Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Honda CBR250R
    Arkadaşım kullandığım motorlar Yamaha BWS100 ve şimdi de Honda CBR250R. Arkadaşların yamaha Scooterlarını ve Yuki ve Mondiallerini de kullandım. Bu motorların içinde bir tek Yuki'de titreşim sorunu gördüm. Diğerlerinde rahatsızlık verici bir titreşim yaşamadım. Ama bütün bu motorların içinde en stabil gideni CBR250R idi. Yazdığın şıkların içinde kendi tecrübeme göre birini seçersem 7000-8000 devirlere kadar titreşim yok doğru olanı. Zaten forumda biraz vakit geçirirsen göreceksin ki CBR125'den CBR250R'a geçen arkadaşların hemen hepsi CBR125'deki titreşim problemi CBR250R'da yok yazmışlar. Ha dersen kii peki CBR600'lere göre nasıl onu kullanmadığım için bilemem ama ikisi de pek kıyaslanacak motor değil zaten. CBR250R şehir içi kullanıma daha yatkın ve her anlamda( yakıt - bakım - yedek parça ) daha ekonomik.

Arkadaşlar bişiy sormuştum sadece tek yanıt geldi. Honda servislerinde orjinal yağ filtresi var mı? Rodaj yaptırıcam. Servis Türkiye'ye orjinal yağ filtresi gelmediği için başka marka takıcam dedi. Rodaj yaptıran arkadaşlardan yanıt bekliyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    teknoali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tudey Gsr pcx
    selam arkadaşlar ikinci el 250lik arayan varsa fethiye kıvrak motorda mevcut temiz , aklınızda olsun. bayiye uğradığmda gördüm ben
    08 Mondial 100 UKH(44.000) > 11 CBR 125R(3500) >11 CBR 125R( 24.000) >11Ninja 250R (15.000)>Spacy 110 (11.000)>XT660R(10.000)>CBR600RR(8.000)>CBR250R(5. 000)>Suzuki GSR 600(5.000) >Yamaha RS (500)>Tudey50 (2.000) >Honda PCX 125(150 KM)

ben şimdiye kadar servislerde olmadığını, ancak 15 ağustosta gelecek olan gemi ile birlikte orjinal servis parçaların da geleceğini okudum çeşitli forumlarda...yani şu an olmayabilir (var deseler bile), ancak 20-25 ağustos civarı sonrası her serviste bulunur diye düşünüyorum...

cbr 250r şu an yeni başlayan biri için en doğru tercih sanırım...benim Honda dan aldığım gs1-gs2-gs3 eğitimlerim var sıra ile...bir süre daha (yaklaşık 2 yıl) tecrübe sahibi olduktan sonra tekrar gs3 eğitimi almayı ve ondan sonra 600cc bir makina bakmayı planlıyorum...

cevaplaması zor ve saçma bir soru olacak ama 6. viteste 5000 devirde bu aracın hızı 85km/s diyebilir miyiz? rodajsüresince geçmemem gereken hızı bilmek için soruyorum...

UNdocab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Alıntı aytacaksel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben 1000 bakımına gitmeden önce arayıp sordum, gel dediler filitre gelmiş. bu söylediğim nisan ayında oluyor. doğru filitremi taktılar bilmiyorum ama, 6700km de motor yagını bitirdi sonra motoru değiştiler. motor değişimi sonrası 2. rodajımdan sonra :p tekrar aradım gitmeden önce filitre varmı diye var dediler gittim tekrar o bakımıda yaptırdım. anes motorda yapılıyor bakımlarım.
    Neee motor yağı eksilte eksilte bitirip kendini pert mi etti yani 6700km de ?

Motosikleti
    Honda CBR250R
    Alıntı miwaly_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben şimdiye kadar servislerde olmadığını, ancak 15 ağustosta gelecek olan gemi ile birlikte orjinal servis parçaların da geleceğini okudum çeşitli forumlarda...yani şu an olmayabilir (var deseler bile), ancak 20-25 ağustos civarı sonrası her serviste bulunur diye düşünüyorum...
    çok doyurucu bi cevap oldu. Teşekkürler.

cbr 250r şu an yeni başlayan biri için en doğru tercih sanırım...benim Honda dan aldığım gs1-gs2-gs3 eğitimlerim var sıra ile...bir süre daha (yaklaşık 2 yıl) tecrübe sahibi olduktan sonra tekrar gs3 eğitimi almayı ve ondan sonra 600cc bir makina bakmayı planlıyorum...

cevaplaması zor ve saçma bir soru olacak ama 6. viteste 5000 devirde bu aracın hızı 85km/s diyebilir miyiz? rodajsüresince geçmemem gereken hızı bilmek için soruyorum...
    Bildiğin üzere bunu etkileyen birçok faktör var ama o yazdığın hızı cbr250r 3.viteste görüyor hadi olmadı 4.viteste rahatlıkla görüyor. 6.vites daha çok 110km/h den sonra takılabilir hale geliyor

---------- Post added at 21:47 ---------- Previous post was at 21:41 ----------

ben 1000 bakımına gitmeden önce arayıp sordum, gel dediler filitre gelmiş. bu söylediğim nisan ayında oluyor. doğru filitremi taktılar bilmiyorum ama, 6700km de motor yagını bitirdi sonra motoru değiştiler. motor değişimi sonrası 2. rodajımdan sonra :p tekrar aradım gitmeden önce filitre varmı diye var dediler gittim tekrar o bakımıda yaptırdım. anes motorda yapılıyor bakımlarım.
    Acaba filtre yüzünden mi motor yağı bitti? Bi açıklama yaptılar mı bu konuda? Motora iyi bakalım filtreyi değiştirelim derken motordan da olmayalım

fyildirok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda
    Servis gazla diyor rodaj falan hikaye diyor nano teknoloji diyor;))

250r hafif eğimli yolda (tırmanışta) 6. viteste ve normal oturuş pozisyonunda 140km/s görebilir mi? yada en fazla ne kadar görebilir diyelim...

hafif bir eğimden kastım %10 luk bir eğim en fazla...makina nın performansını kafamda canlandırmaya çalışıyorum...

bir de bu yağ eksiltme sorununu baya bir yerde okudum sanırım bir miktar yağ yakıyor motor, sık sık yağını kontrol etmek gerekecek anlaşılan...

overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    5000km bakımını atladığın için olabilir mi...
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

Motosikleti
    Honda CBR250R
    250r hafif eğimli yolda (tırmanışta) 6. viteste ve normal oturuş pozisyonunda 140km/s görebilir mi? yada en fazla ne kadar görebilir diyelim...

hafif bir eğimden kastım %10 luk bir eğim en fazla...makina nın performansını kafamda canlandırmaya çalışıyorum...

bir de bu yağ eksiltme sorununu baya bir yerde okudum sanırım bir miktar yağ yakıyor motor, sık sık yağını kontrol etmek gerekecek anlaşılan...
    Henüz rodaja girmedim, yağ filtresinin gelmesini bekliyorum. Motorum 1250km'de. Düz eğimsiz yolda, normal oturuş pozisyonunda 144km/h gördüm. Rampa yukarı 110km/h gördüğüm oldu. Rodajdan sonra biraz daha artabilir kanaatindeyim. Gerçi valf ayarı yeni motorda gereksiz dediler. Dolayısıyla belki de son hız hiç değişmez emin değilim

ya arkadaslar motorda giderken 2. 3. 4. 5. 6. vites debriyaja basmadan rahat değişiyor. böyle vites değiştirsek bi sorun olurmu ilerde yada hiç yapılmaması gerken bişey mi bu_?

Motosikleti
    yok
    Alıntı mctsnr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya arkadaslar motorda giderken 2. 3. 4. 5. 6. vites debriyaja basmadan rahat değişiyor. böyle vites değiştirsek bi sorun olurmu ilerde yada hiç yapılmaması gerken bişey mi bu_?
    racing'çinin debriyaj kullananı makbuldur şeklinde bir atasözünü hatırlataraktan sana gelen kolaylığın aktarma organlarındaki darbeler sonucu parçalarda ekstra zorlanma ve aşınmaya neden olacağı aşikârdır. Dipnot, motosikletin sesine güveniyorsan debriyajla vites geçirmek daha hoş olacaktır.
    [B][I][COLOR="Black"]Hayat ya 2 kişi yaşanır, ya da 2 teker üstünde yaşanır![/COLOR][/I][/B]

bu debriyaj kullanmadan vites değiştirme olayını çok duydum ancak nasıl yapıldığını kafamda hiç canlandıramadım, biri açıklayabilir mi? sadece meraktan soruyorum çünkü deneyeceğimi sanmıyorum hiç, zarar verir gibi geliyor...

Alıntı overcloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    5000km bakımını atladığın için olabilir mi...
    motorun 5000 bakımı diye birşey yoktur. bakım periyodu 1000-12000-24000-36000-48000.. kullanım klavuzunda yazan budur.

overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    bence bu kadar kesin yargılarda bulunma, servisinin tavsiye ettiği zamanlarda bakıma götür motorunu
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

gurcano - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Forza NSS300A
    Bursa'da CBR250'si olan arkadaşı 6000km'de çağırmış servis.

fyildirok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda
    Bursada servisin dedigi kitapciktaki yazan km cok uzun siz isterseniz 6000de bi getirin tarzi..millet bisi sorcam egzozdaki db killer sökulurmu sizce;)nasi olur acaba;)

Motosikleti
    Honda CBR 250r
    Alıntı gurcano adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bursa'da CBR250'si olan arkadaşı 6000km'de çağırmış servis.
    benide 3000 Km de çağırdı. Yeni model erken uğra nolur nolmaz dedi.

normal bakımlar 1000-4000-8000-12000-16000... diye gitmiyor mu?

jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    merhaba,

aranızda bu motoru artçılı kullanan var mı?

bahsettiğiniz 150 km hızlara artçılı da çıkılabiliyor mu?

performansta gözle görülür bir düşüş oluyor mu?
    jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

ufuk23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha R25
    Alıntı jr. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba,

aranızda bu motoru artçılı kullanan var mı?

bahsettiğiniz 150 km hızlara artçılı da çıkılabiliyor mu?

performansta gözle görülür bir düşüş oluyor mu?
    artçılı kullandım fakat artçım varken normalden yavaş giderim. son hız için bişey diyemem ama çekişinde hiçbi eksiklik hissetmedim ki buna rampalarda dahil.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 21 kullanıcı var. (0 üye ve 21 misafir)

Bu Konudaki Etiketler