Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    stepfunk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GSR600 K9
    Alıntı hoca01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o aparatı söküpte bi binmeyi denerseniz o zaman sesein kralını dinleme fırsatınız olabilir
    maalesef honda zencir sesi konusunda sessiz zincir kullandık dese de pek o kadar sessiz olduğu zöylenemez.size tavsiyem ipone zinciryağı kullanmanızdır.ben kullanıyorum bahsettiğiniz ses yok denecek kadar azalıyor.
    Bende ipone kullanıyorum desem
    Zaten takmıyorum artık ses geliyormuş falan diye. Tiger'ı takınca daha da iyi olacak, o zaman istediği kadar sürtsün
    "Cahillerle tartışmaya girmeyin çünkü ben hiç yenemedim!"
    İmam-ı Gazâli Hazretleri (k.s)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    CBR 250R
    Arkadaslar o surtuyo dediginiz yer butun motorlarda oyle benim gordugum motorun ustune oturdgnuzda oraya okadar surtmuyor ilk aldgimda benimki daha cok surtuyordu gerdirme yaptigimizda okdr sikinti yok suan

hoca01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2012 sibiar ikiyüzelli ar
    2008 model hayabusası olan bir abimiz orijinal sessiz egzostuyla motoruna bindiğinde zincir ve motor parçalanacak zannetmiş.yani o derece
    şimdi bende şöyle bir araştırma yaptım ve ulaştığım sonuç:zincirin uzunluğu ve genişliği ne kadar artarsa, seste o kadar çoğalıyor.şirketler bu sesleri her ne kadar ""o-ring"" teknolojisiyle azaltmaya çalışsalarda yinede azda olsa rahatsız edici bir şırıltı geliyor.mobiletin incecik zincirinde bile vardı

casillas00 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı iguven adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar benzin tüketiminde rekor kırdım

Haftasonu İstanbul - Kartepe - Mudurnu - Göynük gezisi yaptım arkadaşlarla. Ve benzin tasarrufuna kastım Bir depoda;
    Akyazı - Dokurcun - Mudurnu - Abant gölü - Göynük - Taraklı - Geyve - Sakarya'dan TEM'e bağlandım - TEM'den Gebzeye kadar geldim.

Depoyu doldurduğumda 10,22 Lt aldı ve 351 km yapmıştım yani 1 lt ile 34,34 km, 100 km'de 2,91 lt Mükemmel bir sayı. İlk defa bu kadar az benzin tükettim hiç 3 lt'nin altına düşememiştim şimdiye kadar (motorum 7000km'de).

Benzin tasarrufu için özellikle dikkat ettiğim noktalar;
    1) 110'u geçmemeye çalıştım hep. TEM'de falan 90-100-110 arasında dolaştım.
    2) Ani gaz kapatıp ani gaz açmadım. Önceden ilerisini gözlemleyip ona göre yavaş yavaş gaz kapadım veya yavaş yavaş gaz açtım. Normal bir araba gibi hızlandım hep motor gibi değil
    3) 30-40 saniye için olsa bile vites değiştirdim 7000 deviri geçmemeye çalıştım. Mesela 60-70 ile 4. viteste giderken hızlanıp hız 80e varınca 5. vitese aldım 90a varınca 6. vitese. Devri hep düşük tutmaya çalıştım. (Titreşim de bayağı az geliyor o zaman tavsiye edilir.) Ayrıca vites geçişleri ne kadar hızlı ve akıcı olursa o kadar iyi.
    4) Yokuş yukarı çıkarken özellikle motoru sıkıştırmadım. Yokuş yukarı çıkarken hızlanmak çok benzin tüketiyor onun yerine hızımı sabit tutmaya çalıştım. Mesela 2km tırmanma var diyelim düz yolda 100 ile giderken tırmanmaya gelince 80-85 ile sabit tırmanmaya devam ettim.
    Manşallah nasıl bi yakıt tasarrufudur bu kokluyor alet

Alıntı stepfunk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende ipone kullanıyorum desem
    Zaten takmıyorum artık ses geliyormuş falan diye. Tiger'ı takınca daha da iyi olacak, o zaman istediği kadar sürtsün
    Abi tiger siparişi geçtin sanırım,senin işyerinin ordan geçerken hep aklıma geliyorsun tuh haber verseydim keşke diyorum egzozun elyafları yandıkta ses dahada güzel oldu tadından yenmiyor

depodaki şeffaf koruma parıl parıl
    avcagatay ve wolrath bunu beğendiler.

brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    seffaf korumayı nerde nasıl yaptırdınız öğrenebilir miyim ?

iguven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 MT-09 Tracer Race Blue :)
    @casillas00

Kullanım ile çok alakalı 100 km'de 3.8 tükettiğim de oldu 140-150 basınca hep paso yüksek devirde seyredince
    Ama tasarruf yapmak istersen 3 litrenin altına düşebiliyor neredeyse cbf150 ile kapışacak

stepfunk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GSR600 K9
    Alıntı casillas00 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi tiger siparişi geçtin sanırım,senin işyerinin ordan geçerken hep aklıma geliyorsun tuh haber verseydim keşke diyorum egzozun elyafları yandıkta ses dahada güzel oldu tadından yenmiyor
    Sercan hala alamadım biliyormusun, para falan herşey hazır ama bir türlü gidemiyorum. Akşam iş çıkışımın uymuyor saatleri.
    Ne yapacağım bilmiyorum.. Serkan'da benden haber bekliyor. Sana gönderdiğinin aynısından gönderecek.
    Geçersen buradan uğra muhakkak Çok merak ediyorum..
    "Cahillerle tartışmaya girmeyin çünkü ben hiç yenemedim!"
    İmam-ı Gazâli Hazretleri (k.s)

dogus2006 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar 400 UG
    şaftın gözünü seveyim
    teocan94 bunu beğendi.

wolrath - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pani / 3colore
    kask yokken cıkan ses nıcın rahatsız edıyor sızı egzoz taktıktan sonra o ses kaybolup gıdıyor arada .

+

bır zararı yok zaten.yagını-temızlıgını-gergınlıgını halledın.sesi de bosverin

GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı dogus2006 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şaftın gözünü seveyim
    şaftın yakıtını seveyim

tekerlekle krank arasında ne kadar hareketli parça o kadar sürütünme.. Nekadar sürtünme okadar yakıt ve güç kaybı...

BMW'nin kayıs aktarmalı f800 modellerindeki sistem en iyi çözüm bu konuda
    wolrath bunu beğendi.

Motosikleti
    pani / 3colore
    izmirliler . h.sonu ısınız var mı?

11inde uzun sure seyıre gıdıyorum.gıtmeden once tanısalım dıyorum.

Pain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 1000 RR

Haftasonu İstanbul - Kartepe - Mudurnu - Göynük gezisi yaptım arkadaşlarla. Ve benzin tasarrufuna kastım Bir depoda;
    Akyazı - Dokurcun - Mudurnu - Abant gölü - Göynük - Taraklı - Geyve - Sakarya'dan TEM'e bağlandım - TEM'den Gebzeye kadar geldim.

Depoyu doldurduğumda 10,22 Lt aldı ve 351 km yapmıştım yani 1 lt ile 34,34 km, 100 km'de 2,91 lt Mükemmel bir sayı. İlk defa bu kadar az benzin tükettim hiç 3 lt'nin altına düşememiştim şimdiye kadar (motorum 7000km'de).

2) Ani gaz kapatıp ani gaz açmadım. Önceden ilerisini gözlemleyip ona göre yavaş yavaş gaz kapadım veya yavaş yavaş gaz açtım. Normal bir araba gibi hızlandım hep motor gibi değil
    3) 30-40 saniye için olsa bile vites değiştirdim 7000 deviri geçmemeye çalıştım. Mesela 60-70 ile 4. viteste giderken hızlanıp hız 80e varınca 5. vitese aldım 90a varınca 6. vitese. Devri hep düşük tutmaya çalıştım. (Titreşim de bayağı az geliyor o zaman tavsiye edilir.) Ayrıca vites geçişleri ne kadar hızlı ve akıcı olursa o kadar iyi.
    4) Yokuş yukarı çıkarken özellikle motoru sıkıştırmadım. Yokuş yukarı çıkarken hızlanmak çok benzin tüketiyor onun yerine hızımı sabit tutmaya çalıştım. Mesela 2km tırmanma var diyelim düz yolda 100 ile giderken tırmanmaya gelince 80-85 ile sabit tırmanmaya devam ettim.
    Harika;bizim cbr125 lerde 2.7 filan,yani geçiş yapacak olursam yakıtı düşünmeme hiç gerek yok...

reonur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

gerçekten güzel bende hafta sonu uzun bir yol yaptım yaklaşık olarak 1200 km civarında

istanbul - adapazarı-bilecik-kütahya-afyon üzerinden memlekete gittim yaklaşık 560 km gidiş 560 dönüş.
    dolu depo ile yaklaşık 60 tl aldı yola çıktım 353 km de benzin uyarısı yanmaya başladı. daha sonra bir 10 km daha gittim ki bu arada kütahyaya varmıştım depoyu tekrardan doldurdum 45 tl yaklaşık 10 lt aldı. daha sonra memlete ulaştığımda depo yenice yarıya düşmüştü. iki gün şehir içi kullanım yaptıktan sonra dönüşe geçtim. sandıklı da depoyu doldurum 44 tl aldı bu yakıt ile sakaryaya kadar geldim orada otobana çıkmadan 25 tl daha aldım ve eve ulaştığımda beylikdüzü lamba yeni yandı.
    kullanım seyri olarak sana yakın performansta kullandım ara ara hızlanmalarım oldu onun dışında normal 6500 deviri geçmemeye çalıştım. toplamda 174 tl yakıt aldım 1230 km yol yaptım. buda yaklaşık 0,141 tl gibi bir rakam yapıyor bu da 100 km de 3,2 lt yapar. şehir içi kullanımı göz önüne aldığımda senin rakamlarına yakın.

tekrardan paylaşım için teşekkürler.

SonpoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    Alıntı wolrath adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    izmirliler . h.sonu ısınız var mı?

11inde uzun sure seyıre gıdıyorum.gıtmeden once tanısalım dıyorum.
    Barışcım benim cumartesi günü Bodrum'da programım var. Bunun için cuma gecesi veya cumartesi en geç öğlen yola çıkacağım. Dönüşüm arkadaşlar bırakırsa pazar günü olacak . Yani bu haftasonu buluşmaya katılamayacağım. Senin seyir işi bir hayli fazla sürecekti hatırladığım kadari ile. Artık seyir dönüşü tanışacağız. Hem o vakite kadar bir aksilik olmazsa ben de motoru almış olurum zaten. Kazasız, belasız git gel. Şimdiden iyi seyirler dilerim. Seyirdeyken bir şeye ihtiyacın olursa söylemen yeterli.
    Önce emniyet, sonra hareket...

Motosikleti
    pani / 3colore
    saolasın kardesım.normalde haftaya da buradayım ama buyuk ıhtımal yenı kan diye bana h.sonu nobet kaptıracaklar

ok sorun degıl ;) arada gelırsem haber verırım.sana ıyı calısmalar.
    SonpoL ve sungurmete bunu beğendiler.

Alıntı brooklynnn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    seffaf korumayı nerde nasıl yaptırdınız öğrenebilir miyim ?
    Kendim yaptım 4 kişi 5 saatden fazla sürdü

@casillas00

Kullanım ile çok alakalı 100 km'de 3.8 tükettiğim de oldu 140-150 basınca hep paso yüksek devirde seyredince
    Ama tasarruf yapmak istersen 3 litrenin altına düşebiliyor neredeyse cbf150 ile kapışacak
    Genede tüketimleri çok iyi ya babama yakıt değerlerini söylüyorum bi cıbırda bana mı alsak ne diyor
    Alıntı stepfunk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sercan hala alamadım biliyormusun, para falan herşey hazır ama bir türlü gidemiyorum. Akşam iş çıkışımın uymuyor saatleri.
    Ne yapacağım bilmiyorum.. Serkan'da benden haber bekliyor. Sana gönderdiğinin aynısından gönderecek.
    Geçersen buradan uğra muhakkak Çok merak ediyorum..
    Egzozun siparişini verdin Fatih kılıça geldi sen mi gidip alamıyorsun yoksa Serkan abi daha yollamadı mı egzozu abi ?

İhanda yeni 2 odalılar bunlar

Motosikleti
    -
    Yüksek hızlarda tankslapper olayı ile karşılaşan oldu mu arkadaşlar? Aslında bu dediğim yüksek hacimli motorlar da zemin bozukluğundan ve ani gaz açmalardan filan oluyor. Bu soruyu soruyorum çünkü cbr 250r için gidon amortisörü üretilmiş. Allah korusun tabi ki, bu olayla karşılaşmasak bile kesinlikle faydalı bir ürün. Ben ileri de büyük ihtimal alır takarım motora.

http://www.ebay.com/itm/Steering-Dam...-/270970030544

Bilmeyelenler için tankslapper (tank tokalama) nedir?

http://www.youtube.com/watch?v=LZ1srcQMa_0

bende hiç olmadı gt250 ile 3-4 kere yaşamıştım Yusuf yusuf ettiriyo insana
    bunlada bikaç kere denedim cbr kolay kolay dağıtmıyor ön tarafı tam racing acısında olmadığı için amortisörleri ordan kurtarıyor sanırım.
    SonpoL bunu beğendi.

erreeen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250R Tricolor
    Alıntı SonpoL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yüksek hızlarda tankslapper olayı ile karşılaşan oldu mu arkadaşlar? Aslında bu dediğim yüksek hacimli motorlar da zemin bozukluğundan ve ani gaz açmalardan filan oluyor. Bu soruyu soruyorum çünkü cbr 250r için gidon amortisörü üretilmiş. Allah korusun tabi ki, bu olayla karşılaşmasak bile kesinlikle faydalı bir ürün. Ben ileri de büyük ihtimal alır takarım motora.

http://www.ebay.com/itm/Steering-Dam...-/270970030544

Bilmeyelenler için tankslapper (tank tokalama) nedir?

http://www.youtube.com/watch?v=LZ1srcQMa_0
    Tam soracaktim nedir o, ne ise yarar diye videoyu gördüm. Ama şimdide şunu soruyorum, buna sebep olan nedir bahsettiğin şeyi aldığında neye faydası olup bunu engelleyecek?

Motosikleti
    -
    Sercan kardeşimizin de başına gelen benzer bir GT250R tank tokatlama olayı. Daha önce izlemiştim. 40. saniyeye dikkat..

http://www.youtube.com/watch?v=EUEceGCRjc8

Alıntı erreeen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tam soracaktim nedir o, ne ise yarar diye videoyu gördüm. Ama şimdide şunu soruyorum, buna sebep olan nedir bahsettiğin şeyi aldığında neye faydası olup bunu engelleyecek?
    http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...s-okumali.html

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:33 ----------

Kısacası Eren kardeşim, tankslapper olayı düşünüldüğün de çok tehlikeli ve ummadığımız bir an da bize süpriz yapabilecek bir olay. Gidon amortisörünü taktırdığınız da bu olay büyük ölçüde engelleniyor.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler