o lafada hastayım üstüne yağmur suyu değmemiş diye sahibinden de ilanlar var, tazyikli suyla yıkatırken bişey yok , yağmur yağınca tüü kaka oluyor :D
10 dk kadar önce garaja girebildim felaket yine yağmur vardı her zamanki gibi yakalandım =) N e güldüm sabah sabah ya motora yağmur gelince bişi olurmu diye :D yazmış arkadaş. Al eline kuru bezi iyice kurula motorun parlasın ben öyle yapıyorum yağmurdan sonra =))
Bu yaz başlangıcında Kırklareli Kıyıköyün oradan gebzeye dönerken bir yagmur başladı öyle böyle değil.
Kıyıköyü çıktıktan sonra yağmur bizimle beraber gebzeye kadar devam etti. Biraz daha hızlı olsaydı motorum belki yagmuru gecerdim Otobanda falan kamyonlar bir su atıyor sanki 2-3 adam aynı anda kovalarca suyu bosaltıyor kafanızdan asagı
3-4 saat boyunca yagmur altında sürdüm artık kıyafetler hak getire, ıslanmadık sadece sırtımın az bir kısmı kaldı. Donumu sıksan 1-2 bardak su cıkardı
İlk 2 saat cok zevkliydi ama son bir saat üşüme başladı titreme falan ama nasıl basıyorum yara yara gidiyorum suyu TEMde. Bu arada bizim motorlar suda cok güzel gidiyor herhangi bir denge sorunu cıkmıyor.
Eve geldim direk sıcak suyun altına girdim. Buda böyle bir anımdır. Ayrıca yağmur iyidir tekerlekler motorun alt tarafı her yeri temizlenir
cbr hayatımdaki ilk motor olduğu için yağmur endişesi vardı. gece boyunca kötü yakalandık çünkü. şeker gibi erimesinden korktum du
Tabi siz orada eğlenin biz Antalya'da tek tabancı gezmeye devam edelim oh valla.
elbette yagmurda ya da yıkamalarda kısa vadede motorunuza zarar vermezsınız ama ben mesela kendı motorumu yagmurda cıkartmam, kendım dısında kımseye de (tazyıklı suyla felan??) yıkatmam. cunku acıkta bırcok yerı mevcut ve su damlaları bılgım dısında ıslak kalarak kalıcı zarar verebılır. (pas-elektronık arıza) .
motorunuz demir aksaamlarına ve elektronik yerlerine arada bir wd40 sıkarsanız hiçbir sıkıntı olmaz. Tazzıklı su elektrik kısmına zarar vermez elektrik kısmı ellememiş ise tabi yok zenon takıyorum onu yapıyorum diye makaron yerine elektrik bantı kullanırsanız ilerde sıkıntı yaratır.Ama fabrika cıkışta suyun size bi zararı olmaz.Sadece stickerlere dikkat edin tazzıklı su onları attırabiliyor o kadar ben grenajların aralarına kadar tazzıklı suyla yıkıyorum miss gibim oluyo
19.500km oldu benimki, 2 haftaya 20.000km insallah :d yeni lastik siparisi gectim dun.
bakalim irc roadwinner ile pirelli diablo rosso 2 arasinda ne fark varmis.
@aytacaksel Dostum motorun rektifiyeden sonra nasildi? Hic goremedik seni buralarda sikinti yasadinmi daha sonrada?
Counter-Steering Always Works !..
arka + on orjinal olculerinde 500tl
rektifiye degilde, ust motor blogu komple degismisti benim, garanti kapsaminda.
6700km deyken olmustu bu olay, bununla ilgili hic bir sorun yasamadim. tekrar rodajini yapmistim o donem. 20000km ye dayandim suan, yag eksiltme, motorun stop etmesi, performans kaybi vb sorunlarim yok. motor tikir tikir calisiyor. son hizimda 165 falan suan, belki 170i bile acmisimdir denemedim bayadir
gorusmeyeli bir kaza gecirdim iste. 12000km civari oldu bu olayda.
gormediyseniz linki burda http://www.motordelisi.com/forum/mot...apattim-p.html
suan motorumda sorun diyebilecegim hic birsey yok.
6000 bakımında 9000 de yağ değişimi yaptırmam gerekir demişlerdi. ama şimdi aradığımda gerek yok 12000 bakımına gelsen yeter diyorlar. 9000-10000 de yağ değişimi yaptıran oldu mu?
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)