Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    tugfox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı cacique adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar, simdi diyeceksiniz ac oku geri mesajlari ama istanbul anadolu yakasinda 1000 km bakimi nerede yaptirayim? kac lira maliyetle cikiyorduk?
    Bu hafta 1000kilometre bakımını Güngör Motor'da yaptırdım. Telefonda 70tl demişlerdi. Faturayı çıkartırken şakayla karışık öğrenci tarifesi yapalım mı deyince işçilik almayalım o zaman dediler 60tl yazdılar. Klimalı bekleme salonu var, bakım boyunca da çayımı içip motosikletle alakalı bir eğitim cd'si izledim Bakım bitince de tecrübeye çıktılar, temiz olduğu için yıkamadılar yoksa yıkıyorlar. Oldukça ilgililer. Memnun kaldım bir sonraki bakıma da Güngör'e giderim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Öncelikle merhaba en az 200 sayfayı okudum burada. Ancak bazı sorularımın cevaplarını göremedim sanırım. Size bir kaç soru sormak istiyorum ,birde önerim var.

*Xenon Far taktırsam(6000K) bunun zararı olur mu?Bazı yerlerde okuduğum kadarıyla motor durup dururken istop ediyormuş,her gün motoru çalıştırmak gerekiyoruş,lamba patlıyormuş vb.. Özellikle Xenon kullananlar yanıtlarsa sevinirim.

*Daha önceki sayfalarda sizde bahsetmişsiniz tekerlerin kötü olmasından, ben lastikç ile konuştum "lastik hamurunun sert yada yumuşak olarak düşünürsen bu motordaki ideal" dedi. Ancak lastiğin marka modeliyle ilgili olabilir dedi.Başka bir ihtimal olabilir mi?

**Birde twitter dan baktım sadece bir tane CBR250r sayfası var Türkçe olarak(diğerlerinin çoğuda uzak doğulu) siz burayı benden iyi tanıyorsunuz.Yaşça büyük olan yada bu topic de herkesin tanıdığı(sayılan) biri bir twitter hesabı açsada twitter da da Türk 250r kullanıcıları olsa?

Xenon far hakkında yorum yapamayacağım ama xenon yerine osram night racer ampül taksan daha iyi olabilir, hem aydınlatma olarak, hem de bunun gibi sorunlar yaşatmaz.

Lastik konusuna gelirsek, stock lastikler IRC Road Winner RX-01. Dışarıda satılan aynı IRC lastikten farklı olarak hız rating'i H yerine S. Hız rating'leri lastiklerin maksimum hızlarını belirliyor ama doğal olarak kalitesini ve yol tutuşunu da belirliyor. Kısacası firmayla anlaşıp fiyatı düşürmek adına lastik kalitesini azaltmışlar. Zaten firmanın kendi sitesinde commuter lastiği olarak geçiyor, o yüzden performansı çok da iyi değil. Çabuk ısınıp ısınmadığı hakkında yorum yapamayacağım, zira ilk motosikletim ve lastiğim. Ama 15-20 dk sürdükten sonra ısınıyor, o zaman yol tutuşu oldukça iyi. Kuru zeminde sorun yaşamadan yüksek süratli viraj alınabiliyor. Ama yağmurlu havada aynı şey geçerli değil. Isınmış haliyle bile kaydığım oldu, güven vermiyor yağmurda.

Can Özcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Lastikler ısındımı problem olmuyor ama bu yaklaşık 20dk alıyor ilk çıktınmı dikkat etmen lazım. Kardeşim arkadan araba ile beni takip ederken lastiklerin sonradan hafif parlamaya başladığını söylemişti bende o sıralarda sorunsuz viraja girebiliyordum kaçma hissi yoktu. Soğuk zamanda bi kere motoru yatırdım yaklaşık aynı olayı yaşadım gene kaydı ön teker ama bu sefer toplama şansı yakaladım.

SonpoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    Alıntı CMRMURAT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle merhaba en az 200 sayfayı okudum burada. Ancak bazı sorularımın cevaplarını göremedim sanırım. Size bir kaç soru sormak istiyorum ,birde önerim var.

*Xenon Far taktırsam(6000K) bunun zararı olur mu?Bazı yerlerde okuduğum kadarıyla motor durup dururken istop ediyormuş,her gün motoru çalıştırmak gerekiyoruş,lamba patlıyormuş vb.. Özellikle Xenon kullananlar yanıtlarsa sevinirim.

*Daha önceki sayfalarda sizde bahsetmişsiniz tekerlerin kötü olmasından, ben lastikç ile konuştum "lastik hamurunun sert yada yumuşak olarak düşünürsen bu motordaki ideal" dedi. Ancak lastiğin marka modeliyle ilgili olabilir dedi.Başka bir ihtimal olabilir mi?

**Birde twitter dan baktım sadece bir tane CBR250r sayfası var Türkçe olarak(diğerlerinin çoğuda uzak doğulu) siz burayı benden iyi tanıyorsunuz.Yaşça büyük olan yada bu topic de herkesin tanıdığı(sayılan) biri bir twitter hesabı açsada twitter da da Türk 250r kullanıcıları olsa?
    Benim motorum da xenon mevcut. Yaklaşık olarak 1.5 aydır kullanmaktayım. Bahsettiğiniz şekilde hiç bir problem yaşamamaktayım. Bu konudaki paylaşımlarımı ve resimlerimi, sayfayı okumaya devam ettikçe görebilirsiniz.

Lastik olarakta görüşlerim mevcut. Şu anda motorum da michealin pilot activ kullanmaktayım. Lastikleri değiştirmeniz, her türlü yol şartında daha iyi bir güven verecektir.

Bizler böyle bir foruma sahip iken, twitter sayfasının bir önemi yok bana kalırsa . Burada ben dahil, tüm arkadaşlarımız gerekli paylaşımları yapıyoruz.
    Önce emniyet, sonra hareket...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı seigen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Xenon far hakkında yorum yapamayacağım ama xenon yerine osram night racer ampül taksan daha iyi olabilir, hem aydınlatma olarak, hem de bunun gibi sorunlar yaşatmaz..
    O dediğin normal beyaz ışık mı?
    Eğer öyle ise 6000K Xenon ile Beyaz ışık arasında renk olarak bir fark varmıdır ve aydınlatma durumu nedir xenonla karşılaştırınca?

SonpoL; teşekkür ederim sen bir sıkıntı olmayacağını söyledin bir de birşey daha sormak istiyorum mercekli Xenon mu kullanıyorsun normal ampul mu?

Benim dediğim 3200 K'miş, yani orjinal rengine çok yakın ama daha fazla aydınlatıyor. Bir de x-racer diye birşey var o da 4000 K ama hiçbiri 6000 K'ya yakın değilmiş .

Motosikleti
    -

SonpoL; teşekkür ederim sen bir sıkıntı olmayacağını söyledin bir de birşey daha sormak istiyorum mercekli Xenon mu kullanıyorsun normal ampul mu?
    Rica ederim. Mercekli xenon diye bir şey olmaz. Mercekli far vardır. Hepimizin motoru halojen fara göre tasarlanmıştır. Mercekli farlar yuvarlak olur. Yasalarımız gereği mercekli fara ve far yıkaması olmayan her araçta xenon kullanımı yasaktır. Fakat ben görüş açımın iyileşmesi adına xenon taktırdım. Bir çok çevirmeden de bu konu da ceza yemeyerek geçtim.

Xenon taktırmak istediğiniz de bu işi gerçekten iyi yapan bir usta bulunması gerekiyor. Örneğin ben kendi Honda bayime götürdüğüm de kendileri takmadı bana. Ben ürünü kendilerinden alarak kendileri motoru iyi bir elektrik ustasına götürdüler taktırdılar. Ben xenon harcinde, sadece işçilik için 85 TL ödedim bu işe. Gerçekten de mükemmel bir iş çıkartıldığını söyleyebilirim. Marka olarak motorum da Philips HID takılı. 6.000 kelvin. Eğer taktırmayı düşünüyorsanız size tavsiyem orjinal xenon rengi olan 4.300 kelvindir.

Halojen far

Mercekli far

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı SonpoL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Rica ederim. Mercekli xenon diye bir şey olmaz. Mercekli far vardır. Hepimizin motoru halojen fara göre tasarlanmıştır. Mercekli farlar yuvarlak olur. Yasalarımız gereği mercekli fara ve far yıkaması olmayan her araçta xenon kullanımı yasaktır. Fakat ben görüş açımın iyileşmesi adına xenon taktırdım. Bir çok çevirmeden de bu konu da ceza yemeyerek geçtim.

Xenon taktırmak istediğiniz de bu işi gerçekten iyi yapan bir usta bulunması gerekiyor. Örneğin ben kendi Honda bayime götürdüğüm de kendileri takmadı bana. Ben ürünü kendilerinden alarak kendileri motoru iyi bir elektrik ustasına götürdüler taktırdılar. Ben xenon harcinde, sadece işçilik için 85 TL ödedim bu işe. Gerçekten de mükemmel bir iş çıkartıldığını söyleyebilirim. Marka olarak motorum da Philips HID takılı. 6.000 kelvin. Eğer taktırmayı düşünüyorsanız size tavsiyem orjinal xenon rengi olan 4.300 kelvindir.

Halojen far

http://desmond.imageshack.us/Himg138...pg&res=landing

Mercekli far

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:A...o9p9jEjfVGvRXQ
    İki far arasındaki farkı biliyorum yanlis ifade etmisim ama verdiğiniz cevaptan sorumun cevabı çıktı. peki,

1-) 4300K sanırım 6000K ya göre daha beyaz(?) ve aynı markanın farlarını değerlendirirsek hangisinin fiyatı daha fazla 6000k nın mı 4300k nın mı?

2-)Motorun ön farı sanırım macunla yapıştırılmış, onu nasıl açıyorlar? macunu ısıtarak falan mı? eğer öyleyse zenon u takıp kapatınca buğulanma olmuyormu?

3-) Beyaz farı önerirmisiniz?

Motosikleti
    -
    İki far arasındaki farkı biliyorum yanlis ifade etmisim ama verdiğiniz cevaptan sorumun cevabı çıktı. peki,

1-) 4300K sanırım 6000K ya göre daha beyaz(?) ve aynı markanın farlarını değerlendirirsek hangisinin fiyatı daha fazla 6000k nın mı 4300k nın mı?

2-)Motorun ön farı sanırım macunla yapıştırılmış, onu nasıl açıyorlar? macunu ısıtarak falan mı? eğer öyleyse zenon u takıp kapatınca buğulanma olmuyormu?

3-) Beyaz farı önerirmisiniz?
    1)_ Kelvin sayısı düştükçe, sarı renk yoğunluk kazanır. Orjinal xenon rengi olan 4300k, sarımtırak beyazdır. 6000k ise kristal beyaz renge sahiptir. Kelvin sayısı büyüdükçe renkte koyulaşma olur, karşı tarafın gözünü daha çok alır ve uzun sürüşlerde göz yorgunluğu çekersiniz. Bu yüzden kelvin sayısı mümkün oldukça düşük tutulması daha sağlıklı olacaktır.

2)_ Kendi motorumun montajı dediğim gibi dışarı da yapıldı. Haliyle başların da duracak ve izleyecek durumum olmadı. Siz Honda yetkili servisine giderek veya yönlendirecekleri bir ustaya giderek bilgi almalısınız. Kişisel olarak montaj yapan arkadaşlar var fakat konuya çok iyi hakim değilseniz tavsiye etmem. Yanlış bir bağlama sonucu, motorun her hangi bir yerine zarar gelebilir ve motorunuz garanti kapsamı dışına iletilebilir. Bu sebeple işini bilen birine fatura karşılığı işinizi yaptırınız ki eliniz de her hangi bir durum da arıza oluştuğun da muhatap alacağınız kişiler olsun.

3)_ Ben 6000 kelvin kullanıyorum. Bulabilseydim 4300 kelvin taktıracaktım. 6000k'dan şikayetçi değilim fakat 4300 kelvin bulamıyorsanız, 6000k'nın üstüne çıkmamaya çalışın. Kelvin sayısı arttıkça üstte belirttiğim sıkıntıların yanında, trafik polisleri ile de sıkıntı yaşayabilirsiniz.
    seigen bunu beğendi.

wolrath - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pani / 3colore
    Alıntı cacique adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @baris, emanet yolda.. haber edecegim.
    teskur kardesım

Forumdan Uzaklaştırıldı
    1)_ Kelvin sayısı düştükçe, sarı renk yoğunluk kazanır. Orjinal xenon rengi olan 4300k, sarımtırak beyazdır. 6000k ise kristal beyaz renge sahiptir. Kelvin sayısı büyüdükçe renkte koyulaşma olur, karşı tarafın gözünü daha çok alır ve uzun sürüşlerde göz yorgunluğu çekersiniz. Bu yüzden kelvin sayısı mümkün oldukça düşük tutulması daha sağlıklı olacaktır.

http://img165.imageshack.us/img165/9268/foto1111jz7.jpg

2)_ Kendi motorumun montajı dediğim gibi dışarı da yapıldı. Haliyle başların da duracak ve izleyecek durumum olmadı. Siz Honda yetkili servisine giderek veya yönlendirecekleri bir ustaya giderek bilgi almalısınız. Kişisel olarak montaj yapan arkadaşlar var fakat konuya çok iyi hakim değilseniz tavsiye etmem. Yanlış bir bağlama sonucu, motorun her hangi bir yerine zarar gelebilir ve motorunuz garanti kapsamı dışına iletilebilir. Bu sebeple işini bilen birine fatura karşılığı işinizi yaptırınız ki eliniz de her hangi bir durum da arıza oluştuğun da muhatap alacağınız kişiler olsun.

3)_ Ben 6000 kelvin kullanıyorum. Bulabilseydim 4300 kelvin taktıracaktım. 6000k'dan şikayetçi değilim fakat 4300 kelvin bulamıyorsanız, 6000k'nın üstüne çıkmamaya çalışın. Kelvin sayısı arttıkça üstte belirttiğim sıkıntıların yanında, trafik polisleri ile de sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Anladım peki "H" kaçı alacağız biz ? ve internet üzerinde cbr250r a uyumlu satan bir site varsa adres verirmisiniz?

Zippo's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 600F ABS
    Anladım peki "H" kaçı alacağız biz ? ve internet üzerinde cbr250r a uyumlu satan bir site varsa adres verirmisiniz?
    H4 alacaksın dostum.Motobakkalda var ince beyin.İnce beyin olması daha iyi çünkü motorda beyini koyacak fazla yer yok.ince beyin daha küçük ve hafif.ama 8000k motobakkalda ki.Ben ordan almıştım

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı Zippo's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    H4 alacaksın dostum.Motobakkalda var ince beyin.İnce beyin olması daha iyi çünkü motorda beyini koyacak fazla yer yok.ince beyin daha küçük ve hafif.ama 8000k motobakkalda ki.Ben ordan almıştım
    peki ayrıca anahtar yaptırdın mı? yoksa normal far gibi motor açıkken hep yanıyormu

izmirian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250r
    Alıntı spawn1984 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeş bilgiye çok açsan google var , açarsın takır takır deneyimleri okursun, 1 milyon tane yabancı forum var oradan oku, ingilizcen yoksa google translate var ordan çevir, burada manyak gibi sürekli kendi motorumuzla ilgili fikir görüş beyanı mı yapıcaz... güzel bir giriş yapmışsın dedim ne düzgün yazmış adam, ondan sonra saçmalamışsın resmen... o zaman shoei kask kullananlar başka kaskla ilgili fikir beyan etmesin, veya aldığı yeni bir kaskı bize söylemesin, ne de olsa burası shoei başlığı... olm bak git. gif diyorum ....
    Tabi bu sizin fikriniz ... Tesekkur ederim yine de.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:16 ----------

Alıntı wolrath adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    600cc olayına katılmakla beraber baslıgın faydasız olduguna tepkımı gosterıyorum.zıra cok fazla maddı-manevı tecrube akıtılıyor.gormemıs ya da dıkkat etmemıs oldugunuzu dusunuyorum.

teknık bılgılerı harıc, sonradan yapılan ıslemler, ufak tefek cıkan arızalar-onarımları, pratık bılgıler, lastık tecrubelerı vs. ler bırcok sey konusuluyor arada.
    Evet elbette haklisiniz . var ama 457 sayfanin ciddi bir kismi (ilk 70 sayfa) ninja hyosung kullanicilari ile hondacilar arasinda bir savas alani tandansi tasiyor (: zevk halbuki isteyen istedigini alir ben sadece oldukca kayboldum bir suru konu disi mesajin arasinda ve nacizhane fikrimi beyan ettim. Neyse ince ince devam ediyorum okumaya zaten tesekkur ederim

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:20 ----------

Öncelikle aramıza hoş geldiniz. Barış arkadaşımızın da dediği gibi, cbr 250r hakkında bir çok bilgi ve tecrube aktarıldı sayfalarımız da. Aktarımlarımızı yaparken, yaşadığımız anılardan yola çıkarak muhabbetimizi genişletiyoruz. Doğal olarak, motor hakkında direk bir bilgiye ulaşmak, kimi zaman zor olabiliyor.

Ben sizi cbr 250r hakkında bilgilendirmek isterim.

Öncelikle ben de motorumu almadan evvel, bir çok araştırma yaptım. En sonunda doğru kararı vererek cbr 250r tercih ettim. Peki gerçekten doğru bir karar vermişmiydim? Bence evet. Nedenlerine gelirsek;

1. Motorumuz rakipleri arasında, ulaşılabilir bir fiyat etiketine sahip.
    2. Honda güvencesi ile her daim kafanız rahat.
    3. Yedek parça fiyatları, bayileri bile geldiği sıra satıcıları şaşırtmış. Neredeyse bir Çin'li motor kadar ucuz yedek parçalara sahip. Bu durum da motoru almak bir yana, bakım maliyeti de tüketicinin yanında.
    4. Motorumuz oldukça ekonomik. Kullanıcı arkadaşlar gerekli paylaşımları bu forum altında yaptılar. Fakat yine de size fikir vermesi açısından link paylaşımı yapayım <----> http://www.yakittuketimi.net/honda-cbr250r/5.
    5. Motorumuz genel yapısı itibari ile ilgi çekici. Yol da seyir sırasında veya duraklamalarım da, ilgi göstermeyen insan sayısı çok az.
    6. Cbr 250r, Barkının da dediği gibi (altın elbesile adam), 250'lik içinde en hızlısı değil. Fakat, torklu motoruyla sizi hiç bir zaman üzmeyecek bir güce sahip. Ben şahsen hızı seven bir insan olarak, beni sadece otoyollar da tatmin etmiyor. Fakat bu yazımdan motorun canına okuyorum, hep red line gidiyorum anlayaşına girmeyelim lütfen. Her insan gibi, arada fırsat buldukça, elbetteki limit denemelerim oluyor.
    7. Cbr 250r, marka itibari ile, sıkıldığınız da kolaycana elinizden çıkarabileceğiniz bir model olma özelliğini de taşımaktadır.

Şimdi diyeceksiniz ki, her şey iyi hoşta! Yok mu bu aletin dez avantajları? Olmaz olur mu? Siz isteyin yeter ki .

1. Öncelikle honda ne kadar önüne geçmeye çalışmış olsa da, üst devirler de moturumuz başlıyor titreyeme. Yanlız, bu titreşim olayını lütfen gözünüz de büyütmeyin . Bir çok kullanıcı arkadaş, bu olayın farkına bile varmamış olabilir .
    2. Motorumu almadan evvel, lastik konusun da bir kesim arkadaş, lastiklerin kötü olduğundan bahsetmişti. Buna sevgili Barkınımız da dahil. Ben de konuşulanlara uyarak, motorumu almadan evvel, michealin pilot activ lastiklerimi sipariş etmiştim. Motordan önce lastiklerim vardı yani :D. Lakin motorla kaynaştıkça, orjinal lastiklerin o kadar kötü olmadığına kanaat getirdim. Şunu da belirtmeliyim ki, ben sadece yaz dönemine denk geldiği için, kuru zemin performansını test edebildim. Islak zemin veya yağışlı bir havada, orjinal lastiklerin güven vereceğini hiç sanmıyorum. Ben yine de güvenliğime önem veren biri olarak, lastiklerimi 1.000 km. de, Michealin pilot activlerle değiştirdim. Değiştirdiğim de motorumun fren performansın da iyileşmeler oldu, yol tutuşum güzelleşti. Kısacası, lastik değişimini extra bir masraf olarak görebilirsiniz. Fakat bu extra masraf, size her türlü şartta, daha bir güvenle yol almanızı sağlayacaklardır.
    3. Bir çok arkadaşımız, ön camın titremesinden şikayetçi, bu olayda kendimi dışarda tutuyorum. Çünkü benim gözüme çarpan bir titreşim olmadı. Bana ait olmayan bu şikayeti de belirttikten sonra, geçelim dördüncü maddeye .
    4. 110-120 arası gayet stabil olan motorum, hızı arttırça başlıyor rüzgardan etikilenmeye. 130-140-150 km. hızlara tırmanırken, üstüne bir de hava esintiliyse, rüzgar motoru sağa, sola atma eğilimi gösteriyor. Bu hususta belirtmem gereken bir şey var. Ben uzun yolculuklarım da gerçekten çok rüzgarlı havalara denk geldim. Beni takip eden otomobiller de oldu. Onlarda rüzgarın kendilerini etkilediklerini sorduğum da söylediler. O yüzden bu konu da diğer arkadaşların da görüşlerini almak lazım.

Sonuç:

Fiyatıyla, satış sonrası kullanıcısını üzmeyecek bakım maliyetiyle, tatmin edici performansıyla, görünüşüyle derken, tercih edenleri kesinlikle üzmeyecek bir motor yapmış honda. Siz de cbr 250r'ı tercih ettiğiniz de, yazılarıma hak vereceksiniz.

Yazılarıma ek yapan arkadaşlar mutlaka çıkacaktır. Ben kendi tecrubelerimden yola çıkarak size paylaşım yapmış bulunuyorum. İleri zamanlar da (kış'a doğru) üzülerekte olsa, motorumu büyütmek için satılığa çıkaracağım. Kim bilir, belki sizin almak istediğiniz zamana denk gelir ve en azından forumdan bir arkaşımıza satmış oluruz.

Benden şimdilik bu kadar. Sormak istediğiniz bir şey olursa, elimizden geldiğince size ve diğer arkadaşlara yardımcı olmaktan zevk duyarım.

Sevgi ve saygılarımla.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:52 ----------

Hayırlı satışlar Barışım . Benim bir arkadaş bakınıyordu punto evo. Biraz zaman oldu görüşmedik kendisiyle. Kendisini arar sorarım. Olmadı yönlendiririm sana .
    Detayli yanit ve zaman ayirdiginiz icin cok tesekkur ederim gercekten cok faydali oldu

marefb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1299 Panigale
    Arkadaşlar bişi sorucam zincir yağlama işini sizmi yapıyorsunuz? servisemi yaptırıyorsunuz?Bide 400 kmde bir yağlama uygunmudur

erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    Alıntı marefb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bişi sorucam zincir yağlama işini sizmi yapıyorsunuz? servisemi yaptırıyorsunuz?Bide 400 kmde bir yağlama uygunmudur
    biz yağlıyoruz...en azından büyük çoğunluk kendi yağlıyodur...bu iş için servise giden gerçek motorcu değildir zaten
    şaka bi yana 400 km normal..zincie ortasındaki bölmeler parlak metal rengi alınca yağlama zamanı gelmiş demektir. Bu da yaklaşık 500 km ye tekabül eder...500 km de bir zincir yağlanır 1000 km de bir temizlenip yağlanır..yani zinciri eski yağından mazot ya da balata spreyi ile temizlersin sonra yeni yağı sıkarsın..öbür türlü eski yağın üzerine yeni yağ sıkılır...
    marefb bunu beğendi.

marefb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1299 Panigale
    Alıntı erro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    biz yağlıyoruz...en azından büyük çoğunluk kendi yağlıyodur...bu iş için servise giden gerçek motorcu değildir zaten
    şaka bi yana 400 km normal..zincie ortasındaki bölmeler parlak metal rengi alınca yağlama zamanı gelmiş demektir. Bu da yaklaşık 500 km ye tekabül eder...500 km de bir zincir yağlanır 1000 km de bir temizlenip yağlanır..yani zinciri eski yağından mazot ya da balata spreyi ile temizlersin sonra yeni yağı sıkarsın..öbür türlü eski yağın üzerine yeni yağ sıkılır...

Saolasın bilgilerin için.

iguven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 MT-09 Tracer Race Blue :)
    Herkese Selam,

Haftasonu cıbırımla 975 kmlik yol yaptım. Güzargahım Gebze - Cunda Adası - Ayvalık - Hasan Boguldu - Akcay - Assos - AdaTepe - Güre - Balıkesir - Tirilye - Mudanya - Gemlik - Yalova - Gebze.

Evden çıkınca hemen evin oradaki Shellden doldurdum depoyu daha sonra tekrar gezi bitip eve varınca tekrar doldurdum depoyu. 975 km için toplam 125 liralık benzin aldım.
    125 / 4,30 liradan toplam 29.06 litre benzin yakmısım demekki. Hesaplayınca 100 kmde 2,98 lt tüketim oluyor.

Motorum 11 bin olmak üzere. Ön cam gerçekten aşırı titriyor. 100 üzeri hızlarla giderken sol elimle tuttuğumda elimi rahatsız edecek kadar titreşim var. Gözle pek görülmüyor ama elle çok rahat hissediliyor. Otobanlarda motor biraz bana yetmemeye başladı gibi. Özellikle rampalarda şöyle 3-4 kmlik tırmanma şeritlerinde vites küçültmek zorunda kalabiliyorum. Deviri çok yükseltmek istemiyorum (ekonomik olsun ve titreşim az olsun diye) ondan da oluyor biraz.
    Rüzgardan pek şikayetim olmuyor alıştım artık sağdan soldan rüzgar yemeye, ilk başlarda korkuyordum ama artık hiç etkilemiyor.
    Topcase dolu iken ve artçı oturma yerinde de bir sürü eşya olunca motorun arka tekeri daha iyi yol tutuyor ağırlıktan dolayı.

Sonuç olarak bizim motorla uzun yol yapılıyor. Duruş pozisyonu 1 saatten sonra rahatsız olmaya başlıyor ama sık sık molalarla gün içinde rahat 500 km alınıyor.
    Ama bir nc700x im olsa 1000 km bile yaparım diyorum günde
    marefb ve wolrath bunu beğendiler.

Pain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 1000 RR
    Alıntı iguven adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese Selam,

Haftasonu cıbırımla 975 kmlik yol yaptım. Güzargahım Gebze - Cunda Adası - Ayvalık - Hasan Boguldu - Akcay - Assos - AdaTepe - Güre - Balıkesir - Tirilye - Mudanya - Gemlik - Yalova - Gebze.

Evden çıkınca hemen evin oradaki Shellden doldurdum depoyu daha sonra tekrar gezi bitip eve varınca tekrar doldurdum depoyu. 975 km için toplam 125 liralık benzin aldım.
    125 / 4,30 liradan toplam 29.06 litre benzin yakmısım demekki. Hesaplayınca 100 kmde 2,98 lt tüketim oluyor.

Motorum 11 bin olmak üzere. Ön cam gerçekten aşırı titriyor. 100 üzeri hızlarla giderken sol elimle tuttuğumda elimi rahatsız edecek kadar titreşim var. Gözle pek görülmüyor ama elle çok rahat hissediliyor. Otobanlarda motor biraz bana yetmemeye başladı gibi. Özellikle rampalarda şöyle 3-4 kmlik tırmanma şeritlerinde vites küçültmek zorunda kalabiliyorum. Deviri çok yükseltmek istemiyorum (ekonomik olsun ve titreşim az olsun diye) ondan da oluyor biraz.
    Rüzgardan pek şikayetim olmuyor alıştım artık sağdan soldan rüzgar yemeye, ilk başlarda korkuyordum ama artık hiç etkilemiyor.
    Topcase dolu iken ve artçı oturma yerinde de bir sürü eşya olunca motorun arka tekeri daha iyi yol tutuyor ağırlıktan dolayı.

Sonuç olarak bizim motorla uzun yol yapılıyor. Duruş pozisyonu 1 saatten sonra rahatsız olmaya başlıyor ama sık sık molalarla gün içinde rahat 500 km alınıyor.
    Ama bir nc700x im olsa 1000 km bile yaparım diyorum günde
    Böyle anlatınca da sanki gezi yapmamışsın da,işin motosiklet testiymiş gibi gözüküyor.Eline emeğine sağlık tabi,düşünmüşsün bizi verileri dökmüşsün ortaya ama artık diğer arkadaşlarda sağolsun bunları az çok biliyoruz.Hani cunda gecelerinden kareler,molalarda yediğin tost-ayran:D.
    teocan94 ve pol@ris bunu beğendiler.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 16 kullanıcı var. (0 üye ve 16 misafir)

Bu Konudaki Etiketler