Debriyaj ve frenin mesafe ayarlari diyebiliriz. 5 kademeli ayarla elcige doğru veya sona doğru kavramasini ayarlayabiliyoruz . tam anlatabildim mi bilmiyorum
Debriyaj ve frenin mesafe ayarlari diyebiliriz. 5 kademeli ayarla elcige doğru veya sona doğru kavramasini ayarlayabiliyoruz . tam anlatabildim mi bilmiyorum
[QUOTE=koraycbr;3407089]Debriyaji sert birakiyorsunuz ya da vites düşerken aragaz çekerek alt vitesi üst devirlere hazirlamiyorsunuz ve arka tekerleğe binen yükü lastikler tutamiyor. Sürüş tarzinizi değiştirin çünkü lastiği degistirseniz de bu kullanimla fayda etmeyecektir. Kazasiz belasiz kullanin
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:26 ----------
eywallah dostum olabilir çünkü böyle yaptıgı durumlarda ben ani frenlemelerde hızlı hızlı vites düşürüyorum demekki debriyajı ani bırakıyorum dedigin gibi ama lastikler eski kasa ya göre çok iyi durumda yagmurda kullandım o halde bile kaymedi bende pcx vardı normal asvalta bişe buz pateni yapar gibi gidiyordum.
Tüm motor kullanan ve özellikle cbr kullanan arkadaşlarımızın ramazan bayramı kutlu olsun...
cbr cı dostlarım nıce bayramlara tekerınız duz bassın
Samsundan selamlar, 950 km sorunsuz kazasiz belasiz geldim çok şükür herkese iyi bayramlar... 25 kuruş yakti bu arada
Ramazan bayramınız kutlu olsun Allah kaza bela göstermesin
Merhabalar birşey sormak istiyorum cbr almayı düşünüyorum ama hangisi olduğuna karar veremedim sizce uzun ömürlü hangisini tercih etmem gerekiyor.
125,250,600 cc ben 250 istiyorum ama 125 in verdiği tadı verir mi 125 ilk olan ? Uzun yol yapmayı düşünüyorum ağırlıkları ortalama aynı mıdır ? Şuam 150 cc kullanıyorum kesmiyor artık beni 2 yıldır 7/24 saat kullanıyorum motoru
selamlar.
motoru 11.200 kmde aldım ve direkt 12 bin bakımına götürdüm.
hava, yağ filtresi ve motor yağı ve arka fren balatası değişti.
şu an 14.500 km de ver yoğunluktan dolayı aradaki kmlerde zincir dahi yağlayamadım. son zamanlarda bi zorlanma hissediyorum. ilk zamanlardaki kadar rahat gitmiyor motor. eskiden 7000 devirden itibaren zorlanmaya başlanırdı, şu sıralar 5000 e gelince bi zorlanma başlıyor. ön freni sıkınca da bazen sürtünme sesi geliyor.
tamamen cahilliğimden soruyorum motorun bakım aralıkları nelerdir? yani kaç kmde bir filtre yağ değişimi gerekir vs. hiç de anlamıyorum. bayram sonunda bir bakıma götüreceğim fakat nelerin değişmesi gerekir ve ne kadara patlar sizce?
Bildiğim kadarıyla balatalar ve filtreler belli bakımlarda kontrol ediliyor. ilk 1000 bakımında yağdır 6 bin bakımında filtreler 12 bin bakımında buna balatalarda giriyor ancak sert kullanımda balatalar daha çabuk aşındığı için daha erken değişmesi gerekebiliyor. Pek bilgim yok yanlış bilgi verkmek istemem. Servisteyken motorun başındamıydınız bazi servisler çakallık yapıp eski parçalarla değiştirebiliyor. İyi bir serviste başında durarak komple bir bakıma sokmanız tabiki daha iyidir. Son olarak bakım aralıkları kitapcıkta yazıyor kıtapcığınız yok ise hondanın sitesinde var deniliyordu ordan indirip komple kitapcığı inceleyebilirsiniz.
Bahsettiğiniz kilometre aralığında yapmanız gereken sadece 400-500 km'de bir zincir bakımıydı. Siz bunu yapmadığınız için muhtemelen zincir uzadı, dişlileri de bozdu. Bu durumda 400 TL zincir, 100 TL arka dişli, 40 TL ön dişli ve 70 TL işçilik ücreti ödeyeceksiniz gibi gözüküyor.
Yakında zincir aldınızmı acaba ? 400 tl fazla geldi bana entelenerji did tr anabayisi diye biliyorum mesai saatleri içinde ararsanız yardımcı olurlar ben mayıs sonu x2 ring siyah almıştım 180 tl civarındaydı dişlilerin durumunu kontrol ediniz değiştirmeye gerek olmayabilir bütçeniz uygunsa zincir dişli set değiştirmek tabiki daha sağlıklı olur
Herkesin Ramazan Bayramı mübarek olsun
Hayırlı bayramlar
Arkadaşlar merhaba, hepinize iyi bayramlar. Yeni aldığım 2014 model kırmızı CBR250R henüz iki günlükken kaza yaptım, kazanın detayları forumun başka bir bölümünde yazdım, bakmak isteyenler http://www.motosiklet.net/forum/kaza...-ile-kaza.html buradan ulaşabilirler.
Benim size sormak istediğim şey şu, sol grenaj komple aşağı yukarı bana neye patlar biliyor musunuz? Öğrenci olduğum için biraz sıkıntıdayım, kafamda aşağı yukarı bi fiyat belirsin istiyorum. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar herkesin Ramazan Bayramı Mübarek olsun..
Malum bayram dolayısıyla Samsun'dayım..
Forumdan Samet ve Koray'la da dün güzel bir buluşma yapıp, koyu bir sohbete daldık.. ;)
Bugün inş. bir daha buluşup görüşücez.. :D resim çekip ekleriz.. ;)
Sahibindende bir ton satılık 2014 kasa cbr250 var kimi 350km kimi 2.000 neden satarlar ki bu km deki motorları bu 2014 modellerde bi problem mi var abi? merakımı giderirseniz sevinirim.
Şu an bu konu içerisinde 15 kullanıcı var. (0 üye ve 15 misafir)