Bakalım pazartesi olsun tek tek arayacam her yeri.. Büyük bi sıkıntı çıkmasın da beyin falan başka bişey istemiyorum
Bakalım pazartesi olsun tek tek arayacam her yeri.. Büyük bi sıkıntı çıkmasın da beyin falan başka bişey istemiyorum
Arkadaşlar bir sorum olacak yavaş iken değil ama belli bir hızın üstündeyken gaz kavrama noktasından geçildiğinde sanki gırc diye bir ses geliyor. Gaz kapansada açılsada aynı sesi çıkarıyor. Bu normal mi ? Tekrar Tekrar denedim ve hep çıkardı o sesi.
Hocam gazyağı ile güzelce temizlerim hep..
Ayrıca diş fırçası ve boya frçası ile güzelce araşarını temizlerim..
Zincirde leke bile yoktu.. Ama ıslaktı tabi.. Neyse sonuçta yağladım yapacak birşey yok.. Eyv cevap için.. Birde bu gerginlik olayını çözemedim.. Arka lastik havada çeviriyorum 2.5 cm sonra birden geriliyor sonra tekrar yine gevşiyor bu neden olur ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:52 ----------
Hakan kardeşim geçmiş olsun.. Eğer çok sık olmuşsa servise git aldığın bujiye bi baksınlar.. Zaten bi farklıydı o bence ondan olabilir..
Devir aralıklarındaki hız durumlarınız nasıl 6.000 devirde su hızı yapıyor 7.000 devirde su hızı yapıyor gibi 3 litre yaktırmak ortalama kaç kmh hızla gitmek gerekir 60 kg boyum 1.70 artçım yok
Dostum bahsettiğin durum anladığım kadarıyla zincirinin baklalarının farklı uzunluklarda esnemiş olmasından dolayı diye düşünüyorum. Çünkü normalde zincirin her kısmının esneyen kısımların eşit uzunlukta olması gerekir. Şu da olabilir; zinciri gererken tekeri sağ ya da sol tarafı bir kaç tık daha fazla geri çekmiş olabilirsin. Bir servise göstermen de yarar var bence.
6. vistes 6000 devirde 100 km hız yapar, 6. vites 7000 devirde 110 küsürlerde bişi oluyor hız.Ben uzun yolda ortalama 110 u geçmeyerek sabit hızla 2.8 - 3 litre civarı yaktırdım. şehir içinde az yakmasını istiyorsan 5500 deviri pek geçme 5000-5500 devir arasında kullan. Ani kalkışlardan ani yavaşlamalardan kaçın. (Boy 178, kilo 74 )
Buyur gel dostum... Ben hıssetmıyorum . Belkide ben hissizimdir?
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:20 ----------
Usta selamlar öncelikle sana. 5000 kmden sonra Ankaraya gittim gezmek ıcın. burdan bı arkadasla bulustum senın olayın aynısını 3-4 kez yasadım ankara trafıqınde. Işıkta durarken tam gaz verecem pattt motor duruyordu. Shellden benzın al Bp den al Opetten Al derken sorun çözülmedi. Bir müddet dewam etti. Takı 8000 Bakımını yapana kadar. Yağı değiştirdim. Hava filtresini değiştirdim. Yanı rutin bakımdan sonra 1 daha böle yapmadı. 10750 DE bakım yaptım en son. su anda 15000 kmde motor. aynı boku yıne yemeye basladı motor. 3 kez oldu. Şimdi sırası ile Buji değişimi. Hava Filtresi değişimi Yağ değişimi filan yapacam. Ya bu zımbırtı iyi hava alamıyo hava filtresinde bi sorun var yada Buji kafası oksitlendı. sorun ateşleme ve hava filtresi gibi gözüküyor.
Dört Teker Bedenimi, 250R Ruhumu Taşır..!
@cx571 hocam çok sıkıntılı bi durum ben buji yi falan değiştirdim bi faydası olmadı gibi bu arada dikkatimi çekti yazınız bakımı 8 binde mi yaptırdınız ? Benim bildiğim 6 binde oluyodu sanki ?? Bide şuan benzini nerden alıyorsunuz ?
Arkadaşlar bugün toplamda 275 km yol yaptım..
Isparta'ya günü birlik gidip geldim.. 19 kuruş yaktı motor 3.7 lt ortalama.. Hızım 120'yi düşmedim diyebilirim..
Bugün cbr250 aldığıma bir kez daha sevindim.. çok rahat gidip geldim.. Tek sorun sinekler oldu.. :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:32 ----------
Eyv. Hocam cevap için teşekkür ederim.. Zinciri gererken çok dikkat ettim iki tarafta eşit hocam..
Büyük ihtimalle lastik yere basmadığı için boşta döndüğünden gerginlik değişiyor.. Lastik yere basınca normal oluyor..
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:41 ----------
@cx571
Eyv. Hocam gün gelir denk geliriz kullanırım nasipse..
Ayrıca rahatsız eden bi tarafı yok.. Ama titreşimde yok değil..
Uzun yolda rahat olduğunuda bugün test ettim zaten..
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:46 ----------
Hakan yakıtı shell'den başka bi yerden alma derim kardeşim.. 1400 km oldu ilk günden beri shell alıyorum..
Açıkcası çokta memnunum..
Depo daki benzini bitsin bide shell den alayım abi. Keşke ıspartaya geliyorum deseydin be abi gelirdim bende
Ben Şahsen benzini PO dan alıyorum.Artık psikolojik mi bilemem ama hepsini denedim PO nun benzininde motor biraz daha rahat uzuyor gibi geliyor
Kardeşim daha çok anlık bi karar oldu diyebilirim.. Son güne kadar gidip gitmiceğim belli değildi..
Nasipse gidersem bu sefer haberdar ederim.. ;)
Ufak bi buluşmamız olsun artık..
Gerçi Karadeniz buluşmasınıda biz yaptık..
Samet'le Koray saolsun..
Bu arada benzin konusunda shell'den başka yakıt almadım, almıyorum da.. Ben beğeniyorum açıkcası.. 95 oktan fullsave devam. ;)
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:16 ----------
Po'yu hiç denemediğim için birşey diyemicem..
Hocam siz Antalya'nın neresindensiniz ? Bir ara görüşelim.. Hatta Antalya merkezde olan başka atkadaşlar var ise onlarlada görüşelim.. ;)
Dört Teker Bedenimi, 250R Ruhumu Taşır..!
Bende benzini opetten aliyorum surekli 97 oktan aliyodum 1 aydir bulamiyorum farkli opetlere gittim hicbirinde yok 95e dondum mecburen... bir kere bp den almistim sehir ici ayni kullanimda cok daha cabuk bitti birdahada almadim ogunden sonra
Anladım zeki abi ani kararlar iyidir buluşmayı hep diyoruz ama kimse den ses çıkmıyor şöyle bi 7 8 kişi falan olsa çok iyi olur
Benzin konusu bundan 6-7 ay kadar önce forumda bunun üstüne konu açılmıştı belki hatırlarsınız. Shell en uzun yol götürendi. Bir başkası en güzel çekişi veren tarzı her birinin bir ortak özelliği söylenmişti. Yıllar önce shellden aldığımız arabaya yokuşu zor çıkarten bir benzin sebebiyle soğuduk ailecek ve yıllardan şaşmadan opet kullanıyoruz özellikle şehirler arası yolda hijyen ve ilgi bakımından opetler açık ara farkla önde bence.
Valla Ben Çallı Soğuksu Tarafındayım ama antalyada cbr kullananlar biraz sıkıntılı daha doğrusu motor kullananlar sıkıntılı buluşma bile zor yapıyorlar
Yinede buluşmaya hayır denmez yani pazar günü tek başına gezmek biraz acayip oluyor.
Hocam bende çallıya yakınım.. Dokumada oturuyorum evren büfeyi bilirsin belki onun aşağısında..
Yakın sayılırız..
Bir ara müsait zamanda görüşelim.. En azından gazlarız beraber canımız sıkılmaz..
Evet Antalya'da motor çok sıkıntı..
Herkesin altında var ve trafiğe bilende bilmeyende çıkıyor.. Çoğu insanın kasksız gezdiği bir yer burası..
Apaçilerin özellikle bol olduğu yer diyebilirim.. Sıkıntı birazda bu yönden..
Yolda gidiyorum yanıma ybr'ler geliyor gazlamalar vs. adamın altında çin malı kuba çita var bana dersin r6 cbr 600rr filan kullanıyor.. Bana çok gereksiz geliyor bu durumlar.. Kaliteli kullanıcı bulmak çok zor Antalya'da..
Ama Türkiye'de motor bolluğu olarak 1. olarak biliyorum Antalya'yı.. Ne demişler nerede çokluk orada bokluk.. ;)
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:27 ----------
Kardeşim kimseden ses çıkmıyor ikimizden başka.. Zaten Antalya'dan 2 kişi varız forumdan.. Başka kimse yok.. Sende Afyon'dasın.. Ortada bir yerde buluşucaz artık.. Ortasıda Isparta zaten.. Sanada banada bir buçuk saat.. ;)
Evren marketin oralara baya bi çok geliyorum işten dolayı müsait bi gün de buluşur gazlarız
Eyv hocam cevap için.. Ama sorun tam olarak öyle değil.. Zincirin yağsız kalma şansı yok denecek kadar az.. 150-200 km'de bir gazyağı ile temizleyip yağlıyorum.. Motul kullanıyorum yağ olarakta.. Ayrıca teker askıda havada çevirince bu durum oluyordu.. Yere basınca bir sorun yok.. Sanırım boşlukta oldupundan oluyordu.. Yinede dikkat edicem hocam saolun..
Bu arada zincir dişli takımını kaça aldınız.. ? Kaç bin km de değiştirdiniz.. Marka model nedir.. ? Kalitesi bakımından.. Cevaplarsanız sevinirim..
Bir de benim motor 1400 km de bu kadar çabuk zincir eskitecek olduğunu sanmıyorum..
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:09 ----------
Eyv hocam akşam 7 den sonra müsaitim ben.. Ne zaman istersen.. ;)
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)