Peşin paraya indirim yapacaklardir en azindan bana yapmislardi ama bunu burda soylemek saticinin dusecegi durun acisindan pek etik olmaz. Gerci kendilerininde pek etik olmadigini soylemek isterim. En iyi bayiyi bilmem ama ben anes motordan aldim. Teknik olarak cok iyiler ama satici arkadaslarin pek dogru insanlar oldugunu soyleyemem. Bisiklet bile surebildiklerinden suphe ettigim insanlar. Ben motor alirken merak eden ve bana eslik eden anne babamin yaninda yok kolu kopan arkadaslardan yok kafasi patlayan arkadaslardan bahsederek cocuklari motor alicak olan insanlari etkiliyorlar. İlk aldigim eldiveni degistirirken 15€ gibi bi fark olmasina ragmen ayni fiyat onlar degistirirsin abi falan dedikten sonra ben gizlenmis fiyat etiketini gorunce bilmiyomus gbi davranmalar ben motor aldiktan sonra arkadasimda oraya gidince benim arkamdan onlari biraz ugrastirdigim icin firlama o egitimsiz biniyo ben ona alma motor dedim ama o aldi diye asilsiz ve satmak icin afedersiniz totoma yapistigi halde bu sekil davranislarda bulunan insanlar calisiyor. Bana kalirsa anes motordan alma nerden alirsan al.
Motoru aldiktan sonra ertesi gun teslim ederler plakayi falan onlara yaptirmayacaksan. Ben trafik islemlerini onlara yaptirdim. Ertesi gun motoru istedim plaka hazir olunca soyleyin gelip alayim dedim. 5 gune falan hazir oldu. Ve benim yaptigim pazarlikla plaka islemlerinin bir kismi bayinin karından cikti diye tahmin ediyorum suanda :D
Edit: sanirim o yuzden gicik oldu ordulu arkadas bana
led sinyal takan var mı?
yarın taktırmayı düşünüyorum ama yapsam mı ne dersiniz?
Öncelikle iyi forumlar abilerim.Yaşça benden büyüksünüz hepiniz .1 ay önce bende bu çaresiz hastalığa yakalandım artık dönüşü yok.Araba kullanmayı biliyorum fakat trafik deneyimim pek yok.Pek çok kişi scooter ile başlamayı öneriyor ama aranızda ilk motoru CBR250R olan abiler var bayiden eve arkadaşı getiriyor kendi boş alanda çalışa çalışa öğreniyor.Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz malzeme konusunda bütçe sıkıntısı yok.Boyum 167 arkadaşım sırıtır diyor..Umrumda değil sırıtıyor diye mahrum mu kalalım bu zevkten.Beni en çok endişelendiren sele.Hiç motora binmedim daha önce boyum yeterli olur mu merak ediyorum.
Teşekkür ederim, tam da bilmek istediğim bilgileri verdiniz. Motosiklet camiasına hiç katkım olmasa bile en azından motorumu ve malzemelerimi alırken bunu hakedecek firmalara kazanç sağlatmak isterim. Sonuçta bayilerin, teknik servislerin ve diğer sürücülerin içinde olduğu bir ekosistemin sağlıklı ve bilinçli olması bizim elimizde, 3-5 kuruş daha cebime atıcam diyen müşterisini düdükleyip gönderme niyetinde olan satıcılardansa, sürücüye iyi niyetle yardımsever şekilde yaklaşan bir bayiye para kazandırmayı tercih ederim. Yoksa motorumu nereden alacağım gerçekten hiç önemli değil.
Güzel kardeşim motosiklet tutkudur tamam eyvallah ama hayatla ölüm arasında ince bi çizgi olabileceğini de unutmamalısın. Motor kullanmak öyle ha dedimi öğrenilecek birsey değil. Önce motoruna hakim olmayı ve ayrica trafiği iyi okuyabilmelisin. NŞA da boyun bu motor için sıkıntı değil eğer ki vitesli motor tecrüben varsa. Ama daha ilk motorum olacak demişsin ki daha ağırlığını tekerlere vermeyi, dururken ön amortisörü yavaşça ezerek frenaj yapmayı vs vs ufak ama olmazsa sıkıntısı büyük detayları var. Motorsiklet öyle bisiklet gibi atlarım üstüne gazı açarım gider; freni sıkarım durur denilebilecek bir araç değil. Sana yukarda yazan arkadaşım gibi tavsiyem otomatik şanzımanlı boyutları makul frenlemesi iyi gazlamasi ani tepkiler vermeyen fıtı fıtı bir motor gerek. Ha bu vespa olur today olur spacy mi ne zımbırtı olur ona sen karar verirsin. Bu sayede motorla ugrasmak yerine trafiği okumayı öğrenir bir sonraki adım vitesli motora gecmen icin sağlam temellerin olur.
arkadaşlar bi haftadır motorumu Antalya ya bakıma götürmeyi düşünüyorum ama servisi arıyorum açmıyorlar Antalya da ikamet eden yada servisi bu aralar götürmüş olup haberi olan varsa yardımcı olursa sevinirim çünkü taa Afyondan Antalyaya gideceğim bilgileriniz için teşekkürler şimdiden
varsayıyorum ki motoru sürekli 8bin devir üzeri kullandınız hızınız hep 130 üzeri ve 250 km yol gittiniz.
motor hiç sorun çıkardı mı?
bu kadar zorlamaktan motoru arızalanan oldu mu?
Dostum o tempoda Kocaeli'den Ankara'ya 3 kez gidip geldim. Otobanda kalkıştan itibaren 10.000 devirde vites yükselterek 6. viteste 9.000+ devirde sürekli sürüş yaptım.
Bu 6 sürüşün 1'inde Ankara'dan Kocaeli'ye kadar sağanak yağış altında gittim. Ankara'ya son gelişimde ise motosikletin en az ne kadar yaktığını görmek için 120'yi hiç geçmeden sürdüm. 90-120 arasında gidince bir depoyla 320 Km, 130+ hızlarda gidince bir depoyla 280 Km gidebildim.
Motosiklette en küçük bir sıkıntı bile olmadı. Ama ben zaten şehir içinde de sürekli 8000+ devirlerde sürdüğüm için, uzun yolda sıkıntı çıkarmayacağını tahmin ediyordum.
Kaliteli yağ kullandığım için ve bu yağı 4000-5000 Km'de bir değiştirdiğim için motorun sorun çıkarmayacağından emindim. Son olarak bu şekilde sürmek motoru zorlamıyor.
Sen 3. 4. 5. viteste sürekli redline'da gidersen, motor o zaman zorlanır. Ancak 6. vites motosikleti rahatlatıyor. Aynı şekilde Cbr 250 5000 devir altında kullanıldığında da zorlanır. Rodajdan sonra 7000 deviri görmeden vites değiştirmemek lazım.
Yeni değil bu yalnızlık . . .
bu haftasonu 600lük ve 1000likler ile çanakkaleye gidicem de önden ben gidicme beni takip edecekler çok düşük hızda gitmek istemiyorum
peki o zaman 130un altına inmeden gidebilirim demek duyduğum iyi oldu teşekkürler
Servise en son 6 ay önce 125 likle gitmiştim telefona biraz geć bakıyorlar ama bakarlar 311 44 07 bnde 3000 deyim 15 güne 4000 e götürecem inşallah
Şu an bu konu içerisinde 16 kullanıcı var. (0 üye ve 16 misafir)