Öncelikle aramıza hoş geldiniz. Barış arkadaşımızın da dediği gibi, cbr 250r hakkında bir çok bilgi ve tecrube aktarıldı sayfalarımız da. Aktarımlarımızı yaparken, yaşadığımız anılardan yola çıkarak muhabbetimizi genişletiyoruz. Doğal olarak, motor hakkında direk bir bilgiye ulaşmak, kimi zaman zor olabiliyor.
Ben sizi cbr 250r hakkında bilgilendirmek isterim.
Öncelikle ben de motorumu almadan evvel, bir çok araştırma yaptım. En sonunda doğru kararı vererek cbr 250r tercih ettim. Peki gerçekten doğru bir karar vermişmiydim? Bence evet. Nedenlerine gelirsek;
1. Motorumuz rakipleri arasında, ulaşılabilir bir fiyat etiketine sahip.
2. Honda güvencesi ile her daim kafanız rahat.
3. Yedek parça fiyatları, bayileri bile geldiği sıra satıcıları şaşırtmış. Neredeyse bir Çin'li motor kadar ucuz yedek parçalara sahip. Bu durum da motoru almak bir yana, bakım maliyeti de tüketicinin yanında.
4. Motorumuz oldukça ekonomik. Kullanıcı arkadaşlar gerekli paylaşımları bu forum altında yaptılar. Fakat yine de size fikir vermesi açısından link paylaşımı yapayım <---->
http://www.yakittuketimi.net/honda-cbr250r/5.
5. Motorumuz genel yapısı itibari ile ilgi çekici. Yol da seyir sırasında veya duraklamalarım da, ilgi göstermeyen insan sayısı çok az.
6. Cbr 250r, Barkının da dediği gibi (altın elbesile adam), 250'lik içinde en hızlısı değil. Fakat, torklu motoruyla sizi hiç bir zaman üzmeyecek bir güce sahip. Ben şahsen hızı seven bir insan olarak, beni sadece otoyollar da tatmin etmiyor. Fakat bu yazımdan motorun canına okuyorum, hep red line gidiyorum anlayaşına girmeyelim lütfen. Her insan gibi, arada fırsat buldukça, elbetteki limit denemelerim oluyor.
7. Cbr 250r, marka itibari ile, sıkıldığınız da kolaycana elinizden çıkarabileceğiniz bir model olma özelliğini de taşımaktadır.
Şimdi diyeceksiniz ki, her şey iyi hoşta! Yok mu bu aletin dez avantajları? Olmaz olur mu? Siz isteyin yeter ki
.
1. Öncelikle honda ne kadar önüne geçmeye çalışmış olsa da, üst devirler de moturumuz başlıyor titreyeme. Yanlız, bu titreşim olayını lütfen gözünüz de büyütmeyin
. Bir çok kullanıcı arkadaş, bu olayın farkına bile varmamış olabilir
.
2. Motorumu almadan evvel, lastik konusun da bir kesim arkadaş, lastiklerin kötü olduğundan bahsetmişti. Buna sevgili Barkınımız da dahil. Ben de konuşulanlara uyarak, motorumu almadan evvel, michealin pilot activ lastiklerimi sipariş etmiştim. Motordan önce lastiklerim vardı yani :D. Lakin motorla kaynaştıkça, orjinal lastiklerin o kadar kötü olmadığına kanaat getirdim. Şunu da belirtmeliyim ki, ben sadece yaz dönemine denk geldiği için, kuru zemin performansını test edebildim. Islak zemin veya yağışlı bir havada, orjinal lastiklerin güven vereceğini hiç sanmıyorum. Ben yine de güvenliğime önem veren biri olarak, lastiklerimi 1.000 km. de, Michealin pilot activlerle değiştirdim. Değiştirdiğim de motorumun fren performansın da iyileşmeler oldu, yol tutuşum güzelleşti. Kısacası, lastik değişimini extra bir masraf olarak görebilirsiniz. Fakat bu extra masraf, size her türlü şartta, daha bir güvenle yol almanızı sağlayacaklardır.
3. Bir çok arkadaşımız, ön camın titremesinden şikayetçi, bu olayda kendimi dışarda tutuyorum. Çünkü benim gözüme çarpan bir titreşim olmadı. Bana ait olmayan bu şikayeti de belirttikten sonra, geçelim dördüncü maddeye
.
4. 110-120 arası gayet stabil olan motorum, hızı arttırça başlıyor rüzgardan etikilenmeye. 130-140-150 km. hızlara tırmanırken, üstüne bir de hava esintiliyse, rüzgar motoru sağa, sola atma eğilimi gösteriyor. Bu hususta belirtmem gereken bir şey var. Ben uzun yolculuklarım da gerçekten çok rüzgarlı havalara denk geldim. Beni takip eden otomobiller de oldu. Onlarda rüzgarın kendilerini etkilediklerini sorduğum da söylediler. O yüzden bu konu da diğer arkadaşların da görüşlerini almak lazım.
Sonuç:
Fiyatıyla, satış sonrası kullanıcısını üzmeyecek bakım maliyetiyle, tatmin edici performansıyla, görünüşüyle derken, tercih edenleri kesinlikle üzmeyecek bir motor yapmış honda. Siz de cbr 250r'ı tercih ettiğiniz de, yazılarıma hak vereceksiniz.
Yazılarıma ek yapan arkadaşlar mutlaka çıkacaktır. Ben kendi tecrubelerimden yola çıkarak size paylaşım yapmış bulunuyorum. İleri zamanlar da (kış'a doğru) üzülerekte olsa, motorumu büyütmek için satılığa çıkaracağım. Kim bilir, belki sizin almak istediğiniz zamana denk gelir ve en azından forumdan bir arkaşımıza satmış oluruz.
Benden şimdilik bu kadar. Sormak istediğiniz bir şey olursa, elimizden geldiğince size ve diğer arkadaşlara yardımcı olmaktan zevk duyarım.
Sevgi ve saygılarımla.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:52 ----------
Hayırlı satışlar Barışım
. Benim bir arkadaş bakınıyordu punto evo. Biraz zaman oldu görüşmedik kendisiyle. Kendisini arar sorarım. Olmadı yönlendiririm sana
.