selamlar explorer dogrusu sizin motoru hala kullsniyor olmaniz beni memnun etti. sikintilari olmasina ragmen 13.000 km binmis olmaniz bana moral verdi. ben arka amortisor sertliginden cok rahatsiz oluyorum resmen sirtim agriyor buna cozum bulan arkdas var mi acaba birde frenler..... cozumu olan var mi acaba?
tavsiye edebileceginiz balata markasi var mi? on ve arka ikisinide degistirmelimiyim
Amortisör sertliği için iki kişi önerisi gerçekten işe yarıyor.Fren olayı içinde disk freni için balata olayı ve hidrolik ayarı.Arka kampana fren içinde sertlik ayarı (oradaki vidanın sıkılıp duruma göre gevşetilmesi) işi çözüyor.İyi sürüşler.
mrb arkadaşlar. uzun süre kimse yoktu forumda. benim ronny 5650 kmde şu an. bir sıkıntı yok. arka amortisör olayı bende de var gerçekten sert ama yapacak bişey yok. daha önce fotoda paylaşmıştım önceki sayfalarda var motor stop düğmesini dörtlü sinyal yapmıştım. ama şimdi onu eski haline getirip fotoda gördüğünüz gibi ayrı bir dörtlü sinyal düğmesi taktım. orjinalden bir farkı yok gibi çok güzel oldu
evet dortlu isi guzel olmus. arkadaslar sinyal ve stop lamba arizasi yasan var mi bu led ampullu zimbirtilarin omru ne kadar ki. acaba yedekleri alip saklasak mi. malum bir kac sene sonra bulmak zor olabilir. henuz satis.kanuni.com da satiliyor bu konuda ne dersiniz ... unuttum pardon fren ve amortisor onerileri icin tesekkurler....
---------- Post added at 17:45 ---------- Previous post was at 17:26 ----------
ibrahim kardesimiz dortluyu yaptirdiysaniz kaca yaptilar. siz yaptiysaniz detayli anlatirsaniz bize de yol yontem gostermis olursunuz bizlerde imkanlar ve yetenekler olcusunde kendimiz yapabiliriz belki
şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım ben led ampullerde. dediğin gibi ilerde bozulsa sıkıntı çeker miyiz bilmiyorum.
dörtlüyü kendim yaptım. dörtlü sinyal düğmesi aldım kablosunu çıkma eski bir motosikletten buldum bi şekilde. kablosuyla beraber satılmıyormuş çıkma kablo bulup kestim eski motordan. monte edeceğim yeri belirleyip ona göre dikdörtgen şekilde kaportayı kestim kesme işinde dikkat edin fazla keserseniz geri dönüşü yok ona göre sağ ve sol sinyal düğmesinin kabloları üç tanedir açınca göreceksiniz. her birinden bir hat alıp dörtlü düğmesinin kablolarına bağladım. ve yerine taktım. zor ve karışık görünebilir ama kolaydır aslında. orjinal dörtlü oldu. çünkü orjinalde dörtlüsü olan motorların da sistemi öyle. resimde basit şekilde çizmeye çalıştım devresini bu şekilde çalışır sistemi basitçe
tesekkurler faydali oldu. konsol nasil sokuluyor habgi vidalar sokmesi kolaymi veya dikkat edilmesi gereken hususlar var mi kaportayi hangi yontemle kestiniz. birde ben gps takmak istiyorum aranizda takan varmi en uygun nasil olurilgisi bilgisi ve fikri olan arkadaslar.....haydiiiii
sadece direksiyonun üzerindeki ön kapağı açıyoruz siyah olan kaporta onu açıyoruz 4-5 vida olması lazımdı galiba. söktükten sonra kablolar orda görünür zaten. sinyal düğmesini falan sökmüyoruz ona giden kablodan üstündeki plastik kaplamayı sıyırıp dörtlü kablosunu bağlayın ve bantla yine kapatın kabloları. kaportayı bıçağı ısıtarak kestim. ısıtınca rahat kesiliyor. küçük küçük kesip yavaşça genişlettim yuvayı tam oturmasını sağladım. eğer benim gibi o yere monte edecekseniz yerini tam yerleştirdiğim gibi yapmalısınız. eğer biraz daha sola yaparsanız direksiyon demiri var düğmeyi takınca ona çarpar girmez. yerini tam ayarlayın yani
Sağlam olmuş İbrahim.Eline sağlık.Yedek parça konusunda sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum.Çoğu motorun parçası bize de uyuyor.Kartakont ben şu ana kadar led sorunu yaşamadım.Ama motoru yıkarken çok tazikli su ile yıkamamanı öneririm.Çünkü müşürler paslanma yapıp fren lambasının yanmamasına neden olabiliyor.
tamamdir arkadaslar oneriler icin tesekkurler bu arada explorer kardesimiz lastikleri degistirdiniz mi yoksa 13.000 kn yol yapabildiniz mi degistiyse hangi marka ve desen tercih edilmeli...
asinma var mi
gayet iyi gorunuyorlar.. fotolar icin tsk. ....... arkadaslar sinyal verdikten sonra bazen acik unutuyorum bu nedenle sesli uyari dusunuyorum. bugun sitelerde biraz dolastim sinyal kablosuna buzzer denilen bir parca eklenerek sesli uyari saglanabiliyormus. bayramdan sonra bu konu ve gps montaji ile ilgilenmeyi planliyorum. aranizda buna benzer bir uygulama yapsn varsa paylasirsa bizlerde bilgileniriz iyi olur.....
---------- Post added at 20:38 ---------- Previous post was at 20:34 ----------
http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...yapmaktan.html
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/20627-sinyale-buzzer-ekleme-yaptim-oldu.html
evet modifiye etmek laxim mesela gps takmak icin bacak aramixa brnzin deposu takirmak gibi keh keh keh ( biraz espri olsun diye yadim )
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)