Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
35. sayfa BirinciBirinci ... 25333435363745 ... SonuncuSonuncu

Kanuni - Ronny

REKLAM ALANI
    Esp Explorer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı asot adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @esp valla çok teşekkürler, üşenmeyip resim çekmişsin forum da olmasa valla, derdimizi anlatacak kimse yok.

@mad bu arada detaylı olan benzin kapağı değil , kapaktaki delik bilgileriniz için yine teşekkürler...

Bir de aklıma gelmişken bizim motorda ön tarafa küçük spor görünümlü bir rüzgar kesici cam takılabilir mi? hiç araştıran var mı?
    Ne demek Ronny kardesligi.@asot benzin kapagını degistir bence delik acmak son care olsun.Cunku sorun depo kapagındaki lastigin gorevini tam yapmamasi yani havayi iletmemesi.Cam olayi hakkında arastirmam yok acikcasi.Ben ruzgar olayini full kask ve saglam motor mont ile cözdüm ;) @mad bilir.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    asot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 700
    eyv. sagolasın. benim motor 1600 km.ye geldi, 1500 bakımını geçirdim, haftasonu götürücem o esnada bir müdahale ettiricem.

Bu arada Esp motoru erken kaldırmışsın.. Benim 12 ay boyunca binmek gibi bir planım var. Karlı buzlu, yağmurlu birkaç gün hariç..

Evet okan abi full donanımlı geziyor motorla .) Bu arada bugün egzozu degiştirdim arkadaşlar,ayrıca birde motor eldiveni aldım.Havalar sogudu ellerim üşüyor

Motosikleti
    ronny 150
    Merhaba arkadaşlar, ilk Ronny cilerden biri olarak tekrar merhaba. Uzun süre yoktum ve motora da sadece 1000 km binebildim, bilginize sunmak istediklerim var 1- Öncelikle hiçbir arıza yaşamadım 2- motorum siyah renkte olduğu ve önden bakınca hiç akıcı görünmediği için kafamın tası attı ve ön paneli komple söküp panel içindeki plastik ızgaraları da söktüm ve parlak sprey boya ile laciverte boyadım önden bakınca çift renk motora biraz hareket getirdi (tavsiye etmem baya uğraştım)3- yanlardaki büyük kanuni yazılarının üzerine ve şanzumanın üzerindeki Kanuni yazısına bant cektim, ayrıca ön paneldeki kanuni armasını da bantladım ve görünmez yaptım. Şimdi soracaksınız neden? Çünkü en son benzinciye gittiğimde tanımadığım biri geldi ve uzaktan üff abi ne güzel motor falan derken bu ne abi diye sordu. Bende gayet samimi olarak Kanuni Ronny falan diye anlatmaya başlayınca adamın suratı değişti ve vaybeee diyen adam 2saniye sonra, Kanuni mi!!? dedikten sonra aşağılar bir ifadeyle suratıma bakınca acayip sinirlendim. Gittim yazıları bantladım. Hiç bir kompleksim yok ama buna çok kızdım..ve artık motorun markası yok soranlara Kanada malı diyorum aval aval bakıp gidiyorlar..4- motoru sezon bittiği için depoyu fulleyip içine benzinin nemini alan (water treatment) benzin katkısı koyarak branda çektim, ayrıca tavsiye üzerine aküyü söktüm ve egzostun krom kısmıne ve içine (gaz çıkışı olan yerden) bol miktarda ve ayrıca fren disklerine az miktarda olmak şartıyla paslanmaya karşı WD40 sıktım.5- bu arada ön paneli söktüğümde frenlerin hidrolik olmadığını fark ettim yani telli yani bisiklet freni prensibi yani bu frenler asla tutmaz AMA olsun ben yinede bu motoru seviyorum.
    Önümüzdeki sezon lastikleri değiştirip michlene takmayı planlıyorum benim lastik ölçülerim 130/70-12 tanesi 125 TL. hepinize saygılar forumdan epey koptum eski ve yeni arkadaşlara selamlar. Kartakont

ronnytechno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache 150 2013 Yeşil-Siyah
    Alıntı kartakont adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar, ilk Ronny cilerden biri olarak tekrar merhaba. Uzun süre yoktum ve motora da sadece 1000 km binebildim, bilginize sunmak istediklerim var 1- Öncelikle hiçbir arıza yaşamadım 2- motorum siyah renkte olduğu ve önden bakınca hiç akıcı görünmediği için kafamın tası attı ve ön paneli komple söküp panel içindeki plastik ızgaraları da söktüm ve parlak sprey boya ile laciverte boyadım önden bakınca çift renk motora biraz hareket getirdi (tavsiye etmem baya uğraştım)3- yanlardaki büyük kanuni yazılarının üzerine ve şanzumanın üzerindeki Kanuni yazısına bant cektim, ayrıca ön paneldeki kanuni armasını da bantladım ve görünmez yaptım. Şimdi soracaksınız neden? Çünkü en son benzinciye gittiğimde tanımadığım biri geldi ve uzaktan üff abi ne güzel motor falan derken bu ne abi diye sordu. Bende gayet samimi olarak Kanuni Ronny falan diye anlatmaya başlayınca adamın suratı değişti ve vaybeee diyen adam 2saniye sonra, Kanuni mi!!? dedikten sonra aşağılar bir ifadeyle suratıma bakınca acayip sinirlendim. Gittim yazıları bantladım. Hiç bir kompleksim yok ama buna çok kızdım..ve artık motorun markası yok soranlara Kanada malı diyorum aval aval bakıp gidiyorlar..4- motoru sezon bittiği için depoyu fulleyip içine benzinin nemini alan (water treatment) benzin katkısı koyarak branda çektim, ayrıca tavsiye üzerine aküyü söktüm ve egzostun krom kısmıne ve içine (gaz çıkışı olan yerden) bol miktarda ve ayrıca fren disklerine az miktarda olmak şartıyla paslanmaya karşı WD40 sıktım.5- bu arada ön paneli söktüğümde frenlerin hidrolik olmadığını fark ettim yani telli yani bisiklet freni prensibi yani bu frenler asla tutmaz AMA olsun ben yinede bu motoru seviyorum.
    Önümüzdeki sezon lastikleri değiştirip michlene takmayı planlıyorum benim lastik ölçülerim 130/70-12 tanesi 125 TL. hepinize saygılar forumdan epey koptum eski ve yeni arkadaşlara selamlar. Kartakont

benimde ronny siyah bılıosunuz.. ön paneldekı kanuni logosunu ben ilk aldığım gun çıkarmıstım alt çıtalardakıler ise hala duruyo zaten bi sıkıntı yok .. aynı zamanlarda falan almıştık sanırım motoru benım 5000 km yi geçti sen fazla kulanmamışsın sanırım :D su motorun son halını bı foto cekip bızımle paylasırsan sevinirim tesekkurler...

---------- Post added at 23:10 ---------- Previous post was at 23:08 ----------

Alıntı madphantom adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu arada benim egzoz gelmiş yarın taktırıcam birde eldiven alıcam.Havalar sogudu eldiven şart oldu.
    ben de gecen ay almıstım çok faydası oluyor tüm ronnycilere tavsiye ederim .. eldiven maske ve kask .. yaşasın ronny kardeşlişği :D

Motosikleti
    ronny 150
    motor yazlıkta. doğrudur fazla binemiyorum, gidince fotoğrafını çekerim. saygılar....

Alıntı asot adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eyv. sagolasın. benim motor 1600 km.ye geldi, 1500 bakımını geçirdim, haftasonu götürücem o esnada bir müdahale ettiricem.

Bu arada Esp motoru erken kaldırmışsın.. Benim 12 ay boyunca binmek gibi bir planım var. Karlı buzlu, yağmurlu birkaç gün hariç..
    Motoru kaldirmadim ara verdim.sezon kapandi bende izmir e geldimmotorla gelmek yemedi.burasi antalya gibi degil.park ve emniyet sorunlari...@kartakont hosgeldin.ilk 1000 km de bende bariz buyuk bir problem yasamamistim.umarim sonrasinda sen de yasamazsin.fotolari bekliyoruz.

Motosikleti
    tracer 700
    @kartakont yazdıklarını okurken baya güldüm ve aynı hisleri yaşıyorum, kompleks olayı değil, gidilir en babası da alınır, tercih meselesi.. benim ronny de siyah.. seninkine benzer bir olay yaşamasam da, ben aldığımın ilk günleri alt yanlardaki büyük kanuni yazılarını komple söktüm.. Bence zaten fabrikadan çıkarken buna dikkat edip her bir köşesine kocaman puntolarla kanuni yazmalarına gerek yok, sonuçta bir ducati değil.. Sonra sökmek çok uğraştırıyor, bir de hafif izler kaldı.. Senin motordaki ön paneli çok merak ettim, çift renk diye bahetmişsin.

Benim motor da ilk halinden sonra baya bir değişim geçirdi şu anda, jant kenarlarını siyaha boyadım, komple siyah oldu. motorun üzerindeki kanuni yazısının olduğu yuvarlak kısmı da siyaha boyadım, motor şimdi gözüme daha hoş görünüyor.. bir de egzosun dışındaki koruyucu metal parçaya karbon fiber kaplama fikri var ama uğraşamadım..

netice olarak ben de bu motoru seviyorum, şekli çok çok iyi, vespa gibi kız motoru değil ve birçok yamuk çin motorunun tipine sahip değil ve bu paranın sonuna kadar karşılığıdır.

şimdilik bu kadar..

Motosikleti
    tracer 700
    hangi marka olduğu artık pek belli değil, orjinal bir şey oldu

Bunlarda benden olsun arkadaşlar .) Kazasız belasız sürüşler dilerim hepinize

Ronny marka olmus model 150 )

Motosikleti
    asot göğüs panelındekı beyaz şeritler aslında güzel duruyordu onları sökmesen daha iyi olurmuş sanırım onun haricinde gayet hoş durmuş.. birde arkadaşlar sizin motorların lastikleri değişik ya...

Motosikleti
    ronny 150
    Selamlar, Asot kardeşimiz de motoru Kanada malı yapmış hayırlı olsun....Mad kardeşimizin de çamurluk çıkartması gayet hoş olmuş...........hepimize hayırlı sürüşler, saygılar.

Alıntı ronnytechno adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    asot göğüs panelındekı beyaz şeritler aslında güzel duruyordu onları sökmesen daha iyi olurmuş sanırım onun haricinde gayet hoş durmuş.. birde arkadaşlar sizin motorların lastikleri değişik ya...
    evet onlarin lastikler değişik.hem sekil olarak hemde incelik olarak.@mad le serviste denk geldigimizde inceleme firsatimiz olmustu.

Motosikleti
    tracer 700
    beyler yorumlar için teşekkürler, motoru(jantları) gece bir anlık gazla 40 dk. da filan boyadım, parlak siyah sprey boyayla üzerinde çok uğraşmadım.. Bence fena durmadı cruise motor sahibi birkaç eleman da, custom scooter olmuş dedi.. kanada yapımı.

Bu arada bugün 1500 bakımını biraz geciktirerek 1750 km.de girdim, bujiler,yağlar,temizlik vs. 30 tl verdim.. Diğer bakım 2500 km.de yapılacakmış. Yaz kış binmeye devam edicem..Çünkü yolculuk bunlarla baya keyifli.

Lastikler değişik mi bilmiyorum ama yol mıcırlı vs. ise frenleme olayı da çok sakat direk yalpalıyor, yağmurda sürüşü hiç anlatmak bile istemiyorum. Buzda dans gibi, ama asfalt performansı iyi herhangi bir kayma vb. tehlike yaşamadım. Bir de gaza gelip, cross motor hesabı geçen hafta dağa çıktım, ufak dereleri aşarak, herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Motor bu anlamda gayet dengeli.

Motosikleti
    ronny 150
    Alıntı Esp Explorer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet onlarin lastikler değişik.hem sekil olarak hemde incelik olarak.@mad le serviste denk geldigimizde inceleme firsatimiz olmustu.
    sonradan çıkan motorların jant ölçüleri farklı mı? benimki 130/70-12 sonradan çıkanların ölçüsünü bildirebilirseniz çok memnun olurum. Ölçü değiştiyse nedeni nedir acaba?

Motosikleti
    ölçüyü bilmiyırum ama benim motorun lastikleri yukardakı fotolardakılerden daha kalın sanki..

ben ancak antalyaya donunce kitapcigindan bakip soyleyebilirim.

Motosikleti
    cb125 honda
    slm arkadaslar evet ilk alanların lastikleri kalın 130/75/12 ve 8900 km deyim antalyada havalar güzel ben hala kullanıyorum motoru su ruhsatı bi değiştirebilsem hemen satcam hala kararlıyım satmakda
    bu arada son gelen ekzoz saglam çıkdı

Motosikleti
    tracer 700
    siz siz olun bu motoru tazyikli suyla yıkatmayın, köpüklü ve tazyikli su ile yıkattım ilk defa, motor kendinden geçti, son gazda kesiklik yapmaya başladı, ilk çalıştırma yaklaşık 2-3 dk. uğraştırıyor. Yolda da olmadık yerde birkaç defa stop etti, hep kirli kalsa iyiymiş, boş bir zamanda servise götürücem, bilen var mı neresine su kaçmış olabilir, kesintili gaz yemesine ne sebep olabilir? karbüratör, filtre vs?

35. sayfa BirinciBirinci ... 25333435363745 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)