Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
28. sayfa BirinciBirinci ... 18262728293038 ... SonuncuSonuncu

Masai Motosiklet Grand Eagle 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    nautilus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GRAND EAGLE 250
    R3N aramıza hoşgeldin dostum çinliler bu kadar çok tartışılırken grand eagle biraz arka planda kaldı bunun sebebinin çok fazla kullanıcısının olmadığını düşünüyorum.Çinliler içinde en fazla ön plana çıkana motor RR olmasına rağmen yaşanan sorunların RR'de daha fazla olduğunu topikleri okuduğum zaman görüyorum.Şu ana kadar Grand Eagle kullanıcılarının ufak tefek sorunlarından başka yolda bırakacak hiçbir büyük sorunu olmadı.Tatile gidip 2 hafta motorunu kullanmayanlar(ben dahil)döner dönmez ilk marşta motorumuzu çalıştırdık ve kullandığımız sürece hiçbir sorunla karşılaşmadık.Diğer topiklerde oldukça büyük sıklıkla akü ve buji sorunu yaşandığını gördük en basitinden ama bizde benzer bir sorun hiç yaşanmadı.Eğer bugün yine bir çin cruiser almaya karar verseydim hiç düşünmeden Grand eagle alırdım.Ehliyetsizlik başa bela gerçekten.10 gün kaldı sınava.Önümüzdeki yaz üzerinden inmeyi düşünmüyorum motorumun.Tuvalete bile onunla gidecem.O zaman daha net görürüz hangi çinli ne kadar dayanıklıymış herkesin km.leri arttığı zaman.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı R3N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hosbulduk dostum,
    Gerçekten de motorlarımız sorunsuz olmasına ragmen cok fazla kullanıcısı olmadıgından tanınmıyor. Bunda regal ya da keeway gibi markalasamamasının da etkisi var sanırım. keeway diyince herkes "motomaxtan dimi, iyi makine, çinlilere göre isciliği saglam" gibi cevaplar verecek.regale de benzer cevaplar. fym desek çinli galibadan baska bi cevap veren zar zor cıkar. tabi sizin konuyu takip etmemislerse ben ettim ve grand eagle sahibi oldum mesela. Gerçi forumdan önce Fym alacağım belli oldu ama sizler sayesinde kararım kesinleşti. Özellikle uzun kmlere ulasan arakadasların sorun yasamamıs olması kararımda etkili oldu.

arkadşlar debraj ayarı nerden oluyo onun ıcın servıse gıtmek ıstemıyom ustten kavramaya basladı

Gabe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Grand Eagle 250
    debriyaj levyem (elcikteki) ve debriyaj pedalının ara çubugu var onun vidalarından bir ayar yapabilirsin.

r3n, hoşgeldin aramıza batista'nın RR'ına bindikten sonra bir kez daha fark ettim ki Grand gerçekten çok spor ve agresif bir alet. duruşunuz, oturuşunuzdan atak sürüşte sizi kollamasına kadar bir çok güzel yanı mevcut. sorun, benim biraz arsızlaşıp hızına çok alışmam oldu galiba. max 110-120km yapabiliorum. millet 130km yapıyoruz fln diyor ama ne bileyim cok inandırıcı gelmiyor bana, aynı sınıfta o hızlar uçuk duruyor.

bunun dışında Grand'ın en buyuk noksanlığı aksesuar olmaması. benim gibi, sadece işlevsel aksesuar kullanıp motoru çıplak, olduğu gibi sürmeyi seven birisi için de maksimum, geniş tabanlık + ön cam haricinde eklemeye gerek yok demek bu.

Diğer markaların bu kadar yükselme sebebi farklılık ve artılarının yanısıra türk insanının en büyük meziyeti ve üretimi olan "Fısıltı Gazetesi"nde epey bir reklam vermiş olmaları. Biri bir motor alıyor ve onu övüyor, bizim yaptığımız gibi. etrafında benzer durumda olan arkadaşlarını direk kendi motoruna yonlendiriyor. Kişilerin kendilerine en uygun olan motora karar verme süreçlerinde, bireysel olarak fikirleri epey geride kalıyor.

Grand'ı gorene kadar ben de epey etkide kalmıştım, gordugum an satın aldım ama hiç düşünmedim.

Şimdi de sticker ile kaplama işine gireceğim. BuBu'nun motora da güzel bir renklendirme durumumuz olacak sanırsam resimleri koyarız

Şimdi düşünürken aklıma geldi, son eklenti olarak T Gidon takmak istiyorum.

RR Class serisinin T gidonunu fln araştırmaya başlayacağım onumuzdeki hafta, çok yakışacağına eminim

merhaba gabe

ben motoruma sadece koruma demiri yaptırdım. sticker düşünmüştüm ama boyle sade kalmasını tercih ettim sonradan. gabe belki senin stickerlardan sonra fikrim değişir

bu arada aramızda sis farı taktıran var mı? otomobiller için olan h3 ampüllü 35 wattlık lar motorun aküsünü bitireceğinden uygun bişey bulamadım. belki seneye yine 12 voltluk daha büyük akımlı bir akü ile 35 wattlıkları denerim

Motosikleti
    Grand Eagle 250
    sis farı henüz taktırmadım ama planlarım dahilinde. epey şık ve işlevsel olacağını düşünüyorum.

Kanuni 250c'nin sis farı (takımı mı beher fiyatı mı hatırlayamadım) 26-30 ytl civarında ve uyuyor. aklında olsun. gerçi bir arkadaşımdan R1 on granajı alıp takmaya da niyetliyim ama boşverin siz bunu yakışmaz

xeros - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT07
    Gabe sen Abimin motoru ne zaman kullandin yaw ?
    R3N Hosgeldin kazasiz surusler dilerim.
    nautilus seni sonunda ehliyetli gorebilecegiz
    bende biseyler soyliyeyim bari.
    Bizim motorlar masallah cok dayanıklı ve sorun cikarmıyorlar suzuki servisleri bu motorlara bakıyor ve motordan anlayan ustalar olması bunların motorları toplamış olması onemli.
    goruntu guzel ve istedigin gibi eklemeler yapmak icin uygun bir motor. Ttopchu cok guzel hale getirdi motoru.
    Diğerlerini bilmiyorum sadece RR var abimde onu biraz biliyorum onlarda gercekten cok guzel motor goruntu olarak bizimkinden guzel. topiklerde cok sorun yasadıkları gozleniyor ancak cok kullanıcıda olması bunda etken olabilir belki bizdede 150 kullanıcı olsa sorun yasayanlar olabilirdi.
    neyse sonucta ben motorumdan cok memnunum iyiki almısım diyorum.

Motosikleti
    Grand Eagle 250
    xeros, Altan motorda karşılaştık tanıştık biraderle, orada bir tur bindim.

arkadaşlar, canlar, yol-daşlar, eger otobana sıkça girip cıkıyorsanız ve motordan kolay kolay inmemek gibi bir rahatsızlıgınız varsa ÖN CAM TAKTIRIN!!!

ön camı yaptırdığımdan beri inanılmaz rahat ettim ve hız kesme gibi bir durumu yok. biraz evvel gelirken, motorumda şimdiye kadar gördüğüm en yüksek hıza çıktım, 130km yaptım otobanda. rüzgar ve trafik olmasa devam edecektim ama durdum 1-2 km sonra.

cinedev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Aman dostum, bu ebatta bir motorla 100un ustune fazla cikmamaya calis. Hele ruzgarda hem bu yollarda...

locco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway Sl 150
    arkadaşlar ben sl 150 kullanıyorum.ve masai cok dikkatimi çekior.size bir sorum olucak yakıt sarfiyatı ne durumda?
    masainin ikizi olan seyhan 250 c de yakıt sarfiyatı inanılamz fazlaymış duyduguma göre masai de de böylemi?

Ben su ana kadar 100Kmde 3.5 Lt den fazla yakmadim. Ama 100Km hizin ustune pek cikmiyorum ve devirlerine ozen gostererek kullaniyorum.

Motosikleti
    Grand Eagle 250
    cinedev, anlık şeylerdi dediğim gibi.

Daha dun benzin aldım ve adamlara depoya 2 lt fazladan hava basmışsınız, bi de para istiosunuz diye veryansın ettim. ama sonra fark ettim ki bizim tank epey büyükmüş

Masai Grand Eagle namdar FYM 250 motosiklet bir depo benzin (14lt) ile 350 km yol yapar. birebir denenmiş hatta yolda bile kalındığı için net bilgiye sahibimdir.

Cinedev, söylemiştin ya hadi toplayalım Masai'cileri buluşalım. çok fazla kişi olmayacaktır ama yine de tanışmış oluruz.

Yer ve zaman söylesin herkes!

bu arada RR Class serisinin T Gidonuna kafayı taktım. gidip gorecem yakından, güzelce uygulayabilirsem bizim taytay canavar görünecek eminim :D

ben de yakıt olarak km. başı 85 - 95 ykr arası tükettiğini söyleyebilirim.

gabe ön camın fotograflarını koymayacak mısın? malum biz ankaradayız gelip görmek mümkün olur mu bilmiyorum

buluşma işi ciddileşirse bir haftasonu işten fırsat bulup ist.e kacabilirim
    -------------------------------------------------------------------------------
    999 km.de bıraktım motoru heheh

Motosikleti
    Grand Eagle 250
    R3N, valla fotograf makinesini bulamadım. şirkette olabilir, yarın çekip koyarım.

Motosikleti
    GRAND EAGLE 250
    arkadaşlar bu buluşma işini ehliyeti aldıktan sonraya bırakırsanız ben de aranıza katılabilirim.Yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim geçen akşam yakalandım gece saat 00:30 da.Hem de çevirme yokken arkamdan gelen polis arabası durdurdu Büyükçekmece'de.Neyse biraz dil döküp sıyırabildim Ruhsatı polis geri verirken Ehliyeti alana kadar trafiğe çıkarsam Allah bildiği gibi yapsın dedim çok tırstım valla.Pazar günü sınav var sınavdan sonra da 1 hafta içinde alırsak 2 hafta daha erteleyelim derim ya da en azından o tarihlerde yine bieyler ayarlayabiliriz.

Motosikleti
    Grand Eagle 250
    ancak o tarihe olur zaten de Ramazan geliyor, nasıl yapacaz? neyse sen al ehliyetini de sagsalım bız sonra bulussak da olur

Motosikleti
    GRAND EAGLE 250
    Gabe T gidona kafayı taktın sen ama bana sorarsan bizim düldülün en güzel yeri gidonu zaten.Yanlış anlama zevkler tartışılmaz tabi ki ama oturuş pozisyonu ile gidonu tutuş şekli birbirini mükemmel tamamlıyor bence.Kendimi bildim bileli cruiser hastasıyım ve yine kendimi bildim bileli T gidonu sevmem ama taktır bakalım resimlerini de bir koy hem camı da görmüş oluruz bu arada.Ben de depo üstünü deri kaplamak konusunda takıntı yaptım.Açıkta kalan yerlere de hafiften küçük bir air-brush yakışır diye düşünüyorum.

Satilik Masai

Merhaba Arkadaslar,
    Bildiginiz gibi ben motoru satiliga cikardim. Isler gucler dolayisiyla birkac ay motora binemeyecegim gibi gorunuyor. Etrafinizda Masai almak isteyen varsa daha 5 aylik temiz bir makine, etrafiniza tavsiye etmenizi rica ediyorum.
    Bu hafta sonu hava yagmurlu olacak gibi ama yarin hava durumuna bakip bir bulusma ayarlasak mi Cumartesi ya da Pazar gunu acaba. Kucuk bir tur atariz bir eyrlerde otururuz belki.

Motosikleti
    GRAND EAGLE 250
    Pazar sabahı ehliyet sınavına giriyorum.Öğleden sonra çok uzaklara gitmemek kaydıyla mesela büyükçekmece tarafları olursa gelebilirim ben.Sınava girmiş olsam da ehliyet henüz elime geçmediği için son anda enselenmek istemem.Hava iyi olacaksa eğer uymaya çalışırım.

Motosikleti
    Grand Eagle 250
    sabah çok büyük bir kaza atlattım ve daha öncekilerden farklı olarak bu defa yapabileceğim fazla bir şey yoktu!

"ulan bu herif motoru sürmeyi öğrenemedi!" dediğinizi duyar gibiyim arkadaşlar, bizim motorlardaki lastiklere güvenip bugünlerdeki gibi yağışlı ve ertesindeki nazlı havalarda sakın ola ki yola çıkmayın, özellikle uzun mesafe yapıp kendinizi yormuşken sürmeyin..

motor koruma demiri taktırdığım güne ve mont kask dizlik eldiven setini aldığım zamana dua ettim bugün resmen. ben 20 mt, motor 50mt den fazla sürüklendi, şerit değiştirdik birlikte. tek sebep, yolda artık bir kütle haline gelmiş hafif ıslak bir toprak kütlesinin lastiği kaydırması. motorda herhangi bir hasar yok koruma demiri sayesinde, üstelik benim de üstünden rahatça ayrılmamı sağladı, ayağımın sıkışmasını önledi. arka cebinizde cüzdan taşımayı da ihmal etmeyin, parçalanmış ve çamur içindeki kot'la tüm gün gezdim ama en ufak bir hasarım bile olmadı... hesap edin işte ya...

bu haftasonu buluşmayalım, hava güzelleşsin ben de kendime geleyim ondan sonra yapalım

ha ayrıca akşam karanlığında, berbat bir yolda, yol tamamen araba süren bazı o.çocukları ile tepeleme doluyken 30 km yol yaptım geldim. yollar tamamen kuruyana kadar binmeyi düşünmüyorum motoruma artık tatlı su motorcusuyum yani...

REKLAM ALANI
28. sayfa BirinciBirinci ... 18262728293038 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler