Dün akşam, aslında gece, uzun ve detaylı bir mesaj yazmıştım bu 13000 TL lik fiyat ile ilgili. Şimdi aynı detayda yazamıyacağım ama özetle, Japonya'daki vergisiz fiyatı alıp, burdaki vergileri koyduğunuzda motorun fiyatı 12000 TL yapıyor ABS'siz modelin fiyatı.
Japonya'da Repsol ABS'li modeli, special edition olarak, diğer renklerin (kırmızı, üç renk, siyah) ABS'li fiyatından da biraz daha pahallı, ve sadece belli bir süre aralığında (yanlış hatırlamıyorsam, haziran sonuna kadar) satıyor.
Ayrıca ilginç olarak Japonya'daki %8 KDV dahil fiyatın üstüne, ÖTV,KDV yi koyunca 13000 TL yapıyor. Bu tamamen tesadüf olabilir.
Japonya ile karşılaştırınca, 1000 TL lik fazla fiyat söz konusu ABS'siz 2014 model yılı CBR250R için.
1000 TL lik fiyatı taşıma maliyetiyle de açıklamak da pek mümkün değil, malum motor Japonya üretimi değil. Oraya da taşınıyor. Amerika'ya da taşınıyor.
Bizdeki politika sanırım Amerika ile benzeşiyor. Amerika'da Repsol ABS'siz bizdeki gibi renkler. Amerikada ABS'siz hali 4200 USD, ABS'li hali 4700 USD. Ama bu fiyatlar vergi hariç fiyatlar. Bugünkü kurdan hesapladığımızda bizde motorun vergisiz fiyatı 4900 USD civarı bir rakama satılıyor. (yüzde 8 ötv, yüzde 18 KDV yi eklerseniz bugün ortalama olarak 13000 TL yapıyor). Yalnız Amerikada 2013 modelleri satıyorlar, yaz sonuna 300R gelecek diye reklamları var. Amerika'daki farkı 2013-2014 yılı farkıyla açıklayabiliriz, açıklamaya çalışabiliriz.
Fakat 2014 Model yılını Japonya'daki vergisiz fiyatlarla karşılaştırınca (bizdeki vergilerden dem vurmadan), 1000TL lik fazla fiyatla satılıyor. Eğer Honda Türkiye, yen ya da dolar ile belirlemeyip, euro ile belirliyorsa fiyatlarını, ve yüksek kurdan hesaplandıysa, bu fark kur farkından dolayı olabilir ama usd ve yen, euro kadar değer kaybetmedi. Şuan kurlar biraz düşük. Yalnız kur düşmesine rağmen, fiyatlarda herhangi bir düşüş olmaması enteresan bir durum. Birde zam geleceğinden bahsediliyor, neye bağlı olarak zam gelecek? Zaten kurdan dolayı, şuan overprice (değerinin üzerinden fiyatlandırılmış durumda).
Bu motorun pahallılığının çok tutulmasından dolayıdır demek de pek mantıklı değil, Amerika'da da epey tutulmuş bir motor. Bir mantığı vardır elbet 1000 TL'lik pahallılığın, ama Honda Türkiye'ye sormak lazım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:13 ----------
Şuan zam gelecek mantığını da, şöyle açıklayabiliriz. Rahmetli Turgut Özel döneminde zam manyağı olmuştuk. Ben çocuktum. Her gittiğimde şekere zam gelirdi bakkalda. Ben de bu olayı fırsata çevirmiştim, bazen anneme şekere zam geldiğini söyleyip, çikoleta alırdım. Tabi annemin durumu çakması fazla sürmedi (canım çikolata istediği zaman zam yaptığım için)
Şuanki zam gelmesi durumu sadece, zam manyağı yapılmış bir kitlenin beklentisi, ortada rasyonel bir sebep yok tabii eğer Honda Türkiye'nin canı çikoleta yemek istiyorsa o ayrı.
fish does not think, cause fish knows everything
BENİM YAVRUYU SATİYORUM ARKADASLAR
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...65231877/detay
Çalışmalar devam ediyor jant şeridime uygun renkte file bulamadığım için, 4 çift spor ayakkabı bağcığı alarak 10 dakikada ördüm :D
Bandırma, Bursa, Çanakkale veya civarlarında 2014 model CBR 250 alan var mı acaba? Alanların hepsi istanbulda galiba
Arkadaşlar bakırköyden cbr 250 siyah motoru çalındı arkadaşımın, 34 N 5930 plakasıdır siyah renk olup sag grenajda çizikler mevcuttur egzoz kapağı siyahtır gören olursa 0543 422 2512 numara bildirebilirler,kazasız sürüşler dilerim
Geçmiş olsun çok üzüldüm , allah belalarini versin fotoğraf paylaşmak için girmistm hevesim kacti
Motoru calinan arkadasa gecmis olsun insallah en yakin zamanda bulunur motoru. Abilerim benim dizliklerim depoyu sıkarken karenajin altindaki plastik bölümü ciziyor. Buna bi care varmidir ? Tecrube edenlerden ?
biyeybaraküs ve Sizin katkınız ile Pulsar 200NS alma kararı verdim.
6 haziranda teslim edeceklerini söylediler. Deneme sürüşü yaptım ve zan ettiğim gibi çok küçük gelmedi. aklımda hala bir enduro var ama, şu an için kullanım rahatlığı, esnek ve pratikliği, hafifliği, yakıt ekonomisi ve de fiyatı ile en doğru karar olduğunu düşünüyorum.
teşekkürler
Arkadaşlar bu sitede yamaha r25 lansmanından sonra Hondanın fiyet indirimine gittiğine dair bilgi var http://www.rushlane.com/honda-cbr-25...-12119064.html
Benim alacagim tek motorsiklet cbr 250ydi ama pulsari bi arkadasim aldi ve tavsiye etti bnde pulsar alacagim ins hem surusu daha zevkli lasikleri yumusak kaliteli diyor degistirmeye gerek yok
Artis mahalle kabadayisi honda pulsardan iyi tokat yiyecek bence ..
+1000tl lastik parasinida hesaplarsak honda nerdeyse iki pulsar parasi, bu fiyatta kaliteli lastik kullanan kac marka var pulsardan baska?? buda ayri konu..
bu hırsızlık olaylarıda bıktırdı artık ya havalar ısındı insanlar motosikletlerine binmeye başladı elemanlarda cıktı piyasaya... bende cbr 250r bakarken cevremdeki herkes dikkat et bu motorları çok çalıyolar demişlerdi... üzücü bir olay ya ya kasko yaptırıp kafan rahat takılıcaksın yada inş başıma gelmez diyip motorunun başından ayrılmicaksın... motoru çalınan arkadaşlar umarım en kısa zamanda bulunur motorunuz.. ben bu ara trafikte çevirmeleri bol bol görüyorum polislerde bişeylerin farkında sanırım inş bi çaresini bulurlar...
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:57 ----------
dun sabah işe gitmek üzre otoparka girdiğimde motorumun yanında pajaj pulsar vardı siyah şöyle bi baktım bizim motordan heybetli gusel makine yapmışlar gibi beğenmedigim tek şey ilk goze carpan altın sarısı motor kapağı orasıda siyah olsa çok daha karizmatik olabilirmiş
Arkadaşlar Cbr 250 için amortisör ayarı var mı? Biraz yumuşatmak istiyorum. Saygılar.
çift renk motoruna siyah cam takan oldu mu ?
yapmayı düşünüyorum ama abzurt durur mu acaba yada kırmızı cam mı yapsam karar veremedim.
Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)