Arife günü benim motor güme gitmişti. Bayram sonrası mototal honda servise bıraktım. Dün aradan 8 gün geçmesine rağmen hiçbir şey yapmamışlar. Sorunca da 11. sıradasın, 1-2 hafta sonra sıra gelir diyorlardı. Sonrasında da motoru açıp garantiye sormak, parça beklemek vs. 1-1,5 ay süre veriyorlardı. Garanti konusunda da her telefon açtığımda yağ azken kullanmışsın, o yüzden garanti karşılamayabilir diyorlardı.
Andaç'ın da başına aynı olay geldiği için, onunla da konuşup Anes'e götürmeye karar verdim dün. Sağolsun o da servis müdürüyle konuşup durumu anlatmış, bu sayede götürdüğümde ilgilendiler. Mototal'dan teslim aldım, alırken dahi sisteme motor yağı 1 lt kalmış şeklinde not düşmüşler. Bu kadar adi bir servis olamaz kısacası, o kadar süre hiçbir iş yapmayıp, bir de garanti karşılamasın diye pislik yapıyorlar. Neyse Anes'e teslim ettim, ilk iş garantide sorun çıkmaması için orjinal egzozu taktık. 30 ağustos olduğu için pazartesiye kalabilir dediler ama hafta içi garantiden yapılıp teslim alırsın demişlerdi.
Neyse bugün telefon açtılar, garantiden karşılanıp motor tamir olmuş, yarın sabah teslim alıyorum
. İki servis arasındaki farkı görmeniz açısından yazıyorum, bir daha kesinlikle mototal'a gitmiyorum. Yağ değişimi, zincir temizleme ve yağlama için 145 lira aldıklarından beri kıl olmuştum zaten.