Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
28. sayfa BirinciBirinci ... 18262728293038 ... SonuncuSonuncu

Kanuni - Ronny

Motovento
    REKLAM ALANI
    asot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 700
    Bu arada bir iki tane resim paylaşayım..

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:53 ----------

@esp çok sağol verdiğin bilgiler için ama yazılanları okuyorum da, soketli sigortadan bahsedilmiş, depo kapağından bahsedilmiş bir de şarj dinamosu bağlantıları demişsiniz. Ben bunların hiçbirinde bir değişiklik yaptırmadım, sizden ricam artık yolda kalmaya tahammülüm olmadığı için servise gittiğimde nasıl bir yol izliyim? yani direkt değiştirtip/kontrol ettirmem gereken yerler nelerdir?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Esp Explorer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    @ asot dedigim gibi şarj dinamosu nun olduğu bağlantı.verdiğim linkte acikca gorunuyor.Orasi gevsediginde motor giderken stop ediyor.Once oradaki siyah koruma plastigini geriye dogru cek.metal soket seklinde 2 adet baglanti goreceksin.bunlari kontrol et.Gevsekse sıkıştır.Sorunun buyuk ihtimalle çözülür.

Slm arkadaşlar şimdi şöyle bende motoru aldıgım ilk günde motor stop edip duruyordu.Benzin kapagında bir delik açtılar sorun çözüldü.Benzin hava almadıgından stop ediyormuş.Delik açtılar sorun çözüldü.

Evet bir de o olay vardı.Benim de ilk aldığım gün başıma gelmişti.Depo kapağını değiştirdiler sorun çözüldü.

Motosikleti
    tracer 700
    bu motorda sorun adeta ben geliyorum. 2 gün yağmuru bekledikten sonra bu sabah motoru çıkarttım garajdan ama çalışmadı. kontağı çevirdim akü seviyesinde bir kıpırdama olmadı neyseki ayak marşıyla çalıştırdım. Neden oldu yine bilmiyorum ama inşallah daha fazla küfür etmem. Yeni motorun aküsü mü biter? bunun bitiyor heralde.

Vallaha asot bu şekilde bir sorun ilk defa sende duyuyorum.Serviste göstermende yarar var.Bu arada sen hangi ildensin.

Motosikleti
    tracer 700
    dostum denizli'deyim. 3 gündür burda aşırı yağmur vardı. Motoru sadece ilk gününde biraz kullandım sonra kapalı bir ortama attım. Bu sabah yağmur yoktu ve çıkarttım. Marş düğmesi ile çalıştırmayı denedim, motorda hiç tepki yoktu, yani aküsü bitmiş gibiydi. Ayak marşıyla 2 defa denedim çalıştı, yolda giderken farı açtım, farlarda sorun yoktu demekki akü var. Ama durduktan sonra marş düğmesi ile çalıştırmayı yine denedim. Ancak çalışmadı, servisi aradım akşam göstericem.. soğuk hava kaynaklı bir şey mi anlamadım..

Ondanda olabilir tabi ama servise göster.Bu stop etme çalışmama olaylarının yüzde 70 i arkadaşlar benzin kapagı veya marş dinamosu sorunundan kaynaklanıyor.

Motoru 1 hafta veya uzeri calistirmadiginda bazen ilk seferde mars almiyor.Ama onun disinda mars dinamosu ve benzim deposu kapağındaki sorunlari cozdukten sonra @asot senin gibi bir sorun yasamadim. @madphantom un dedigi gibi servis e gostermende fayda var.

Motosikleti
    tracer 700
    akşam servisi beklettim ve 7 gibi gittim. Sorunu anlattım, direkt ayak basılan yerden aküyü kontrol etti ve sigortanın yanmış olduğunu söyledi. 2 dk.da yenisiyle değişti ve direkt çalıştı. akü kutusunun içinde acil durumlar için de bir tane yedek bırakmışlar. sevindirici olan şu ki bu motor bir şekilde çalışıyor. servise gide gele öğrenicez demekki bazı şeyleri..

bu arada depo kapağı sebepli istop etme olur mu? dedim. Hayır bu scooterlarda böyle bir sorun yok dendi. Endurolarda böyle bir şey olur gibi bir şey söylediler. Tam anlamadım ama.

bir de sigortayı soketliye çevirmelerini söyledim, bu zaten soketli dediler.. şu an için motorumda bir değişiklik yaptıramadım..

bakalım bir daha sorun yaşarsam, diğer servise de danışıcam... şimdi tam gaz devam.

bu arada yağmurlarla başa çıkmak için bir çözümü olan, yağmurluk alıp ıslanmadan gezen var mı?

Alıntı asot adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    akşam servisi beklettim ve 7 gibi gittim. Sorunu anlattım, direkt ayak basılan yerden aküyü kontrol etti ve sigortanın yanmış olduğunu söyledi. 2 dk.da yenisiyle değişti ve direkt çalıştı. akü kutusunun içinde acil durumlar için de bir tane yedek bırakmışlar. sevindirici olan şu ki bu motor bir şekilde çalışıyor. servise gide gele öğrenicez demekki bazı şeyleri..

bu arada depo kapağı sebepli istop etme olur mu? dedim. Hayır bu scooterlarda böyle bir sorun yok dendi. Endurolarda böyle bir şey olur gibi bir şey söylediler. Tam anlamadım ama.

bir de sigortayı soketliye çevirmelerini söyledim, bu zaten soketli dediler.. şu an için motorumda bir değişiklik yaptıramadım..

bakalım bir daha sorun yaşarsam, diğer servise de danışıcam... şimdi tam gaz devam.

bu arada yağmurlarla başa çıkmak için bir çözümü olan, yağmurluk alıp ıslanmadan gezen var mı?
    hadi gözün aydin.yagmurda Antalyada gezmek intihar olur.ama kapambol havalar icin prohel in saglam bir montu var.waterproof.su gecirmez.arti eldiven ve diz korumalari.isimi goruyor.

Selam arkadaşlar,benim amortisorler son zamanlarda çok sert gelmeye başladı.Lastiklerden olacagını düşündüm,Havalarını kılavuzda yazdıgı gibi ön 29 arka 32 yaptım,baya bir farklılık gösterdi.Bu arada bizim arka amortisörlerde ayar yapılabiliyormu ??? Son olarakta kmyi doğru göstermediginden dolayı servisle görüşücem bakıma gittigimde gerekirse degiştirticem.Sizde durumlar nedir?

Lastik havasini cok sık kontrol etmek lazım.Bazen haftada bir bile fark yapıyor.Amortisör ayarı olayini bilmiyorum.Km olayini ben Tayfun Ustaya sormustum.Duzeltme sansi yok.Ama soyle diyim benim motor 10 km fazla gosteriyor.Ona gore hesapliyorum.Mesela ibre 80 km ise gercek hizim 70 km.

Exploerer Demin servis ile görüştüm sol sinyalim gelmiş gidip taktırıcam.Ayrıca km olayınıda sordum gelince konuşuruz dedi ama bilmiyorum muhtemelen banada yapılacak birşey yok diyecekler.Amortisor olayınıda bir sorucam.Akşam dönerim sana exploerer kendine iyi bak

Tamam haberlerini bekliyorum.

Sol sinyal 2500 bakımına kaldı.çüKÜ Takılması için komple sol tarafın sökülmesi lazımmış.Bakımda halledicez.Amortisörlere yağ degişimi veya yumuşatma olmuyormuş.Gösterge olayınnıda sormuş her motorda degişiklik gösterirmiş motorun lastik büyüklüğüne göre.

desene sıfır elde var sıfır.bu arada ön amortisörlerin yağını sinan atasoy değiştirtmişti diye hatirliyorum.

Yok o ön amortisörlerin yağını degiştirtti ben arkaları dedimde olmaz onlar kendinden hava sıkışmalı dedi[COLOR="Silver"]

---------- Post added at 21:13 ---------- Previous post was at 21:11 ----------

http://c1110.hizliresim.com/11/10/14/15123.jpg[COLOR="Silver"]

---------- Post added at 21:19 ---------- Previous post was at 21:16 ----------

---------- Post added at 21:21 ---------- Previous post was at 21:19 ----------

Bende bir foto paylaşayım dedim :D Yalnız şuan jantlarda kırmızı şerit ön çamurluktada sticker var:D

Vay müdür Antalya dan güzel bir kare paylaşmışsın

Eyvallah abi herkes paylaşıyor bir tanede ben ekliyeyim dedim:D

REKLAM ALANI
28. sayfa BirinciBirinci ... 18262728293038 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)