Sevgili newmoto76
Güzel bir analiz yapmışsın, ben 7000km bu motoru kullanan biri olarak analizlerimi kısaca yazayım sende eksik bildiklerini tamamlarsın.
Belli devir aralıklarında bahsi geçen ses bende de vardı, 4000km den sonra tamamen kayboldu. Kronik olabilir, olmayabilirde, sesin devam ettiğini söyleyenlerde var hiç ses gelmediğni iddia edenlerde... tam olarak net birşey söyleyen yok. Kaldıki ses zaten rahatsız edici boyutlara da gelmiyor hiç.
Garantiden motor değiştiren arkadaş, motora yağ koymadığı için motorun zarar görmesinden kaynaklıydı diye hatırlıyorum.
2.Elde satışın çok olmasına şaşmıyorum, çünki motoru çok sevdiğim ve hiç bir kusur bulamadığım halde bende satmayı düşündüm
Bunun sebepleri kısaca, Bu motoru merak edip alan çok fazla insan oldu, ve çoğunun ilk vitesli motoruydu, kimi vitesli motor kullanmayı istemedi, kimi ise daha da büyüğünü almak için sattı. Satan herkese sorun neden satıyorsun diye, kimseden 1 tane bile şikayet duyamazsınız. Herkes memnun ama büyütmek için veya tarz değiştirmek için satıyor.
Benin satmayı düşünmem ise, sürekli tem'i kullanıyorum ara sıra 200lerin üzerini görmek isterdim diye düşündüğüm içindi.
Ama bu düşüncem şuan geçerli değil, çünki dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz, daha büyük cc'lerde günde 1lt bile fazla harcamak istemiyorum.
Ayrıca 6000km bakımına sadece 67TL ödedim.
Eski motorum Piaggioya ortaalama 600tl den bakım parası ödüyordum.
Servisinde ve yedek parçasında da çok ekonomik, yakıtı aşırı ekonomik, gücü gayet iyi 175km ye kadar gördüm. 140-160 arasını gazla kontrol edebiliyorsun. Bunlar iyi.
Şu yüzden tercih edilir.
Ekonomi : Yakıt 3 ile 3.5lt/100km arasında değişiyor, Bakım maliyetleri çok çok ucuz.
Servis & yedekparça : Türkiye'nin en kaliteli servislerinin Honda olduğunu söylememe gerek yok, Yedek parça konusunuda biliyorsunuz.
Güven : Herşeyden evven markaya güven var, yarı yolda bırakmayacağını biliyoruz. Ayrıca sürüş güvenliği bence çok iyi. 175'de giderken hiç tedirginlik hissetmiyorum, dengesi çok iyi, güven veriyor.
Sürüş Keyfi: Herkesi bilmem ama ben bu motorun üzerinde kendimi iyi hissediyorum. Yormuyor.
Ben motorda ne düştüm ne yan yatırdım. İlk vitesli motorum olmasına rağmen, tüm hatalarımı telafi etti. Başka motorlar nasıl ama benden tam not aldı.
benim için eksik yanı, artçı rahat edemiyıor, .çanta takamıyorsun... ama zaten bunları bilerek aldım, Sport motorlarda bunuda aramamak lazım.
motoru eleştirmeye çalışıyorum ama düşündüğümde kusur bulamıyorum.
hoşça-dostça