Jeeztro adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar Merhaba,
Elimden geldiği kadar geçmiş sayfaları da okumaya çalıştım fakat 1248 sayfa olunca bir yerden sonra kafa bulanıyor beyin almıyor. O yüzden sormak istediklerimi yeni mesajla sormak istedim.
Yaklaşık 10 yıldır motor almayı planlıyorum, hadi aldım, hadi bu oldu, of para yok, of aile izin vermiyor, yok hanım dırdır yapıyor derken en sonunda tüm şartları sağladım.
NC 750X alacaktım, fakat uzun süreli bir krediye girmekten son anda vazgeçtim, ki kredi başvurum da olumlu sonuçlanmıştı, son dakika iptal ettim.
12-13.000 arası bir bütçem var. %90 Şehir için, %10 ise uzun yol gibi kullanmayı planlıyorum.
Uzun yollarda artçılı olacak, bu önemli bir kriter. Eşimle en büyük hayalimiz ailesinin köyüne gidip gelmek (Yunanistan - İskeçe). O yüzden bu yolculuğu kaldırabilecek bir araç lazım.
Yüksek hız, ani hızlanmalarla ilgilenmiyorum. Zaten yeteri kadar bu konuyla ilgili araştırma yaptım, herkes mutlu gayet.
1. sorum ise, artçılı kullanımda nasıldır ? Uzun yolda artçı perişan olur mu ? Ben 95 kiloyum, eşim 50-55 civarı. Sık molalarla çok sıkıntı olmaz diye düşünmekteyim. Tecrübe sahibi arkadaşların yorumu çok daha önemli tabi.
2. sorum, motoru ikinci el alacağım, bir tane 750 KM de buldum. Sahibinden.com takip eden arakdaşlar görmüştür zaten, siyah renk Yenibosna' da. Aile izin vermediği için satmak durumundaymış arkadaş. Az km yapıldığı için çok düşünecek birşey yoktur eminim ama, motoru oralarda bir ustaya göstermek isterim ne olur ne olmaz, o civarda tavsiye edebileceğiniz birisi var mıdır ? Hatta aranızdan abi ben bu işten anlarım diyen varsa onla bile gidebiliriz (tabi ki ücret karşılığında). 10 yıldır vitesli motor kullanmadım, en son motorum CBR 125 modeldi. O yüzden çok çok hakim değilim konuya, motorda ilk bakışta görülebilecek sıkıntıları hiç farketmeyebilirim.
Teşekkürler