Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
29. sayfa BirinciBirinci ... 19272829303139 ... SonuncuSonuncu

Kanuni - Ronny

REKLAM ALANI
    Esp Explorer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı madphantom adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eyvallah abi herkes paylaşıyor bir tanede ben ekliyeyim dedim:D
    İyi yaptın ;)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Arkadaşlar bugün yine yaptııgm hız denememde normal düz yolda en fazla 80 alt geçitte en fazla 90 bastım.Sizde durumlar nedir?

Arkadaşlar bugün yine yaptııgm hız denememde normal düz yolda en fazla 80 alt geçitte en fazla 90 bastım.Sizde durumlar nedir?
    Son zamanlarda denemedim ama 2-3 hafta once 100 civarini rahat gordum.Zaten Tayfun Usta da motoru iyi açmışsın diyor her gittiğimde...

O zaman benim yapmam gereken tek birşey kaldı.2500 bakımından sonra uzunca boş bir yolda bascam.Ancak öyle iyice açılır artık motor.

O zaman benim yapmam gereken tek birşey kaldı.2500 bakımından sonra uzunca boş bir yolda bascam.Ancak öyle iyice açılır artık motor.
    2500 km sonrasi faydasi olur mu bilmiyorum.Ama ben ilk 500 km 40-50 km ile gittim.Sonra kademeli olarak hizimi yukselttim.

asot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 700
    benim motor 750 km.ye geldi, hep 40-50 ile gidiyordum. Daha yeni 80 km.ye ulaştım. Bassam gidecek gibiydi ama fazla zorlamadım. Bu arada haftasonu motor kapağının birleşme yerinde birazcık yağ atığı gördüm. Toz yağ karışımı yapışmıştı. Şüpheye düşüp 2 tane yetkili servis bir tane de başka motorcuya sordum , terleme yapmış normal dedi. Yağ damlaması vs. yok zaten. Sanırım motoru sıkıştırmaktan ve yağı fazla koymalarından olabilir diye düşündüm.

Aklıma gelmişken bir tane pideci ronnysi gördüm, km.si 7.000 e gelmişti. işallah daha yüksek km.leri kazasızca biz de yaparız.

mad resim güzel çıkmış, Antalya'ya zaten laf yok, her zaman güzel.

Tşkler asot,Bu arada çokta zorlama bence çünkü internetten okudugm kadarı ile açılma aşaması ne kadar zorlarsan zorla 5000 e kadar gidiyormuş.Bu arada yarın sabahtan 2500 bakımına gidicem.Gelişmelerden haberdar ederim.Kazasız belasız günler dilerim.

Herkese selam.@madphantom 5000 e kadar gidiyormus olayini anlamadim.

Motosikleti
    tracer 700
    mad 5000 olayını ben de anlamadım. Zorlayınca motorun ömrü 5000 km. mi olur demek istedin.

Arkadaşlar bugün saat 09:30 dan 13:30 a kadar servisteydim.Gerekli 2500 bakımı yağ ve buji degişimi yapıldı.Hava filtresi ve debriyaj balataları temizlendi.Yağ olarak shell yağ kullanıldı.Buji piyasada satılan 1-2 liralık bujilerdenmiş ve dayanıksız oldugu için bujiyide iyi kaliteli ısı dayanıklı bir buji ile degiştirdim.Bu arada bana süpriz oldu atillaboz ve explorerde servise geldi:D.Biraz motorlar hakkında bilgi sahibi olduk.Neyse sonrasında bakım işlemi bitti.Explorerin çantası görünüşte ve kullanım açısından hoşuma gittigi için birde aynısından ben taktırdım:D.Bu arada galiba doğru anlatamadım.Motorun açılma süreci 5000 kmye kadarmış bunu söylemek istemiştim.Toplamda masrafım 40 servis ücreti 10 buji 15 yağ 10 temizleme spreyleri ve yıkama 45 te çanta 120 tl tuttu.Ama şu beni çok endişelendirdi.Kanuni racer 200 cc motoru olan bir kişi hafif şekilde kaza yapmış ve 700 tl tuttu buda açıkca çok dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor.Firma süs olarak konulan bir cam için 100 tl fiyat vermiş.Sanki avrupadan ithal parça geliyormuş gibi.Kazasız belasız sürüşler dilerim...

Arkadaşlar bugün saat 09:30 dan 13:30 a kadar servisteydim.Gerekli 2500 bakımı yağ ve buji degişimi yapıldı.Hava filtresi ve debriyaj balataları temizlendi.Yağ olarak shell yağ kullanıldı.Buji piyasada satılan 1-2 liralık bujilerdenmiş ve dayanıksız oldugu için bujiyide iyi kaliteli ısı dayanıklı bir buji ile degiştirdim.Bu arada bana süpriz oldu atillaboz ve explorerde servise geldi:D.Biraz motorlar hakkında bilgi sahibi olduk.Neyse sonrasında bakım işlemi bitti.Explorerin çantası görünüşte ve kullanım açısından hoşuma gittigi için birde aynısından ben taktırdım:D.Bu arada galiba doğru anlatamadım.Motorun açılma süreci 5000 kmye kadarmış bunu söylemek istemiştim.Toplamda masrafım 40 servis ücreti 10 buji 15 yağ 10 temizleme spreyleri ve yıkama 45 te çanta 120 tl tuttu.Ama şu beni çok endişelendirdi.Kanuni racer 200 cc motoru olan bir kişi hafif şekilde kaza yapmış ve 700 tl tuttu buda açıkca çok dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor.Firma süs olarak konulan bir cam için 100 tl fiyat vermiş.Sanki avrupadan ithal parça geliyormuş gibi.Kazasız belasız sürüşler dilerim...
    Dün forumda mesajını görünce izin günümde denk gelince serviste surpriz yapıyım dedim Yuzyuze de tanismis olduk.Cantan hayırlı olsun.Bende 5000 km bakımında full elden gecirtmeyi dusunuyorum.Bu arada Mart ta alınan Ronny lerle Mayıs ve sonrasi alınanlarda lastik farkı var.Bizzat bugun gorerek yasadık.@madphantom benim Ronny ilr de ufak bir tur atti.Performans olarak fark oldugunu soyledi.Tabi kendisinin 2500 km bakımı sonrasi durumu nedir bilemiyorum.Herkese iyi surusler...

Motosikleti
    tracer 700
    herkese selam.

ronny birliği iyi denk gelmişsiniz.

Benim ilk bakım 500 km.de oldu ikinci bakıma servis 1500'de çağırdı. Kitapçıkta 400-800-2000 diye gidiyor. Bir sıkıntı olmaz di mi? Siz ise 2500'de gidiyorsunuz?

@Madphantom bujinin markası vs. var mı? Ben de gittiğimde değiştirmek istiyorum, bir de motorlarınızdaki çantaların bir resmini görsek? Ben de bir tane düşünüyorum ama pizzacı motoruna çok da benzetmek istemiyorum, racinglerin depo üstündeki bez çanta gibi bir şey bulursam bu daha çok işimi görecek aslında veya en kötü sırf kaskı bağlamak için lastik file gibi bir şey alıcam.

Geçen gün de alt ve üst takım halinde bir yağmurluk ve eldiven aldım. LS2 kask önceden almıştım zaten, bir sonraki aşama jantların yanına siyah şerit çektiricem.

Alıntı asot adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herkese selam.

ronny birliği iyi denk gelmişsiniz.

Benim ilk bakım 500 km.de oldu ikinci bakıma servis 1500'de çağırdı. Kitapçıkta 400-800-2000 diye gidiyor. Bir sıkıntı olmaz di mi? Siz ise 2500'de gidiyorsunuz?

@Madphantom bujinin markası vs. var mı? Ben de gittiğimde değiştirmek istiyorum, bir de motorlarınızdaki çantaların bir resmini görsek? Ben de bir tane düşünüyorum ama pizzacı motoruna çok da benzetmek istemiyorum, racinglerin depo üstündeki bez çanta gibi bir şey bulursam bu daha çok işimi görecek aslında veya en kötü sırf kaskı bağlamak için lastik file gibi bir şey alıcam.

Geçen gün de alt ve üst takım halinde bir yağmurluk ve eldiven aldım. LS2 kask önceden almıştım zaten, bir sonraki aşama jantların yanına siyah şerit çektiricem.
    ronny birliği ) @asot ilk bakımı 400-800 arası yaptırman gerekiyor.2. bakım 1500 km de 3. bakım ise 2500 km. de o qmadphantom un 2500 bakımı o.Canta olayı bu motorlarda pizzacı gibi durmuyor.Benim onceki mesajlarda paylastığım fotolara bakabilirsin.

Şimdi şöyle söylüyeyim.Benim buji markasını bilmiyorum ama rezitanslı galiba yani ısıya dayanıklı denildi.Explorerin motoru tam anlamıyla açılmış artık benim daha zamanım var onu anladm.Çanta gayet güzel duruyor tavsiye ederim.Ayrıca benim ilk bakım 500 de yapıldı.Şimdi 2250 dede 2.bakım yapıldı.

Akşam akşam yine sinir oldum arkadaş yaww egzoz yine belli bir devirde ses yapıyor.Servisle görüştüm yarın göstermeye gidicem.Adam gibi bir egzoz denk gelmedi.Daha 2 ay olmadan yine ses yapmaya başladı.Bilmiyorum inş yarın çözülür.

Akşam akşam yine sinir oldum arkadaş yaww egzoz yine belli bir devirde ses yapıyor.Servisle görüştüm yarın göstermeye gidicem.Adam gibi bir egzoz denk gelmedi.Daha 2 ay olmadan yine ses yapmaya başladı.Bilmiyorum inş yarın çözülür.
    Allah Allah.Bende şimdilik bir şey yok ama kıllandırdı.2 ay içinde tekrarlanması ilginç.

Motosikleti
    cb125 honda
    herkeze slm dosdum en son yolladıkları ekzoz bende bir sıkıntı yaratmadı sanırım sanada bana gönderdikleri ekzozdan yollarlar ve servisde karsılasdıgım arkadasın motorunun lastik ebatlarıda farklıydı daha ince beniki kalın cok güzel yol tutusu var ince tekerin nasıl acaba kullanmak lazım herkeze iyi sürüsler

Vallaha explorer banada ilginç geldi.Bakalım işte.Serviste karşılaştıgın arkadaş benim zaten atilla Bu arada ebata baktık benim ebatla çok az bir fark var explorerin lasstiklerin.

Motosikleti
    tracer 700
    benim egzost ilk hafta değişti, bir daha da sorun yaşatmadı. İlerleyen günlere bakmak lazım. Lastikler benim de kalın, yol tutuşu oldukça iyi ama yağmurda biraz gaz vermeyle, arka taraf direk sağda solda.. Bir de şu varki bu motorun frenleri hiç de güven vermiyor. Bisikletten hallice. Onun dışında tam bir şehiriçi canavarı..

Alıntı asot adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim egzost ilk hafta değişti, bir daha da sorun yaşatmadı. İlerleyen günlere bakmak lazım. Lastikler benim de kalın, yol tutuşu oldukça iyi ama yağmurda biraz gaz vermeyle, arka taraf direk sağda solda.. Bir de şu varki bu motorun frenleri hiç de güven vermiyor. Bisikletten hallice. Onun dışında tam bir şehiriçi canavarı..
    Fren olayi maalesef oyle :(

29. sayfa BirinciBirinci ... 19272829303139 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)