10W-50 o zaman.
http://www.otosever.com.tr/?urun-539...KLET-YAGI.html
Castrol ile Respolu karşılaştırabilecek var mı?
Şimdiye kadar gittiğim servisler yaz aylarında 10-50, kış aylarında da 10-40 yağ koyuyorlardı. Bazıları bunun yanlış olduğunu falan söylüyor. Motora göre de değişme ihtimali de var çünkü cbf'in yağ eksiltme durumu mevcut. En iyisi yine servise sormak veya kitapçığa bakmak.
Ayrıca 1,5 lt. yoksa 2 kutu 1 lt. alıp bir tanesinin yarısını kullanabilirsiniz. Diğer değişimde de kalan yarısını kullanırsınız.
Ben sanırım yaklaşık iki hafta önce cumartesi günü oradaydım.
Daha önce linklediğim kitapçığa göre hava sıcaklığına göre 10W-30 (kış ayları) veya 10W-40 (yaz) kullanılması gerektiği yazıyor, sayfa 90'da. 10W-40 koyun bence.
Arkadaşlar bir kere tam sentetik 10w50,bir kere yarı sentetik 10w50 ve diğerleri 10 40 kullandım hep yağ değişimlerinde.Benim motorum cbr 125 yeni kasa.Size tavsiyem 10 50 bu motorlara uygun değil.Kesinlikle 10-40 kullanın.Ben 1500-1000 km de yağ değiştiriyorum.Çünkü %90 şehiriçi trafikte dur kalk yapa yapa ve sıcaklarda daha fazla kullanıyorum.Bence motul 10-40 ı bir deneyin.Pişman olmazsınız.Feyizoğlunda var.1 lt 30 tl.
Bence trafikte çok fazla dur kalk yaparak kullanıyosanız motosikletinizi 1500-2000 km de değiştirin yağınızı.Genellikle rahat,uzun yola gidiyosanız 3000-4000 arası iyidir.
Beyler temmuzda 2 gün 1 geceliğine yedigöller kamp gezisi düşünüyorum. katılmak isteyen var mı?
respect!
Merhaba,
Cbr 250 R'ı olan bir abim Tiger marka egzost taktırmak istiyor motoruna.Fiyat ve nerede taktırabileceğine ilişkin bilgi verebilecek arkadaşlar yardımcı olabilirler ise çok sevinirim.
Teşekkürler
https://www.youtube.com/user/funtay34
http://instagram.com/tayfunboralegend/
https://www.facebook.com/tayfun.bora
hocam ben istanbulda yeditepe üniversitesinde bir öğreciyim.şu an bir aracım yok ama honda cbr 250r almayı düşünüyorum.Memleketim manisa.eğer motoru alırsam manisa istanbul arasının bu motosikletle yapmayı düşünüyorum.çok fazla hız merakım yok yani anca otobana çıkarsam 120 130u geçebilirim.ve öğrenci olduğum için biraz ekonomik olması lazım.bu motoru iyi bilenler ya da kullanıcılar özelliklerini dezavantajlarını bana aktarırlarsa sevinirim
Arkidişler, CBR 250 R Siyah arıyorum, hiç bir bayide sıfırı yok, sadece bir Yamaha bayisinde var oradan da alınır mı bilemiyorum, veya temiz 2. el siyah da alabilirim, aklınızda olsun
Selam arkadşlar iş yoğunluğundan fırsat bulup yazamıyorum bir türlü.
Motosikletime bir kez daha aşık oldum, dün Tem'den Sancaktepe çıkışından çıktım ve Kartala doğru giden yolda gazı kökledim.
O yolu hergün kullanıyorum ve çok tatlı bir yol, motor çok az gazla ivmeleniyor hafif yokuş aşağı ve sanki motoru arkadan itiyorlarmış gibi bir his veriyor.
Yol genelde yoğun olur ve bir türlü basamazdım. Dün nihayet en güzel yerinde yol boştu ve gazı açtım.
170'e hemen geldi, biraz daha bekledim ve rekorumu geçtim 175... Acaba daha gider mi diye hafif motora yattım ve 180'i o dijital göstergede gördüm
Heyecandan devire bakmadım ama 11bin i bulmuştur herhalde.
250cc bir motorun bu hıza çıkması gerçekten çok mutluluk verici.
Bilgilerinize.
"Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif
180 iyi rakam, ben seneye bi 600'lük patlatırsam o zaman yüksek hız denemeleri olabilir , bunda en fazla 136 km/h gördüm daha fazla basacak fırsatım olmadı malum istanbul trafiği :(
benim de en fazla gördüğüm 130...kaba etlerim yemiyo basmaya
Benide aranıza alır mısınız ?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...5044005/detay/
Yarın Haydar abi bunu servise götürecek okeylersek alıyoruz inş. Ayrıca ben buna honda nın aksesuarlarını almak istiyorum çok güzel şeyler var, ama dikkat ettim hiç kimse almamış çok mu pahalı
---------- Post added at 22:27 ---------- Previous post was at 21:59 ----------
Beyler, ben şimdi bunu alıp direkt lastiklerimi değiştirmem lazım, Altın Elbiseli Adam da öyle diyordu lastikler berbat diye, servisi aradım onlarda değiştirirseniz iyi olur dedi, ne alayım nereden alıyım ?
İyi bir hıza ulaşmışsınız. Ben en fazla 172 gördüm. Bu aralar rüzgardan dolayı pek tırmanamıyorum tekrar o hızlara otobanda da olsam.
Öncelikle şimdiden hayırlı olsun. İyi bir seçim yaptığınızı ileri de daha iyi anlayacaksınız. Üstünde ki orjinal lastikler, ben motoru almadan evvel bayağı bir aklımı kurcalamıştı. Hatta yapılan yorumlardan yola çıkarak, motorumu almadan lastiklerimi de almıştım. Fakat kullandıkça çok kötü olmadığını gördüm. İş görür mü? Görür. Yanlız ben sadece malum yaz ayından dolayı kuru performansı için konuşuyorum. Islak performansı nasıldır bilmiyorum. Daha iyi bir lastik takmak, her şartta daha sağlıklı olacaktır. Ben Michealin pilot activ taktım. Performansından gayet memnunum.
Lastiklerimi taktırdığım da, ani ivmelenmeler de arka salma yapıyordu. Bu neredeseyse yok oldu. Bir de orjinal lastikte motorumun arka freni hemen kitliyordu. Kitlenme olayı da minimuma indi ve şunu kesinlikle vurgulamalıyım ki, fren performansım çok daha iyi bir hal aldı. Maddi durumu müsait olan arkadaşlara lastiklerini değiştirmelerini önerdiğim gibi, kendi takmış oldurduğum lastikleri de tavsiye ederim.
Kazasız, belasız.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:46 ----------
Benim motoru aldığım ve bakımlarını yaptırdığım Kuşadası Mnr motor da bolca cbr250r mevcut. Eğer mesafe sorun olmaz ise, oradan alabilirsiniz. Kargolama da yardımcı olurlar. Dilerseniz iletişim bilgilerini paylaşabilirim?
Önce emniyet, sonra hareket...
maddi durumun elverişliyse değiştirebilirsin...ben de ilk başta değiştirme niyetim vardı ama sonra alıştıkça frenajda arka tekeri kitlememeye başladım...acemilik zamanlarımda iki kere vites düşürünce bile kitlemişti, hızım düşük olmasına rağmen...ama sonra hiç kitlemedim..alacaksan da yazın geçmesini bekleyebilirsin kuru hava da normal kullanım için idare eder bence...
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)