13 ten 15 dişliye geçilince maksimum hızın düşmesi , çekişin artması gerekir mantık olarak
13 ten 15 dişliye geçilince maksimum hızın düşmesi , çekişin artması gerekir mantık olarak
tamamen kaybolmasini beklemiyorum tabi, ancak devir yukseldikce vibrasyon artiyor dişli değişikliği yapılırsa daha dusuk devirlerde uygun hız yakalanabilirmi acaba diye dusunmustum.
yani getirdiği avantajlarin yanisira dezavantajlarida var, su anda motorlarimiz belli bir hıza seri bir sekilde cikabiliyor bunu bir olcude kaybedeceğiz demektir,
ayrica zor sartlarda kalkısı zorlaştıracak ve bu da debriyajdan fazla yenmesine sebep olacak demektir. dogru anladiysam bunlar olacak. ama sunlari sorarakmı yoksa yasayarakmı ogrenmeli; 2 kişi yokus yukari kalkmak zormu olacak yoksa olamayacakmı, yada sollama yaparken hızlanmak zor oalcağindan risk daha fazlamı alınmıs olacak.
tabi bide dişli ve zinciri değiştirme maliyeti nedir, yapılırsa ve memnun kalınmaz ise geri donus zormudur gibi sorularda var..
arkadaslar ıcerenkoy suzukı servıs ve bayıınden bır bursalı arkadasımız masaı grandeagle almıstır aramıza hosgeldın
arkadaşa hayırlı olsun.
ben balatayı yeniledim, 2 vites ayırmıyor sıkıntısı ile gidip. bunun dışında memnunum. fakat bugun bir arkadaşla tanıştım ve resmen kanıma girdi. on lastık uzatma, çaylak gidon + egzoz (ki harbiden harley sesi veriyor) yaptırıcam sanırım. keseyi açıcaz artık. yaptırabilirsem resim ve video eklerim.
gabe yaptırısan muhakkak resım ve seslı vıdeo koy bırde egsozların fıyatının yazarsan sevınırım tabı sonrakı tıresımı ve performansıda
tabii ki de dostum, haftasonu fln gibi yaptırabilirim bu operasyonu.
arkadaşlar sitesinde neden fotoğraflar az ve neden fiatları yok
beyler bu cumartesi istanbulda buluşmaya ne dersiniz. hadi artık buluşalım. bak sizin için istanbula erken geldim
gabe dostum eger cumartesı gıdeceksen dıdon uzatma ve diğer işlemleri yaptırmaya beraber gidelim ne dersin
YOLLAR GİDİŞİME KIZLAR DURUŞUMA HASTA
evet beyler cmt hava acıyor bulusalım artık badabat dogru soyluyor gabe sende bıze takıl baska zaman modıfıye yaparsın.badabat yerı ve zamanı soylersen sevınırımhadı masaıcıler soyle bır govde gosterısı yapalım
xeros sende gelsene dostum ısın yoksa. istanbuldakı butun masaicileri beklıyoruz bak ıyı bısıler yapalım
evet beyler hadı ama.cvp yazın hafta sonu cmt sı goruselım tum masaıcılerı beklıyoruz
anlasıldı kımsenın gelmeye nıyetı yok:(
arkadaslar gecen sene ilk zamanlar beni bayagi goruyordunuz ama bir anda kayboldum ortadan
acıkcası masai kullanıcıları olarak birlesip bir gun toplantı tadında bir organizasyon duzenlesek gercekten cok guzel olacak..
bayagı bir zamandır motorla ilgili deneyimlerimi ve basımdan gecenleri yazmıyordum )
depomun kırılmasını mı yazayım, arka bilyalarımın yenilenmesinimi, var da var...
acıkcası bunlar benim anladıgım kadarıyla belli bir sureden sonra olanbilecek dogal deformasyonlar..
su an benim motor yaklasık 9600km civarına yaklastı.. günü birlik uzun yol olarak ta bugun bir istanbul- bursa yapayım dedim.. tabi dönüşü biraz eziyet ettim kendime o ayri bir dava ama gün içinde yaklaşık bi 400km yaptıktan sonra yorgunlugumu sizinle paylasmaya karar verdim
yoldaki ugrastıgım insan görünümlü yaratıkalrla olan maceralarımı yazsam sıgmaz herhalde
ben daha cok ergonomi ve teknik detaylar üstünde duracagım..
1.cisi benim gibi yorulmusken amann simdi donus yolunda vapura bin git bosver dolana dolana gideyim demeyin aksi takdirde yol bitmiyo
yakıt sarfiyatı sabit 8-90 km de iken yaklasık olarak km de 0,96 ykr civarında...
yolda sadece 2 dik bayırda motor biraz torktan dustu o da korkulacak boyutta degildi..
ortalama hızım gidis 80-90 iken dönüşte tempomu arttırarak 100-110 sevıyelerine kadar getirdim.. tabi bu akabinde daha fazla vibrasyon ve daha cok yorgunlugu da getirdi..
motoru her 100 km de bir bi 10-15 dk dinlendirmekte de fayda var..
bugunku yolculugumu tek gerceklestirdim. ama yukarıda bahsettıgım hız limitlerinde arkada oturacak kisinin halini dusunemiyorum bile )
simdilik gezi izlenimlerinden hatırladıklarım bunlar arkadaslar.. merak ettiginiz birsey olursa elimden geldikce yardımcı olmaya calısırım
bubu®
Arkadaşlar, motorlarınız kaç km'de? Merak içerisindeyim...
~ Bütün mesele yolda olmak... ~
benimki 5500km de, bir sure daha binecegim sanırım kendisine
benımkı 7000 km cıvarında.
bubu dostum ıstanbulda nerede oturuyosun. biz masaiciler bi türlu bulusamıyoruz :(
marmara unv. göztepe kampusunun orda oturuyorum..
ya galiple felan gorusebiliyorumda onun dısında daha hic bir masai kullanıcısıyla irtibata gecemedik bi türlü hakikaten bi gun ayarlayıp birseyler yapalım yahu..
bu arada benim motor sizinkilerin yanında biraz dede kaldı galiba 9700 oluverdi
bu arada herkes birbirine ozel mesajlardan msn ini verirse de cok guzel olur bence.. bir gun toplasalım msn de herkese uyacak ortak bir gun belirleyip guzel guzel takılalım derim ben
bubu®
arkadaslar msn adresı isteyen ozelden bana msj atsın. bubu sana ozelden yolladım dostum msn ni. bende küçükyalıdayım
benımkı 5000km de ve tık yokya hakıkaten bulusalım artık
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)