bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
erencim tank slapper gidonu sıkı sıkı tuttuğun da oluşan bir olaydır çünkü bu tip motorların amortisörleri kendi kendine ufak düzeltmeler yapar biz bunu fark etmeyiz gidonu sıkı tutmamalı ve gidonun kendi ufak düzeltmelerine izin vermeliyiz yoksa allah korusun tank slapper bizim de başımıza gelebilir motoru elimizle değilde dizlerimizle sıkı olarak kavramalı ellerimizle gidonu sıkmamalıyız hem bileklerimiz ağrıyabilir ve depoyada yapışık bir şekilde sürmemeliyiz depo ile aramızda mesafe bırakmalıyız mümkün olduğunca da peglere parmağımızın ucu ile basmalıyız
honda cbr 250r siyah
sercan dostum arkadaşlardan birinin motoru değil mi bu ? http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...7251345/detay/
Hepinize cümleten günaydın arkadaşlar ismim Murat, Ankara'da oturuyorum, LYS'ye hazırlanıyorum. 1 ay önce motosikletler hakkında araştırma yaparken burası en çok yararlandığım yerlerden birisi ve. Buradaki ortam çok güzel inşallah bende önümüzdeki sene cbr 125r yada cbr250r (gönlüm cbr 250r'den yana) almayı planlıyorum şimdiden burada abilerim, ablalarım ve kardeşlerimle tanışmak istedim. Aslında ben lise 2'den beri motor hastasıyım ama ailem motora karşılardı ama babam ve annem bu sene yurtdışına gezmeye gitmişti. Babam orada motora binmiş sonra sana motor alak arada bende takılırım dedi bende hemen motor arayışlarına başladım gerçi hemen alamayacağım (malum ehliyet filan yok) ama şimdiden motorlar hakkında bilgiler ediniyorum. size merak ettiğim iki sorum olacak:
1-)Ailem motora karşı olduklarından motosiklet ekipmanlarında hangi markalar güvenilir, hangileri değil hiçbir fikrim yok yani size sorum ekipman alırken hangi markalara bakayım tavsiyeleriniz neler?
2-)Birde ben nisan 20'sinde B ehliyeti için yazıldım Sınavı Haziran 30'da girecem babamgil yurtdışından Mayıs'ın 20'sinde geldi. benim A2 ehliyette Eylüle kaldı. Sizce şimdi cbr 250r'ler 9.900 TL satılıyor ya ben motoru büyük ihtimalle Eylül-Ekim gibi almayı planlıyorum yada Aralık-Ocak gibi alırsam kış olduğu için fiyatlarda düşüş filan olur mu?
Öncelikle inşallah kısa zamanda motoruna kavuşursun. Sorularına gelirsek;
1) Marka olarak Revit, Dainese, TCX, AlpineStar gibi markalar en kalitelilerinden fakat fiyatları biraz cep yakabilir
Çoğu motosiklet mağazasına gidersen çok farklı markalar görürsün önemli olan bu kıyafetlerin gerekli standartlara sahip olması. Zaten kıyafetlere 1500 liradan fazla harcarsan kalitelilerini almış olursun. Önemli olan mutlaka kaliteli bir kaskın, motosiklet pantolonun ve montun, motosiklet botun, yazlık ve kışlık eldivenlerin ve bellik-sırtlık olsun. Her birinin çok önemi var herhangi birini atlamamanı tavsiye ederim.
2) Sanmıyorum CBR250R fiyatının düşeceğini 8850 TL'den 9900 TL'ye vardı fiyat hele Euro Dolar artarsa daha da artar bence motosiklet fiyatları. İndirim ancak bayi ile iyi pazarlık yaparsan olabilir. Honda resmi fiyatı düşürmez bence bu kadar tutan motorun fiyatını.
Fatih kılıça gidip parayı vermem lazım, sonrada Serkan'ı arayacağım o bana direk gönderecek egzozu.
Yani iş sadece Fatihe gitmeye kaldı, parayı ona verecekmişim. Ama gel görki vakit bulupta gidemiyorum :(
igüven arkadaşımız gereken herşeyi söylemiş. Alacağın ekipmanlarda bütçe de önemli. Şimdiden hayırlı olsun diyelim
Motor mağazalırını bir bir gez bak. Hepsini dene incele.
"Cahillerle tartışmaya girmeyin çünkü ben hiç yenemedim!"
İmam-ı Gazâli Hazretleri (k.s)
pazar günü yeşilköy sahil
ASPANDA BÜRKÜT, JERDE KÖKBÖRÜ BOL
selamlar arkadaşlar, az önce bayiye gittim evrakları tamamladık, ay başında siyah olarak sipariş vermiştim ancak bugün son anda tricolor aklımı çeldi bayide canlısını görünce Allah kısmet ederse Cuma günü teslim alıcam
Evet Kerem'in motoru Satıp bi naked Fz6 almak istiyo yavaş yavaş çıplak severler klübünü kurcaz
Ama yazın işe gidip gelmek için cbf150 almayı düşünüyo yaz sonuda onuda satıp fz6 alcak bakalım
Anladım aklımda bulunsun o tarafa felan gidersem haber ederim.
2 kere tankslapping'i viraj girişinde yaşadım pek bişey yapılmıyor o anda şanslıysanız topluyo alet helede viraj girişince olunca bariyerlere salla sallaya giderken ve son diyo insan çoğu büyük makinada gidon amortisoru standart ama ufak makinalarda malesef yok en güzel 1000rr'daki elektronik sistem.
"Cahillerle tartışmaya girmeyin çünkü ben hiç yenemedim!"
İmam-ı Gazâli Hazretleri (k.s)
iguven
inşallahÖncelikle inşallah kısa zamanda motoruna kavuşursun. Sorularına gelirsek;
yardımcı olduğun için teşekkür ederim.1) Marka olarak Revit, Dainese, TCX, AlpineStar gibi markalar en kalitelilerinden fakat fiyatları biraz cep yakabilir
Çoğu motosiklet mağazasına gidersen çok farklı markalar görürsün önemli olan bu kıyafetlerin gerekli standartlara sahip olması. Zaten kıyafetlere 1500 liradan fazla harcarsan kalitelilerini almış olursun. Önemli olan mutlaka kaliteli bir kaskın, motosiklet pantolonun ve montun, motosiklet botun, yazlık ve kışlık eldivenlerin ve bellik-sırtlık olsun. Her birinin çok önemi var herhangi birini atlamamanı tavsiye ederim.
2) Sanmıyorum CBR250R fiyatının düşeceğini 8850 TL'den 9900 TL'ye vardı fiyat hele Euro Dolar artarsa daha da artar bence motosiklet fiyatları. İndirim ancak bayi ile iyi pazarlık yaparsan olabilir. Honda resmi fiyatı düşürmez bence bu kadar tutan motorun fiyatını.
stepfunk teşekkür ederim. dediğin gibi üşenmeden hepsini gezmek lazım
kardeşim öncelikle hoşgeldin aramıza, ekipmanları şöyle söyleyeyim, shoei kask aldım 1150 TL, prosev 4 mevsim kumaş mont aldım 180 TL(idare eder deneme amaçlı aldım ileride kaliteli bir marka almayı planlıyorum dainese,revit gibi) , arka sırtlık bütün omurganı kaplayan 80 TL, eldivenler 45 TL , dizlik 45 tl gibi fiyatlar, bu rakamlar orta halli bilinen markalar olmadığı için, aynı ekipmanları dainese, alpinestar gibi markalardan alayım dersen 3-4'le çarpman lazım , ne alırsan al kaskta ucuzuna kaçma, arai,shoei,schubert,agv gibi kaskları alabilirsin. öncelik sırasına göre yazdım.
cbr250de de fiyatın düşeceğini sanmam çünkü ben 1 aydır bekliyorum ancak geldi, o da cuma günü alıcam, peynir ekmek gibi satan bir makine olduğu için fiyatlarda düşüş olacağına sanmam.
İstanbul'da öyle dolaşmaya çıkim diyorum, simdi İTÜ'den çıkıyorum var mı boş olup gezmek isteyen ?
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)