Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
7. sayfa BirinciBirinci ... 567891757 ... SonuncuSonuncu

Kanuni - Ronny

Motovento
    REKLAM ALANI
    bobora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superlight 2021
    Kendi motorum haksızlık ediyormuşum bugün anladım arkadaşlar
    Bugün arkadaşın tgb marka 125 lik scooterını kullandım sırf benimkiyle karşılaştırabilmek için ki çin malı değil tgb bayada fiyatı var ve arkadaşım ciddi anlamda çok iyi bakar moturuna.
    İlk bindiğimde gazı baya vermeme rağmen gitmediğini fark ettim benim motorda hafif gaz versem bile kendisini ileri atıyor direk belki 150cc olmasından kaynaklanıyor olabilir.
    Daha sonra gazı açtım ve bu seferde acayip yüksek bir ses gelmeye başladı ki benim motorum yanında sıfır ses kalır.
    Motorumunun kontrolü zor sanıyordum o motoru hiç kontrol edemedim gerçi o biraz da alışkanlık meselesi sanırsam.
    Şunu da fark ettim benim motorumun frenleri ciddi anlamda tutumuyor çok çok hafifmiş. Bugün bindiğim motorda frene dokunduğum an zıng diye duruyordu. Ama yavaş yavaş daha iyi tutmaya başlıyor onu fark ettim.

Tabi bu bir ölçüt değil ama cidden motoruma haksızlık etmişim şimdi daha güvenerek kullanıyorum

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Esp Explorer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı bobora adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kendi motorum haksızlık ediyormuşum bugün anladım arkadaşlar
    Bugün arkadaşın tgb marka 125 lik scooterını kullandım sırf benimkiyle karşılaştırabilmek için ki çin malı değil tgb bayada fiyatı var ve arkadaşım ciddi anlamda çok iyi bakar moturuna.
    İlk bindiğimde gazı baya vermeme rağmen gitmediğini fark ettim benim motorda hafif gaz versem bile kendisini ileri atıyor direk belki 150cc olmasından kaynaklanıyor olabilir.
    Daha sonra gazı açtım ve bu seferde acayip yüksek bir ses gelmeye başladı ki benim motorum yanında sıfır ses kalır.
    Motorumunun kontrolü zor sanıyordum o motoru hiç kontrol edemedim gerçi o biraz da alışkanlık meselesi sanırsam.
    Şunu da fark ettim benim motorumun frenleri ciddi anlamda tutumuyor çok çok hafifmiş. Bugün bindiğim motorda frene dokunduğum an zıng diye duruyordu. Ama yavaş yavaş daha iyi tutmaya başlıyor onu fark ettim.

Tabi bu bir ölçüt değil ama cidden motoruma haksızlık etmişim şimdi daha güvenerek kullanıyorum
    Tabi farkli motorlarla karsilastirma yapmak lazim...bende onumuzdeki gunlerde arkadasimin "Salcano"suyla deneme yapacagim...onumuzdeki hafta sali kismetse ilk bakima gidecegim...bakalim neler degisecek? (performans vs.)

Motosikleti
    Superlight 2021
    Bende ilk bakımı merakla bekliyorum o zamana kadar oturmuş olacak motor süspansiyonlar ve frenler iyileşir diye umuyorum..

Bende ilk bakımı merakla bekliyorum o zamana kadar oturmuş olacak motor süspansiyonlar ve frenler iyileşir diye umuyorum..
    ben 700 km civarinda bakima girmis olacagim...sen ne zaman dusunuyorsun?...kitapciginda ilk 800 km bakimi cok onemli diyor...

Motosikleti
    Superlight 2021
    Bana usta 500-800 arası istediğin bir zaman gel dedi. Benim aklımdaki de 600-700km civarı bence gayet iyi düşündüğün kilometre
    800 km re yi geçirmemek gerek cidden çünkü içindeki yağ kalitesiz oluyor ve çok kirleniyormuş..

Motosikleti
    ronny 150
    merhaba arkadaşlar, formu gayet zevkle takip ediyorum,hepsini okudum ve tecrübelerden faydalanmaya çalıştım, henüz plaka işleri bitmedi imza attım ama araya tatil girecek bu nedenle motor haftaya kadar bayide kalacak. burası tamam ama tecrübeli arkadaşlar benim gibi bir motor acemisine yardımcı olursa; kask baktım ama kafam karıştı birsürü model ve fiyat var şöyle şık ve kullanımı pratik bir model önerebilirseniz (online satış yapan firma olsa daha iyi olur birde kaskı aramakla uğraşmayayım.), yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Motosikleti
    Superlight 2021
    Kaskı deneyerek almanı tavsiye ederim. Tam oturması gerekiyor çünkü ama motoru aldığın yer satıyorsa orada bedenini deneyip internetten alabilirsin.

Ben ls2 kullanıyorum gayet şık gözüküyor ve bence sağlam. Araştırarak aldım bende bu kaskı. Yüksek performans ürünü değil ama sonuçta bizlerde scooter kullanıcılarıyız çokta aşırı bir hıza ulaşmıyoruz bence fiyat/perfomans olarak tercih edilebilir.

http://www.motorturkiye.com/ adresinden bulabilirsin ama aynı model varmıdır bilmiyorum.. (şimdi siteye girmeye çalıştım ama bir sorun var sanırsam başka bir yere atıyor)

Motosikleti
    ronny 150

Ben ls2 kullanıyorum gayet şık gözüküyor ve bence sağlam. Araştırarak aldım bende bu kaskı. Yüksek performans ürünü değil ama sonuçta bizlerde scooter kullanıcılarıyız çokta aşırı bir hıza ulaşmıyoruz bence fiyat/perfomans olarak tercih edilebilir.
    baktım fena değil 90 tl fiyat uygun fakat açık kask mı kapalı mı ne dersiniz? Haaa bi de kaskın içinin temizliği nasıl oluyor nede olsa insanın kafası terliyor.....

Motosikleti
    Superlight 2021
    Bence kapalı tercih edilmeli çünkü açık kaskta direk çene açıkta kalıyor ve olası bir kaza durumunda pekte koruyabileceğini düşünmüyorum. Çeneden açılır kasklar var onlarıda kapalı kasklara oranla güvensiz buluyorum.
    Kaskın içinde pedler var bunlar çıkartılabiliyor çok kirlendiğini düşündüğün zaman çıkartıp yıkayabilirsin..

Motosikleti
    KUBA - RAINBOW-100 CUB
    Resimdeki kaskın aynısını kullanıyorum. Çok memnunum. Açık kask tavsiye etmem, korumaz. LS2 içini çıkartıp yıkadım çıt çıt ları var kolayca çıkıyor tertemiz oluyor. Çamaşır makinasında en düşük sıcaklıkta yıkanıyor.
    Motosiklet = Özgürlük

Motosikleti
    ronny 150
    Anlaldım bana da böyle birşey lazım. birde son olarak şunu sorayım A2 vitesli motorla mı yoksa scooter ile mi yapılıyor. sanırım en geç ekimde A2 sınavına gireceğim. paylaşım için teşekkürler.saygılar

Motosikleti
    Superlight 2021
    Alıntı kartakont adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anlaldım bana da böyle birşey lazım. birde son olarak şunu sorayım A2 vitesli motorla mı yoksa scooter ile mi yapılıyor. sanırım en geç ekimde A2 sınavına gireceğim. paylaşım için teşekkürler.saygılar
    Sürücü kursunun hangi motoru varsa o motorla yapılıyor. Genelde kendisine hayrı olmayan scooter motorlar oluyor bunlar

Motosikleti
    KUBA - RAINBOW-100 CUB
    Scooter değil bizim burada vitesli 125 liklerle yapıyorlar.
    Motosiklet = Özgürlük

Motosikleti
    ronny 150
    anladım, galiba önce kurs ile konuşmak lazım, vitesli motorsa onu da öğrenmem gerekecek.......yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

kask konusunda ben acik kask kullaniyorum...nazi miferi tarzinda...Antalya da yaz donemi icin ideal ama diger srkadaslarin dedigi gibi tam koruma saglamaz maalesef...a2 konusunda ise ben 2000 de almistim...direksiyon sinavina scooter ile girmistim...

Motosikleti
    cb125 honda
    selam arkadaslar km 1200 oldu eksoz siparisiverdim yeni eksozum geliyo garantiden değişiyor ısıldar motorda bakıım yaptırılmaz bunu ögrendim onlar yüzünden ekzozum bozuldu firen takılyodu onu yapmak için eksozu söktüler taktıkdan sonra civataları sıkmamıslar civatalar yolda cıkmıs bende fark etmedim eksoz bosda kalınca sallana salana içi döküldü herade acayip kötü bi ses cıkıyor lastik havalarını kontürol etmemisler motor top gibi yolda zıplıyodu ön tekerde 15 arkada 20 hava vardı kitapcıkdada ön 29 arka 32 olması lazım diyo öle yapdım düzeldi

Motosikleti
    Superlight 2021
    arkadaş ben de dün neye uğradığımı şaşırdım lastik havalarını kontrol etmemiştim tam iki katı basınç vardı lastiklerde şok oldum. Ben de süspansiyonlar amma sert diyordum meğersem çoğu lastikten kaynaklanıyormuş.
    Tam her şey mükemmel oldu süper gidiyordu eksoztan ses gelmeye başladı normalde ses yok ancak fazla gaz verince ve zorlanınca eksoztan çok tuaf bir ses geliyor ve motor titriyor. Sanırsam benim eksozta gitti.. en kısa zamanda servise gidicem bakalım.

atillaboz07 aynı şeyler başımıza gelmiş sanırsam

bu arada eksozdaki ses nasıl birşeydi sen de sürekli mi geliyor mu yoksa zorlanınca mı ?

Motosikleti
    cb125 honda
    valla ilk zamanlar ara ara geliyodu zorlayınca dahada belirginlesiyor fazla zaman geçirmeden yeni ekzozunu iste bence bide benim ön çamurluk tekere cok yakın çukura girince lastiğe deyiyor onuda garantiden halledicekler

lastiklerin havasina bende baktirayim...cunku suspansiyon olayindan bende supheleniyorum...zaten bu hafta bakima gidecegim...800 km. bakimi

Motosikleti
    ronny 150
    eksoz sorunu olan arkadaşlar geçmiş olsun umarım başka sorun olmaz, arkadaşlar yarın pazartesi plakam çıkacak (tahminen) ve motoru almaya gideceğim, bu arada şase ve motor numaraları ronny nin neresinde motoru alırken kontrol etmem gerek sanırım.saygılar

REKLAM ALANI
7. sayfa BirinciBirinci ... 567891757 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)