nautilus hayırlı olsun motorun
hosgeldin
nautilus hayırlı olsun motorun
hosgeldin
nautilus hayırlı olsun motorun. Kazasız belasız sür keyif al inşallah ;)
amore,Gabe çok teşekkürler burda olmak büyük zevk inşallah devamı da gelecek, hep beraber katılacağımız gezilerle hayatımıza birazcık renk katarız diye düşünüyorum
arkadaşlar masai hakkında bir kaç sorum olacak frenlerde kitleme olayı oluyormu parçaları pahalımı birde net olarak nekadar yakıt tüketiyor şimdiden tşkkür ederim...
[FONT="Comic Sans MS"][B][I][COLOR="Red"]YORGUNUM YORGUNLUĞUMUN YAŞAMAK GİBİ BİR ANLAMI VAR[/COLOR][/I][/B][/FONT]
rodajdayım, biraz orantısız basıyorum galiba ama ortalama 250-260 km de 30 ytl lik benzin yiyor bu canavar.
Fren kilitleme gibi bir dertle karşılaşmadım. bir defa 80 cıvarında giderken on frenle yavaşlarken fren disk pabuçlarından garip sesler geldi ama sonra duzeldi. tehlike yaratacak bir durum olmadı. yapmıyor diye alabilirsin.
parçaları ucuz mu? diğerlerinin fiyatlarını bilmediğim için kıyaslayamıyorum, ama cok gelmedi bana değiştirdiğim birkaç parçada fiyatlar.
biliyorum çok soru soruyorum ama aklıma gelmişken sorim bu aletin gaz yemesi nasıl sesi güzel mi son olarak kaç görüyo bu alet tşkler
[FONT="Comic Sans MS"][B][I][COLOR="Red"]YORGUNUM YORGUNLUĞUMUN YAŞAMAK GİBİ BİR ANLAMI VAR[/COLOR][/I][/B][/FONT]
gazı kararınca yiyor ama daha önce 650 li lik bir makina kulladıysan orda gazı kapattığında seni arkaya yapıştırmıyor Yaklaşık 250 kilo (sürücü+artçı) dağ tepe bayır çok rahat götürüyor (süspansiyon ayarlarını en serte almadan deneme)
rodajın başlarında motoru zaten çok zorlamıyorsun bende motor yaklaşık 600 den sonra açıldı bende 750 den sonra devirli kullanmaya başladım çok rahat 80 e ulaşıyor 80 100 arasındaki hızlanma ivmen tamamen 80 gelirken kullandığın devire göre değişiyor. Titreşim rodajda iken 80 lerde başlerken bende şu an 90 95 arasında başlıyor.
Yanlız ben biraz kilolu olduğum için (sadece ben bir çok sürücü+artçı ağırlığını yakalıyorumdur ) değerler sizlerde daha tatminkar olabilir. Daha hiç uzun yol yapmadığımdan motorda en çok 100 civarını gördüm.
Ses olarak orjinal sesi modifiye edilmemiş tüm 250 cc motorlara üstün gelir diyebilirim. Gayet tok bir sesi var.
Bu gün akşam saatlerinde motoru aldığım bayiyi aradığımda henüz işlemler tamamlanmamıştı,yarın biteceğini ve teslimedeceğini söyledi.Artık neredeyse kavuşmak üzereyiz.Şafak doğan güneş yani
Daha önce bu işlere hiç girmediğim için konuyla ilgili en ufak bilgim yok.O yüzden bilenler yardımcı olabilirler mi acaba aksesuar konusunda...
Motor çok çıplak öncelikle arka çantaları almak istiyorum ama hem güzel,kaliteli hem de hesaplı nereden alabileceğim hakkında hiç bir fikrim yok birde cc barı biraz daha yüksek ve arkalığı olan bir cc barla değiştirmek gibi bir niyetim var bunu da nerelerde yaptırabileceğim konusunda fikir verebilirseniz sevinirim...
Şimdiden teşekkürler...
nautilus daha önceki sayfalarda benim aldığım aksessuarların resimlerini fiyatlarını ve ulaşabileceğin linklerini bulabilirsin.
Eğer sisybara çanta takmayı düşünüyorsan değiştirmeye gerek kalmıyor (benim resimlerden görebilirsin)
bunun haricinde istanbulda yaşadığın için heralde sirkeci civarlarında veya bir kaç sanayi bölgesini gezerek izmirden çok rahat gerekli ustaları bulabilirsin
------------------------------------------------------------------------
arkadaşlar bağırsaklara yaptırdığım kapak ve airbrush işlemleri tamamlanmış motoruma yarın kavuşacağım çarşamba sabahı 9 da 1000 bakım randevum var.
Bu arada ruhsatlarınızdaki ilk muayene tarihine bakmanızı ve sizlerinkide benimki gibi 1 yıl yazıldıysa en kısa sürede takipçinizi aramınızı öneririm ben yarın sabah takipçiye ruhsatı bırakacağım ve bu hata düzeltilecek (ilk muayene 3 yıl sonra olarak yazılacak) herhangibir ücret ödemeyeceğim.
Birde anadolu sigorta acentasından yaptırmış olduğum kargonun peşin ödediğim halde online müşteri hizmetlerinde hiç ödenmemiş olarak görünmesi ile uğraşacağım
aksesuarlar diğer şehirlerde nerde ve kaça bulunur bilmiyorum ama internette 100 - 150 ytl arası olan admore sahte deri çantalar ankara yiba çarşısında 75 - 110 arası - yine nette en ucuza 20 ytl olarak gördüğüm püsküllü elcikleri 14 ytl ye aldım ben, 35 ytl civarı olan sis farlarını da 20 ytl ye. kısacası netteki fiyatları biraz yüksek buldum ben ama diğer şehirlerde durum ne bilmiyorum. istanbul daha bile ucuz olabilir düşüncesindeyim yinede
selam millet, yeni motorlarina kavusan arkadaslara kazasız keyifli surusler dilerim hayirli olsun.kertenkela gecmis olsun, 10 gunluk bir tatilden sonra tekrar istanbula ve motoruma kavustum cok mutluyum , ilk bakımı yaptırmış bulundum kartaldaki sanayi sitesinde yaptirdık yağ değişmiş kontroller yapılmış bide su vitesle ilgili ufak problemi gidermek icin bişye yapmışlardı neyse toplam 50 YTL verdik çıktık. dun yağmurdan dolayi cikmadim ama bugun hicbişey beni durduramadi ve sabah motorla geldim 500 u gecmişiz bu arada.
Öncelikle herkese allah sabır versin çünkü beni başınıza bela almış bulunuyorsunuz.
Sormak istediğim okada çok soru ve öğrenmem gereken okadar çok şey varki
beni forumdan bile attırabilirsiniz.
Forumu baştan beir okuyorum ve son kritiğe göre masai 250 den anladığım kadarı ile genel olarak memnun herkes.
Peki motora yeni başlayacak 183 boy ve 110 kilo ağırlığındaki bu yarma kardeşinize ne önerirsiniz mali durumum kötü o yüzden kredi kartı ile taksit yapacağım.
masai 250cc lik bir motosiklet olarak gayet iyi bir seçim. fiyatı da uygun. bahsettiğin ölçülerde altında minicik kalmayacağından da emin olabilirsin.
tavsiye ederim, iyi başlangıç
Teşekkür ederim bir yandan diğer markalarada bakıyorum Bir idda ya göre truva ile aynı yapıdalarmış.
Dikkatimi çeken unsur şu. Gerçekden kaliteli markalarda (honda yamaha vs) beygir güçleri eşdeğer hacimlerde çok yüksekde olabiliyor. yada aksine düşük.
Çin olarak baktığımızda genelde beygir güçleri yüksek oluyor(devirleride yüksek ). ama kullananlar pek memnun değil.
soru ise şu. Beygir gücünün yüksek olması motorun son sınır olarak zorlanmasına
mı neden oluyor ? Demek isteiğim aynı cc deki düşük beygirli makin aile yüksek beygirli makina arasında dayanım farkımı başgösterecek ?
yoksa yol yakınken yaylagibi bir scooter mı alsam ? ufff çok karışık.
arkadaşlar ben çok merak ediyorum ama sanmayınki hız meraklısı olduğundan soruyo diye bu alet 130 görürü mü yani çevredeki 250 cc ler bu hıza ulaşıyolarda ondan dolayı soruyorum.cvplarsanız sevinirim tşkler
Ben bir grup surusunde 100u gectim, 1000 km rodaji bittikten sonra rahatca 130 zorlanir bence.
benden daha fazla kullanan arkadaşlar var ama Rodaj suresince dediğin hıza çıkıp motoru zorlamak istemesem bile kamyonlardan kaçabilmek namına helalinden bir 120 gördüm. cok fazla kalmadım o hızda ama daha gidecek gibi görülüyordu. devirli çıkarsan, vites aralıklarını önerilen hızlarda kullanır ve motorun devrini güzelce yukseltirsen 130 a cıkar bu motor. kadran 160 fakat onu gorur mu bilmiyorum.
160 kadranı var zaten, o hıza ulaşmak için rodajı bitirmek lazım ama benim aldığım yerdeki usta 140 ı rahat görceğini söylemişti, yalan mı doğru mu olduğunu görmek için rodajı bitirmek lazım sanırım ,
..............................................
benim boyum 182 kilom 70 , arada babam biniyo onun da boyu aynı ama kilosu 145 biraz amortisörlere söylendi ilk oturduğunda ama 2 kişi binmedikten sonra sorun yaşamadı gerçi daha çok yeni ben moturu alalı. bu alet tabi ki bi honda shadow gibi diil yada bi suzuki kadar, ama bu fiyata alınabilecek motorun en irisi buydu, chooper larda genel olarak beygir gücü cc ye oranla düşük görünür zaten (mesela 1000cc bi racing de beygir 120 civarlarındayken aynı cc bi chooper da yarısı kadar oluyo) bunun özünü hiç senin sorduğun soruyu net cevaplayabilcek kadar araştırmadım ama bunlar için geçen bi terim var ki her bayiide duydum nerdeyse 'torklu makineler bunlar' truva, jinlun, seyhan gibi motorlarla aynı yapıda diil tam olarak ama benziyolar evet. biraz aksesuar farkı var. diğer 3 ünün arka çamurluk tekeri sarıyo bunun daha farklı, yine de sen aklındaki tüm markaları git gör bi.
130 yapar ama bence gereksiz ben tirsiyorum valla 100 u pek gecmiyorum cok rahat 100 110 gorulebiliyor.
140km/h yaptı bu hafta sonu..
üstad bağırsak kapakları konusunda bilgi , döküman beklerim
saygılar..
ttopchu adlı üyeden alıntı
if something sounds to good to be true , it probably is..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)