Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
26 Haziran 2015, 09:56
obarey adlı üyeden alıntı
Hoşgeldiniz.
1- Motor satanları aradığınızda motordan hiç anlamadığınızı, yetkili servise götürmek istediğinizi, o sebepten motorun neyi var neyi yok düzgünce anlatmasını isteyin. Bilmiyorum diyen, götürmek istemeyen ve yan çizen motorları eleyin.
2- Adam her şeyi anlattıktan sonra eğer motor kafanıza yatarsa görmeye gidin.
3- Motoru şeklende beğenirseniz adama sorun; " söylediklerin dışında bişey yoksa motoru alacağım."
4- Yok derse Ok o zaman yetkili servise gidelim expertiz yaptıralım. dediklerinizden başka çıkmazsa motoru alacağım çıkarsa orda bırakır giderim diyin.
5- Motor sahibine detaylı expertiz ücretinin 100 tl olduğunu bişey çıkmazsa sizin ödeyeceğinizi, çıkarsa motor sahibinin ödeyeceğini söyleyin.
Bu saatten sonra adam herşeye ok derse bence motoru experitze götürmeden alabilirsiniz. İçine sinmeyen kullanıcılar için;
6- Expertize götürün Çıkmazsa motoru alın, ,ıkarsa zaten hiç sizin olmamıştır.
Saygıla
Hızlı cevap için teşekkürler öncelikle. Cevabınızdan anladığım kadarıyla buralarda expertiz kaça yapılır önce onu öğrenmek şart ki ona göre kozumuz olsun.
Bir de aklıma takılan husus, 2011 model ABS'li modelde 28bin km iyi midir? Sorun çıkarma olasılığı var mıdır? Hemen hemen aynı fiyatlara Abs olmayan 10-15km mi tercih edilmeli?
Reklamlar
-
26 Haziran 2015, 10:31
ben olsam abs siz düşük km tercih ederim.
-
26 Haziran 2015, 15:34
Öğlen gümüşler ışıklarında selamlaştığım kırmızı cbr ı olan arkadaş buralarda ise takrardan selam olsun.
-
26 Haziran 2015, 17:04
Arkadaşlar pazartesi 16 bin bakımı için yetkili servise gidicem.Ne kadar tutar sizce? neler değişir?Fazladan para vermek istemiyorum teşekkürler.
-
26 Haziran 2015, 18:17
denizao adlı üyeden alıntı
Hızlı cevap için teşekkürler öncelikle. Cevabınızdan anladığım kadarıyla buralarda expertiz kaça yapılır önce onu öğrenmek şart ki ona göre kozumuz olsun.
Bir de aklıma takılan husus, 2011 model ABS'li modelde 28bin km iyi midir? Sorun çıkarma olasılığı var mıdır? Hemen hemen aynı fiyatlara Abs olmayan 10-15km mi tercih edilmeli?
Bizim motorun abs lisi turkiyeye gelmiste bizim mi haberimiz yok ?
-
26 Haziran 2015, 20:26
ardacik adlı üyeden alıntı
Bizim motorun abs lisi turkiyeye gelmiste bizim mi haberimiz yok ?
Yurtdışındayım, Türkiye'de var mı yok mu pek bilgim yok.
-
28 Haziran 2015, 10:02
2014 modele göre arka ve yan canta icin demir varmi bilginiz varmi uzun yola gittigimde lazim oluyor
-
28 Haziran 2015, 13:00
31.000 km Bakımı
Merhabalar Arkadaşlar Ben yaklaşık 4 aydır 2012 model cbr 250 kullanıcısıyım. Motoru Servise götürmeyi düşünüyorum Aklımda zincir dişli seti , Yağ ve yağ filtresini değiştirmek var ama 31.000 km lik bir motorda başka bakım yapmaya gerek var mı ? Ben aldığımda 27.600 km de idi yağını bir günce değiştirdim demişti. Benim şimdi zincir, dişli set , yağ yağ filtresinden başka bakım yapmam gereken bir şey var mı acaba ? Yada tavsiye edeceğiniz bir bakım...
-
28 Haziran 2015, 22:58
Arkadaşlar 1000km bakımına sokmak üzereyim makinayı, ıpone 10-40 yarı sentetik yağ serviste varmıdır yoksa nerden bulcam, bulamadım.. Tam sentetik olsa sıkıntı olurmu?
-
28 Haziran 2015, 23:05
arkadaşlar beni de aranıza alın.Benim neyim eksik
-
29 Haziran 2015, 21:36
mmn26kslr adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar 1000km bakımına sokmak üzereyim makinayı, ıpone 10-40 yarı sentetik yağ serviste varmıdır yoksa nerden bulcam, bulamadım.. Tam sentetik olsa sıkıntı olurmu?
Bunu al Keyfıne Bak. 4000 km sonra değiştir. Esterli Sentetik yani Yarı sentetik.
-
29 Haziran 2015, 22:17
mmn26kslr adlı üyeden alıntı
Evet serviste var disarida arama bulmak da zor zaten
-
30 Haziran 2015, 08:35
cbr 250 ve ses sorunları 5500 6000 devir arasındaki zırıltıya alıştım ama gazı kesip kompresyona girdiğinde 4000 3500 devir aralığında "karrsss" diye bir uğuldama geliyor. Bu normal mi? Gülmeyin :D
-
30 Haziran 2015, 16:37
Şuayyip adlı üyeden alıntı
2014 modele göre arka ve yan canta icin demir varmi bilginiz varmi uzun yola gittigimde lazim oluyor
Şu anda takipçinim Ben de uzun yola giderken sürekli bagaj sıkıntısı çeken birisiyim ve şu sıralar givi ve kappa sert yan çantaların motora olup olamayacağıyla ilgili araştırmalar yapıyorum. İki markanın da başka motorlar için kitleri mevcut en mantıklı olanı bizim motora yakın bir motor seçip onun kitini alarak herhangi bir demircide biraz torna ve kaynak işleri ile güzelce halledebilir kanısındayım. Maliyet 1000TL lere geliyor güzel çanta alınca ki zaten CBR dan sonra da o çantalar kullanılabileceği için açıkcası yaz sıcağında o sırt çantasını takmamak için değer bence :D
-
30 Haziran 2015, 17:00
Razor999 adlı üyeden alıntı
Şu anda takipçinim
Ben de uzun yola giderken sürekli bagaj sıkıntısı çeken birisiyim ve şu sıralar givi ve kappa sert yan çantaların motora olup olamayacağıyla ilgili araştırmalar yapıyorum. İki markanın da başka motorlar için kitleri mevcut en mantıklı olanı bizim motora yakın bir motor seçip onun kitini alarak herhangi bir demircide biraz torna ve kaynak işleri ile güzelce halledebilir kanısındayım. Maliyet 1000TL lere geliyor güzel çanta alınca ki zaten CBR dan sonra da o çantalar kullanılabileceği için açıkcası yaz sıcağında o sırt çantasını takmamak için değer bence :D
Besiktas Anes Motorda var diye hatirliyorum. Bende sormustum. Demir + normal bir arka canta 450 tl gibi bir fiyat vermislerdi.
Siz yan sormussunuz sanirim, ben sadece arka icin bilgi almistim.
-
30 Haziran 2015, 19:55
m_arslan adlı üyeden alıntı
Besiktas Anes Motorda var diye hatirliyorum. Bende sormustum. Demir + normal bir arka canta 450 tl gibi bir fiyat vermislerdi.
Siz yan sormussunuz sanirim, ben sadece arka icin bilgi almistim.
Teşekkür ederim ilginiz icin.
Bir ara gördüm bir yerde de bulamiyorum arka ve yan canta demiri bir arada
-
01 Temmuz 2015, 17:08
Bayramda Antalya tarafına gidecek varmı?
-
02 Temmuz 2015, 02:11
Arkadaşlar iyi geceler.
8 Hazirandan beri İstanbul'dayım stajımı yapıyorum. İzmir'de gelirken motorumu getirmeyi çok istedim ancak çalınma durumlarına karşı açıkçası korktum ve yol arkadaşımı tıpkı bir bebek gibi sarıp sarmalayıp İzmir'de bıraktım. 1 aya yakın zaman oldu burnumda tütüyor hele ki İstanbul'un trafiğinde boğuşurken. Havalar güzelleştikçe derin bir ahh çekiyorum keşke motorum yanımda olsa diye.. En erken tarih 7 Ağustos'ta stajımı bitirip geri döneceğim ve ilk işim güzelce bir bakım ve temizlik olacak. Hasret gidereceğiz. Sonra da kısmetse uzun yol düşünüyorum. Lafı daha uzatmayayım. Motorlarınızın kıymetini bilin ve sağlıcakla kalın.
Hepinize kazasız belasız ve keyifli sürüşler dilerim.
-
02 Temmuz 2015, 19:35
Motor yağı konusunda yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim. Yarın götürüyorum nasipse servise. Tekeriniz düz bassın
-
02 Temmuz 2015, 23:46
Selamun aleyküm dostlarım arada debriyaj yapıp yanlız bu bahsettigim anlık saliseler yani bırakmak hani viteste devri arttirip birden bırakmak şanzıman a zarar verir mi yoksa honda bu yapıştır hafiften yanlamalara devam mı dersiniz
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 18 kullanıcı var. (0 üye ve 18 misafir)
Bu Konudaki Etiketler