Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    casillas00 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Deryali adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekkürler arkadaşlar, ALlah'tan olay olur olmaz fark ettim ve servise çok yakındım yoksa motor sizlere ömür olurdu, gerçi garanti değiştirirdi herhalde ama uğraş dur.

Bu arada;
    Yağ Contası yazmak istemiştim Yağ sızdırmaması için.
    Hocam bu yağ contası dediğiniz karter tıpasımıdır ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Deryali adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar az önce başıma bir olay geldi anlatayım da sizde dikkat edin bu hususa;

Biliyorsunuz Cuma günü 1000bakımını yaptırmıştım, bakım esnasında 1 kullanımlık olan ve her yağ değişiminde değişmesi gereken yaş contası değiştirilmemiş.
    Bugün iş dönüşü eve gelmek üzere iken yokuş yukarı ışıklarda durdum bir baktım motordan yanık yağ kokusu geliyor ve dumanlar çıkıyor...
    Olaydan 2dk önce motoru 3.viteste biraz yüksek devir kullanmıştım ilk başta o yüzden sandım..

Hemen çektim sağa indim baktım yağ damlıyor motordan, motorda sıcak olunca silindire damlayan yağ koku ve duman yapmış, tabi benim moral sıfır :(
    O anda kara kara ne yapacacağımı düşündüm.

Çekicimi çağırayım ne yapayım diye düşünürken, şoktan çıktım ve servise 1km uzaklıkta olduğumu fark ettim. Üstelik yokuş aşağı motoru salsam tamda servise çıkıyor.
    Bende öyle yaptım aldım boşa saldım motoru servisin önüne kadar geldim.

Hemen 4-5 usta benim motorun yanına geldi acil bakıma aldılar... Baktılar contadan yağ akıtmış, 250gr yağ gitmiş. Neyseki ucuz atlattım.
    Yağı yenildiler motoru yıkadılar zinciri yağladılar, contayıda değiştirdiler Faturayı bakım yapan elemana kesip özür dileyip yolladılar.

Aklınızda olsun arkadaşlar yağ contasını her yağ değişiminde değiştirtin ihmale gelmiyor...
    g.olsun erken farketmeniz büyük şans ama conta değişilmediğinden kaçıracağını zannetmiyorum iyi sıkmadıkları için kaçırmıştır.Her yağ değişiminde contamı değiştiriyolar :s
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

Motosikleti
    HONDA CBR 250 R
    Evet güzelim tıpadan bahsediyorlar

Alıntı casillas00 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam bu yağ contası dediğiniz karter tıpasımıdır ?

stepfunk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GSR600 K9
    Alıntı wolky-ksk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bende 2 günlük ayvalık gezimi tamamladım git gel 370 km yaptım
    motor beni hiç yormadı çok zevk aldım yola çıkmadan 30 tl benzin dönüşte ise
    15 tk benzin aldım hala bir çizgi benzin var
    çıkarken zincir yağını unutmuşum yarın güzelcene yağlarım
    şu sehpayı aldıktan sonrada iyicene temizleyip yağlıyacağım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:58 ----------

birde Can bey şu izmirdeki bts sehpasından sizm mi almıştınız acaba
    İyi gezi yapmışsın Volkan Bey, tekerinize sağlık. Ben işe gitme haricinde biryerlere gidemiyorum hala.
    Bu haftasonu düşünüyordum ama yine kar geliyor diyorlar. Trafikte motor sürmekten sıkılyor insan bazen.

Sehpayı ben sipariş etmiştim ama henüz elime ulaşmadı. Kargoda ne durumda bilmiyorum.
    Bu haftaiçi elime ulaşır sanırım.

---------- Post added at 10:22 ---------- Previous post was at 10:18 ----------

Alıntı E_R_K_A_N adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet güzelim tıpadan bahsediyorlar
    En güzeli yağını, suyunu, tuzunu kendimiz değiştirelim, en azından biliriz ne oldu ne olmadı.
    "Cahillerle tartışmaya girmeyin çünkü ben hiç yenemedim!"
    İmam-ı Gazâli Hazretleri (k.s)

vlknsyrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bandit 650 S - K6
    slm beyler ii gunler....
    Tokmak (cc) küçültmek istiyorum..Aslanın Yediğine Bakılmaz densede belli bi zamandan sonra öyle bi bakılıyor ki gunumuz şartlarında yakıt fiyatları malum, kısacası zor olsada satma kararrı aldım oğlanı
    250 likler GENELDE başlangıç motoru olarak alındıgı için kişiden kişiye kullanımdan kullanıma da fark eder ammma aman basayım yardırayım son hız ne yapıcak du bi tekere deneyim oldugu yerde depoda yere dustu sıkıstırdılar trafikte yat yattı (insanlık hali olağan seyler bunlar).. motor orasından ses geliyor fln flnn gibi olasılıklardan uzakk dış göruntusuyle de çiğeriylede temiz olacak (cc) yükseltmek isteyen arkdaşlar irtibat kurabilirler...

ilanım bu arkdaşlar : http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...8980216/detay/

daha net fotolar ıcınde forumda başlıgım var : http://www.motosiklet.net/forum/moto...-oglancik.html
    ...
    www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-2012..23.000-km-full-plusfull-129244893/detay

Volkan Serezli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Can bey kullandıktan sonra varmı bi sorunu paylaşırsanız sevinirim
    birde 50 tl'ydı sanırım dimi

Motosikleti
    GSR600 K9
    Alıntı wolky-ksk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Can bey kullandıktan sonra varmı bi sorunu paylaşırsanız sevinirim
    birde 50 tl'ydı sanırım dimi
    Volkan Bey ürün henüz elime ulaşmadı.
    Geldiği zaman fotoğraflarını yüklerim, kullanımını da bildiririm
    Fiyat 65 TL, fakat kargo ücretide vereceğim ben. Heralde bir 30 TL'de ona alırlar.

Yuce123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Honda Cbr 600f -- 2015 Honda Cbr 1000rr
    Arkadaşlar zincir i temizleme ve yağlama konusunda kısa bi bilgi verebilicek olan varmı..Birde motoru yıkadıktan sonra zincir i temizleyip yağlamak gerekirmi? bi sorum daha var Benim motorum 70 km de zincir yağlamama gerek varmıdır ? ) veya yağlamam gerektiğini nasıl anlamalıyım..Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

Zippo's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 600F ABS
    Alıntı s.e.c adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ekrem zaten ss motorların genelde hepsinin jantı 17 inch ama önemli olan bir başka konuda jantın genişliği esas bunu öğrenmelisin. benim 2000 yılında 49 cc ramzey mopedim vardı onun bile jantı 17 inch ti aman dikkat et kardeş takacağın lastik jantın genişliğinden çok fazla geniş ise virajlarda lastik bükülme yapar tutuşu azalır ama sanırım 140 lık lastikte sorun olmaz. bunu lastikçilere sorarak sakın güvenme çevrende tecrübeli bir motorcu varsa yada servisteki ustana güveniyorsan ona sor. lastikçi büyük ihtimal; takarız abi ya hiç bişey olmaz der
    Sağolasın Semih Acaba aynı mıdır genişliği ? Nasıl öğrenirim bunu servistekiler yardımcı olur mu acaba

---------- Post added at 11:58 ---------- Previous post was at 11:55 ----------

Alıntı Yuce123 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar zincir i temizleme ve yağlama konusunda kısa bi bilgi verebilicek olan varmı..Birde motoru yıkadıktan sonra zincir i temizleyip yağlamak gerekirmi? bi sorum daha var Benim motorum 70 km de zincir yağlamama gerek varmıdır ? ) veya yağlamam gerektiğini nasıl anlamalıyım..Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler
    Yıkadığında yağlayıp temizlemene gerek yok.Ama her 300 km de bir zinciri temizle ardından yağla.Bu işlemi yaptıktan sonra kullanma motoru.En güzeli 300 km de bir,motoru kullandıysan günün sonunda akşam zinciri temizle,ardından yağla gece motorun tatlı tatlı uyusun

---------- Post added at 12:01 ---------- Previous post was at 11:58 ----------

Alıntı Zippo's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim Can abi.130/70/17 arka lastik,Kitapçıkta yazan bu.Sizinkilerde 140/70/17.Demek oluyo ki 140 takmam için jantı değiştirmeme gerek yok.

---------- Post added at 23:23 ---------- Previous post was at 23:16 ----------

Arkadaşlar ben bu arada motoru 1,5 aya yakındır yatırıyorum ve martın sonu gibi çıkarıcam.Kapalı alanda üstü brandalı şekilde haftada 1 5-10 dakika marş basıyorum.Depo full e yakın.
    Mart sonunda motoru çıkarırken dikkat etmem gerekenler nelerdir ? Yağını değiştireli 1.200 km oldu.Ben yine de gidip yağı değiştiricem.Soğutma suyunu filan kontrol edicem,depo ne kadar daha alırsada 10-15 tl doldurup servisin yolunu tutucam yağı değiştirmeye.İzlediğim yol doğru mu acaba ?
    Sorum hakkında fikri olan var mı arkadaşlar ?

s.e.c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Duke 250, Mt25 abs, Cb250r, cbr 1000rr, Yamaha Fz8
    cbr 250 nin jant genişliğini bilmiyorum ekrem çünkü bergamada 1 tane bile cbr 250 yok hatta son kasa 125 i bile ilk biz aldık 2 hafta öncede bir arkadaşım 2. elini aldı

Motosikleti
    GSR600 K9
    Alıntı Zippo's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sorum hakkında fikri olan var mı arkadaşlar ?
    Lastiklerin zeminle temasını kesersen daha iyi olur diye biliyorum. Diğer söylediklerin tamamdır.

Birde lastik konusunda şöyle bir resim paylaşayım.

Burada yazan oranlar ise şunu ifade ediyormuş,

Birinci yazan rakam yani 140 = lastiğin tabanı
    70 ise yanak yüksekliği ( 140 in %70'i anlamında)
    17 ise jantın inç olarak çapı demekmiş.

Zippo's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 600F ABS
    Alıntı s.e.c adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cbr 250 nin jant genişliğini bilmiyorum ekrem çünkü bergamada 1 tane bile cbr 250 yok hatta son kasa 125 i bile ilk biz aldık 2 hafta öncede bir arkadaşım 2. elini aldı
    Bu işin içinden çıkmam lazım

---------- Post added at 12:22 ---------- Previous post was at 12:20 ----------

Alıntı stepfunk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Lastiklerin zeminle temasını kesersen daha iyi olur diye biliyorum. Diğer söylediklerin tamamdır.

Birde lastik konusunda şöyle bir resim paylaşayım.

http://img14.resimup.net/di/5QMY.gif
    Heh,şimdi bi karşılaştırma yapabiliriz belki.
    Çok teşekkür ederim Can abi.

Teşekkür ederim Can abi.130/70/17 arka lastik,Kitapçıkta yazan bu.Sizinkilerde 140/70/17.Demek oluyo ki 140 takmam için jantı değiştirmeme gerek yok.

---------- Post added at 23:23 ---------- Previous post was at 23:16 ----------

Arkadaşlar ben bu arada motoru 1,5 aya yakındır yatırıyorum ve martın sonu gibi çıkarıcam.Kapalı alanda üstü brandalı şekilde haftada 1 5-10 dakika marş basıyorum.Depo full e yakın.
    Mart sonunda motoru çıkarırken dikkat etmem gerekenler nelerdir ? Yağını değiştireli 1.200 km oldu.Ben yine de gidip yağı değiştiricem.Soğutma suyunu filan kontrol edicem,depo ne kadar daha alırsada 10-15 tl doldurup servisin yolunu tutucam yağı değiştirmeye.İzlediğim yol doğru mu acaba ?
    Şu yorumum hakkında fikri olan var mı peki,biraz kafa şişirdim ama.

uthec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700 Youtube: /yolavcisi
    Can çamlıca gişeleri nerede biliyor musun?
    Youtube: YOL AVCISI

Motosikleti
    GSR600 K9
    Alıntı uthec adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Can çamlıca gişeleri nerede biliyor musun?
    Evet kardeşim hayırdır?

Motosikleti
    siz siz olun kışın motor almayın :D:D:D

Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    17'' jant ın çapıdır, kalınlığı değil.
    2 Motorunda service manuelini bulabilirsen eğer onda jant hakkında detaylı bilgi vardır.yada en güzeli yakınlarında honda bayiisi varsa al eline bi kumaş metre ölç derim yada hondanın yedek parça fiyatlarına detaylıca bakabildiğiniz bir site varsa ordanda karşılaştırabilirsin.bizim kuralkanınki böyle durumlarda işe yarıyor
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

Motosikleti
    CBR250R
    kasa kapalı..hatta kasanın arka kapağı otomatik inip kalkmalı..asansörlü diyim :D
    o yüzden indirip bindirmesi çok kolay olacak..
    motoru ümraniyeden kartala da sürerek götüreceğim mecbur..
    çarşamba günü öğleden sonra işin olmazsa motorunu al gel beraber sürelim Kartal'a..deponu doldururum

Kartal'a kadar plakasız mı olacaksın? Polis yakalamasın sonra !
    Babama söylemeyin. O, benim motorum yok sanıyor.

Motosikleti
    Alıntı motorsaykıl adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kartal'a kadar plakasız mı olacaksın? Polis yakalamasın sonra !
    plaka ruhsatı çıkarttım..sikinti yok

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:59 ----------

far kapanıyor mu bu motorda?

osman_22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung Gt 250 R

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:59 ----------

http://4.bp.blogspot.com/-ROZhCwcqsF...CBR250R_04.JPG
    Şu kırmızı nası bişeydir ya, umarım ilerleyen yıllarda gelir türkiyeye.

motokurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki V stron dl1000 .HONDA CBR 250 R-SENATÖR 150

http://4.bp.blogspot.com/-ROZhCwcqsF...CBR250R_04.JPG

CBR 250 R de kontağı açtın mı far yanar direkt kontak anahtarına bağlıdır
    DİL BİR MİLLETİN SES BAYRAĞIDIR .LÜTFEN YAZIŞMALARIMIZDA ALFABEMİZDE OLMAYAN HARFLERİ,NOKSAN HARFLERLE YAZILMIŞ KELİMELERİ KULLANMAYALIM. Benim ayağımın altı da müsait ,başımın üstü de. Nerede duracağını sen belirle.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)

Bu Konudaki Etiketler