ben kitaba uyuyorum valla,2000 de yağ değiştirmek motor için zararlı.Teknik açıklamısını dinlemiştim ama tam hatırlamıyorum,kabaca motoru yoruyordu,motor tam yağa alışmış 10 numara çalışıyorken birden elinden yağı alıp,yeni bir yağ koymak tekrardan motorun ona alışma sürecine sokuyordu.Ayrıca atıyorum 80000 de 20 kez değişmesi için tasarlanmış bir motora 80000 de 40 kez yağ koyarsan deforme olan parçalar ouyordu ve motosiklete yazık ediyorduk.Biliyorum kabaca oldu ama teknik bir açıklaması vardı:D,ben böyle toparladım:D
Sağol Alper teşekkür ederim, depo padini böyle kullanacağım mecburen, 40 Tl daha vermeyeyim şimdi
Çanta demiri içinde dediğinde haklısın, biraz yan duracak sanırım, alırken hiç dikkat etmemişim :(
Fakat söyle bir kullanım gördüm, çok fazla yatay değil sanırım. Belki takarken kendim bir şeyler uydururum..
Bizim arka kuyruğa bir aparat vasıtasıyla tutturmuş çantayı.
Hemen hemen benim demirle aynı açıda kuyuruk demiri..
İşçilikten biraz fazla almışlar sanki. Yağ ve yağ filtresi normal fiyat. Fakat 40 küsür işçilik biraz fazla, konşuk 10 TL aldı.
Çanta demirini takmayada para almadılar birde.
Kazasız belasız geziler dilerim. Her zaman benimde hayalim böyle uzun soluklara gezilere çıkmak. Bana ne zaman nasip olacak acaba?
CBR deneyimlerinizi bekliyoruz muhakkak.
Alper haklı beyler
---------- Post added at 12:38 ---------- Previous post was at 12:36 ----------
Bence oldu
"Cahillerle tartışmaya girmeyin çünkü ben hiç yenemedim!"
İmam-ı Gazâli Hazretleri (k.s)
@stepfunk Konşuk iyidir yaa:D Valla mobil 1 yağ kullansalar da,saçma sapan bir zincir yağı kullansalarda:D para olarak hakkını alıyorlar ve 50 tane yalan söylemiyorlar.Garanti kapsamında iki işimi,hiç pürüz çıkartmadan hallettiler.Şimdi ki amacım zinciri garantiye sokmak:D Gkn ın dediğine göre kalitesiz bir zincir kullanmışlar ve benimkinin 3000 km kadar ömrü kalmış,Zippo's unki zaten bitmiş.Bende diyorum ki 8-10 binde zincirmi biter,ikimizdede bittiyse sıkıntı zincir,kitapçıkta da bu kadar erken km lerde zinci değişimi söz konusu değil.Çeksinler fotoğrafı göndersinler hondaya yine garanti kapsamında değiştirsinler:D Bu arada unutmayın benim motor cbr125:D,belki sizde bu sorun yoktur,hemen içinize kurt düşürmeyeyim:D
Benim için de 1000 km üzeri ilk gezi olacak, heyecanlıyım, daha güzel geziler sizlere de nasip olur inşallah
Zararı olacağını zannetmiyorum ama gereksiz, servise para kazandırma yöntemi...
Koyduklara yağa da dikkat etmek lazım, motul koyuyorum diye açık yağ koyan yerler duydum...
Kesinlikle
Arka lastiği genişletmen sana çok bir şey kazandırmaz, sadece biraz daha fazla ödersin.
Standartlardan şaşmamak her zaman iyidir. Gerek yok bence.
Konşuk Motorda liste fiyatından veriyor Michelen Pilot Activ'i. 630 TL tutuyor ön arka.
Bu haftasonu gittiğimde onu da sormuştum. Lastik direk fabrikadan geliyor, yeni tarihli.
Ama şöyle bir handikapı var işin, kredi kartına 10 taksit yaptırdığınızda 50 TL faiz uyguluyorlar.
Yani 680'e geliyor lastik. Takma ve balans işlerinide kendileri hallediyorlar.
Bir tanıdıktan kart bulursam taktırmayı düşünüyorum, bu kışı da IRC'larla geçirmek istemiyorum açıkçası.
Aşkolsun Mobil kötü yağmı :D kurt düşürmeyeyim demişsin ama düştü bile, GKN'a birde bizim motoru göstermek lazım.
Böyle bir durum varsa önlemi almak lazım. Konşuk'un hem satış kısmından hem de servis kısmında çok memnunum.
Usta son bir turlamadan kesinlikle teslim etmiyor motoru. İyice dinliyor, deniyor motoru.
Sırf bu yüzden bir sonraki motorumu buradan alabilirim
Kaç litre çanta takayım var mı öneride bulanabilecek?
---------- Post added at 13:28 ---------- Previous post was at 13:21 ----------
Tamam olmuş bence, benimki de böyle durur heralde? Kaç K35 mi bu?
Vallahi bilmiyorumki kaç litre alayım, kendinden stoplu almak istiyorum ama çok pahalı.
Şunlar olabilir mesela;
http://www.anesmotor.com/?urun-466-G...rka-Canta.html
http://www.anesmotor.com/?urun-1583-...rka-Canta.html
http://www.anesmotor.com/?urun-950-K46-Yeni-Model.html
http://www.motoplus.com.tr/urun/9965...A-CANTA-LEDLI-
http://www.motoplus.com.tr/urun/9965...ALARMLI-LEDLI-
Hocam yağ konusunda detaylı bir yazı hazırlayacağım,GKN ile konuştuk anlatmıştı mobil hepsinden iyi şirket olarak demişti istese motulu rahat satın alırmış.Ama Türkiye de ki pazar gereği buraya 3.sınıf yağını göderiyormuş:D Yağlar bilmemne standartlarında 3 e ayrılıyormuş,gkn etiki çıkarıp arkasında bir yerde göstermişti,Türkiye ye 1.sınıf yağ gönderen bir motul vardı herhalde,mobil 1 göndersin onu kullanayım diyor.İşte bilgim yarım yamalak,doğru düzgün bir yazı hazıladığımda tekrar çıkacağım karşınıza:D
GKN sizin motorlara aşina zaten,bir sürü dost var cbr250 sini götüren ama henüz(bildiğim kadarıyla) 5000 üstü bir cbr250 ile karşılaşmadığı için,onların zinciri hakkında birşey söylemedi.
Konşuktan bende memnunum(bende de motorla bir tur atıp olmuş bu diyorlar:D,ne sorarsamda gayet kibarca cevap veriyorlar,ayrıca garanti kapsamına birşey sokmakta hiç sıkıntı çıkartmıyorlar),genelde işim serviste olduğu için üst kat ne durumda bilmiyorum:D 1-2 defa birşey sormam gerekti,motosiklet hakkında hiçbir bilgisi olmayan bayan arkadaşlar vardı:D
Lastik cevabı için teşekkür ederim. Arka çanta olarak da Givi V47 NT siyah-gri rengiyle güzel görünüyor. Coocase'leri ve arkası kırmızı olanları görünüş olarak beğenmedim basit duruyorlar
Pain'in tavsiyesiyle zincir yağı almaya gittiğim GKN, servisten yeni çıkmış kırmızı renkli yağlı zincirimi görünce ne sürdün buna demişti Şimdi ondan aldığım Motul zincir yağını kullanıyorum memnunum. Motul'un motor yağını da bir çok kişi tavsiye ediyor.
Doldur doldurabildiğin kadar. Birde şöyle ucuz yollu gidon yükseltebilsek tam touring olacak o zaman
beyler selamlar, motorumu satıyorum aklınızda olsun ;) pazarlık payı vardır , sünnettir yaparız bişeler
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...96470770/detay
cbr 250 r güzel bi başlangıç motoru..adı üstünde başlangıç olduğu için bi çok kişi hedeflediği motora imkanları elverdiği ölçüde adım atmak için satacaktır..gelecek sene bu tayfanın %80-90 ı burda olmaz sanırım...şehir içi kullanım kolaylığı almayı düşündüğüm motor konusunda acaba risk mi alıyorum diye beni düşündürüyor..
Bende aynı düşünceler içerisindeyim hep. Yeni sezonda yeni motorla girmek istiyorum ama bu şehiriçi kolaylığı, az yakıt tüketimi, parça ucuzluğu, servisi derken acaba mı diyorum.
Çok kararsızım bu konuda. Birde herkes hangi motoru düşünüyor yazarsa sevinirim. Belki birilerine fikir verebilir.
Benden başlayalım, iki tane düşündügüm motor var şuan;
stepfunk - GSR600, XJ6
abi r6 veya gsxr600 düşünüyorum , bakalım şimdi satarsam önümüzdeki ilkbahar yaz gibi almak istiyorum o zamana ancak para denkleştirebilirim zaten
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)