Gormek lazim.Dinlemek lazim
normalde apartman girişine koyuyorum ama acil denizli ye dönmem gerekti...kapalı garaj var anahtarı yok bende kapının önüne kadar içeri koydum evin içine koycaktım ama benzin kokmasın diye kapıda bıraktım
ben yaptım siz yapmayın diye söylüyorum bundan bi 2 ay kadar önce falan öyle egzos alıp taktırdım şehir içinde falan gayet hoş bi ses verio fakat uzun yolda kulak yapıo.. zamanla alışılabiyo fakat sorun ses değil .. çok fazla yakıt tüketmeye başlıyo .. neredeyse normal bi şahın doğan kadar yakıyo denılebılır... o yuzden 2-3 hafta kadar kullandıktan sonra cıkartıp tekrar orıjınalını taktırdım ... bana mı öyle geldı bılmıyorum ama o egzosla sankı bıraz daha serileşmişti motor .. ama tavsiye etmem çok fazla yakıyo .. bide sanırsam yasakmış galıba polıs durdurduğunda sorun olabılır...
---------- Post added at 23:57 ---------- Previous post was at 23:55 ----------
benim ronny nın aynısı ama bunun lastikleri değişik ...
Hadi buyrun buradan yakın.Egzoz degistirme iside bulmaca gibi desenize.
ronnytechno şahin doğan kadar yakar oldu demişsin, bir depo ile kaç km. gittin bahsettiğin egzosla? çünkü bu motor benzinli bir arabadan geçtikten sonra bedavaya geziyormuşsun hissi verse de aslında çok da az yakmıyor. 3,4 lt 100km. de tüketimi var, allahtan bu değerden yukarıya çıkmıyor. Bilmekte fayda var, yeni çıkan vw polo bluemotion araç da 3,4 lt tüketiyor, üstelik dizel.
bu arada farı servise sordum 12-34 diye bişey söyledi netten baktım yok böyle bişey...ALLAH RIZASI için biri farın h4 mü h7 mi ne oldugunu söylesin :(
mail attım az önce explorer bakalım artık..
İyi güzel mail atmışsında bende egzozlar için atmıştım 1 hafta oldu daha cevap gelmedi
---------- Post added at 13:26 ---------- Previous post was at 13:24 ----------
Bu arada arkadaşlar dün bir boş yol buldum uzunca bir yol basabildigim kadar bastım.Yine en fazla 90 ı gördüm.Explorer dedigin gibi 70 geçince motor sallanmaya başlıyor:D. Bu arada benim km 2525 de
Yok expo sen demiştinde motor hızlanınca 70 i geçince direksiyon titremeye başlıyor die o yüzden dedim.
Hımm anladım ama öyle konuştuk die aklımda kalmış.Bu arada explorer sen nasıl açtın motoru o şekilde bu rodaj dönemi millettte nasıl geçiyor merak ediyorum doğrusu
Bende aynı şekilde ilk 400 km hep 40-50 yaptım.Dikkatli kullandım.Çogunlukla PO dan aldım benzini ama artık shelle döndüm:D iLK BAKImı 420 de yaptırdım.Neyse ya daha zamanla açılır artık yapcak birşey yok.Şuanda 2560 da ve en fazla 90 yapabildim.Explorer birgün haberleşelim antalyaya geldiginde boş yolda basalım.Acaba benim ibredemi bir hata var.Onu kontrol etmek istiyorum.
benim 80 km.yi geçince biraz sarsıntı yapıyor. Sarsıntı da yolda hiç pürüz bozukluk olmamasına rağmen sanki hafif dalgalanmış asfaltta gider gibi. Genelde max. zaten 80 yapıyorum. Motoru ben de iyi açtığımı düşünüyorum, her ne kadar servisteki ustaya sorduğum; ilk aldığımda max. kaç km yapayım ? sorusuna, fark etmez istediğin kadar bas demiş olsa da, ben ilk 500 km. 40-50 yi geçmedim.
Benzini ben de tavsiyenize uyup shell'den alıyorum sürekli. İlk günler yaşadığım istop etme problemi artık yok. Egzosumdaki ses 30-40 km.de başlıyor, hızı yükselttikçe motorun gürültüsünden pek bir şey duymaz oluyorum.
Dün başıma gelen bir olay da, kontak anahtarını dalgınlığma gelip selenin altında bıraktım ve öylece kitledim. Eyvah filan derken, biraz seleyi zorlayarak aralık yaptım, kız arkadaşım eli ince olduğundan kontağı alabildi. Allahtan kanuni o seleyi çok sağlam yapmamış
Arkadaşlar şehiriçi bir depo ile ortalama kaç km. gidiyorsunuz?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)