Arkadaslar o surtuyo dediginiz yer butun motorlarda oyle benim gordugum motorun ustune oturdgnuzda oraya okadar surtmuyor ilk aldgimda benimki daha cok surtuyordu gerdirme yaptigimizda okdr sikinti yok suan
2008 model hayabusası olan bir abimiz orijinal sessiz egzostuyla motoruna bindiğinde zincir ve motor parçalanacak zannetmiş.yani o derece
şimdi bende şöyle bir araştırma yaptım ve ulaştığım sonuç:zincirin uzunluğu ve genişliği ne kadar artarsa, seste o kadar çoğalıyor.şirketler bu sesleri her ne kadar ""o-ring"" teknolojisiyle azaltmaya çalışsalarda yinede azda olsa rahatsız edici bir şırıltı geliyor.mobiletin incecik zincirinde bile vardı
Manşallah nasıl bi yakıt tasarrufudur bu kokluyor alet
Abi tiger siparişi geçtin sanırım,senin işyerinin ordan geçerken hep aklıma geliyorsun tuh haber verseydim keşke diyorum egzozun elyafları yandıkta ses dahada güzel oldu tadından yenmiyor
depodaki şeffaf koruma parıl parıl
seffaf korumayı nerde nasıl yaptırdınız öğrenebilir miyim ?
@casillas00
Kullanım ile çok alakalı 100 km'de 3.8 tükettiğim de oldu 140-150 basınca hep paso yüksek devirde seyredince
Ama tasarruf yapmak istersen 3 litrenin altına düşebiliyor neredeyse cbf150 ile kapışacak
Sercan hala alamadım biliyormusun, para falan herşey hazır ama bir türlü gidemiyorum. Akşam iş çıkışımın uymuyor saatleri.
Ne yapacağım bilmiyorum.. Serkan'da benden haber bekliyor. Sana gönderdiğinin aynısından gönderecek.
Geçersen buradan uğra muhakkak Çok merak ediyorum..
"Cahillerle tartışmaya girmeyin çünkü ben hiç yenemedim!"
İmam-ı Gazâli Hazretleri (k.s)
kask yokken cıkan ses nıcın rahatsız edıyor sızı egzoz taktıktan sonra o ses kaybolup gıdıyor arada .
+
bır zararı yok zaten.yagını-temızlıgını-gergınlıgını halledın.sesi de bosverin
izmirliler . h.sonu ısınız var mı?
11inde uzun sure seyıre gıdıyorum.gıtmeden once tanısalım dıyorum.
gerçekten güzel bende hafta sonu uzun bir yol yaptım yaklaşık olarak 1200 km civarında
istanbul - adapazarı-bilecik-kütahya-afyon üzerinden memlekete gittim yaklaşık 560 km gidiş 560 dönüş.
dolu depo ile yaklaşık 60 tl aldı yola çıktım 353 km de benzin uyarısı yanmaya başladı. daha sonra bir 10 km daha gittim ki bu arada kütahyaya varmıştım depoyu tekrardan doldurdum 45 tl yaklaşık 10 lt aldı. daha sonra memlete ulaştığımda depo yenice yarıya düşmüştü. iki gün şehir içi kullanım yaptıktan sonra dönüşe geçtim. sandıklı da depoyu doldurum 44 tl aldı bu yakıt ile sakaryaya kadar geldim orada otobana çıkmadan 25 tl daha aldım ve eve ulaştığımda beylikdüzü lamba yeni yandı.
kullanım seyri olarak sana yakın performansta kullandım ara ara hızlanmalarım oldu onun dışında normal 6500 deviri geçmemeye çalıştım. toplamda 174 tl yakıt aldım 1230 km yol yaptım. buda yaklaşık 0,141 tl gibi bir rakam yapıyor bu da 100 km de 3,2 lt yapar. şehir içi kullanımı göz önüne aldığımda senin rakamlarına yakın.
tekrardan paylaşım için teşekkürler.
Barışcım benim cumartesi günü Bodrum'da programım var. Bunun için cuma gecesi veya cumartesi en geç öğlen yola çıkacağım. Dönüşüm arkadaşlar bırakırsa pazar günü olacak . Yani bu haftasonu buluşmaya katılamayacağım. Senin seyir işi bir hayli fazla sürecekti hatırladığım kadari ile. Artık seyir dönüşü tanışacağız. Hem o vakite kadar bir aksilik olmazsa ben de motoru almış olurum zaten. Kazasız, belasız git gel. Şimdiden iyi seyirler dilerim. Seyirdeyken bir şeye ihtiyacın olursa söylemen yeterli.
Önce emniyet, sonra hareket...
saolasın kardesım.normalde haftaya da buradayım ama buyuk ıhtımal yenı kan diye bana h.sonu nobet kaptıracaklar
ok sorun degıl ;) arada gelırsem haber verırım.sana ıyı calısmalar.
Kendim yaptım 4 kişi 5 saatden fazla sürdü
Genede tüketimleri çok iyi ya babama yakıt değerlerini söylüyorum bi cıbırda bana mı alsak ne diyor
Egzozun siparişini verdin Fatih kılıça geldi sen mi gidip alamıyorsun yoksa Serkan abi daha yollamadı mı egzozu abi ?
İhanda yeni 2 odalılar bunlar
Yüksek hızlarda tankslapper olayı ile karşılaşan oldu mu arkadaşlar? Aslında bu dediğim yüksek hacimli motorlar da zemin bozukluğundan ve ani gaz açmalardan filan oluyor. Bu soruyu soruyorum çünkü cbr 250r için gidon amortisörü üretilmiş. Allah korusun tabi ki, bu olayla karşılaşmasak bile kesinlikle faydalı bir ürün. Ben ileri de büyük ihtimal alır takarım motora.
http://www.ebay.com/itm/Steering-Dam...-/270970030544
Bilmeyelenler için tankslapper (tank tokalama) nedir?
http://www.youtube.com/watch?v=LZ1srcQMa_0
bende hiç olmadı gt250 ile 3-4 kere yaşamıştım Yusuf yusuf ettiriyo insana
bunlada bikaç kere denedim cbr kolay kolay dağıtmıyor ön tarafı tam racing acısında olmadığı için amortisörleri ordan kurtarıyor sanırım.
Sercan kardeşimizin de başına gelen benzer bir GT250R tank tokatlama olayı. Daha önce izlemiştim. 40. saniyeye dikkat..
http://www.youtube.com/watch?v=EUEceGCRjc8
http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...s-okumali.html
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:33 ----------
Kısacası Eren kardeşim, tankslapper olayı düşünüldüğün de çok tehlikeli ve ummadığımız bir an da bize süpriz yapabilecek bir olay. Gidon amortisörünü taktırdığınız da bu olay büyük ölçüde engelleniyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)