evet arkadaşlar eksozu takıp denedim iki gün oldu gayet başarı bir eksoz 100 km yol yaptım bir sorun cıkmadı şu ana kadar fakat bir sorun var arka lastik yerindeki bağlantı noktasi denk gelmiyor eksoz daki vida yatagı bağlantık noktasından 10 cm aşağıda kalıyor ufak bir parça ile ek yaparak onuda halletim
Bi sorun çıkarmaz o kadarcık farklılık, egzozu asıl taşıyan bağlantı üst kulak bağlantısı zaten, bu arada umarım egzozu değiştirirken yeni conta koymuşsunuzdur, egzoz contası zamanla eziliyor ve egzozu açınca yenisini takmak gerekiyor yoksa patırtı yapar.
Şu uzun egzoz civatasını mümkünse ters çevirin, çıkıntılı tarafı janta yakın olmasın.
eksozu değiştirirken contasinida değiştirdim yeni conta taktim evet haklsın vidayı ters cevirdim gerçi janta fazla yakın deiğldi ama ne olur ne olmaz ters çevirdim çamur sıçratma olayını nasıl çöze bilirim çok fena bir şekilde çamur sıcratıyor arkadaki oturan kişinin arkası çamurdan gözükmüyorr
Bende canta var işe yarıyor gibi.Ama çanta feci batıyor bilgin olsun ;)
yardımın için sağol servise gidince söyliyecem
arkadaslar bugun fark ettimki ruhsata sürücü dahil kolduk sayısı 5 yazıyor bu ne anlama geliyor
Slm arkadaşlar uzun zaman oldu,görüşmeyeli ama halen bıraktıgım gibi bulmak memnun etti beni Arkadaşlar araba aldıgım için kask,eldiven ve disk kilite ihtiyacım kalmadı.İhtiyacı olan varsa çok uygun fiyata vericem. Normalde kaskı :65 eldiveni:20 disk kiliti:35 almıştım.Hepside az kullanıldı.Ben hepsini 60 tlye vericem.İhtiyacı olan varsa bana ulaşsın. Resimlerde görüldüğü gibidir.
disk kiliti alarımlımı?
Evet çetin disk kilitte alarm var.
Garantiden 2. egzozumuzu da bugün taktirdik.Son zamanlarda disk frenini kullandigimda motor yalpaliyordu.Disk te yamukluk cikti.Simdi garantiden onu bekleyecegiz.Yamukluk ilk bakımda gittigim serikteki servis in gozden kacirdigi gevsek balata vidasi ve sonucunda yolda tek vida ile duran balata.bu da 40-50 km yolu bu sekilde donmek zorunda kalmam.diskte %5-10 luk yamulma olusturmus.
yarın motoru 2500 bakımına götürecem. neler yaptı bakımdan sonra sonra yazarım. km göstergesi olayını daha önce gidip sordum ben 70'ten fazla çıkartamadım ben. servise gitmiştim kendisi bindi baktı 85 gösteriyor sorun yok dedi ama ben o kadar bir türlü çıkartamadım. muhakkak sorun var diyorum başka ronnylerde deneyecem 85 i geçiyorsa bakıma gelince sana yeni gösterge isteyecez dedi. yarın bakacaz ne yapacağımızı
bugün 2500 bakımını yaptırdım. motosiklette bir sıkıntı yoktu. gevşek vida varsa onları sıktı hava filtresi ve yağ değiştirildi. gösterge olayı ise diğer ronnyler de öyledir dedi düz yol olmadan devrini iyi alamadan yükselmez dedi. tamam öyle olsun peki dedim yapacak bir şey yok. yağ, hava filtresi ve el işçiliği olarak 35 tl ödedim
Ucuza çıkmışsın Gerçi debrijay vs. motoru açıp yağlamadı sanırım.
hayır yağlamadı. 3. servis bakımı oluyor bu ama hiç motoru açmadı daha
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:05 ----------
ama servisin bana ilginç bir teklifi oldu bakıma gitmek için her zaman motoru ilçeye götürmek zorundayım. midyat'ın bir beldesinde oturuyorum ben ilçe uzak bizden. servis dedi ki motorun çok ciddi bir sıkıntısı yoksa istiyorsan getirme orda kendin gerekli vida sıkmaları yap, hava filtresini temizlemeyi ihmal etme ve yağı değiştir düzenli olarak. km'si dolunca bana haber ver ben bakım yapılışını kabul eder girerim bilgilerini dedi. ama istiyorsan da getir benim için farketmez dedi. bakımını kendim yapıp az da olsa bakım ücreti ve yoldan kar edebilirim. servise düzenli olarak danışırım bakım konusunda ilçeye motorla denk gelsem de o yapsın bakımı sorun değil
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)