Rica ederim.
Eksantrik gergi otomatiği bildiğim kadarıyla görevini yapmaz ise eksantrik zinciri gerilmiyor. Dolayısıyla motor, zincirden kaynaklı ''şırıltılı'' çalışıyor. Gergi otomatiğinde başka nasıl problem olur onu bilmiyorum.
''Debriyaja basınca geçen tıkırtılı ses'' akla debriyaj tasından başka bir şey getirmiyor. Büyük ihtimal sorun budur
Az silindir, çok iş
!! Yeni üye !!
Herkese merhabalar.Aranıza yeni katıldım.28 yaşındayım.Kocaeli/Gölcük’teyim.
Perşembe günü ilk motorumu aldım.
2015 model CBR250 Repsol 5.000 km.’de.Hayatımda ilk kez motosiklet sahibi oldum,ctesi günü direksiyon sınavına girdim geçtim çok şükür.Bu gün de motosikletimi ilk kez kullandım.Yaklaşık 25-30 km yol yaptım.
Acemi hatta hiç birşey bilmeyen bir sürücü için her türlü tavsiyelerinize ihtiyacım var.Kocaeli veya Gölcük bölgesinin bir gurubu var ise katılmak isterim.
Şimdiden teşekkürler.
Hoş geldin Hayırlı olsun ve Allah kaza bela vermesin. Umarım uzun yıllar bilinçli, keyifli ve ekipmanlı sürüş yaparsınız.
Kesinlikle ilk önerim her fırsatta boş bir yere gidip fren çalışın. Lastikleriniz de IRC ise veya eski ise değiştirmenizi tavsiye ederim. Onun dışında bilinçli oldukça sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.
Lastiklerim IRC,ilk üzerinde gelen lastikler.Ne marka lastik alacağım?Hangi ölçüde alacağım?Nereden alacağım?
http://buzmotor.com/honda-cbr-250-lastik/
https://www.motolastik.com/cbr-250-r-pmk17564?rnd=17564
Google die bişey icat edildi. Bilir misin?
Debriyaj balatalarını yağ değişimi ile birlikte değiştirmek istiyorum. Bu işin incelikleri ile alakalı baya bi aradım ama çok ahım şahım bilgiye ulaşamadım. Kendi değiştiren var mı ?
Şöyle birşey söyleyeyim benim motorun debriyaj balatalarını önceki sahibi değiştirmiş. Nasıl değiştirdigi hakkında bilgim yok. Soğukta ilk kalkışlarda cızırtı sesi çıkarıyor. Sorunu çözmek için tamircime debriyaj kısmını söktürdüm. Birde baktık ki debriyajlar takılmadan önce yağa batırılıp yağlandırılmamış. Bu yüzden kaçırma yapıyormuş. Tavsiyem debriyaj balatalarını gerekirse 1 gün önceden yağda bekletin yağı çeksin.
Teşekkürler değişim yaparsam mutlaka dediğinizi yaparım. Nasıl anladınız bu durumu ?
E5 de giderken bazen arkamdan gelen motorlarda deli bi ışık oluyor. Hele sellektör yapınca adam hemen yol veriyor. Hatta bir gece birinin arkasına takıldıö baya da gittik öyle. Bu arkadaş led far mı kullanıyor acaba ? Bizim cihaza led takan var mı ?
Alırsam hangisini tavsiye edersiniz.
Yazdığım gibi sabah ilk kalkışlarda cızırtı sesi yapıyordu, ustam söktü baktı balatalar yağsız çıktı. Takarken yağda bekletmemişler.
Arkadaşım ktm duke 200 e 25 tl lik led far taktı şimşek etkili. Kısalarda bile rahatsız ediyor. Bende takmayı düşünüyorum. Led far takıpta kullanan arkadaşlar daha faydalı yorum yapacaklardır.
Benden önceki sahibi zenon taktırmış 12model var bende de, selektöre basınca çakar vuruyor önümde kimse kalmıyor, zenon ısındığı için bide fanı var az birazda ses çıkarıyor
yağmurlar geldi malumunuz.
yağmur performansı iyi olan lastik hangisidir, var mı öneri ?
Model öneriniz var mı ? Almak istiyorum ama karar veremiyorum. Sargıya zarar verir diyen var. Isınıp plastiğe zarar verir diyen var
Debriyaj balatalarını değiştirmek istiyorum. Marka olarak ne önerirsiniz. Hmc önerdiler. Birde new frenler iyiymiş. Fiyat çok farklı değil. Birde saclarıda değiştirmek gerekir mi ?
Konu ölmüş be
Cbr 250 2015 model almayı düşünüyordum bi baktım herkesin motoru bozuluyormuş aga vazgeçtim
Şu an bu konu içerisinde 18 kullanıcı var. (0 üye ve 18 misafir)