Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
24 Mayıs 2018, 18:16
Arkadaşlar 2014 model 38bin km'de cbr250 aldım. Yağını değiştrdim, hava filtresi ve yağ filtresi temizlendi. Zincir durumu da iyi. Ancak viteslerle alakalı sorum olacak. İlk motosikletim olduğu için bilmediğim şeyler olabilir aydınlatın lütfen. Motor ilk çalıştığında vitesler şıkır şıkır geçiyor ama ısındıktan sonra (özellikle fan açtıktan sonra) vites geçişleri küçültürken zorlanıyor. Yanlış yaptığım bir şey olabilir mi ya da şanzımanda bir problem mi vardır? Teşekkürler şimdiden
Reklamlar
-
24 Mayıs 2018, 18:24
komando971 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar 2014 model 38bin km'de cbr250 aldım. Yağını değiştrdim, hava filtresi ve yağ filtresi temizlendi. Zincir durumu da iyi. Ancak viteslerle alakalı sorum olacak. İlk motosikletim olduğu için bilmediğim şeyler olabilir aydınlatın lütfen. Motor ilk çalıştığında vitesler şıkır şıkır geçiyor ama ısındıktan sonra (özellikle fan açtıktan sonra) vites geçişleri küçültürken zorlanıyor. Yanlış yaptığım bir şey olabilir mi ya da şanzımanda bir problem mi vardır? Teşekkürler şimdiden
Yağ ne koyuldu? Şansımanda problem yoktur. Ya debriyaj ayarı iyi değil ya da yağ iyi değil.
Ufak bir devir eşitleme-ara gaz geçişleri kolaylaştırır
-
24 Mayıs 2018, 18:27
motul 7100 koyuldu
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:25 ----------
BatuhanK adlı üyeden alıntı
Yağ ne koyuldu? Şansımanda problem yoktur. Ya debriyaj ayarı iyi değil ya da yağ iyi değil.
Ufak bir devir eşitleme-ara gaz geçişleri kolaylaştırır
motul yağ koyuldu. vites küçültürken ara-gaz vermemiştim. denerim. teşekkürler
-
24 Mayıs 2018, 18:59
motul 7100 koyuldu
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:25 ----------
motul yağ koyuldu. vites küçültürken ara-gaz vermemiştim. denerim. teşekkürler
kaç numara?
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
-
25 Mayıs 2018, 03:07
harun27 adlı üyeden alıntı
Pasta ile çok basit 5 dakikalık bir işlem aslında ya ne zoru
eski haline getirebileni henüz görmedim.
-
25 Mayıs 2018, 05:12
beyler harbiden o egsoz sararması düzelir mi?
-
25 Mayıs 2018, 08:29
LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı
eski haline getirebileni henüz görmedim.
Sararma belirtilerini gördüğün anda pasta ile girişceksiniz sapsarı olduktan sonra tabi ki zor. Ayrıca da beyazladıgını görmek cok keyif verici. Henkel Metylan parlatıcı pasta tavsiye edebilirim hatta
-
25 Mayıs 2018, 14:06
MANKU adlı üyeden alıntı
beyler harbiden o egsoz sararması düzelir mi?
düzelir hatta bir daha sararmamak üzere...
Benim egzoza köpük geldiği için sararmıştı hem bayağı bi sararmıştı. üstüne tuz ruhu döktükten sonra polisaj makinası ile metpar metal parşatıcı onun da üstüne sonax allupaste chromium onun da üstüne meguiars chrome polish girdim.
Şu an karşısına geçip traş olabilirsiniz...
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:05 ----------
Kendinize güvenmiyorsanız egzozu söküp çaydanlıkçıya götürün...
-
25 Mayıs 2018, 19:32
jimi_hendrix adlı üyeden alıntı
Benim egzoza köpük geldiği için sararmıştı hem bayağı bi sararmıştı. üstüne tuz ruhu döktükten sonra polisaj makinası ile metpar metal parşatıcı onun da üstüne sonax allupaste chromium onun da üstüne meguiars chrome polish girdim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:05 ----------
çok teşekkür ederim
-
27 Mayıs 2018, 16:14
Ne ugrasmisin be kardeş, bı egzoz icin
-
27 Mayıs 2018, 20:16
bigo59 adlı üyeden alıntı
Ne ugrasmisin be kardeş, bı egzoz icin
hepsini toplasan max 1 saatimi aldı... Polisaj makinesi ile yaptım.
-
27 Mayıs 2018, 23:44
Yeni CBR250R sahibiyim yaşadığım bir şeyi sormak istiyorum. Bugün motosikletle kırmızı ışıkta beklerken boşa attım vitesi. Sonra vitesi 1’e atmak istedim ama geçmedi vites kolu hareket etmedi biraz daha güçlü basmaya çalıştım ama yok geçmedi. Kenara doğru çekerken motoru, motor kapattı kendini. Sonra çalıştırmaya çalışırken marş almadı ( benzini bitmiş gibi oldu yani anlatabildim umarım ) sonra marşa basarken gaz verince çalıştı. Bu durumda yorumlarınızı istiyorum. Bir de motor çok erken fan açıyormuş gibi geliyor bana. Bünün sebebi me olabilir?
-
28 Mayıs 2018, 00:35
Yeni CBR250R sahibiyim yaşadığım bir şeyi sormak istiyorum. Bugün motosikletle kırmızı ışıkta beklerken boşa attım vitesi. Sonra vitesi 1’e atmak istedim ama geçmedi vites kolu hareket etmedi biraz daha güçlü basmaya çalıştım ama yok geçmedi. Kenara doğru çekerken motoru, motor kapattı kendini. Sonra çalıştırmaya çalışırken marş almadı ( benzini bitmiş gibi oldu yani anlatabildim umarım ) sonra marşa basarken gaz verince çalıştı. Bu durumda yorumlarınızı istiyorum. Bir de motor çok erken fan açıyormuş gibi geliyor bana. Bünün sebebi me olabilir?
En yakın zamanda yağını kontrol et kardeşim yağın eksik büyük ihtimalle
-
28 Mayıs 2018, 03:40
Yağ yeni değişti ve eksik değil bundan eminim. Motul yağ konuldu. Başka bir şey olma ihtimali var mı?
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:38 ----------
Youjoee adlı üyeden alıntı
En yakın zamanda yağını kontrol et kardeşim yağın eksik büyük ihtimalle
Yağ yeni değişti ve eksik değil bundan eminim. Motul yağ konuldu. Başka bir şey olma ihtimali var mı?
-
28 Mayıs 2018, 18:51
Sürekli olan birşey mi, ilk defami oldu? Bazen 1.vitese geçiş kütük gibi oluyo, az ileri hareket ettirince geçiyor. İnsllah ciddi bı sorun yoktur, motorunun kaç model?
-
29 Mayıs 2018, 00:43
Sürekli olan birşey mi, ilk defami oldu? Bazen 1.vitese geçiş kütük gibi oluyo, az ileri hareket ettirince geçiyor. İnsllah ciddi bı sorun yoktur, motorunun kaç model?
2 haftadır kullanıyorum sadece 1 kere oldu. Motor 2014 model
-
29 Mayıs 2018, 01:39
aynen hafif bir gaz vermek gerekiyor. Bir de bu motorun orjinal yağı 10w-30 dur 10w-40 dan daha kalın yağda viteste problem olabiliyor...
-
29 Mayıs 2018, 03:57
mevzu düzeltmek değil, bence kronik bir sorun bu sararma olayı, sararmayanı görmedim.
sizin eliniz yatkındır düzeltebilirsiniz, ancak herkes sizin gibi değil maalesef
-
29 Mayıs 2018, 12:30
aynen hafif bir gaz vermek gerekiyor. Bir de bu motorun orjinal yağı 10w-30 dur 10w-40 dan daha kalın yağda viteste problem olabiliyor...
Vitesi bu denli zorlayacak başka birşey sebeptir bence. Yağ bu sonuçta geçişlere ne kadar sorun çıkartabilir. 10 30 10 40 çok farketmez kanımca. mekanik bir problem, baktırmak gerek.
- - Booooobbbb... buuuuuuuuu - -
-
04 Haziran 2018, 10:11
motorun titreşimi birkaç gündür bariz arttı.
sebebi ne olabilir ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)
Bu Konudaki Etiketler