arkadaşlar hızlı bir şekilde yavaşlamak için ön freni sıkarken falan yol tutuşu nasıl motorun? şuan kanuni 125 lik motor kullanıyorum fakat ön frene korkumdan basamıyorum çok hassas bi çizgi var birazcık fazla bastığımda direk ön fren kilitleniyor gibi oluo ön lastik kaymaya başlıo ön fren konusunda nasıl yani motor ve frenlemede?
    2 Teker bir başka !

wolrath - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pani / 3colore
    senın ayarlarına baglı.cbr'a ozgu bısey degıl.fabrıkasyon ayarlarda genelde on fren kıtleme tehlıkesı vardır panık fren yaparsan.ben mesela ılk motorum oldugu ıcın on frenı kıstırdım.belırlı bır suratten sonra,sonuna kadar bassamda kıtlemıyor mesela tabı bu sefer de fren mesafesı artıyor dogal olarak. secım senın.

Motosikleti
    kısma olayını nasıl yapabiliriz peki kendimiz yapabilirmiyiz cbr alıncaya kadar idare etmem lazım ama düşük hızlarda bile güven vermio bana çift fren kullanamıyorum korkudan buda sadece arka frenle çok uzatıo durma mesafesini
    2 Teker bir başka !

kakare - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBR650FA
    Alıntı slymn93 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kısma olayını nasıl yapabiliriz peki kendimiz yapabilirmiyiz cbr alıncaya kadar idare etmem lazım ama düşük hızlarda bile güven vermio bana çift fren kullanamıyorum korkudan buda sadece arka frenle çok uzatıo durma mesafesini
    frenlemede çift fren kullanmaya çalış ani zamanlarda sana arka firen yetmeyebilir kombine fren yapman lazım, korkma olayıda geçiyo biyerde artık istemsiz çift fren kullanıyosun alışıyosun biyerden sonra
    diyeceğim o ki korkuyorum çift frenden diye geçiştirme, kazasız sürüşler ;)
    '' hayat ancak ölümle yüzyüze gelince anlam kazanır. ''

Motosikleti
    Alıntı kakare adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    frenlemede çift fren kullanmaya çalış ani zamanlarda sana arka firen yetmeyebilir kombine fren yapman lazım, korkma olayıda geçiyo biyerde artık istemsiz çift fren kullanıyosun alışıyosun biyerden sonra
    diyeceğim o ki korkuyorum çift frenden diye geçiştirme, kazasız sürüşler ;)
    korkum kitlenio olmasından dolayı normalde kullanmaya çalışıyorum zaten ama mecbur kalmadıkça kullanmıyorum özellikle takip mesafesini fazla tutuyorum falan.çünkü kilitlenmeden tutma olayı çok hassas bçok çok hafif basınca tamam brzcık fazla sıkınca kaymaya başlıo ön ki bu şeklde bi keresinde üzerinden attı. allahtan max 20 le falan gidiodum hızım yoktu bişey olmadı.eğer fren tutma olayıyla ilgili ayar yapabiliosak nasıl yapabileceğim konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim biraz daha zor kilitlencek şekilde ayarlayayım cbr'ımı alıncaya kadar
    2 Teker bir başka !

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler