Merhabalar arkadaşlar aranıza muğladan katılıyorum.. Ben 23 Mayısta almıştım motorumu ve aranıza katılma fırsatını yeni buldum. Umarım eğlenceli ve güzel varkit geçer
Size bir kaç sorum olacaktı. İlk 1000 km bakımını yeni yaptırdım ve sadece yağını değiştirdiler Eneos marka yağ koydular sizce bu marka yağ nasıldır ve başka bakımlarıda yapılması gerekiyormuydu mesela yağ filtresi filan değişmesi gerekiyormuydu.. şimdi 1150 km'de max 176 km hıza çıktım eğimli yolda ve düzde ise 166 km hıza çıktım paylaşımalrınızı bekliyorum teşekkürler
hayırlı olsun. bende eneos kullanıyorum 1000 bakım hariç.... 6000-12000 bakımda hep eneos kullandım vites geçişleri çok yumuşak ve güzel bir hal aldı memnunum yalnız kışın 10w30 yazın 10w40 atıyorm hep 10w30 atsamda olur ama sıcak havada dur kalk yapınca ısınıyo baya kıllanıyorum o yüzden yazın 10w40 tercih sebebim..
dipnot:google dan araştırabilirsin yağ markasını daha güzel bi bilgi edinebilirsin..
dipnot 2: çok yüksek devirde kullanıyorsan eğer sürekli.. örnek 8bin devir ve üstünde vites geçişi yapıyorsan hep, biraz ömrü kısa oluyo sentetik ve mineral karışımı olduğu için.. full sentetik değil çünkü..
konu dışı ama önemli: aşırı yüksek devirde kullanmamaya çalışın 9 bini geçip uzun süreli devam etmeyin eksantirik mili ayvayı yiyor
pazartesi esengüle götürüyorum motoru garantiden değişecekler... ayrıca kronik bir sorun dedi servistekiler bilginize..
servis kitapçığına bakarsan yağ filtresinin değişmesi gerekiyor zaten mantıkende öyle ilk yağ motor ve şanzımanda kalan çapaklar filtreye yapışıyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:31 ----------
eksantirik derken zincir demek istedin galiba komple motor değişimi değil herhalde gün içi gelişmeler hakkında yazarmısın servisten
bendeki seste ondan kaynaklanıyor olabilirmi yüksek devirde kullanıyorum ama 9 bini geçmiyorum, ses giderken çıkıyor şıkır şıkır ses yapıyor ustaya götürdüm birşey yok dedi çok aklımı kurcalıyor yolda giderken birşey olmasında
Benim motorum 0 geldiğinde koltuktaki böyle muşambalar yoktu. Galeride milletin kurcaladığı motorumu bana verdiler acaba ? Kil olurum ben boyle seylere
Hepinize iyi akşamlar. 2014 model kırmızısı için kapora verdim. Ama sormak istediğim bişeyler var size. Tecrübem bu motora binmek için yeterlimi? İl motorum Honda Today50. 4000km today kullandım. Sonrasında ise 2000km kadar PCX125 kullandım. Vitesli motosikleti bi denemek içinde arkadaşımın Ninja250 sini kullanmayı denedim. Öyle bir iki tur attım. Kullanırken zorlanmadım. Tabiki trafiğe çıkamadım ama vites debriyaj olayı zorlamadı beni. Sizde CBR250 r benimdurumumda doğru tercihmidir? Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Fotoğraf yükleyeceğim imageshack programını kullanıyordum buraya yüklerken ama sorun oldu.Nasıl yükleyebilirim?
O naylon takılıp çıkarılabilen lastikli bir şey. Kurcalanmış motora da rahatlıkla takılabilir. Sen motoru mayıs başında almıştın zaten. Çok kurcalanacak vakit bulamamışlardır.
CBR 250 skuterden sonra vitesliye geçiş için iyi alternatiflerden birisi. Yolu okumayı skuterle öğrendiğine göre vitesli kullanmaya birkaç günde alışırsın. Nacizane tavsiyem, vitesli ile 300, 400 km yaptıktan sonra Honda Akademi ya da Gis Akademi'ye gitmeniz olacaktır. Benim için inanılmaz deneyimdi.
imageshack'ta yüklediğiniz fotoğrafın altında,"direkt" yazan yerdeki, sonu .jpg ile biten linki kopyalayıp, bu iki kodun arasına yerleştirin. [IMG] [/IMG]
Imageshackle hiç uğraşma derim. Imgur'dan yukle. Yüklemesi daha basit. Yukledikten sonra zaten kullanmak istediğin yerlere gore kopyalanacak linkler vericek. Forum yazani kopyala ekle direk mesaja... ayrica ne üyelik nede başka bişey istiyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:55 ----------
Arkadaşlar da demişler zaten. Gayet doğru seçim. Gaz tepkisi falan seni riske atacak cinsten değil. Rahatça kullanırsınız.
Geçen GPS ile hızını ölçtüm aletin biraz moralim bozuldu
%10 net fazla gösteriyor
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-2012-cbr-ekstrali-sik-temiz-sifir-masraf-garantili-163857595/detay
ARKADAŞLAR DOSTA GİDECEK MAKİNE ...GÖNÜL RAHATLIĞIYLA SÖYLÜYORUM...PATATES OLMUŞ MAKİNELERE DİKKAT EDELİM ...
HEVESİMİ ALDIM TARZ DEĞİŞİKLİĞİ KEYFE KADER SATILIKTIR ARKADAŞLAR...
merhaba,
son zamanlarda 4.000 bakımı yaptıran oldu mu?
neler değişti?hangi kontroller yapıldı?(veya yapılması lazım?)
hangi yağı tavsiye edersiniz?
ne kadar tuttu(bayii adı?)
teşekkür ederim.
Şu an bu konu içerisinde 16 kullanıcı var. (0 üye ve 16 misafir)