VVaaaayyy gözüm hele şükür, nihayet motoruna kavuştun . Boyunada ,Tipinede , Tarzınadaher şeyine yakışmış .Allah kazasız belasız zevkli ,keyfli sürüşler nasip etsin... Trabzonda teksin galiba ? ontane daha fiyatlı ,daha büyük motorun yanına çek bak göerceksin herkez gelip senin motora ilği gösterecek
DİL BİR MİLLETİN SES BAYRAĞIDIR .LÜTFEN YAZIŞMALARIMIZDA ALFABEMİZDE OLMAYAN HARFLERİ,NOKSAN HARFLERLE YAZILMIŞ KELİMELERİ KULLANMAYALIM. Benim ayağımın altı da müsait ,başımın üstü de. Nerede duracağını sen belirle.
Arkadaşlar ben bu arada motoru 1,5 aya yakındır yatırıyorum ve martın sonu gibi çıkarıcam.Kapalı alanda üstü brandalı şekilde haftada 1 5-10 dakika marş basıyorum.Depo full e yakın.
Mart sonunda motoru çıkarırken dikkat etmem gerekenler nelerdir ? Yağını değiştireli 1.200 km oldu.Ben yine de gidip yağı değiştiricem.Soğutma suyunu filan kontrol edicem,depo ne kadar daha alırsada 10-15 tl doldurup servisin yolunu tutucam yağı değiştirmeye.İzlediğim yol doğru mu acaba ? Şuan motoru bu şekilde muhafaza etmemin bi sakınacası var mıdır ? Kitapçıkta yağını değiştirin diyo ama ben çıkardıktan sonra değiştirmeyi düşünüyorum.
Erhan Abi, asıl mesleğim Teknikerlik, o yüzden hepsap kitap işlerini ve tamiratı severim
Elimden her iş gelir diyebiliriz ama vakit darlığından pek bulaşamıyorum bir çok şeye.
Topcase dediğin gibi şart, senin bu resimlerini gördükten sonra özellikle daha da iyi anladım
Çanta demirini benim servis yaptırıyor bir demirciye, bittiği zaman gidip bakacağım.
Değindiğin noktalara bakıp ona göre karar vereceğim. Çok öne ve çok arkaya denk gelmemeli haklısın
Sırt çantasına alışamadım bir türlü, rahat edemiyorum. Arka çantayı alınca birde Led Stop yapmak lazım tabi
Alper ben henüz koruma takozu almadım ama düşünüyorum.
Alınacakları sıraya koydum, ilk başta lastik var, kısmetse önümüzdeki ay alabilirim ancak.
Ekrem, dediklerine ek olarak birde lastiklerin yerle temasını kesebilirsin.
Bunun için ön arka sehpa alman lazım ama.
"Cahillerle tartışmaya girmeyin çünkü ben hiç yenemedim!"
İmam-ı Gazâli Hazretleri (k.s)
Arkadaslar herkese selamlar , 2 aydır sürekli okuyorum araştırıyorum , Honda CBR de karar kılmıştım zaten 250 de de kararımı verince bu sayfayı buldum her yorumunuzu ayrı ayrı okuyorum , baya bilgilendim. Herkesin eline sağlık teşekkür ederim. Ben de inşallah bu yazın mezun olunca 1 tane alacağım, 2. dönem istanbula döndüğümde ehliyete ve sürüş eğitimlerine başlıyorum hayırlısıyla, yazılarınızı yorumlarınızı okumaya devam. Sizden ricam kıyafetlerle ilgili marka önerileriniz, ona göre biraz araştırma yapmak istiyorum, bir diğer sorumda böyle takım elbisenin üzerine mesela tulum tarzı motor kıyafetleri var mıdır ? Şimdilik bu kadar takibe devam Saygılar
oh be.
bugun gunesı gordum cıktım hemen.
ıse gıdıp geldım
ozlemısım
sevgili uthec motorun tekrar hayırlı olsun ama kafama takıldı.trabzonda honda servisi yok dışarıda bakımını yaparsan garantiden çıkar bu problemi nasıl çözmeyi düşünüyorsun. Allah kazasız binmek nasip etsin
kırkından sonra azanı
Zaten bakıma ihtiyacı yok o motorun yağ değişim aralıkları yanlış hatırlamıyorsam birinci 5000 km de galiba ikinci yağ değişimide 12000 km de olması lazım. Bu motorlar arıza yapmaz kolay kolay benzinini koy gez ......
Zaten; yanlız motor değil , hangi araç garanti kapsamındayken arıza yaptıda kullanıcı hatasından kaynaklanıyor değip suçu üzerlerinden atmadılar servisler ?
Tabii az önce yazdıklarımı ciddiye almayın şaka olsun diye yazdım ama birazda gerçek payı var .
Sevgili odeon 65 yanlış hatırlamıyorsam Trabzona en yakın servis samsunda olması lazım .
Ben kendi motorumun birinci yağ değişiminden sonra ikinci yağ değişimini kendim yaptım.
Servise İkinci yağ geğişim ücretini, yaptıkları işi sordum. Yağ filtresi, hava filtresi , ve yağ değiştirdiklerini sbab ayarı vesaire gibi hiç bir ayarlarla uğraşmadıklarını söylediler. fiat 300 Tl
Ben Istanbuldan 13 tl yağ 15 tl hava filresi yanlış hatırlamıyorsam 30 tl yede yağ aldım itinayla ve zevkle ayrıyeten içime sine sine değiştim. on numara bir işçilik yaptım. Bu honda kolay kolay arıza yapmaz ikinci yağ değişimini bakımlarını kendi yapar diye düşünüyorum tabii kendi bilir ..
Ama sevgili uthec beni dikkate almasın bu benim tercihim
Kısacası ben Türkiyede garantiyede pek inananlardan değilim ..hoşçakalın
DİL BİR MİLLETİN SES BAYRAĞIDIR .LÜTFEN YAZIŞMALARIMIZDA ALFABEMİZDE OLMAYAN HARFLERİ,NOKSAN HARFLERLE YAZILMIŞ KELİMELERİ KULLANMAYALIM. Benim ayağımın altı da müsait ,başımın üstü de. Nerede duracağını sen belirle.
çok teşekkür ederim Erhan abi..biraz uğraştım ama sonuç olarak mutluyum
teşekkür edeirm..evet Trabzon'da servis yok..bu konu hakkında Honda'ya mail attım ve bu sabah benı aradılar konuştuk..bakımları serviste yaptırmazsam garantiden düşermiş..
bana en yakın servis Samsun'da varmışş..Şubat ayı içerisinde de satış bayii açılacakmış Samsun'a..
Samsun'a götürmekten başka çözüm yok yani..bana 300 km..
Ama şöyle yapmayı düşünüyorum..4.000 km de bir yağını kendim değişirim, 12.000 km de birde servise götürürüm..Kitapçığında bakım aralıkları 12bin yazıyor nasıl olsa..sorarlarsa kitapçığa göre davranıyorum, Honda'nın kitapçığı 12bin de bir servise git demiş derim..böylece garantiden de düşmemiş olur diye düşünüyorum
Youtube: YOL AVCISI
Heryer kar motora binemiyoruz barı bişeyler yapalım deyip akşam depoyu söktüm.
Boya koruma,cila ve üstüne şeffaf koruma kaplayıp kullanımdan kaynaklı çizilmeyi ortadan kaldırcaz inş. yavaş yavaş tüm motoru kaplıycam aynı şekilde.
arkadaşlar cbr 250 performans motoru değil ama 0-100 hızlanma süresi ve 130'a kadar çıkışı gayet iyi..
verildimi bilmiyorum ama şu video da test aygıtları ile hızlanma ölçülmüş.. Gps ile 8.8 sn 2000cc turbosuz araçların çoğudan daha hızlı..
http://www.youtube.com/watch?v=GLF4d...eature=related
bu senin vermiş olduğun video da 170 yaptıkları zaman aslında 145 yaptığının bir ispadı dır.
http://www.youtube.com/watch?v=IvCar...layer_embedded
ve ilk kalkış dahil beraber 6 sn sonra tozumu yut diyen bir video.
Çocuklar ,Allaha şükür XAhmet ,Cakalaz,Alper, herkez istediği motora sahip . Şimdi ; havaların düzelmesi, tatillerin birbirine denk getirilmesi, birde bütce ayarlaması kaldı; Şimdiden hesaplarınızı kitaplarınızı ona göre yapın, çadırlarda kalmak şartı ile ister karadeniz de ister akdenizde belirliyeceğimiz bir zamanda siz sevgili yeğenlerimle güzel bir tatil yapalım .Ben emekli adam , hazırkıta hava şartları müsait olduğu siz kendi durumunuzu ayarladığınız her zaman bana uyar, hadi bakalım top sizde ...Allaha emanet olun hoşçakalın
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)