Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
02 Ekim 2012, 03:33
Merhabalar sayın "Jies".
Yazınızı harfi harfine okudum, hoş olmuş
Uzun yol ile ilgili konuya değinecek olursak, ben de sizin gibi ilk motor olarak CBR 250 R tercih ettim, sıradaki motorum kısmetse 660 Tenere olacak. 0 km aldım sizin gibi sırf bir yerinden başlamış olmak ve dert yaşamamak için, 21 Haziran 2012'de aldım, şu gün 4500 km'ye geldik
Diyeceğim o ki uzun yola gitmeyin. Gerçekten... Ben şehirlerarası olmasa da günde 160-180 km kadar kullandığım oldu, bence pek uygun değil. İlkin ABS yok, anlatmak istediğimi anlamışsınızdır, IRC lastikler malum... Sürüş pozisyonu tam bir SBK olmasa da touring de değil, yorar. Yeterli kudrette bir makine değil 800-900 km'lik yola tek nefeste çıkacak. Hani 200-300 km bir şekilde dinlene dinlene geçilir ama ben önermiyorum şahsımca. Hepsinden öte yeni başlayan birisine hiç önermiyorum. Bu iş uzun zamana sâri bir süreç.
Bu işe yıllarını vermiş bir çok motorsiklet kullanıcısı ile tanıştım, belinde Sig Sauer ile gezen VFR 1200 F kullanan avukat, savcılardan tutun XTZ 1200 Super Tenere'ye binen iş adamlarına kadar, daha niceleri... Hepsi bana daha bi 15-20 bin km zamanım olduğunu söyledi. Ayrıca motor ile "tek" olarak yola çıkılmaz, belirtmemişsiniz yalnız mi yoksa grup mu gideceğinizi ama alakasız bir yerde yakıt bitebilir, zincir atabilir saçma bir çukur yüzünden, ya da lastik patlayabilir. Bunları iyi tahlil edin.
Diyeceklerim bu kadar, kazasız sürüşler dilerim.
Reklamlar
-
02 Ekim 2012, 12:42
merhaba arkdaşlar 2013 mayıs ayında CBR250 alıyorum. daha önce hiç motor kullanmadım denge konusunda bi sıkıntı yaşıycağmı düşünmüyorum ama .. sizce cbr250 ile başlamak doğru bir seçim midir ? başlangıç motoru olarak cbr250 nasıl bir makinadır ?
4 teker bedenimi 2 teker ruhumu taşır...
-
02 Ekim 2012, 12:53
mst250R adlı üyeden alıntı
merhaba arkdaşlar 2013 mayıs ayında CBR250 alıyorum. daha önce hiç motor kullanmadım denge konusunda bi sıkıntı yaşıycağmı düşünmüyorum ama .. sizce cbr250 ile başlamak doğru bir seçim midir ? başlangıç motoru olarak cbr250 nasıl bir makinadır ?
benim ilk motorumdu..iki gün tıssamda sonraları alıştım ve başlamak için gayet iyi olduğunu söyleyebilirim...aldığım eğitimin büyük katkısı olduğunu düşünüyorum...ankara da eğitim alabileceğin yerler var...
-
02 Ekim 2012, 13:07
erro adlı üyeden alıntı
benim ilk motorumdu..iki gün tıssamda sonraları alıştım ve başlamak için gayet iyi olduğunu söyleyebilirim...aldığım eğitimin büyük katkısı olduğunu düşünüyorum...ankara da eğitim alabileceğin yerler var...
teşekkür ederim.. peki ankarada eğitim alabileceğim bir kaç yer tavsiye edebilir misiniz ?
çünkü dün kızılayda bir kaç kursa baktım kayıt olmak için baba dedikleri şey hiç pratik yapmadıysanız ehliyet olayına sıcak bakmıyoruz demek oldu..
-
02 Ekim 2012, 13:09
teşekkür ederim.. peki ankarada eğitim alabileceğim bir kaç yer tavsiye edebilir misiniz ?
çünkü dün kızılayda bir kaç kursa baktım kayıt olmak için baba dedikleri şey hiç pratik yapmadıysanız ehliyet olayına sıcak bakmıyoruz demek oldu..
kursların hiç biri (genelleme) eğitim vermez...onun için bunu özel dersle takviye etmen gerekiyo...ankara da kimlerin verdiğini sana özel mesaj atıyorum...
-
02 Ekim 2012, 13:34
erro adlı üyeden alıntı
kursların hiç biri (genelleme) eğitim vermez...onun için bunu özel dersle takviye etmen gerekiyo...ankara da kimlerin verdiğini sana özel mesaj atıyorum...
ok bekliyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:11 ----------
erro sana msj göndermeye çalıştım geldi mi acaba ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:20 ----------
teşekkür ederim.. ama şu an ehliyetim de yok. ehliyet de almam lazım ama öncesinde gidip bir cbr250 alıcam ve eğitim kurslarına katılıcam sonrasında da ehliyetimi alıp düşücem yollara
-
02 Ekim 2012, 14:01
ankarada ulusan motor var 495 24 00
Bende hakkın kaldıysa sevildiğin yıllara say...
-
02 Ekim 2012, 14:05
Az önce benzin aldım inanın içim gıcıklandı ya soyuluyoruz resmen arkadaş. Levent Kırca'nın da dediği gibi bu zam değilde zamcık :D Bakanın dediği gibi ise güncelleme ya da sözde bu ülkenin başındaki başbakan öyle büyük birşey değil yüzde 10 15 gibi bir zam gelicek dedi...Ne desekde boş birlik olmadıktan sonra bir halt olmaz.Birde şunu belirtmek isterim cc büyültcektim imkanı yok büyültmem cbr 250r ile durmak yok yola devam onlarsa yolmaya devam etsinler...
-
02 Ekim 2012, 14:13
2013 cbr mayısta mı pıyasada olacak
Sahip olduklarına şükretmeyi bilmeyenin, kaybettiklerine isyan etmeye hakkı yoktur
-
02 Ekim 2012, 14:19
eflani adlı üyeden alıntı
2013 cbr mayısta mı pıyasada olacak
yok ben mayıs 2013 de alıcam...
-
02 Ekim 2012, 18:12
SonpoL adlı üyeden alıntı
Elbette ki yarın bu olayı çözümleyeceğim. En kötü ihtimalle iptal ettirir, netten sipariş veririm. Yani normal de her şeyimi netten alıyorum, kırk yılda bir bayiden alalım dedik, böyle bir karmaşıklığa denk geldik.
Bugün firma telefon açıp, avrupa depomuzda arka lastik yokmuş, siz aldığınızda hata yapmışız, istiyorsanız sport demon verelim vs. dediler. Geç olsun problem değil dedim, bunun üzerine avrupadaki depoya gelmesi 10 kasımı bulur. İşte kış geliyor, oradan Türkiye'ye bir daha kargo ne zaman yapılır bilinmez gibi kem küm bir cevap verdi. Sonra Soner arkadaşınız mı diye sordu . Neyse siparişi iptal ettim, firmayı tanımış olduk. Üyelik silmiyorlar ama o kötü.
-
02 Ekim 2012, 20:37
kardesım dıger motor konularına da alıyorum demıssın.dalga mı gecıyorsun?
http://www.motosiklet.net/forum/sear...archid=2265850
-
03 Ekim 2012, 01:30
motolastik uzerinden siparis ettigim diablo rosso 2 gecikecekmis. 12 sinde ellerinde olacakmis 8 sindeki sevkiyata yetismiyormus. banada sport demon onerdiler, istemedim acikcasi. bridgestone bt45 varmis ellerinde. hemen yarin gonderebiliyolarmis. +160 tl fark olusuyor ama bunuda anlamis degilim diablo rosso 2 daha pahali olmasi gerekmiyormuydu neyse gonderticem lastigi, yagmurda daha iyi performans verebilir diye avutuyorum kendimi suan.
-
03 Ekim 2012, 02:48
İlk defa yakıt hesapladım motorumla.
4178 km'de iken fullemişim, tam 40 TL almış, onu bitirdim, bugün tekrar fullediğimde yine 40 TL aldı. 4404 km'de idi. Not ederek çalıştım. Her iki yakıt alımı da zamlardan sonra oldu.
Yani 40 liraya bu hesapla 226 km yol gitmiş oluyor. 17 kuruş mu ne yapıyor
100 km'de de 3.6 litre.
-
03 Ekim 2012, 03:13
seigen adlı üyeden alıntı
Bugün firma telefon açıp, avrupa depomuzda arka lastik yokmuş, siz aldığınızda hata yapmışız, istiyorsanız sport demon verelim vs. dediler. Geç olsun problem değil dedim, bunun üzerine avrupadaki depoya gelmesi 10 kasımı bulur. İşte kış geliyor, oradan Türkiye'ye bir daha kargo ne zaman yapılır bilinmez gibi kem küm bir cevap verdi. Sonra Soner arkadaşınız mı diye sordu
. Neyse siparişi iptal ettim, firmayı tanımış olduk. Üyelik silmiyorlar ama o kötü.
Ben olayı çözümledim Çağdaş. Motolastikten Köksal abi çok yardımcı oldu bana . Sitelerin de belirttikleri fiyatlar da bir sıkıntı yok. Problem Özgül motordaymış. Bana bir sağlam geçireceklerdi ki zar zor onları ikna ettim, geri ödememi yapacaklar. Sonrasına motolastikten alacağım.
Beklemeyi göze alırsanız, fiyatlar gayet makul ve Köksal abi dürüst, yardım sever bir insan. Yanlışlık arada olabiliyor maalesef. Hayırlısı olsun hepimiz için .
Önce emniyet, sonra hareket...
-
03 Ekim 2012, 10:47
wolrath adlı üyeden alıntı
evet alıcağımı yazdım alıcam da ama halen kararsızım ne alıcağım konusunda. Dalga geçtiğim yok sadece insanların fikirlerini almaya çalışıyorum.. zaten çoğu yazımda almayı düşünüyorum diye belirtmiştim.. yavaş yavaş kafamda bazı şeyler belirginleşmeye başladı... yanlış anlaşıldıysam ayrıca özür dilerim..
-
03 Ekim 2012, 12:15
evet alıcağımı yazdım alıcam da ama halen kararsızım ne alıcağım konusunda. Dalga geçtiğim yok sadece insanların fikirlerini almaya çalışıyorum.. zaten çoğu yazımda almayı düşünüyorum diye belirtmiştim.. yavaş yavaş kafamda bazı şeyler belirginleşmeye başladı... yanlış anlaşıldıysam ayrıca özür dilerim..
fikir almak için yazmana gt250 alıyorum yada buraya gelip cbr250 alıyorum demene gerek yok. bende senin heryerde yazmana antipati duymaya başladım. Barışın da demek istediği bu ha asıl amacın dediğim gibi fikir almaksa iki forumuda oku ve + ve - gör bunlar hakkında soru sor gene cevaplayalım böyle dalgacı bi yeni yetme gibi takılma kızma sakın k.i.b
-
03 Ekim 2012, 12:24
arka lastiği 150/60*17 yapan arkadaş varsa aramızda resimlerini koyabilir mi? bir de kullanım açısından herhangi bir sıkıntı/dengesizlik yaşatıyor mu?
-
03 Ekim 2012, 12:36
RuzgarSA adlı üyeden alıntı
fikir almak için yazmana gt250 alıyorum yada buraya gelip cbr250 alıyorum demene gerek yok. bende senin heryerde yazmana antipati duymaya başladım. Barışın da demek istediği bu ha asıl amacın dediğim gibi fikir almaksa iki forumuda oku ve + ve - gör bunlar hakkında soru sor gene cevaplayalım böyle dalgacı bi yeni yetme gibi takılma
kızma sakın k.i.b
OK. DAHA DİKKATLİ OLURUM
-
03 Ekim 2012, 13:36
SonpoL adlı üyeden alıntı
Ben olayı çözümledim Çağdaş. Motolastikten Köksal abi çok yardımcı oldu bana
. Sitelerin de belirttikleri fiyatlar da bir sıkıntı yok. Problem Özgül motordaymış. Bana bir sağlam geçireceklerdi ki zar zor onları ikna ettim, geri ödememi yapacaklar. Sonrasına motolastikten alacağım.
Beklemeyi göze alırsanız, fiyatlar gayet makul ve Köksal abi dürüst, yardım sever bir insan. Yanlışlık arada olabiliyor maalesef. Hayırlısı olsun hepimiz için
.
Anladım, dün iptal olunca biraz kızmıştım ama sorun değil. IRC ile devam .
hakanerdogan adlı üyeden alıntı
Bugün 4000 km bakımını yaptırdım motorumun, servisin kullandığı standart yarı sentetik yağ yerine tam sentetik Motul 300V Factory Line isimli yağ ile değiştirttim yağını, arkasına bugün bi 100 km kadar kullandım, vites geçişleri daha berrak biçimde bariz fark yaptı.
Yağ konusunda Motul 300V gerçekten çok fark ediyormuş. Dün yağı değiştirdim, 40 km kadar sürdüm, anında fark etti. Bu sabah da Şile'ye gidip geldim. Sanki farklı motora biniyorum, hızlanmada gerçekten fark var, soluksuz 150'ye çıkıyor. O kadar viraj arasında 165 gördüm, 160'ın üzerine çıkılabilecek düzlük yok, o yolda ilk defa bu hızı gördüm. Gerçi biraz abarttım galiba, karşı şeritten gelen jandarma trafik beni görünce tepe ışıklarını açıp kavşaktan döndü ama yetişemedi . Hiç gerek yok böyle şeylere .
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)
Bu Konudaki Etiketler