Bunu kullanmıştım dayıcım http://www.castrolmoto.com/tr/products/power1_1.php performans olarak iyi ama ön cam rölantide bile zıngır zıngır titriyou
Bunu kullanmıştım dayıcım http://www.castrolmoto.com/tr/products/power1_1.php performans olarak iyi ama ön cam rölantide bile zıngır zıngır titriyou
kitapçıkta ön/arka 29 yazar, uygulamakta fayda var.
Motul 10/40 5100 motor seri, vites geçişleri sert ve geçmeme sorunu ayrıca motorda titreşim yaptı..
İpone 10/40 yarı sentetik motor motul yağa göre daha az seri, vitesler yumuşak ve geçişler oldukça iyi, motorda titreşim yapmadı..
Hep dedim yine söylüyorum İpone 10/40 yarı sentetik kullanın kafanız rahat etsin.. ;)
Bu arada motorsuz kalmak bana hiç yaramadı motorlara bakıp iç geçiriyorum.. Hepinizin tekeri düz bassın inş..
İyi forumlar arkadaslar bi sorunum var ve cbr topigine yazmamam gerektiginide biliyorum ama benim crf 250 l model motorun uzerindeki motor bloğu sizinkilerinkiyle ayni honda bole bi yola basvurmus crf 250 l modelde .simdi sorunum, surus esnasinda tork un basladigi ve en ust noktaya gelene kadarki devirlerde motor blogunun ust kismindan sanki eksantirik yada subap vuruntusu gibi şakırtılı bi dize ses geliyor,durdugu yerde bosta gaz verilince sesin geldigi devirde cook az duyuluyor motor yuke bindirilmedigi icin ama surerken net duyuyorum şakırtıyı ,crf topiginede sordum basina gelen yardimci olursa sevinirim.sorun hango parcadan? Grti ye girermi? Bu sekil devam edilse nolur? Saygilar.
Havalar biraz daha duzelsin bende repsol 10/40 koyucam bakalim...
Full sentetik ; http://www.motosella.com/repsol-moto...o-4t-10w40-1lt
Eveeet saygıdeğer cbr kullanicilari iyi akşamlar.. Geçenlerde Video eklemiştim rolantide tıkırtı sesi diye..malesef yaptığım işten dolayı kısıtlı vaktim olmasına rağmen havalar düzelince 1 günümü ayırdım.. Önce pazarbaşına gittim motoru soğuttum sesi dinlettim normal dediler.. Eyvallah deyip hemen kendi servisim olan esengüle gittim 12 bin bakıma gittiğimde ses geldiği için eksantirik gergi yayını sıkıştırıp yerine takmışlardı az çok durumdan haberdarlar yani.. Motor yine soğudu çalıştırdım dinlettim.. Gayet normal canavar gibi motorun var dediler eyvallah teşekkür deyip.. honda artı gaziosmanpaşa ya gittim recep usta idi sanırım durumu anlattım gergi yayının sıkıldığını sadece soğuk iken ses geldiğini söyledim..birde o dinledi hafif bi ses olduğunu fakat bu km de bi motoru açtığım zaman bakınca sorun düzelmeyebilir hatta diğer cbr lere göre senin motor gayet sessiz ve düzgün çalışıyor için rahat etmiyorsa şunları çalıştıralım teslime hazır motorlar var onları dinle dedi çalıştırdı cidden dediği gibi idi.. Onlar daha sesli idi..5500 devirde bozuk para gibi ses yapıyo bu cbr 250 lerde kronik genelde sen bakımlarını ihmal etme km geciktirme ilk çalıştırmada 4-5 dk rolantide ısıt devam et.. Motorun gidişinde bi Problem yoksa çok takma bişi olursa da elimden geleni yaparım yine de için rahat etmiyorsa istersen bırak motoru açalım bakalım dedi..Bende gerek yok usta dedim.. Nedense bilmiyorum o an mantıklı gelmedi motoru açtırmak.Diğer servis ve ustalardan daha samimi ve içten geldi yada bana öyle geldi bilmiyorum..en azından açıklama yaptı..
Balatalar 2000 km daha giderdi ama vakit sıkıntım olduğu için ön arka balata değiştim 1000 km önce yağ ve filtre değişimi yapılmıştı fakat geçtiğimiz haftalarda havalar baya soğuktu ve motoru yatırmıştım (kış uykusu) soğuk havalar bitti sayılır onun için onlarıda değiştirdim.. Motoru güzelce yıkayıp yağladılar ve memnun kaldım.. Fiyatlar ise şöyle
Arka fren balatası 69.61 tl
Ön Fren balatası 70.75 tl
1030 honda motor yağı 2lt 60 tl (kalan yarım litreyi aldım)
Yağ filtresi 15.20 tl
İşçilik 1 saat 40tl
Parça toplamı 215.57
İşçilik toplam 40
İskonto 12.77
Ara toplam 242.80
%18kdv 43.70
"Genel tutar 286.50"
Biraz uzun oldu vakit ayırdığınız için teşekkürler..
Dün geceki adana şehir içi gezi 13 motor karışık
http://www.youtube.com/watch?v=ZEVGcrBBzgs
o arkadaş nie kasksız gidiyo?
Gelicek sene yeni kasa cbr250 almayı planlıyorum sizce almalımıyım ? Bu motorun - yönleri nelerdir ? Şimdiden teşekkürler
Full sentetik yağ alan arkadaşlar, bende çok araştırmıştım ve cbr250 motorlarda tam sentetik yağın debriyaj kaçırması sorunu yaptığını yazanlar olmuştu.. Bilgi vereyim yarı sentetik tam oluyor..
@xcom servisi ucuz denilen honda bumu bana pahalı geldi
En sonunda iphone koyduracaksiniz motora
Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)