Merhaba,
Bildiğim kadarıyla CBR 250 de 4.000 bakımı diye bir şey yok.
Kitapçığına göre bakımları 12.000 de bir yapılması lazım ancak ülkemiz şartlarında (tozlu yollar) bu bakım periyodunu yarıya indirmekte fayda var.
Zaten servis tarafında yapılan tavsiyelerde bu yönde.
Ancak siz ben titizim bunu 4.000 km de bir yaptıracağım derseniz yada sürekli yüksek devir kullanıyorum derseniz (Şahsen bende eski motorumda öyle yapıyordum.) 4.000 km de bir yaptırmanızda sakınca yoktur.
Bu 4.000 bakımında yağ, yağ filtresi mutlaka değiştir. Yağı değiştirip filtresini değiştirmemezlik yapma.
O zaman değiştirdiğin yağ hiç bir işe yaramıyor paran boşa gidiyor.
Onun dışında hava filtreni kontrol ettir. Kötüyse değiştir idare edecek gibiyse temizletip kullanmaya devam et.
Ustanın eli değmişken bujilere bakmasında da fayda var.
4.000 de değişmesine gerek olacağını sanmıyorum ama kararmışsa değiştirsinler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:53 ----------
Arkadaşlar bir tanıdığımın motorunu almak üzereyim motor hafta sonundan beri bende deniyorum.
Çarşamba günü parasını verip üstüme alacağım büyük ihtimal.
Üstündeki IRC lastikler inanılmaz dandik.
Değiştirmek istiyorum.
Pirelli Diablo Rosso 2 ye aklım kaydı.
Sizlerden değiştiren varsa kullandığı lastiği ve tecrübelerini yazarsa sevinirim.
Ama sadece kullananlar ve varsa viraj ve fren yapmayı bilenler yazsın lütfen "ben duydum iyi lastikmiş" vs yazmayın boşuna.
bugün 1000km bakımını yaptırdım. 85tl tuttu. ustanın ilgi alakasına fazlasıyla memnun kaldım. yağ filtresi değişti yağ değişti hondanın kendi yağı koyuldu. ipone falan koyalım desem de usta beni ikna etti ancak 10w30 bana biraz düşük geldi gibi bi zararı olurmu arkadaşlar ?
ayrıca rodaj sonrası yağ değişimi gerçekten çok önemli. çıkan yağ filtresinde ki çapakları görünce şaşırdım doğrusu.
Biraz pahalı yapmışlar aklında bulunsun
Bn 55 e yaptırmıştım mart ta
Teşekkür ederim bilgi için.Evet önceki sayfada buldum,dikkatimden kaçmış kusura bakmayın.
Bir sorum da şudur ki; motoin.de sitesinden alışveriş yapan var mı?
Dainese'nin deri montu 1.000 ₺ olarak görünüyor.Bunu alsam ne kadar vergi öderim?(geçen bir arkadaş 20% demişti diye hatırlıyorum,bu rakama göre değişiyor mu?)
Türkiye satış fiyatı 600 euro bu arada...
Bn aydın da yaptırdım antalyayada sordum burdada aynı fiyattı
istanbul gaziosmanpaşa honda artı da yaptırdım. halaklıda ki anesi aradım oda ikinci mesajımdaki fiyatları verdi sanırım istanbulda nereye gidersek gidelim 2lt yağ ve yağ filtresi bize 75-85 aralıgına gelecek. bariz bi ucuzluk yoksa başka bi bayide cüneyt ustaya gitmeye devam edicem.
hocam sende birazcık sür şu motoru Allahasen hala eli kulağında diyorsun :D
Esengül'ü çok övüyorlardı. Oraya gitmeyi planlıyorum. Yarın telefon açıp fiyat sorayım.
Dostum ben motorcu değilim zaten, bisikletçiyim. Doğaya karbon salan makineyi ancak zorunlu oluğu zamanlar kullanırım. O yüzden km çok yükselmiyor bende. Hem sahil trafiğinde bisiklet çok daha randımanlı. Çok motorcu sollamışlığım vardır trafikte.
Ben motorumu ikinci el aldm 10binde ilk bakima esengule gitti genel bi bakim olarak sadece yag ve yag filtresini deistirdiler ben 12500 de dogu batiya goturdum hava filtresi ve balatalar deisti bence yolu dert etme gozunde dogubatiya gotur motorunun basinda bekleyip ne yaptiklarini goruyosun anlatiyolar derdini dinliyolar ben memnun kaldim tavsiyede ederim
Arkadaslar bizim motora vites gostergesi takan varmi?
Evveeett... Bugün sabah motoru alarak cıbırcı olduk.
Artık gezilerde görüşmek ümidiyle diyeyim
Çok güzel bir motor denk geldi, istediğimgibi siyah değil ama oldukça temiz bir motor 2012 çift renk
Herkese kazasız sürüşler. Artık burada ben de başınızı ağrıtırım.
Hatta ilk soruyla başlayayım, Mototal Honda Kadkıköyden memnun musunuz? Motoru almak için, motoru göürdüğümde biraz ilgisiz hissettim.
Servise girdiğinizde memnun kalan kalmayan??
İyi sürüşler herkese. ;)
Yahu 50 km gitmeden benim heryerim ağrıyor (bilek/bel...) ne edeceğiz bu uzun yola gitme işini?
Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın.
Tanıdıkları olmadığın sürece Mototal'dan memnun kalman mümkün değil.
Hem kazıkçılar hemde çok ilgisizler.
Konşuk motoru tavsiye ederim 2011 den beri honda kullanıyorum ve sürekli oraya giderim.
Çok memnunum, gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:39 ----------
Doğru oturuş pozisyonunu öğrenirseniz eğer bu dertler ortadan kalkacaktır ve sürüşünüz gelişecektir.
Eğitim almanızı tavsiye ederim.
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)