Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
34. sayfa BirinciBirinci ... 24323334353644 ... SonuncuSonuncu

Kanuni - Ronny

REKLAM ALANI
    Esp Explorer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı madphantom adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Asot yok biraz önce indim motorun yanına gözümün önünde farketmedigim parçaymış kulak lastiklerin ikisinide gördüm.Yerinde duruyor olması sevindirdi:DBu arada büyük civatalar tutuyor.Kolay kolay birşey olmaz.Ama yinede dikkatli olmak lazım.Bunun kopma oranı şöyle birşey ön lastigin yerinden çıkıp gitmesi gibi bir ihtimal.Yani ön lastigi tutan cıvata ile aynı boyutta 2 adet cıvata tutuyor.
    Şu 5000 km bakımında herşeyi bir gözden gecirteceğim.P.tesi son kez motoru calistiracagim.Depoyu full leyip koridorda branda altinda birakacagim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı Esp Explorer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şu 5000 km bakımında herşeyi bir gözden gecirteceğim.P.tesi son kez motoru calistiracagim.Depoyu full leyip koridorda branda altinda birakacagim.
    Depoyu niye fulleyeceksinki okan abi zaten içindeki benzin senin yoklugunda uçacak ,Acaba özel bir sebebimi var???

Depoyu bos birakma diyorlar.Antalya sartlarinda karincalanma yapabilirmis.2 ay maksimum ne kadar ucabilir ki?

Motosikleti
    cb125 honda
    arkadaslar yanlıs fotorafa bakıyosunuz motor kulagı motor sasesinde değil bloga baglı yani blokla bitisik bir parca iç tarafında lastik var o lastik bozuluyo arkadaslar

Abi ne alaka yanlış foto kuralkanın sayfasındaki resim bu kanuni ronny kulak die geçen tek parçasıda o resimde gördügün 4 numaraki ben birebir takip ettim baktım gördügüm parça Şaseyle tabikide birleşik degil ama şasenin hemen altında gözüküyor.Lastigin biri görünürde diğeri daha içeride

Motosikleti
    cb125 honda
    iyide arkadasım motor kulagı öle küçük bir parça değil anlatmak isdedğimi anlamadın sen kompile bloga baglı bir parça öle olmus olsa fotodaki gibi ben niye motor blogunu değiştirteyimki motorun hem sagda hemsolda var

Abi zaten ufak degil parça biraz resimde ufak gözükmüş yoksa o ortalama 5 kg ağırlıgında sağlam demir, 2 vida ve iki lastigi olan bir parça
    parçanın büyüklügüde ortalama 40 cm

ronnytechno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache 150 2013 Yeşil-Siyah
    bu motorda motor takozu denılen şey bu resımdekı değil .. alumınyum dökme motor bloğunu olusturan bi yere monteli lastık siyah bı takoz ufak bişey .. o arıza yapıo ... resımdekı demır parca ya zaten bişey olmaz rahat olun :D

evet dogru motor takozu o degil o motor kulagı bizde motor kulagından bahsediyoruz sen yanlış anladın galiba ayrıca motor kulagı demir aliminyum degil en azından bende degil

ronnytechno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache 150 2013 Yeşil-Siyah
    dostum bı öncekı sayfada motorun duz yolda yalpa yapmasından bahsetmişler.. ben ona hıtafen motor takozunun olduğunu anlattım. arıza yapan zaten her zaman motor takozudur yanı lastık pazrca ... bu zaten bı sarf malzemesıdır bellı aralıklarla değişir... kayış , lastik , yağ , v.s gbi...

Alıntı ronnytechno adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum bı öncekı sayfada motorun duz yolda yalpa yapmasından bahsetmişler.. ben ona hıtafen motor takozunun olduğunu anlattım. arıza yapan zaten her zaman motor takozudur yanı lastık pazrca ... bu zaten bı sarf malzemesıdır bellı aralıklarla değişir... kayış , lastik , yağ , v.s gbi...
    K.bakma o zaman keşke alıntı ile cevaplayı seçseydin

Evet arkadaşlar.7 Kasım günü motoruma son kez binip kış dönemini geçireceği mekanına çektim.İşte o kareler...

asot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 700
    arkadaşlar benim motor bazen istop eder oluyo, depo kapağından mı anlamadım. servise sordum, bunlarda öyle bir sorun yok dediler. kafam karıştı. Sizdeki değişen depo kapağının bir resmi var mı? Benimkinde delik filan yok. yardımcı olursanız sevinirim. günde şehiriçi 60 km. civarı yol yapıyorum, nadiren de olsa bu sorunla karşılaşıyorum.

Fotoğrafı yok ama benzin alirken açılan kapak işte.Servise söyle ellerinde kesin vardir.Yada satın aldığın yere söyle eldeki başka motorla degiştirsinler.Sorun çözülür.

Motosikleti
    tracer 700
    esp teşekkürler bilgi için, servise sorucam da en azından resim olsa, buna göre tarif etmek isterdim, çünkü servise söylediğimde anlamaza yattılar. O zaman benim anladığım, depo kapağında bir delik gibi bir şey olacak diyorsunuz.

Aynen öyle asot benzin kapagında delik olacak,motor ugraşıpta çalıştıramazsan benzin kapagını aç hava alsın biraz sonra kapat çalışır depo kapagına delik açtırmayı unutmaki fazla büyük olmasın.İgne ucundan biraz fazla olsa yeter

Fotografin en sol tarafindaki altin rengindeki kapak.

Okan abi benzin kapagını bile bu kadar detaylı anlatman beni güldürdü vallaha

Motosikleti
    tracer 700
    @esp valla çok teşekkürler, üşenmeyip resim çekmişsin forum da olmasa valla, derdimizi anlatacak kimse yok.

@mad bu arada detaylı olan benzin kapağı değil , kapaktaki delik bilgileriniz için yine teşekkürler...

Bir de aklıma gelmişken bizim motorda ön tarafa küçük spor görünümlü bir rüzgar kesici cam takılabilir mi? hiç araştıran var mı?

Bu arada benim egzoz gelmiş yarın taktırıcam birde eldiven alıcam.Havalar sogudu eldiven şart oldu.

34. sayfa BirinciBirinci ... 24323334353644 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)