Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
03 Mayıs 2015, 18:33
Motul zincir yagindan mi bahsediyoruz ? E bu millet nereye ... Ben de başka bir yağ kullanınca içime sinmiyor açıkçasi. Evet çok yapışkan, mahallede ne varsa zincire topluyor ama zincirden de salmiyor kendini, 8bin km hiç zincir gerdirme ihtiyacı duymamistım. Castrol fazla sicratmiyor ama arka dişliyi mahvediyor. Şu an nigrin diye bir yağ aldım, bayi çok methetti. Bakalım bi yamuk yok şimdilik, temizliğe girince pas durumuna da bakarım.
Reklamlar
-
03 Mayıs 2015, 19:12
Wurthun zincir yagi hayalet gibi anlayamiyorum yagli mi? Yagsiz mi? Ben ilk motul sonra wurth simdi tekrar motule dondum, arka jant pislik icinde kaliyo ama olsun, kalsin
-
04 Mayıs 2015, 09:52
Bende motul c4 kullanmaktayım şuan nerdeyse herhafta yağlamama rağmen zincir azda olsa paslanma yaptı. Aldığım paket bitsin başka markaları deneyeceğim.
-
04 Mayıs 2015, 13:15
Mitoqondri adlı üyeden alıntı
Haklısınız hocam dediğiniz ürün motul c4 sanırım.. Bende kullandığım süre içerisinde ön arka dişli ve zincirde paslanma yapmıştı.. Yağlama olarak güzeldi ancak pas sorunu olmuştu.. Birde oldukça etrafa sıçrıyordu.. Motuşdan önce ne kullanıyodunuz ?
Hocam hatırlayamıyorum ama bor... la başlayan bişeydi. Yani adı sanı duyulmamış bir yağdı. Bakalım bende yeni bi yağ kullanıcam. Wurth olur başkası olur.
-
04 Mayıs 2015, 15:24
Evvela herkese iyi günler kazasız belasız sürüşler
Yaklaşık 2 ay önce ufak bi kazamız meydana geldi şükür haklıydım %100 karşı tarafta kusur
Gelelim can Alıcı soruya motorum yanlız 1.5 aydır serviste yatıyor biraz Honda oyaladı biraz exper biraz sigorta oyalıyor bu süre zarfı boyunca hareketsiz yatıyor motorum
Motorun yağında sıkıntı olmuş mudur değiştirmem gerekir mi?
Şimdiden cevaplar için teşekkürlerimi borç bilir kazasız belasız sürüşler dilerim..
-
04 Mayıs 2015, 15:34
amat_007 adlı üyeden alıntı
Evvela herkese iyi günler kazasız belasız sürüşler
Yaklaşık 2 ay önce ufak bi kazamız meydana geldi şükür haklıydım %100 karşı tarafta kusur
Gelelim can Alıcı soruya motorum yanlız 1.5 aydır serviste yatıyor biraz Honda oyaladı biraz exper biraz sigorta oyalıyor bu süre zarfı boyunca hareketsiz yatıyor motorum
Motorun yağında sıkıntı olmuş mudur değiştirmem gerekir mi?
Şimdiden cevaplar için teşekkürlerimi borç bilir kazasız belasız sürüşler dilerim..
Oncelikle gecmis olsun bence bi problem yoktur tabi yagi nezaman deistirdiginde onemli deistirdikten sonra kac km yaptin ? Eger cok deilse deistirmem gerekmez
-
04 Mayıs 2015, 15:51
2000 km kadar Bakımdan sonra bakımda nerden baksan bi 5 ay oldu malum 2 ay serviste
-
04 Mayıs 2015, 20:42
Tardigrat adlı üyeden alıntı
Hocam hatırlayamıyorum ama bor... la başlayan bişeydi. Yani adı sanı duyulmamış bir yağdı. Bakalım bende yeni bi yağ kullanıcam. Wurth olur başkası olur.
Bugraaa adlı üyeden alıntı
Wurthun zincir yagi hayalet gibi anlayamiyorum yagli mi? Yagsiz mi? Ben ilk motul sonra wurth simdi tekrar motule dondum, arka jant pislik icinde kaliyo ama olsun, kalsin
brooklynnn adlı üyeden alıntı
Wurth deneyin dua edin
Haklısınız hocam dediğiniz ürün motul c4 sanırım.. Bende kullandığım süre içerisinde ön arka dişli ve zincirde paslanma yapmıştı.. Yağlama olarak güzeldi ancak pas sorunu olmuştu.. Birde oldukça etrafa sıçrıyordu.. Motuşdan önce ne kullanıyodunuz ?
Beyler gelin şu zincir yağı konusunu çözelim, yeni konu açmak istemiyorum
Ipone ve Würth denemedim. Castrol fiyatı uygun ancak 100km sonra arka dişli ve zincir simsiyah oluyor. Temizlerken canım çıkıyordu. Ipone bir kez denedim, ön dişli etrafında (servis fazla sıkmış olacak) balçık gibi bir tabaka oluşturdu, söküp temizleyene kadar düşük hızda sürtünme yapıyordu. Elimdeki Nigrin marka Alman malı zincir yağı iyi gibi ama sanki Motul kadar uzun süre gitmiyor. Pas konusunda karşılaştırma yapamam.
Motul'dan geçilebilecek yağı bulalım o zaman
-
04 Mayıs 2015, 20:50
@Tardigrat'ın dediği "Bor" la başlayan yağı bulsak sorun çözülür diye tahmin ediyorum.. Evet tahminleri alalım..
-
04 Mayıs 2015, 21:03
@Tardigrat'ın dediği "Bor" la başlayan yağı bulsak sorun çözülür diye tahmin ediyorum.. Evet tahminleri alalım..
Zeki benim şu an kullandığım yağ ;
http://www.ahsapmetal.com/U281,61,ni...eri-nigrin.htm
Henüz 2.kez yağlıyorum , fena değil. Şu tarafı kötü diyemem, bu da beyaz kauçuk bırakıyor zincir üzerinde. Bir sonraki yağlamaya kadar bakalım ne kadar gidecek.
Şöyle bir ürün çıktı benzer isimli Tardirgat'ın bahsettiği bu değildir herhalde ;
http://www.hepsiburada.com/liste/nan...oryId=20035757
-
04 Mayıs 2015, 21:09
Tamam siz hepsini deneyin en iyisini bulunda ben yeni motor alınca risk almim..
Şaka bir yana linkleri bi inceliyeyim..
-
04 Mayıs 2015, 21:15
Motul C2
-
04 Mayıs 2015, 22:08
KYorulmaz adlı üyeden alıntı
Motul C2
Hocam dediler ki pas yapar, uzak durun Ben de dedim ki ne alak o zaman ?
Tamam siz hepsini deneyin en iyisini bulunda ben yeni motor alınca risk almim..
Şaka bir yana linkleri bi inceliyeyim..
Motoru almadan ekipman alan tamam da, zincir yağı araştıran ilk defa görüyorum
-
04 Mayıs 2015, 22:13
Takılıyorum hocam şakasına, yoksa yağın bir önemi yok.. Ama motul gerçekten pas yapmıştı.. Aklımda olsun alınca kullanırım diye araştırıyorum..
-
04 Mayıs 2015, 22:41
Takılıyorum hocam şakasına, yoksa yağın bir önemi yok.. Ama motul gerçekten pas yapmıştı.. Aklımda olsun alınca kullanırım diye araştırıyorum..
Ayıp ettin, biliyorum şaka olduğunu. Sen o kadar motor yağı denedin, bırak biz de zincir yağı deneyelim
O değil de düşündükçe kanım ısındı bu Nigrin'e. Aradığım zincir yağı yakınımda da ben mi biliyorum acaba. Temizleden bakacam gergi,pas,baklalar ne alemde, sonra yazarım buraya. Würth'den memnun kalan çok olmuş, denemek lazım onu da.
-
04 Mayıs 2015, 22:48
Würth bende alıcaktım bir aralar ama kuru yağlama diyorlardı.. Çabuk gidiyor zincirden diye söylüyordu çoğu kişi.. Keşke "würth" diyen arkadaş bir anlatsa da dua etsek..
Nigrin banada mantıklı geldi.. Eeee bu işler böyle biri dener biri bakar kıyamet koparmanın alemi yok..
-
04 Mayıs 2015, 23:01
Motul C4 pist için. C2'yi tavsiye ederim. Denemek için C2+ almıştım, tek farkı beyaz renkli olmasıydı. Zincirdeki yağı sadece bakarak kontrol etmek isterseniz güzel bir çözüm ama ben zincirin beyaz renkli renkli olmasını sevmedim. Tercih meselesidir, beyaz renkli zincir hoşunuza giderse 3 TL fazla vererek C2+ da alabilirsiniz.
Motul gümrük sıkıntısından dolayı şu sıralar satışta değil. Bu sebeple Würth aldım geçen hafta. Satıcı Motul'ü 500 km'de bir kullanıyorsan bunu 300 km'de yenilemen gerekir dedi. Şu ana kadar 200 km oldu. Böyle olunca pahalıya geldi tabii. Memnun kalacak olsam bile Motul'den vazgeçmeyeceğim.
-
04 Mayıs 2015, 23:06
Arkadaşlar Merhaba
Sizlere bişey danışmak istiyorum.
Ben sürekli chooper/cruiser tarzı motor kullandım. Şimdi cbr250 almak istiyorum ama takılan bir soru var. Şehir içinde bir sıkıntım olmaz ama uzun yolda yorarmı insanı, bel ağrısı yaparmı acaba duruş pozisyonundan dolayı. Şimdiden teşekkürler.
-
04 Mayıs 2015, 23:14
Ben ipone kullanıyorum 2. kutuyu aldım gecen ay 750ml en büyük boy alıyorum fiyat olarak da uyguna geliyor. Yağmur çamur demeden bindiğim için yağlamadan önce temizliyorum öyle çok balçık durumları yaşamadım belki de alıştığım için böyle diyorumdur sıçraması epey az. önceki motorun jantlar turuncuydu o yüzden önemli bir kriterdi benim için. Sonuç olarak ben memnunum tavsiye ederim.
-
04 Mayıs 2015, 23:17
Wurth en iyi yağlayıcıdır. Kuru yağlayıcı olarak geçer. Farketmezsinşz bile ama zincir yağlıdır. 500kmde bir yağlayın 10bğnde bir zincir temizliği yapın devam
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 18 kullanıcı var. (0 üye ve 18 misafir)
Bu Konudaki Etiketler