Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
8. sayfa BirinciBirinci ... 6789101858 ... SonuncuSonuncu

Masai Motosiklet Grand Eagle 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    Gabe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Grand Eagle 250
    75 km benimki de

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    xeros - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT07
    kertenkela 1500 olduguna gore cevaplar senden gelecek bir depoyla kac km gidebiliyorsun, bide rahat olarak gorebildigin max hız ne oldu ??

Blacat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway SL150
    Alıntı xeros adlı üyeden alıntı
    bu sabah işe gelirken bir problem hissettim şöyle, vites yukseltirken problem yok ancak yavaşlarken 2 ye yada 1 e tam gecmiyor gibi sanki 2 vites arasi kalmis gibi bir durum, bu 1 2 sefer oldu ve bu durumda kalkarken biraz gurultu yapti, durup tekrar vites degistirip kalkinca problem yoktu. kelimelerle anlatmak biraz zor oldu ama anlattım sanirim, biraz arastiricam bakalim neler ogrenecegiz..
    hocam 3den 2 ye yada 2den 1 e geçerken hızına dikkat ettin mi? hızın geçeceğin vitesin max. hızına göre yüksekse geçmeyebilir.
    [SIZE="2"][B][I][FONT="Verdana"][LEFT]MEEEEAAAAAAAUV
    [/LEFT][/FONT][/I][/B][/SIZE]

Motosikleti
    Yamaha MT07
    Blacat hızlarim uygundu yani demek istedigini anladım ama farklı bisey sanirim.

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    http://www.jinlunmotosiklet.com/m5.htm

jinluna çok benziyor, tıpatıp aynı mı acaba? teknik özellikler farklı biraz, atmasyon olabilir mi ? göstergeler, sinayaller farlar stoplar aynı bir kere...

http://www.motana.com.tr/urun_ic.php?id=7&mid=2#

jinlun 2.el bir sürü var, bu tutulmadığına mı işaret oluyor sizce ?

kertenkela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    grand eagle
    Alıntı xeros adlı üyeden alıntı
    kertenkela 1500 olduguna gore cevaplar senden gelecek bir depoyla kac km gidebiliyorsun, bide rahat olarak gorebildigin max hız ne oldu ??
    30 yrl ile 300 km yapmıştım.sonra pek ölçmedim açıkçası.
    iki kişi 110 km/h.yaptık , fazla zorlamadım 500 km de falandı.
    yalnızken 130 gördüm ama , pek de zorlamak istemdim yine..
    biraz daha gider zorlasam herhalde.
    ama şu ana dek hiç problrm çıkarmadı sağolsun , bakalım bugün bi yağ daha değiştireyim diyorum
    if something sounds to good to be true , it probably is..

Forumdan Uzaklaştırıldı ttopchu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaşlar ben motoru izmir (suzuki) doğa motordan aldım. Anahtar teslim 3200 e geldi.

2 gündür kullanıyorum şu an yaklaşık 150 km deyim.

Dİğer çin motorlarıyla karşılaştırdığımda fiyat/performans ve teknik destek olarak (suzuki) bu motoru seçtim.

Görünüş çok güzel daha önce 1 yıl süre ile askerde olan arkadaşımın 97 model yamaha dragstar 650 liğini kullandım.

O motordan sonra bunu ilk almaya gittiğimde gördüğümde şok oldum çok küçük göründü gözüme.

Sesi orjinal eksozuyla bir 250 lik full eksoza göre oldukça tok. Motorun önü ve arkası dragstar kadar güzel (lastikler 110-130 dragda 130-150) ön çamurluk arka çamurluk çok hoş.

Fakat motorun ortası çok kötü yapılmış. Bağırsaklar çok dışarda oralara kronaj kapak yaptırmak istiyorum zaten. Şaşi kaynakları göze batıyor elle kaynatılmış. Ön tarafda şasi tek demir.

Performans olarak şuan 150 km deyim. Mutlaka motoru aldığınızda servisten fazla uzaklaşmadan turlayın. Debriyaf fren ayarlarını kendinize göre yaptırmak için. Motor gayet hafif ve seri. Kitapçıkda yazan her şey dahil taşıyabileceği yük kapasitesi (sürücü artçı aksesuar kargo) 150 kg olarak belirtilmiş. Ama ben yaklaşık 240 kg gibi bir rakamla gezebildim. (süspansiyon ayarlarınızı yapmadan bu işleme girişmeyin). Şu an rodajda olduğu için 80 km/s hızı geçmedim ama 80 civarında aşırı titreme yapmakta umarım rodaj sonrası azalır.

2 ayrı gösterge kombinesi var diyebilirim Gidonda hız göstergesi sinyal ve boş ışıkları mevcut. Kadran 160 lık aynı anda mil göstergeside mevcut. Depoda ise benzin göstergesi (ışıklı bar şeklinde) ve vites göstrergesi mevcut. Özellikle geceleri aydınlatmalar çok hoş duruyor. Far kısalar yetersiz olsada uzunlar gayet yeterli. Stop ve fren lambaları çok hoş duruyor. Sinyallerde bağlantı noktalarında körüklü plastik kullanılsa daha hoş durabilirmiş.

!50 km de depo yarılandı tahminen 250 300 km gidecek ki rodajda bence gayet yeterli . (serviste yedek depo musluğuna güvenme abi incelemedik içerden iptal edilmiş olabilir dendi, kullanan arkadaşlar bu konuda bilgi verirlerse daha iyi olur)

Selenin altında anahtarla açılan bir bölüm var (anahtarı gerekli deliğe takıp biraz saat yönünde çevirin koltuğu yukarı doğru kaldırın) Bu kısımda ufak bir takım çantası (torovida 10 13 anahtar ve buji anahtarı aparatı çıkıyor) ingilizce kitapçık ve ufak bir plastik kap (içine bir kaç şey koymak için) çıkıyor. Ayrıca motorun ana sigortasınada (plastik bir kutu içinde yanında yedeğide var) (zaten tüm elektirik aksam bu sigortaya bağlkı ayrıca far sinyal v.s. sigortası yok) ve aküyede burdan ulaşabiliyorsunuz. Seleler hem ana hemde artçı gayet rahat (dragstardan daha rahat diyebilirim).

motor alınca alacağınız aksessuarlar ve fiyatları (kendi aldıklarımı yazıyorum)

Kask Caberg Downtown S 150 Euro. Çift vizörlü gizli güneş vizörüde var ve kaskın üzerinden tek el ile açıp kapatabiliyorsunuz. Ana vizörçenenizin altına kadar yüzünüzü kapatıyor.

http://www.caberg-helm.com/home.aspx...adf&xPC=30.jpg

Kilit Xena XR1 Alarmlı disk kiliti 65 Euro

http://www.villalevent.com/magaza/index.tsp?id=23

Motor Koruma Demiri İzmir Motorcu Tahim usta (eski sümerbank fabrikasının yanındaki sokağın içinde) el yapımı 100ytl Kasa biraz değişik olduğu için ilk defa bu kasaya uygun bişey yapacağını söyledi pazartesi günü bütün gün orda olacağım yaptırmak isteyenler varsa hazır yapılırken bence gelsinler

Çanta Bir sonraki mesajıma bakınız

İlerde yapmayı düşündüklerim:

Ön cam (hala emin değilim)
    Sinyaller
    Motor bağırsaklarını kapatmak için her iki yanada granaj kapak (özel yapım) ( en kısa sürede yaptıracağım)

Motosikleti
    grand eagle

grenaj&yedek depo

Alıntı ttopchu adlı üyeden alıntı
    arkadaşlar ben motoru izmir (suzuki) doğa motordan aldım. Anahtar teslim 3200 e geldi.

2 gündür kullanıyorum şu an yaklaşık 150 km deyim.

Dİğer çin motorlarıyla karşılaştırdığımda fiyat/performans ve teknik destek olarak (suzuki) bu motoru seçtim.

Görünüş çok güzel daha önce 1 yıl süre ile askerde olan arkadaşımın 97 model yamaha dragstar 650 liğini kullandım.

O motordan sonra bunu ilk almaya gittiğimde gördüğümde şok oldum çok küçük göründü gözüme.

Sesi orjinal eksozuyla bir 250 lik full eksoza göre oldukça tok. Motorun önü ve arkası dragstar kadar güzel (lastikler 110-130 dragda 130-150) ön çamurluk arka çamurluk çok hoş.

Fakat motorun ortası çok kötü yapılmış. Bağırsaklar çok dışarda oralara kronaj kapak yaptırmak istiyorum zaten. Şaşi kaynakları göze batıyor elle kaynatılmış. Ön tarafda şasi tek demir.

Performans olarak şuan 150 km deyim. Mutlaka motoru aldığınızda servisten fazla uzaklaşmadan turlayın. Debriyaf fren ayarlarını kendinize göre yaptırmak için. Motor gayet hafif ve seri. Kitapçıkda yazan her şey dahil taşıyabileceği yük kapasitesi (sürücü artçı aksesuar kargo) 150 kg olarak belirtilmiş. Ama ben yaklaşık 240 kg gibi bir rakamla gezebildim. (süspansiyon ayarlarınızı yapmadan bu işleme girişmeyin). Şu an rodajda olduğu için 80 km/s hızı geçmedim ama 80 civarında aşırı titreme yapmakta umarım rodaj sonrası azalır.

2 ayrı gösterge kombinesi var diyebilirim Gidonda hız göstergesi sinyal ve boş ışıkları mevcut. Kadran 160 lık aynı anda mil göstergeside mevcut. Depoda ise benzin göstergesi (ışıklı bar şeklinde) ve vites göstrergesi mevcut. Özellikle geceleri aydınlatmalar çok hoş duruyor. Far kısalar yetersiz olsada uzunlar gayet yeterli. Stop ve fren lambaları çok hoş duruyor. Sinyallerde bağlantı noktalarında körüklü plastik kullanılsa daha hoş durabilirmiş.

!50 km de depo yarılandı tahminen 250 300 km gidecek ki rodajda bence gayet yeterli . (serviste yedek depo musluğuna güvenme abi incelemedik içerden iptal edilmiş olabilir dendi, kullanan arkadaşlar bu konuda bilgi verirlerse daha iyi olur)

Selenin altında anahtarla açılan bir bölüm var (anahtarı gerekli deliğe takıp biraz saat yönünde çevirin koltuğu yukarı doğru kaldırın) Bu kısımda ufak bir takım çantası (torovida 10 13 anahtar ve buji anahtarı aparatı çıkıyor) ingilizce kitapçık ve ufak bir plastik kap (içine bir kaç şey koymak için) çıkıyor. Ayrıca motorun ana sigortasınada (plastik bir kutu içinde yanında yedeğide var) (zaten tüm elektirik aksam bu sigortaya bağlkı ayrıca far sinyal v.s. sigortası yok) ve aküyede burdan ulaşabiliyorsunuz. Seleler hem ana hemde artçı gayet rahat (dragstardan daha rahat diyebilirim).

motor alınca alacağınız aksessuarlar ve fiyatları (kendi aldıklarımı yazıyorum)

Kask Caberg Downtown S 150 Euro. Çift vizörlü gizli güneş vizörüde var ve kaskın üzerinden tek el ile açıp kapatabiliyorsunuz. Ana vizörçenenizin altına kadar yüzünüzü kapatıyor.

http://www.caberg-helm.com/home.aspx...adf&xPC=30.jpg

Kilit Xena XR1 Alarmlı disk kiliti 65 Euro

http://www.villalevent.com/magaza/index.tsp?id=23

Motor Koruma Demiri İzmir Motorcu Tahim usta (eski sümerbank fabrikasının yanındaki sokağın içinde) el yapımı 100ytl Kasa biraz değişik olduğu için ilk defa bu kasaya uygun bişey yapacağını söyledi pazartesi günü bütün gün orda olacağım yaptırmak isteyenler varsa hazır yapılırken bence gelsinler

Çanta Armode Harley Model 2'li Ar-76 (suni Deri) 130 Ytl

http://www.otmmotor.com/motor/main/p...ID=0&cat_ID=20

İlerde yapmayı düşündüklerim:

Ön cam (hala emin değilim)
    Sinyaller
    Motor bağırsaklarını kapatmak için her iki yanada granaj kapak (özel yapım) ( en kısa sürede yaptıracağım)

bağırsaklara grenaj yaptırırsan haber verir misin ben de düşünüyorum.
    bu arada benim yedek depo çalışıyor.
    iki kez kullanmak zorunda kalmıştım

çanta geldi ama verilen ölçülerde çıkmadığından vbaşka bir çanta ile değişecek

o çanta: Armode 3 Cepli 2'li Ar-56 100 YTL
    * Motor yan çantaları
    * İkili set
    * 3 cepli
    * Uzunluk : 46 cm
    * Genişlik : 19 cm
    * Yükseklik : 30 cm

kertenkela yarına kadar bana özel mesajlaşma ile telefonunu gönderirsen pazrtesi günü 2 set için fiyat alırım büyük ihtimal daha ucuza gelir seni arar fiyatı söylerim usta ile görüşürsün almak istersen 2 adet yapar

Motosikleti
    Grand Eagle 250
    ttopchu ve kertenkela çok saolun abi benim gibi henüz 110km yapmış acemiye fikir ve tecrübenizden kısımlar verdiğiniz için.
    aynısı demeyeyim de benzer çantayı sirkeci'de sordum, 80 ytl'den başlıyordu. aynı paralara oradan da edinilebilir sanırım.

güzel bir çanta almak şart oldu bizim kısrağa. haftaiçi bir akşam da servise götürmem lazım.

Alıntı polo34 adlı üyeden alıntı
    jinlun 2.el bir sürü var, bu tutulmadığına mı işaret oluyor sizce ?
    jinlun 1 - 2 seneden beri (yanılıyorsam duzeltin ama o kadardır görüyorum j.l'i) var piyasada. etrafta cok olması, aslında tutulduğuna ve insanların binip motoru yukseltmeye karar verdiklerine işaret. sonuçta benim yol haritamda da 1-2 sene grand a binip acemilik atmak sonra hayırlısıyla daha büyük ve güzel bir japon almak var.

piyasada çok 2. eli olması piyasası olduğunu göstermiyor ne yazık ki! iyi mi kötü mü? bence iyi bir durum. 2. el sağlam çinli (vardır herhalde) daha uygun fiyatlara gider, daha çok insan motora biner demektir bu da.

arkadaşlar ilk depo da gösterge son iki bara düştüğünde 210 km yol yapmıştım benzinciye fulle dediğimde 9 litre benzin aldı yedeği 2 litreden saysak içinde yaklaşık 3 litre civarı benzin kalmış olmalıdaha öncede değindiğim gibi 14 litre benzinle yaklaşık 300 km yol yağpar heralde diğer arkadaşlar yaklaşık bilgi verirse daha bilimsel olabilir

1 km de 0,05 litre civarı benzin tüketiyor diyebilirim ilk deposu için

Motosikleti
    Yamaha MT07
    ben daha tam emin olamadim belkide dogru yontemi uygulamadım, hatta kilometrelere bile tam bakmadım ama yaklaşık olarak 160 km de tekrar doldurdum depoyu 25 YTL aldı ama tam degerlerden emin olamadigimdan kesin cevap yok 2 depodada olmayacak cunku benzin aldıgımda gostergeyi sıfırlamıstım kontrol amacli ancak benim evlat sağolsun oynamış değiştirmiş, kendisi biraz yaramazdırda (gabe bilir )

Motosikleti
    Grand Eagle 250
    bilirim tabi

allah bağışlasın cin gibi ve çok hareketli bir çocuk abi

Motosikleti
    grand eagle

grenaj

numaram eline ulaşmıştır umarım.
    her hangi bir gelişme var mı?

Alıntı ttopchu adlı üyeden alıntı
    çanta geldi ama verilen ölçülerde çıkmadığından vbaşka bir
    çanta ile değişecek

o çanta: Armode 3 Cepli 2'li Ar-56 100 YTL
    * Motor yan çantaları
    * İkili set
    * 3 cepli
    * Uzunluk : 46 cm
    * Genişlik : 19 cm
    * Yükseklik : 30 cm

kertenkela yarına kadar bana özel mesajlaşma ile telefonunu gönderirsen pazrtesi günü 2 set için fiyat alırım büyük ihtimal daha ucuza gelir seni arar fiyatı söylerim usta ile görüşürsün almak istersen 2 adet yapar

Motosikleti
    Grand Eagle 250
    bu akşam bir aksilik olmazsa servise gideceğim, oradaki parçacılardan çanta ve diğer aksesuarları sorup bir fikir edinmeyi hatta satın almayı planlıyorum. buraya yazarım.

Motosikleti
    Grand Eagle 250
    Dün akşam saat 7.30 gibi evden çıkıp Kartal OtoSanayii'deki Altan Motor'a, Suzuki Servisine götürdüm motorumu. 8i biraz geçe vardığımda Tamer bey'in beni beklediğin gördüm. Kapıdan girer girmez ilk artıyı aldı benden.

İçerde Suzuki'de çalışan başka bir arkadaş gördüm. Motorum hakkında sorular sordu bana. Kendilerinin getirdiğini anlattı. Fiyatına göre iyi bir motor olduğunu söyledim, cidden öyle.

Tamer bey'le motor koruma demiri, yağ değişimi, kırılan debriyaj levyesi ve güç değişen vitesler hakkında uzun uzun konuştuk. Son derece samimi ve işinin ehli bir usta olduğu kanaatine vardım. Bana ayrıntılı olarak motorumu anlattı, kafama takılan yerlerde bilgi verdi. Kullanım hakkında da güzel öğütlerde bulundu. Masai aldığım için kendimi iyi hissetmemi sağladı kısacası

Aksesuar bulamadım, yedek parça vs satan yerler çoğunlukla kapalıydı oraya vardığımda. Ortalama 150 ytl'lik (heybe çantalar ve farın altına küçük bir çanta istiyorum, bunun fiyatı ortalama bu kadar) bir aksesuar fiyatı cıkarmıştım gerçi başka yerlerden. Cok da sorun olmadı kapalı olması dükkanların.

Ama diğer teknik eklentiler, motor koruma demiri ve vitesteki soruna yapılacak mudahaleler hakkında epey bilgi sahibi oldum.

50-150 ytl arası değişiyor motor koruma demirleri. Uygun bir tane takılmasını istedim.

Bir de şu meşhur, Çinli motorların hepsinde olan vites geçişleri ve 2'den 1'e ya da 1'den boşa alırken zorlanma durumu olayını da öğrendim. Vites kutusundaki bir milin gerekenden kısa olmasından kaynaklanıyormuş. Bir şekilde kullanıyorsunuz ama bu sorunu tamamen ortadan kaldırmak için mil'in uzatılması gerekiyor. 15 YTL'lik bir uygulama ile sorun ortadan kalkıyormuş. Bence yaptırılması gereken bir mudahale. Bujilerini yeni değiştirdiğim için onlar kalacak. On fren disk pabuçlarını yenilemeyi de soyledım. henüz motor yeni olduğu için gerek olmadığını soyledi. ilerde yenilemeye karar verdim.

Bunun dışında Tamer beyle masai sahipleri hakkında konuştuk. arayanların genelde Bilgisayarcı olduklarını söyledi 2telli'den bugun gunduz gelecek arkadaşlar olduğunu da söyledi. iyi bir servis ve insanlarla nasıl konuşmasını bilen bir adam; motoru alırken ozellikle onu tavsiye etmeleri boşa değilmiş Çok sevdim kendisini.

cumartesi oglende gidip alacağım moturumu. o zaman tekrar yazarım.

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    otobanda titreşim olmadan gittiğin sürat nedir?
    regalciler 120 dedi, keeway sl150 80 dedi...jinlun ve tiger çok fenaymış...

orcun76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bence pekte tatmin edici bi motor degil.kilosuna gore gucu cok az.bendeki regal raptor bile yetmez hale geldi bana ayrıca cok harika bi egzost yaptırdım motora.ses mukemmel oldu.

Motosikleti
    Yamaha MT07
    Bu benim ilk motorum su anda 330 Km deyim baska bir motor kullanmişligimda yok o yuzden herhangi bir kiyaslama yapmam mumkun degil ancak sunu soyleyebilirim cok buyuk bir keyifle kullaniyorum ve cok memnunum belki 150 lik bir scooterda almis olsaydim onuda buyuk keyif ve memnuniyet icerisinde kullancaktim motor kullanmanın keyfi zaten tartisilmaz. Rodaj bitmedigi icin pek zorlamadim motoru ancak bir kere 110 yaptim oda uzun bir sure değil ancak zorlanmadim kullanirken dahada giderdi sanirim titresim yok denemez ancak benim icin rahatsiz edici bir oranda degildi.

Motosikleti
    Grand Eagle 250
    bugun servisten aldım ve kartalda kaybolmamın, garanti karnesini serviste unutmanın, eşe dosta ugramanın bahaneleriyle 30-40 km yaptım.

şu vites geçiş olayını çok güzel halletmişler. saat gibi işliyor (her yanda bunu soyluyorum). Motor koruma demirim çok şık olmuş. motoruma da bir haller oldu ya da ben daha bir cengaver kullanıyorum. pekala hızlı ve dengeli gidiyor alet. rahat rahat kendimi ve aracımı yormadan, keyfini çıkararak ve trafikte aralarda kaçarak geldim eve. sıcak bu kadar yakmasa daha keyifli olacaktı ama ne fark eder ki! rüzgarı aldım sonunda, ben sürücem bu aleti ;)

bu arada, şile'den getirmişler servise, gümüş bir grand gördüm. motordan çıkan boruları karartana kadar basmış arkadaşlar. buji kesmiş üstüne de. geçmiş olsun kendisine. bir de çanta seti alıp takmış ama yani bilmem neye konan kelebek misali durmuş. ben beğenmedim. o halini gördüklten sonra çıplak kullanmaya karar verdim grand'ımı.

8. sayfa BirinciBirinci ... 6789101858 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler