Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    ramcixx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150 - cbr250 - cbf1000 - f650gs - cbf600
    Alıntı cbr03 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar 2011 model motorum için yağ filtresini tutan civarlardan lazım. Elinde olan ya da temin edebilecek varsa yardımcı olursa çok sevinirim...
    Kardeşim civatalar özel olduğu için birebir aynısını bulman sıkıntı olabilir. Yetkili servislere gidip tamirhanede çıkma veya kazalı motorların vidalarını ayırıyorlar. Sormanda fayda olabilir. Yoksa Komple servisten hava filtresi komple kapak al civataları yanında gelir zaten.
    - - Booooobbbb... buuuuuuuuu - -

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    MoRFy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF 600 - BMW R25/3
    2014 model 10.000 km helal olsun hiç gezmemişsiniz nerede ise zamanında istemiştim bi türli kırmzı renk nasip olmadı....

ramcixx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150 - cbr250 - cbf1000 - f650gs - cbf600
    Alıntı -ZERO- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sizin motoru da incelemiştim ama ben takıntılıyım eziğe çiziğe o yüzden vazgeçtiydim. yok mu başka cıbırını satan
    Eziğe çiziğe takıntın varsa yanlış çöplüktesin. Sana bi link vereyim eziksiz çiziksiz cbr 250 bulursun. Ezik çizik çıkarsa motorun yarı parasını ben vereceğim. Buyur;

https://honda.com.tr/motosiklet/supe.../cbr-250r-2015
    - - Booooobbbb... buuuuuuuuu - -

linkinpark20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XJ6
    sizin motoru da incelemiştim ama ben takıntılıyım eziğe çiziğe o yüzden vazgeçtiydim. yok mu başka cıbırını satan
    Normalde satış düşünmüyordum ama eğer rosso 2 li 2016 trafiğe çıkışlı 2015 model hatasız repsol kasa orjinal koruma takozlu ozel brandalı tankpadli isterseniz goruselim. Yalnız motora sıfır fiyatına ekstra olarak toplamda 1500 tl masraf ettiğimi belirtmek isterim. Lastikler toplamda 1000 tlye takıldı balans yapıldı. 600 km de takılmıstır. Henuz 2700 km de. Bir abim 650f satıyor ona gecebilirim. Servis bakımlıdır. Sıfır fiyatına bırakırım. Dusunurseniz goruselim.

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İlk sahibi hiç kullanmamış, 2 senede 4.500 km yapmıştı geri kalan 5 bin bana ait

Ben de eziğe ona buna hiç takılmam. Motosikletin yanına gittiğimde bu var dedi gödterdi orayı. Güzel dedim, nazar boncugu da varmış :D

Arkadaşlar hangi depo üstü çantayı tavsiye edersiniz? Sırf şu gittiğim yerden bir şey alamadan dönmekten dolayı scooter falan alacam.

linkinpark20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XJ6
    Kappa lh201 aldım memnunum. 150ye kadar denedim herhangi bir oynama olmadı. Biraz pahalı ama bence değdi.
    ^adm^ bunu beğendi.

logicache - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Agility125 Cbr125r Crf250l Nmax155 R25 D250 Xpulse
    iyi günler. konusu açılmış madem depo üstü çantaların kullanım şekli tam olarak nasıldır? çalınması çok basit olduğundan her parkettiğimizde yanımızda mı taşıyoruz acaba veya ne kadar ağırlık muhafaza edebilir, sürüş esnasında depodan ayrılma riski var mı vs.

-ZERO- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ramcixx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eziğe çiziğe takıntın varsa yanlış çöplüktesin. Sana bi link vereyim eziksiz çiziksiz cbr 250 bulursun. Ezik çizik çıkarsa motorun yarı parasını ben vereceğim. Buyur;

https://honda.com.tr/motosiklet/supe.../cbr-250r-2015
    emin ol 2. el olup ezik çiziksiz çook motor var. öle bi konuştun ki sanki 10 15 yaşında motor alıp çizik var mı diye soruyoruz. bir iki yaşındaki motorda ezik çizik aramak çok da lüks değil neticede.

Neyse arkadaşlar aradığım motoru buldum. 2015 model servis bakımlı orjinal siyah renkli bir cıbırcık. kısmetse cuma günü izmire gidip servise baktırıp alacağım. yardımlarınız için hepinize teşekkürler.
    2014 Salcano Wolf 125 > 2017 Bajaj Pulsar 200NS ABS > 2020 YAMAHA YZF-R25

BuLTürk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250
    yeni kasanın egzosu sararıyor ona nasıl bir cozüm bulabılırım tesekkurler beyler

KYorulmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250r 2014(satıldı)
    Alıntı BuLTürk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yeni kasanın egzosu sararıyor ona nasıl bir cozüm bulabılırım tesekkurler beyler
    Ara ara yazıyorum.
    Metylan ile iyice ovalamaktır çözümü

http://www.sanalyapimarketi.com/inde...product_id=313
    MoRFy bunu beğendi.

MoRFy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF 600 - BMW R25/3
    Alıntı KYorulmaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ara ara yazıyorum.
    Metylan ile iyice ovalamaktır çözümü

http://www.sanalyapimarketi.com/inde...product_id=313
    Aynen çok güZel parlatıyor hafiften sıcakken yaparsanız dahada faydalı oluyor hatta yapışan ayakkabı lekeleri ws herşeyi çıkarıyor....
    KYorulmaz bunu beğendi.
    I live my dream life.

jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yohhh
    Alıntı BatuhanK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İlk sahibi hiç kullanmamış, 2 senede 4.500 km yapmıştı geri kalan 5 bin bana ait

Ben de eziğe ona buna hiç takılmam. Motosikletin yanına gittiğimde bu var dedi gödterdi orayı. Güzel dedim, nazar boncugu da varmış :D
    aynen bende de o durum oldu bendeki ilk sahibi kullanmış 2. sahibi de istabulda iş bulmuş motor antalyada kalmış... Berber antalyaya gitmiştik hatta... benimkinde çizik ezik yok fakat kafa grenajı değişmiş. km 9851 şuan
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

selam arkadaşlar. dün bir cbr 250 alacaktım fakat motorda aklıma takılan birkaç nokta oldu buraya yazmadan almak istemedim. motorun civatalarını falan kontrol ettim ellenmemiş görünüyordu. hatta eğilip ön farın altına baktım iç taraftaki civatalar da kurcalanmamış görünüyor, sinyali tutan metal plaka bile yepyeni duruyordu ve muhtemelen fabrikanın kalemle yazmış olacağı farın altındaki garip küçük el yazıları hala duruyordu. bazı civata ve parçalarında kontrol kalemi izi de duruyordu. adam hiç düşmemiş dese de gidon topuzu, egzoz ucu, koruma takozu, sağ sinyal(sinyal camı yarım santim oynuyordu muhtemelen vidayı tutan yeri kırılmış) ve sağ ayna ucundaki küçük aşınmalar motorun durduğu yerde düştüğünü gösteriyordu. kaporta aksamında sorun olmadığı için ve izlere bakıldığında sürüklenme olmadığından dolayı sorun etmedim. aklıma takılanları aşağıya yazıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

-bu motorun arka selesi kapalıyken elimle üstüne bastırdığımda küçük küçük sağa sola hareket ediyordu normal midir?
    -arka stopu tutan kuyruk(arka selenin arkasındaki küçük parça)elimle yukarı aşağı oynadığımda biraz hareket ediyordu(esniyor da olabilir)normal midir?
    -motosiklet 8000 km'de 2015 model garanti kapsamında. herhangi bir plastik parça değişmiş olsa bunu servis farkedebilir mi?
    -ön fren hidrolik sıvısı kararmış görünüyordu. 8000 km'de ve mayıs 2015'de trafiğe çıkmış bir motorda bu normal midir?
    -ön camı tutan kafa grenajının sağ çıtasının en üst tarafında leke gibi bir şey var. çizik değil aksine küçük bir pislik yapışmışçasına beyaz renkli ve saç inceliğinde bir sanimetrekarelik alanda birkaç çıkıntı. pislik midir yoksa boya kalıntısı falan mı?
    -üzerinde 9 ay önce takılmış 2015 tarihli rosso 2 ve aksesuar olarak sadece koruma takozu var. 12.000 tl'ye anlaştım fiyat hakkında fikriniz nedir?
    -son olarak motoru aldığımın hemen ertesi günü izmir'den ankara'ya yani uzun yola gideceğim. motoru almadan önce bakmamı önerdiğiniz başka bir nokta veya yola çıkmadan şunu da yap dediğiniz birşey var mı?

şimdiden teşekkürler.

Motosikleti
    CBR 250r 2014(satıldı)
    selam arkadaşlar. dün bir cbr 250 alacaktım fakat motorda aklıma takılan birkaç nokta oldu buraya yazmadan almak istemedim. motorun civatalarını falan kontrol ettim ellenmemiş görünüyordu. hatta eğilip ön farın altına baktım iç taraftaki civatalar da kurcalanmamış görünüyor, sinyali tutan metal plaka bile yepyeni duruyordu ve muhtemelen fabrikanın kalemle yazmış olacağı farın altındaki garip küçük el yazıları hala duruyordu. bazı civata ve parçalarında kontrol kalemi izi de duruyordu. adam hiç düşmemiş dese de gidon topuzu, egzoz ucu, koruma takozu, sağ sinyal(sinyal camı yarım santim oynuyordu muhtemelen vidayı tutan yeri kırılmış) ve sağ ayna ucundaki küçük aşınmalar motorun durduğu yerde düştüğünü gösteriyordu. kaporta aksamında sorun olmadığı için ve izlere bakıldığında sürüklenme olmadığından dolayı sorun etmedim. aklıma takılanları aşağıya yazıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

-bu motorun arka selesi kapalıyken elimle üstüne bastırdığımda küçük küçük sağa sola hareket ediyordu normal midir?
    -arka stopu tutan kuyruk(arka selenin arkasındaki küçük parça)elimle yukarı aşağı oynadığımda biraz hareket ediyordu(esniyor da olabilir)normal midir?
    -motosiklet 8000 km'de 2015 model garanti kapsamında. herhangi bir plastik parça değişmiş olsa bunu servis farkedebilir mi?
    -ön fren hidrolik sıvısı kararmış görünüyordu. 8000 km'de ve mayıs 2015'de trafiğe çıkmış bir motorda bu normal midir?
    -ön camı tutan kafa grenajının sağ çıtasının en üst tarafında leke gibi bir şey var. çizik değil aksine küçük bir pislik yapışmışçasına beyaz renkli ve saç inceliğinde bir sanimetrekarelik alanda birkaç çıkıntı. pislik midir yoksa boya kalıntısı falan mı?
    -üzerinde 9 ay önce takılmış 2015 tarihli rosso 2 ve aksesuar olarak sadece koruma takozu var. 12.000 tl'ye anlaştım fiyat hakkında fikriniz nedir?
    -son olarak motoru aldığımın hemen ertesi günü izmir'den ankara'ya yani uzun yola gideceğim. motoru almadan önce bakmamı önerdiğiniz başka bir nokta veya yola çıkmadan şunu da yap dediğiniz birşey var mı?

şimdiden teşekkürler.
    Okuduğumda gerçekten temiz bir Cbr250 bulduğunuz izlenimi bıraktı bende.

Sorularınıza gelince;

1- Normaldir.
    2- Normaldir.
    3- Özellikle bakılmasını rica ederseniz yetkili servis fark edebilir.
    4- Normaldir. 2014 Eylül çıkışlı motorumu 2016 Haziran ayında sattım. Fren hidroliğim değişmemişti. Sattığım kilometre 20.500 (Bakımlarımı 3binde bir yetkili serviste yaptırırdım. Değişmesi konusunda bir uyarıda bulunmadılar ki sık sık değişen bir şey de değildir.)
    5- Bir fikrim yok. Görmek gerek.
    6- 10 aylık rosso II vardı motorumda aksesuar olarak koruma topuzu dahi yoktu. 11.500 e sattım. 12 bin TL bence 8.000 km deki bir motor için uygundur.
    7- Zinciri en son kaç kilometre önce yağlanmış?
    Yağı en son zaman değişmiş ? Yağda kararma var ise yağın değiştirilmesi iyi olur.
    Lastik havaları uzun yol öncesi mutlaka kontrol edilmelidir.
    Ön arka balata durumları nedir? Bunu ustadan veya yetkili servisten öğrenebilirsin. İleride ne zaman değiştireceğin konusunda fikrin olur. Arka balatayı 15bin km de değiştirmiştim.
    Ayrıca motoru kontrol ettirmek ve gerekli işlemleri yaptırmak istersen İzmir'de Soylu Motor'u öneririm. İbrahim Soylu Usta tam anlmıyla işinin eridir. Çevremdeki bütün arkadaşlarım her daim kendisini hem bakımlar hem sohbet için ziyaret ederiz. İstersen detaylı bilgiyi (adres - telefon) özelden atabilirim.

Şimdiden hayırlısı olsun. Umarım keyifle bol bol kilometreler yaparsın

LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet

şimdiden teşekkürler.

- arka seledeki durum normal
    - kuyruk hafif esniyor, çok kurcalama kırabilirsin.
    - servisine göre değişir.
    - kararmasını nasıl anladınız? normalde hidrolik sıvıları 2 yılda bir değiştiriliyor. kitapçıkta daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
    - boya mı çizik mi bilemedim, görmek lazım.
    - çürüğü çarığı kazası yoksa fiyat bence iyi.
    - zincir baklalarını kontrol et, zinciri yağlamayı unutma.

Alıntı KYorulmaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Okuduğumda gerçekten temiz bir Cbr250 bulduğunuz izlenimi bıraktı bende.

Sorularınıza gelince;

1- Normaldir.
    2- Normaldir.
    3- Özellikle bakılmasını rica ederseniz yetkili servis fark edebilir.
    4- Normaldir. 2014 Eylül çıkışlı motorumu 2016 Haziran ayında sattım. Fren hidroliğim değişmemişti. Sattığım kilometre 20.500 (Bakımlarımı 3binde bir yetkili serviste yaptırırdım. Değişmesi konusunda bir uyarıda bulunmadılar ki sık sık değişen bir şey de değildir.)
    5- Bir fikrim yok. Görmek gerek.
    6- 10 aylık rosso II vardı motorumda aksesuar olarak koruma topuzu dahi yoktu. 11.500 e sattım. 12 bin TL bence 8.000 km deki bir motor için uygundur.
    7- Zinciri en son kaç kilometre önce yağlanmış?
    Yağı en son zaman değişmiş ? Yağda kararma var ise yağın değiştirilmesi iyi olur.
    Lastik havaları uzun yol öncesi mutlaka kontrol edilmelidir.
    Ön arka balata durumları nedir? Bunu ustadan veya yetkili servisten öğrenebilirsin. İleride ne zaman değiştireceğin konusunda fikrin olur. Arka balatayı 15bin km de değiştirmiştim.
    Ayrıca motoru kontrol ettirmek ve gerekli işlemleri yaptırmak istersen İzmir'de Soylu Motor'u öneririm. İbrahim Soylu Usta tam anlmıyla işinin eridir. Çevremdeki bütün arkadaşlarım her daim kendisini hem bakımlar hem sohbet için ziyaret ederiz. İstersen detaylı bilgiyi (adres - telefon) özelden atabilirim.

Şimdiden hayırlısı olsun. Umarım keyifle bol bol kilometreler yaparsın
    zincir dişli durumuna baktım normal seviyede. tekrar bakacağım ama elimle zincire dokunduğumda açıkçası yağ vardı ama çok da yoktu. tahminen 300 400 km önce yağlanmış.(muhtemelen servise bakıma gittiğinde) 8000 bakımını satıcı yükseliş hondada 7500 7600 km gibi yaptırmış faturasını gösterdi. şu an 7928 km'de. orada yağ, filtre v.s değişmiş. yetkili servise bayramdan sonraki pazartesi günü almaya gittiğimde göstereceğim hem servis kayıtlarına da bakarım orada diye düşünüyorum. olur da yoğun olurlar bakamazlarsa soylu motora götürebilirim zaten tanıdığım usta yok benim de. özelden ustanın iletişim bilgilerini atarsan sevinirim.

@LynXMaSTeR ön fren hidrolik kutusunun camında gördüm hidroliğin rengini. eski 125'lik motorumun hidroliği, ben değiştirmeden önce aynı renkteydi ondan sormuştum. kitapçıkta 24 ayda bir ön amortisör yağı, radyatör sıvısı v.s ile beraber değişmesi gereken sıvılar arasında bu hidrolik öyle yazıyor.

valla gecenin bu saatinde üşenmeyip cevap verdiğiniz için çoook teşekkür ederim sağolun.
    jimi_hendrix bunu beğendi.

Motosikleti
    CBR 250r 2014(satıldı)
    zincir dişli durumuna baktım normal seviyede. tekrar bakacağım ama elimle zincire dokunduğumda açıkçası yağ vardı ama çok da yoktu. tahminen 300 400 km önce yağlanmış.(muhtemelen servise bakıma gittiğinde) 8000 bakımını satıcı yükseliş hondada 7500 7600 km gibi yaptırmış faturasını gösterdi. şu an 7928 km'de. orada yağ, filtre v.s değişmiş. yetkili servise bayramdan sonraki pazartesi günü almaya gittiğimde göstereceğim hem servis kayıtlarına da bakarım orada diye düşünüyorum. olur da yoğun olurlar bakamazlarsa soylu motora götürebilirim zaten tanıdığım usta yok benim de. özelden ustanın iletişim bilgilerini atarsan sevinirim.

@LynXMaSTeR ön fren hidrolik kutusunun camında gördüm hidroliğin rengini. eski 125'lik motorumun hidroliği, ben değiştirmeden önce aynı renkteydi ondan sormuştum. kitapçıkta 24 ayda bir ön amortisör yağı, radyatör sıvısı v.s ile beraber değişmesi gereken sıvılar arasında bu hidrolik öyle yazıyor.

valla gecenin bu saatinde üşenmeyip cevap verdiğiniz için çoook teşekkür ederim sağolun.
    Cbr'ımın 15binde zincirini değiştirmiştim. Dişli durumu gayet iyidi. LynXMaSTeR'ın da dediği gibi baklalar kontrol edilebilir.
    Yükseliş genelde sabahları sakin olur. En erken gidebildiğin saate gidersen işini rahatça halledebilirsin.
    Servis kabulde Ümit Bey var. Büyük ihtimalle o ilgilenecektir sizinle.
    Kendisi oldukça sıcak kanlı ve güler yüzlüdür. En son bıraktığımda kendisi de Cbr250 kullanıryordu.
    Aklındaki soruları onada sorabilirsin çekinmeden.

Soylu Motor İbrahim Usta'nında bilgilerini özel mesaj yolu ile iletiriyorum şimdi.

Ayrıca rica ederiz. Burada büyük bir aileyiz. Seve seve yazdım her satırını. Eminim arkadaşımda benimle aynı düşünceleri paylaşıyordur.

jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yohhh

şimdiden teşekkürler.
    -plastik değişeninin anlaşılması çok zor... 1 yaşından fazla ise iki plastik parça arası yıl farkı, o zaman anlaşılabilir. (antalya ataberk honda'ya sordum)
    -sele oynar onu içindeki vidaların biriyle geri sertleştirebilirsiniz. Benimki oynamıyordu, selenin altına örümcek bağlamak için gevşettirdim ben...
    - Grenajda boya varsa anlaşılır o ize takılmayın...
    - Fren hidroliği bende sarı duruyor fakat motor hiç şehiriçi trafiği görmemiş ve 6300 km de idi...
    - Fiyat gayet iyi. Ben 2014 model 6.300 km de kafa grenajı değişmiş olan motoru 11.500 e almıştım, 6 ay önce...
    -8.000 bakımı yapılmış ise yola çıkmaya hazırdır.
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

selam tekrar ben. kışın da motor kullanan birisi olarak lastik olayı son günlerde kafama takıldı. motoru aldıktan bir iki ay sonra ankarada soğuklar başlayınca rosso 2'leri çıkarıp yerine pilot road 4 takmak istiyorum malum biraz dişli lastik. fakat orjinal ölçülerde yok. ön için en küçük 120 arka için en küçük 150 ebatında var. lastik ebatıyla oynayan oldu mu hiç? özellikle ön lastik ebatıyla oynayan. bir sorunla falan karşılaştınız mı? veya önerebileceğiniz kışlık lastik var mıdır?

@jimi_hendrix teşekkürler

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)

Bu Konudaki Etiketler