bence aranıza katılcam yaa yeter artık dun aksam konsuktaydım sıyah ve uc rengı mevcut hangısını alayım bılemedım cok tereddutluyum ayrıca ılk defa ustune cıkma sansı buldum bekledııgmden daha kaslı bır motor ılk motorum olucak ehlıyet sınavına dun gırdım ybr 125r ogrendım azıcık tereddut var ılk bındıgımde nasıl olcak dıye ama sabırsızlanıyorum yenı alanlar nerden kaca aldınız bılgılendırırmısınız acaba ...
fall_facer hiç korkma düşünme bu motorun bence ilk motorun olabilir. Bu sabah motoru örtmeden önce park yerinde düşük hızda 8 çizme falan yaptım. Kardeşim hayatında vitesli motor kullanmamış biri bu kadar ağır motorla hiç haşır neşir olmamış hiç, 8 çizerken zorlanmadı. Tabi 1. viteste gazı fazla verirsen hırt ediyor ona dikkat :D. Gaz ayarı yapan arkadaşlar var mı, bu ilk hareketleri daha yumuşak daha aralıklı hale getirme şansımız var mı? Kitapçığında yazanları okudum ama yapmak yemedi daha dün aldım bugünden oynamak istemedim orasıyla burasıyla :D
ıcımı rahatlattınız alıcam koydum kafaya en fazla 15 gun ıcınde yenı yılda otv fln gerek yok kaca aldınız acaba bıde sızde benm gıbı yenı baslıyorsunuz kask mont tercıhleırnız neler paylasın lutfen deneyımlerınızı ınsan yenı olunca cok acemılık cekıyor aksesuarda fln :(
9500 anahtar teslim aldım. Kask Nolan N85 aldım, kalın deriden bir mont Hudsondan, eldiven ve dizlik. Kaska, monta para ver bende olsa daha fazlasını verirdim. Güvenlik bir yerden sonra değişmiyor ama konforda büyük fark oluyor.
hayırlı olsun dostum..kask seçimin de gayet iyi..benim için de konfor çok önemli ve gvenlikten önce geliyor konfor
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:10 ----------
en önemli şey kask..kask için masraftan kaçınma..pahalı olsun,konforlu olsun kask..
hmmm ls2 dusunuom ama dun braz baktım sanırım nolan gıbı bsy para yatırmak daha ıı ben dun 9000 buldm sanırım kampanya son fıyat fln dıolardu pek ınanmamıstımda dogruymus tam korumalı kalıtelı bır derımont uygun fıyatlı kaca bulurum acaba ksura bakmayın sorularımla sızı boguyorumdaa aldıktan sonra pısman olmak ıstemıorumm bulusmaları ne zmn yapıoz cbr 250r olarak .d aldımda halıme bak
Selamlar;
Araniza yeni katildim.Eylul ayindan beri cbr 250R kullanicisiyim.Motorum suanda 1000 kusur km`lerde.Herkese kazasiz belasiz surusler,keyifli forumlar ;)
Merhaba arkadaşlar, bir süredir internet erişimim yoktu.. Geçenlerde kazamı yazmıştım, geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim...
Motora Xenon far + ön park lambaları yerine de led ampuller takmayı düşünüyorum ancak kafama takılan tek problem xenon'a ayrı bir anahtar yapıp gidon üzerinde kolay ulaşabileceğim bir yere yerleştirmek. Bu düğme görüntüyü bozmamalı... Xenon taktıran veya bu konuda fikirleri olan arkadaşlar var mı?
Ben Cbr250r'a scooterdan geçiş yaptım. Frenler scootera göre inanılmaz güvenli geldi. Hatta bi eğitim videosundan bu tip yarış motorlarının frenleri iyi tuttuğu ve arabalara göre çok hafif olduğu için arabalardan çok daha hızlı durduğu ve bu yüzden sert frenlerde mutlaka arkadan araba geliyor mu kontrol edilmesi gerektiği belirtiliyordu ki arkadaki araba sana yapışmasın diye. Frenlere iyice güvendiğim için geçen gün şehir içi biraz hızlı gidiyordum. Annesinin elinden tutan bi çocuk aniden yola fırladı. Ön frene telaşla sert asılınca gidon döndü kendiliğinden. Motorun frenleri çok iyi ama motor olduğu için sürücünün deneyimi de önemli demekki. Hala neden gidon döndü , ben kendim panikle mi döndürdüm anlayamadım.
Gidon döndü çünkü fren yapınca ağırlığın öne doğru kaydı ve ellerin gidonu ittirmiş oldu Biri diğerinden azıcık daha fazla ittirse gidon döner. Bu senaryonun kötü biteni daha sert frende (veya bayat lastiklerle yapılan sert frende) gidonun katlanıp ön tekerleğin kayarak motorun düşmesi şeklinde cereyan eder. Dizlerinizle depoyu sıkarsanız (özellikle frenlerken) bunun önüne geçebilirsiniz. Bol bol alıştırma ister. İşinizi (belki de canınızı ?) şansa bırakmayın. Kendinize biraz zaman ayırın ve boş bir otopark bulup bol bol fren çalışın.
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
Bu benim için çok yeni bir bilgi Shrieker. Gayet mantıklı geldi şimdi. Demek ki ani frenlemelerde dizlerle depoyu sıkıcam ki ağırlığı ellere ve gidona vermek yerine motorun gövdesine vereyim. Çok teşekkürler !
Arkadaşlar işte nihayet bugün fırsatını bulup fotoğraf çekebildim.
Modifikasyonlar :
Lastikler Michelin Pilot Active
Jantlar siyaha boyalı
Eksoz koruma siyaha boyalı
Keiti reflektif jant şeriti
@captainHakan nazar degmesin motorun mukemmel renk secımınde teretdutte kalmıstım ama sıyah jantları gorunce kesın kararımı verdım jantları alırken ordamı boyattınız ozel bır boya mı kullandınız ??? gercekten cok guzel...
Arkadaslar motosikletimi satma karari aldim.Ilgilenen arkadaslar olabilir diye buraya yazayim dedim.Sahibinden.com ilan numaram: 65752397
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)